Jazzcruise under nordlyset

I samarbeid med Rumbo Music har samlet noen av verdens mest kjente jazzartister for å gi deg en uforglemmelig reise langs norskekysten. Nyt stemningsfull jazz under nordlys, en uslåelig kombinasjon. Blandt flere flotte artister, har vi gleden av å ønske en av verdens fremste jazzartister, Paquito D'Riviera, velkommen. Han gleder seg til å besøke Norge og gi deg en minneverdig jazzopplevelse om bord! Les mer om dag til dag programmet nedenfor.

 • Noen av verdens best berømte jazzartister
 • Nyt stemningsfull jazz under nordlyset
 • Feire nyttår om bord
 • Opplev byene langs kysten på dagtid
Spesialprogram

Det er jazzcruise på strekningen Bergen - Kirkenes (7 dager), men om du ønsker kan du kombinere jazzseilingen med en sørgående reise, så du kan nyte en hel rundtur om bord M/S Trollfjord (12 dager). Husk at det du går glipp av på turen nordover på nattestid, får du oppleve i dagslys når vi seiler sørover igjen.

Les mer om Bergen-Kirkenes-Bergen, men merk at du må bestille reisen her. 

Reisen dag for dag

Reiseplan

Utreise 28. desember 2019

Avreisehavn Bergen
Oversikt

Rik på severdigheter

Reisen mot nord begynner i Bergen, og skipet legger fra kai om kvelden med kurs mot arktisk villmark. Underveis venter det spennende opplevelser. Et av stedene vi besøker er Ålesundsom er kjent for den unike arkitekturen i jugendstil, og om sommeren seiler vi videre inn i en av verdens mest kjente fjorder; Geirangerfjorden. Vi fortsetter til Trondheim, og for mange er det å besøke den vakre Nidarosdomen et høydepunkt. Så krysser vi polarsirkelen og besøker Nordens Paris, Tromsø. Vi fortsetter forbi Nordkapp, nesten helt til den russiske grensen og lenger øst enn St. Petersburg – til Kirkenes.

Utforsk enda mer på utfluktene våre

Er du litt ekstra eventyrlysten kan du bli med på spennende utflukter til sjøs og på land. Gå tur i fjellene i Hjørundfjorden, bli med på et ekte vikinggilde i Lofoten eller til det nordligste punktet på fastlandet i Europa – nemlig Nordkapp.

Lytt, lær og se

Om bord kan du bli med på forelesninger og presentasjoner. Disse holdes av det kunnskapsrike ekspedisjonsteamet, som er eksperter på historie, kultur, geologi, flora og fauna og mye mer. Du kan også bli med på aktiviteter om bord og fotturer i land, som også ledes av ekspedisjonsteamet vårt.

Dag 1
Heltefjorden
Utsikt over Bergen fra Fløyen. Bilde

LØRDAG 28. DESEMBER

Bergen

Avreise fra Bergen og åpningskonsert “Jazz meets Classics», Latin Jazz i Panoramasalongen med Paquito D´Rivera & Pepe Rivero Kvintett.

Dag 2
Ålesund
Ålesund Bilde

SØNDAG 29. DESEMBER

Florø - Molde

«Vivencias» Latin Jazz og trumpetklang med Manuel Machado & Pepe Rivero Kvartett etterfulgt av presentasjoner i «Valhall». Etter middag blir det “Happy Jazz Hour” i baren med «Meet&Greet» og kvelden avsluttes med «From New Orleans to Cuba» med Tricia Boutté & Pepe Rivero Kvintett.

Dag 3
Kjeungsskjær
Kjeungsskjær Bilde

MANDAG 30. DESEMBER

Kristiansund - Rørvik

Afro-kubansk morgenstemning «Piango, Piango» med Yuvisney Aguilar & Pepe Rivero Kvartett. Vi møtes i baren etter middag med “Happy Jazz Hour” og presentasjon av CD’er og jazz-bøker. Kvelden avsluttes med “Latin Jazz & Bossa Nova» med Marina Lledó & Pepe Rivero Kvintett.

Dag 4
Nordlys
Etter hvert som du krysser polarsirkelen begynner jakten på nordlyset. Bilde

TIRSDAG 31. DESEMBER

Brønnøysund - Svolvær

«Homage to Monk» med Pepe Rivero Trio mens vi seiler mot Bodø. “Happy Jazz Hour” i baren etter Nyttårsmiddag. Vi avslutter årets siste dag med “Latin Gershwin Night» med Paquito D´Rivera, Brenda Feliciano og Pepe Rivero Kvintett før vi feirer nyttår på dekk                                                                   

Dag 5
Hundesledetur
Hundesledetur i Tromsø er en av våre mest populære utflukter. Bilde

ONSDAG 1. JANUAR

Storkmarknes - Skjervøy

Etter en deilig frokost kan du nyte «Boleros de Chopín» med Pepe Rivero Trio. Jazz- & videopresentasjoner i «Valhall". Etter middag møtes vi nok en gang i baren for “Happy Jazz Hour”. På vei mot Nordkapp blir det «Cuban & Norwegian Fusion» med Hans Mathisen og Pepe Rivero Trio.

 

Dag 6
Nordkapp platået
En valgfri utflukt til North Cape platået setter deg på 71 ° 10 ' 21 N, bare 2 000 km unna den geografiske Nordpolen. Bilde

ONSDAG 2. JANUAR

Øksfjord - Berlevåg

Etter en deilig frokost kan du nyte «Boleros de Chopín» med Pepe Rivero Trio. Jazz- & videopresentasjoner i «Valhall". Etter middag møtes vi nok en gang i baren for “Happy Jazz Hour”. På vei mot Nordkapp blir det «Cuban & Norwegian Fusion» med Hans Mathisen og Pepe Rivero Trio.

 

Dag 7
Hundesledeturer
Hundesledeturer. Bilde

FREDAG 3. JANUAR

Båtsfjord - Kirkenes

Etter frokost tar vi farvel med alle artistene og nye bekjentskaper og reiser hjem.                                                                                                                        

Sted Kirkenes
Oversikt

INKLUDERT :

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori 
 • Helpensjon om bord

IKKE INKLUDERT:

 • Fly og transport
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter

MERK:

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Pris på enkel lugar tilgjengelig på forespørsel.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Om bord Opplevelser

Nordgående utflukter

Oppdag din indre eventyrer og bli med på aktive, lærerike og spennende utflukter på seilingen fra Bergen til Kirkenes. Disse utfluktene er tilgjengelige på reiser mellom 1. april 2018 og 31. mai 2020.

Havner

Lær mer om de sjarmerende havnene og byene du kommer til å besøke på denne reisen.

Artikler

Lær mer om opplevelsen av å seile langs den vakre norskekysten.