Alaska og British Columbia – Inside Passage, bjørner og Aleutene (sørgående)

Alaska og British Columbia – Inside Passage, bjørner og Aleutene (sørgående)

Alaska og British Columbia – Inside Passage, bjørner og Aleutene (sørgående)

Alaska og British Columbia – Inside Passage, bjørner og Aleutene (sørgående)

Reiseinformasjon 18 dager MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen
Avganger
19. juli 2024
1. september 2024
Pris fra
kr 84 900
Frokost, lunsj og middag inkludert

18-dagers ekspedisjonscruise fra Vancouver til Alaska med spektakulær natur, forskjellige kulturer og neolittisk historie

Fascinerende arv

Opplev urfolkskulturen til Tlingiter og Aleuter, dra for å finne helleristninger i Wrangell, og følg i fotsporene til gullgravere og oppdagere. Besøk den bildevakre spøkelsesbyen Unga, og oppdag gamle historier på mosekledde totempæler i Chief Shakes Tribal House.

Det ville Alaska

Oppdag den uberørte kystvillmarken i Misty Fjords National Monument, og besøk avsidesliggende øyer på dette helt spesielle ekspedisjonscruiset. Hold utkikk etter svart- og brunbjørner på Kodiak-øya og i Katmai nasjonalpark, og speid etter hval, pelssel og sjeldne sjøfugler.

Alaska og British Columbia – Inside Passage, bjørner og Aleutene (sørgående) Alaska og British Columbia – Inside Passage, bjørner og Aleutene (sørgående)
 • Dag 1
  Vancouver

  En smak av Vancouver

  Opplev Britisk Columbias største by

  Ekspedisjonscruiset starter med en overnatting i Vancouver – en livlig og vakker havneby med bratte fjell i horisonten.

  Vancouvers forskjellige nabolag er fulle av kortreist mat i verdensklasse. Ikke gå glipp av Gastown, Vancouvers viktorianske nabolag. Her finner du nærmere 170 meter høye Vancouver Lookout, som gir en perfekt 360-graders panoramautsikt over byen.

  Hvis du har tid, hvorfor ikke komme noen dager før og bli med på en luksuriøs togtur med Rocky Mountaineer gjennom Rocky Mountains, og se vakre landskap på det valgfrie førprogrammet. For en fin måte å starte eventyret på!

  Dag 1
  Vancouver

  En smak av Vancouver

 • Dag 2
  Nome

  Ekspedisjonen starter

  Start eventyret ditt i historiske Nome

  I dag flyr vi deg fra Vancouver til Nome for å starte ekspedisjonscruiset.

  Nome ligger på tuppen av Seward-halvøya med utsikt over Beringhavet, og er kanskje den mest kjente gullgraverbyen i Alaskas historie. Du kan se gjenstander fra denne epoken overalt, blant annet forlatte muddermaskiner, dampfartøy fra århundreskiftet og gamle jernbaneskinner.

  Nome var også endestasjonen for tre av Roald Amundsens store polarekspedisjoner – hvor én av dem var et forsøk på å nå Nordpolen gjennom lufta i 1926. Det er et passende sted å starte det store Alaska-eventyret.

  Dag 2
  Nome

  Ekspedisjonen starter

 • Dag 3
  Beringhavet

  Kryssing av Beringhavet

  Kryss linjen der morgendagen møter dagen i dag

  Den første dagen på sjøen kan du benytte til slå av en prat med nye venner, lytte til foredrag fra ekspedisjonsteamet i Vitenskapssenteret, eller bare se verden seile forbi ute på dekk.

  I løpet av dagen krysser vi den internasjonale datolinjen for en snartur inn i morgendagen, før vi seiler tilbake til dagen i dag!

  Her er det mye vakkert å se, så hold øynene åpne for knølhvaler, og sjøfugler som seiler på vinden.

  Dag 3
  Beringhavet

  Kryssing av Beringhavet

 • Dag 4
  St Matthew

  Ville St Matthew

  Opplev denne ville, avsidesliggende og isolerte øya

  St Matthew Island er en del av Alaska Maritime National Wildlife Refuge, og med 322 km til nærmeste landsby er den vill, avsidesliggende og isolert. Du kan se rester etter forlatte bygninger mellom svarte sandstrender, og tundra full av villblomster. Noen få hardbarkede sjeler har forsøkt, uten å lykkes med å skape et hjem her.

  I dag er de eneste innbyggerne fugler, blant annet tusenvis av lundefugler, lomvi og skarv. Når vi går i land kan du være så heldig å få øye på den sjeldne Beringsnøspurven som nesten utelukkende hekker her. Og lytt etter sangvolen, en gnager oppkalt etter dens uvanlige advarselsrop på engelsk, vole.

  Dag 4
  St Matthew

  Ville St Matthew

 • Dag 5
  St. Paul

  Aleut-livet i St Paul

  Kultur og dyreliv på den største Pribilof-øya

  Den forblåste øya St Paul er hjemsted for det største Aleut-samfunnet i USA, med rundt 400 innbyggere. Du kan se de historiske restene av barabaras her, tradisjonelle boliger bygget halvt under jorden for å beskytte dem mot havvindene.

  St Paul island er et viktig fugleområde, og rundt 300 arter trekkfugler har dette som hvilested. Se etter horn- og topplunder, klippesnipe og den sjeldne rødfotkrykkjen.

  På kysten kan du finne nordlig pelsseler som vagger og leker. Halvparten av bestanden lever på denne øya.

  Dag 5
  St. Paul

  Aleut-livet i St Paul

 • Dag 6
  Til sjøs

  Læring og fritid

  Slapp av og la deg inspirere mens vi seiler langs kysten

  MS Roald Amundsen fortsetter sørover gjennom Beringhavet, fra Aleutian Islands og mot vårt neste stopp i Dutch Harbor. Ekspedisjonsteamet forbedrer til de kommende reisemålene og fortsetter forelesningsserien.

  Fortsett å se etter lundefugl, alkefugl og nordstarik på havet og himmelen, særlig i langs kysten. Hvis du er heldig kan du se rødfotkrykkjen som bare finnes i denne delen av verden.

  Hvis du vil ta det med ro, kan du nyte panoramautsikten fra Explorer Lounge & Bar, fra evighetsbassenget eller fra boblebadene utendørs.

  Dag 6
  Til sjøs

  Læring og fritid

 • Dag 7
  Dutch Harbor

  Oppdag Dutch Harbor

  Lær om den fascinerende historien til Amerikas største fiskehavn

  Amerikas største fiskehavn, Dutch Harbor, er et fascinerende sted. Når vi seiler mot havna kan du se Mount Makushin, en dampende, 1800 meter høy vulkan.

  Her får du lære om den lokale urbefolkningen Unungan på Museum of the Aleutians. Besøk den russisk-ortodokse katedralen, eller besøk andre verdenskrig-museet som står som et minne om slaget som fant sted her i 1942.

  Se etter hvithodehavørn og lundefugler i himmelen. Rever, lemen og ville hester trives på land, mens hval, sjøløver og niser koser seg i vannet. Reality-TV-serien The Deadliest Catch ble filmet i Dutch Harbor, der vi fulgte krabbefiskere som dro til sjøs under ekstreme forhold.

  Dag 7
  Dutch Harbor

  Oppdag Dutch Harbor

 • Dag 8
  Unga

  Spøkelsesbyen Unga

  Opplev Unga – en forlatt by i Alaska

  Unga Village er vill, øde og forlatt, men likevel en billedskjønn bosetning på den sørlige enden av Unga-øya.

  Den ble bosatt av aleutene i 1833, men ble forlatt i 1969 da det viste seg at det ikke var mulig å livnære seg av fiske her. I dag er de få trebygningene som står igjen det eneste beviset på at det en gang bodde folk her.

  Et teppe av rosa myrklegg, geitrams og andre markblomster omgir de forlatte hyttene som naturen gradvis har tatt over. Opplev dette spesielle stedet på en landing med de små ekspedisjonsbåtene våre.

  Dag 8
  Unga

  Spøkelsesbyen Unga

 • Dag 9
  Chignik

  Lille Chignik

  Opplev livet i en liten fiskerby i Alaska

  Chignik ligger på den sørlige kysten av Unalaska, og er en av de vakreste, små bosetningene i Alaska. Gå i land og utforsk landsbyen – det lille fiskersamfunnet ønsker deg hjertelig velkommen. I sommermånedene er elvene i Chignik fylt med gytende laks. Kanskje du er heldig og får se laksen hoppe på sin ferd oppover elva.

  Hold øye med himmelen – Chigniks skjermede beliggenhet og høye fiskebestand gjør at det er mange hvithodehavørn her. Det er mye bjørn i området, så hold utkikk etter bjørnespor som ofte kan ses nær bosetningen.

  Dag 9
  Chignik

  Lille Chignik

 • Dag 10
  Katmai

  Katmai

  Brunbjørntitting i Katmai nasjonalpark

  Utforskningen fortsetter i Katmai nasjonalpark, som er på fire millioner mål og har over et dusin aktive vulkaner. Katmai er hjemstedet til over 2000 fredede brunbjørner, som er den største bestanden i verden.

  Du vil bli ledsaget av en erfaren bjørnevakt, og kan trygt speide etter bjørn fra dekk eller fra de små ekspedisjonsbåtene våre. De kan lete etter bær, grave etter muslinger eller fange fisk i bekken.

  Avhengig av værforholdene kan vi besøke enten Geographic Harbor, Kinak Bay eller Kukak Bay. Se etter havoter, sjøfugler og knølhval.

  Dag 10
  Katmai

  Katmai

 • Dag 11
  Kodiak

  Brunbjørner i Kodiak

  Utforsk hjemstedet til Alutiiq-folket

  Kodiak Island fikk kallenavnet «smaragdøya» på grunn av granskogene og gresslettene. Det er den nest største øya i USA, og det er mye å se her.

  Oppdag øyenes rike urfolksarv på Alutiiq-museet, eller besøk Kodiak History Museum fra 1808, som ligger i statens eldste bygning. Du kan også besøke Fort Abercrombie State Historical Park, med sitt strategiske marinefort og bunkere fra 1939 og andre verdenskrig.

  Øyenes mest kjente innbyggere er Kodiak-brunbjørnene. Rundt 3500 av dem bor i Kodiak National Wildlife Refuge, som dekker to tredjedeler av øya.

  Dag 11
  Kodiak

  Brunbjørner i Kodiak

 • Dag 12
  Alaskabukta

  Over Alaskabukta

  En dag med avslapning og fugletitting til sjøs

  Cruiset fortsetter over Alaskabukta. Dette er et godt tidspunkt for å benytte seg av fasilitetene om bord, som evighetsbassenget, boblebadene og badstuen. Ta en løpetur, gå på treningsstudioet eller nyt en massasje i spaet.

  I Vitenskapssenteret inviterer ekspedisjonsteamet til forelesninger om regionens dyreliv, geologi, glasiologi, historie og kultur.

  Slapp av i Explorer Lounge & Bar og ta en drink med andre gjester, eller bare len deg godt tilbake og nyt utsikten. Se om du kan få øye på alle tre artene av albatross i Nord-Stillehavet. Laysan- og svartfotalbatross kan ofte ses, men gulhodealbatrossen er vanskeligere å få øye på.

  Dag 12
  Alaskabukta

  Over Alaskabukta

 • Dag 13
  Icy Bay

  Isbreene i Icy Bay

  Dyrelivsafari i sjøen med brevann

  Du får en fantastisk ekspedisjonsdag i Icy Bay. Tre isbreer – Guyot, Yahtse og Tyndall – kalver regelmessig ut i bukten. Hvis været er godt nok, blir utforskningen av bukten gjort i de små ekspedisjonsbåtene eller med kajakk, slik at du får oppleve det utrolig vakre området på nært hold.

  Det bugner med dyreliv i Alaskabukta, og her er det fantastiske forhold for å ta bilder. Knølhvaler, spekkhoggere, stellersjøløver, havotere og steinkobber som slapper av på flytende isflak kan ofte sees i disse farvannene.

  Dag 13
  Icy Bay

  Isbreene i Icy Bay

 • Dag 14
  Sitka

  Den blandede Sitka-kulturen

  Opplev Sitkas utsikt og unike blanding av kulturer

  Sitka er omgitt av Tongass National Forest, og er bare tilgjengelig via sjøveien eller lufta. Gå ut på dekk for å få en fantastisk utsikt over Sisters Mountains og Mount Edgecumbe-vulkanen.

  Oppdag Sitkas fascinerende historie sammen med ekspedisjonsteamet. Her har Tlingit-folket levd i 10 000 år. Området ble okkupert av Russland i 1804, før det ble solgt til USA etter Krim-krigen. I dag er Sitka en blanding av alle tre kulturene.

  Besøk den russisk-ortodokse katedralen og den russiske biskopens hus. Se de flotte, utsmykkede Haida- og Tlingit-totempælene i Sitka National Historical Park, som er et stort høydepunkt. Du kan ta turstien ned til sjøen.

  Dag 14
  Sitka

  Den blandede Sitka-kulturen

 • Dag 15
  Wrangell

  Helleristninger i Wrangell

  Besøk en av Alaskas eldste havnebyer

  Vi fortsetter å seile ved Alaska-øyene til Wrangell. Bare litt over en kilometer utenfor byen finner vi utrolige Petroglyph Beach. Her kan du se historiske helleristningene blant sanden.

  Besøk det lokale museet for å lære mer om Wrangells fascinerende fortid. Nå er det en del av USA, men tidligere har det blitt styrt av Storbritannia, Russland og Tlingit-folket. Vi seiler til Shakes Island, der Chief Shakes Tribal House og totempæler forteller historien om Tlingit-urfolket.

  Turgåere kan begi seg ut på de naturlige stiene, omgitt av forlokkende natur, ved munningen til elven Stikine og foten av fjellet Mount Dewey til utkanten av regnskogen.

  Dag 15
  Wrangell

  Helleristninger i Wrangell

 • Dag 16
  Misty Fjords

  Urørte Misty Fjords

  Oppdag en villmark med mye dyreliv

  Dette uberørte landskapet er en del av den store Tongass National Forest, med eviggrønne trær, fosser og snødekte fjelltopper. Den anerkjente naturforskeren John Muir beskrev området som et av de vakreste stedene han noensinne har sett.

  Hvis været tillater det, kan du bli med ekspedisjonsteamet for å utforske Misty Fjords i de små ekspedisjonsbåtene våre, eller i kajakk.

  Misty Fjords har et rikt dyreliv. Du kan se etter fjellgeiter, bjørner og elg mens du utforsker. Sjøen er hjemmet til stillehavslaks, oter, sjøløver, steinkobbe, spekkhoggere og dallsniser. Over hodet ditt kan det hende du får se hegre og hvithodehavørn.

  Dag 16
  Misty Fjords

  Urørte Misty Fjords

 • Dag 17
  Inside Passage

  Canadas Inside Passage

  Se det storslåtte landskapet mens vi seiler i Inside Passage

  Kystruten Inside Passage tar oss gjennom den store nordamerikanske stillehavsfjorden, som er en havstrekning på 1500 km. I motsetning til andre cruise som seiler gjennom om natten, får du se det storslåtte landskapet i all sin prakt på dagtid.

  Det mindre ekspedisjonsskipet gjør at vi kan ta oss frem i områder der større fartøy ikke kan, noe som betyr at du får utforske mindre reiste kanaler med fantastisk natur. Hold kamera og kikkert klar for å få øye på delfiner, niser, spekkhoggere og knølhvaler.

  Dag 17
  Inside Passage

  Canadas Inside Passage

 • Dag 18
  Vancouver

  Tilbake til Vancouver

  Se mer av Vancouver eller forleng eventyret ditt

  Ekspedisjonscruiset avsluttes i Vancouver, og du får en ny mulighet til å utforske denne billedskjønne metropolen. Opplev kafékulturen på Granville Island, eller dra til Richmonds berømte multikulturelle nattmarked for å prøve noen av de deilige godbitene fra matbodene.

  Det er mange gallerier, museer, arrangementer, utstillinger og forestillinger du kan være med på her. Eller hvis du vil slappe av, kan du ta turen til Kitsilano Beach.

  Forleng eventyret ditt med det valgfrie etterprogrammet til den nærliggende fjellresorten, Whistler. Vi stopper ved Shannon Falls hvor du kan ta Sea to Sky Gondola, som tar deg med på en panoramisk tur nesten 1000 meter over havet.

  Dag 18
  Vancouver

  Tilbake til Vancouver

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
Juli:
19.
September:
1.

Hva er inkludert

Inkludert

Flyvninger

 • Fly på økonomiklasse fra Vancouver til Nome før ekspedisjonscruiset. Tillegg for fly kan tilkomme.

Transport

 • Transport fra hotellet til flyplassen i Vancouver før ekspedisjonscruiset
 • Transport fra flyplassen til skipet i Nome før ekspedisjonscruiset

Hotell

 • Overnatting i Vancouver før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord

Skip

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

Utforsk andre destinasjoner: