Alaska og British Columbia - villmark, isbreer og kultur (reiserute 1)

Bli med på en reise langs den kuperte Stillehavskysten hvor vi besøker tettsteder preget av totempåler, og små, sjarmerende fiskerlandsbyer. Dette ekspedisjonscruiset utforsker Canadas skjermede indre passasje og vakre øyer med et fantastisk dyreliv. Bli med om bord på vårt hybriddrevne ekspedisjonsskip for en uforglemmelig reise.

 • Vi seiler den indre passasjen fra British Columbia til fjellene i Alaska
 • Speid etter hval fra dekk
 • Opplev det rike mangfoldet av byer og kulturer langs Stillehavskysten
 • Se verdens nordligste regnskog
LANSERINGSTILBUD

Spar 6 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 6 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Oversikt

Reiseplan

Hurtigruten tilbyr unike ekspedisjonscruise til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte farvann. Som ved alle ekspedisjoner, er det naturen som hersker. Vær-, is- og sjøforhold setter rammebetingelsene for alle Hurtigrutens turer. Sikkerhet og gode opplevelser for deg som reisende er til enhver tid vår høyeste prioritet. Alle våre veiledende reiseruter evalueres og tilpasses kontinuerlig, enten det skyldes begrensninger fra omgivelsene eller spennende muligheter som dukker opp. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise 24. juni 2020

Avreisehavn Vancouver, Canada
Oversikt

Kystens prakt

Fra Vancouver følger vi den indre passasjens skjermede kanaler langs kysten av British Columbia og Alaska. Underveis ser vi etter dyreliv som hval, spekkhoggere, bjørn, havoter, sel og sjøløver, før vi ankommer Alaska.

Rik kultur og levende historie

I løpet av reisen besøker vi små byer og tettsteder som Ketchikan, Juneau og Haines. I havnen i Wrangell ser det ut til at tiden har stått stille, og du kan studere livet i denne typiske og avsidesliggende fiskerlandsbyen. Sitka, et sentrum for russere i området i tidligere tider, tar oss tilbake til milepæler i Alaskas historie.

Petersburg gir oss en smak av Norge takket være sine sterke skandinaviske røtter. Icy Strait Point og Alert Bay er områdene til de innfødte, de som regnes som «vokterne» av den indre passasjen. Lokalbefolkningen her deler villig sin rike arv og sitt unike kunsthåndverk med oss.

Enestående natur og dyreliv

I løpet av reisen vil den enorme villmarken i Alaska sakte men sikkert avsløre sin magi – store, åpne områder og frodige regnskoger, dype fjorder og taggete isbreer skaper en uforglemmelig ekspedisjon.

Dag 1: Vancouver
West End er et nabolag i Vancouver
West End er et nabolag i Vancouver Bilde

Starten av ekspedisjonen

Heldag - Ombordstigning

Pulserende Vancouver har parker ved vannet og fjell rett i nærheten med turstier på sommeren og skibakker om vinteren. Her finner du også en rekke kafeer, butikker, gallerier, museer og ulike kulturelle nabolag som bør utforskes.

Dag 2: Til sjøs

Gjennom British Columbia

Vi seiler nordover mot Alaska gjennom de smale, svingete kanalene i Canadas indre passasje. Vær på utkikk etter delfiner, niser, spekkhoggere og hval som ofte frekventerer dette skjermede området. Bli med ekspedisjonsteamet på spennende foredrag, bruk tid på å slappe av om bord, eller bli kjent med andre reisende.

Dag 3: Ketchikan, AK

Ketchikan - inngangsporten til Alaska

Heldag

Ketchikan er kjent som verdens laksesentrum, og er en by omgitt av ruvende fjell. Fargerike hus på stylter fra gullalderen ligger på rad og rekke langs elva. Byen er hjemsted for en av de største kolleksjonene med stående totempåler, og har sterke bånd til Tlingit-kulturen.

Dag 4: Sitka

Sitka, byen med mange historier

Heldag

Sitka ligger i vakre omgivelser blant snødekte fjell, små øyer, et rikt dyreliv og til og med en vulkan i nærheten. Stedet var tidligere sentrum i det russiske Alaska, og har historiske gater med en russisk katedral og utsmykkede totempåler.

Dag 5: Icy Strait Point

I Tlingitenes land

Heldag

Icy Strait Point gir et glimt av livet til de innfødte i området. Husene er dekorert med intrikate utskjæringer, og totempåler viser historiene til klanene. Her finner du også hyggelige kafeer, butikker og museer som er verdt et besøk.

Dag 6: Haines

Kunst i villmarken

Heldag

Haines er omgitt av isbreer og fjell, og har vært hjemstedet til Chilkat Tlingit-folket i århundrer før europeiske handelsmenn kom på slutten av 1800-tallet, etterfulgt av gullalderen. Nå er den lille byen kjent for sitt kunstnersamfunn, og er et sted med mange historier og skjulte overraskelser.

Dag 7: Tracy Arm- og Endicott Arm-fjordene

Fjorder i Alaska

Heldag

Tracy og Endicott Arm-fjordene har et frodig landskap blant ruvende klipper og spektakulære, dype daler. Studer de intrikate formene til isfjellene i vannet som har kalvet fra de taggete og klare blå isbreene i enden av fjordene mens vi seiler i disse flotte omgivelsene.

Dag 8: Juneau

En aura av gullfeber

Heldag

Juneau er hovedstaden i Alaska, og har en aura av gullfeber med sine gamle «saloons», historiske hoteller og rester av gullgruver i fjellene og dalene. En rekke turstier tar deg fra de travle gatene i byen til villmarken på noen få minutter – en kontrast som er typisk for Alaska.

Dag 9: Wrangell

Alaskas sjel

Heldag

Wrangell er en av de eldste byene i Alaska og har blitt styrt av fire forskjellige nasjoner – Tlingit, Russland, Storbritannia og USA. En rekke helleristninger på stranda og mosekledde totempåler er påminnelser om områdets rike historie.

Et lite stykke Norge i Alaska

Heldag - Dag 10: Petersburg

Petersburg blir ofte kalt «Little Norway», og er en lite besøkt fiskerlandsby med en tydelig norsk arv, omgivelser som vil ta pusten fra deg og et rikt liv i havet. Innbyggerne er stolte av sine skandinaviske røtter, og feirer til og med norske høytider. Hjertet i det litte stedet er Sons of Norway Hall.

Dag 11: Misty Fjords National Monument

Uberørt villmark

Heldag

Misty Fjords National Monument er det største villmarksområdet i sørøst-Alaska, og er et område med tett, eviggrønn regnskog, granittklipper med dramatiske fossefall, elver i fjellet, våtmarker langs kysten og ofte tåke som ligger over buktene. Stedet representerer virkelig Alaskas sjel, og innbyr til fred og ro.

Dag 12: Prince Rupert
Havnen i Prince Rupert
Havnen i Prince Rupert Bilde: Kira Picabo Bilde

En canadisk grenseby

Heldag

Prince Rupert er inngangsporten til den enorme villmarken på British Columbias nordlige kyst, og var en travel by ved begynnelsen av 1900-tallet, med en stor havn og en jernbanestasjon. I dag er dette en søvnig provinsby med fascinerende historier, villmark rett ved dørstokken og et vakkert kystområde.

Dag 13: Butedale, BC, ship cruising through BC Inside Passage

Vi utforsker den indre passasjen

Heldag

Dette blir en dag hvor vi utforsker de smale kanalene i den canadiske indre passasjen. På Prince Island er det spøkelsesbyer, forlatte hermetikkfabrikker og fossefall som dukker opp fra nærmest intet. Du kan glede deg til så se en rekke dyr, fra ørn som sirkulerer over oss, til sel som hviler på den steinete kysten.

Dag 14: Alert Bay

First Nations – vokterne av den indre passasjen

Halvdag

Alert Bays Kwakwaka’wakw-samfunn holder til i en vakker landsby på den nordlige spissen av Vancouver Island. Se de rikt utsmykkede totempålene, maleriene, utskjæringene og de seremonielle maskene i det lokale museet. Vi ser også etter dyreliv blant øyene i området.

Dag 15: Vancouver
Lions Gate Broen, Vancouver
Lions Gate Broen, Vancouver Bilde

Slutten av ekspedisjonen

Reisen avsluttes når vi kommer tilbake til urbane Vancouver. Ta deg tid til å utforske denne fargerike og gjestfrie byen for å få mest mulig ut av reisen din.

Ankomst 8. juni 2020

Sted Vancouver, Canada
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Fredheim restaurant alle måltider inkludert 
 • A la carte restaurant (kun for gjester i suite) 
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs treningsstudio og løpebane
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter skapt for å få mest mulig ut av stedet du besøker, og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Avskjedsarrangement

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter i små grupper med ekspedisjonsteamet, som kajakkpadling (tilgjengelighet basert på værforhold og sikkerhet)
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

Du trenger Visa i USA (ESTA) og Canada (ETA) - for detaljer, se innreisekrav.

Praktisk informasjon

MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen blir preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.

Les mer