Alaska og British Columbia - villmark, isbreer og kultur (Reiserute 2 - nordgående)

Denne reisen tar deg med til de vakreste fjordene og isbreene i Alaskas villmark. Se de endeløse fossefallene og Tracy Arm-fjorden med de blåeste isbreene du noensinne vil se. Utforsk verdens nordligste regnskog og se det rike dyrelivet, og besøk Hubbard-breen og det vakre Prince William-sundet.

 • Opplev sørøst-Alaska, Alaskabukta og Prince William-sundet i en og samme reise
 • Nyt to hele dager i Prince William-sundet
 • Se mange av de mest berømte isbreene i Alaska
 • Hold utkikk etter hval, sel, sjøfugl, bjørn og oter
LANSERINGSTILBUD

Spar 6 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 6 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Oversikt

Reiseplan

Hurtigruten tilbyr unike ekspedisjonscruise til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte farvann. Som ved alle ekspedisjoner, er det naturen som hersker. Vær-, is- og sjøforhold setter rammebetingelsene for alle Hurtigrutens turer. Sikkerhet og gode opplevelser for deg som reisende er til enhver tid vår høyeste prioritet. Alle våre veiledende reiseruter evalueres og tilpasses kontinuerlig, enten det skyldes begrensninger fra omgivelsene eller spennende muligheter som dukker opp. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise 31. mai 2020

Avreisehavn Vancouver, Canada
Oversikt

Dyreliv og villmark

Vi starter i Canadas pulserende by Vancouver og legger storbyen bak oss mens vi setter kursen mot en av verdens siste utposter – Alaska. Underveis utforsker vi den store variasjonen i Alaskas dyreliv, fra hval og spekkhoggere til bjørn, havoter, sel og sjøløver - på vei inn i den store villmarkens rike.

Rikt mangfold og kulturopplevelser

Vi besøker små byer og tettsteder underveis, alle med sin egen historie og røtter. Vi får se hvordan Alaskas kultur ble formet, fra Petersburg med sin norske arv, gullgraverbyene Haines og Ketchikan, til Tlingit-folkets område på Icy Strait Point og fiskerlandsbyen Wrangell. Disse samfunnene ligger midt i den mektige villmarken, hvor ørnene svever over byens gater og bjørner kommer på besøk fra tid til annen.

Naturens underverker

Denne uforglemmelige reisen tar deg med til noen av de mest imponerende naturfenomenene i Alaska. Fra Misty Fjords til områder med fossefall og frodige regnskoger. Fra spektakulære Tracy Arm Fjord der isbreer og skog møtes til Hubbard-breen som er den største tidevannsbreen i Nord-Amerika. Fra det imponerende Prince William-sundet til et nettverk av endeløse isbreer hvor hval leker blant isfjellene og fjelltoppene speiler seg i vannet.

Dag 1: Vancouver
West End er et nabolag i Vancouver
West End er et nabolag i Vancouver Bilde

Starten på ekspedisjonen

Heldag - Ombordstigning

Pulserende Vancouver har parker ved vannet og fjell rett i nærheten med turstier på sommeren og skibakker om vinteren. Her finner du også en rekke kafeer, butikker, gallerier, museer og ulike kulturelle nabolag som bør utforskes. Vi anbefaler at du legger til et av våre valgfrie før-programmer for å utforske Vancouver.

Dag 2: Til sjøs

Gjennom British Columbia

Vi seiler nordover mot Alaska gjennom de smale, svingete kanalene i Canadas indre passasje. Vær på utkikk etter delfiner, niser, spekkhoggere og hval som ofte frekventerer dette skjermede området. Bli med ekspedisjonsteamet på spennende foredrag, bruk tid på å slappe av om bord, eller bli kjent med andre reisende.

Dag 3: Ketchikan

Inngangsporten til Alaska

Heldag

Ketchikan er kjent som verdens laksesentrum, og er en by omgitt av ruvende fjell. Fargerike hus på stylter fra gullalderen ligger på rad og rekke langs elva. Byen er hjemsted for en av de største kolleksjonene med stående totempåler, og har sterke bånd til Tlingit-kulturen.

Dag 4: Misty Fjords National Monument

Uberørt villmark

Heldag

Misty Fjords National Monument er det største villmarksområdet i sørøst-Alaska, og er et område med tett, eviggrønn regnskog, granittklipper med dramatiske fossefall, elver i fjellet, våtmarker langs kysten og ofte tåke som ligger over buktene. Stedet representerer virkelig Alaskas sjel, og innbyr til fred og ro.

Dag 5: Wrangell

Alaskas sjel

Heldag

Wrangell er en av de eldste byene i Alaska og har blitt styrt av fire forskjellige nasjoner – Tlingit, Russland, Storbritannia og USA. En rekke helleristninger på stranda og mosekledde totempåler er påminnelser om områdets rike historie. Stedet ligger utenfor de vanlige cruiserutene, og er i dag en enkel fiskerlandsby.

Dag 6: Petersburg

Et lite stykke Norge i Alaska

Heldag

Petersburg blir ofte kalt «Little Norway», og er en lite besøkt fiskerlandsby med en tydelig norsk arv, omgivelser som vil ta pusten fra deg og et rikt liv i havet. Innbyggerne er stolte av sine skandinaviske røtter, og feirer til og med norske høytider. Hjertet i det litte stedet er Sons of Norway Hall.

Dag 7: Tracy Arm- og Endicott Arm-fjordene

Fra regnskog til isbreer

Heldag

Tracy og Endicott Arm-fjordene har et frodig grønt landskap blant ruvende klipper og spektakulære, dype daler. Studer de intrikate formene til isfjellene i vannet som har kalvet fra de taggete og klare blå isbreene i enden av fjordene. Disse fjordene er også hjemsted for fjellgeit og steinkobber.

Dag 8: Haines

Kunst i villmarken

Heldag

Haines er omgitt av isbreer og fjell, og har vært hjemstedet til Chilkat Tlingit-folket i århundrer før europeiske handelsmenn kom på slutten av 1800-tallet, etterfulgt av gullalderen. Nå er den lille byen kjent for sitt kunstnersamfunn, og er en typisk liten by rett ved villmarken.

Dag 9: Icy Strait Point

I Tlingitenes land

Heldag

Icy Strait Point gir et glimt av livet til de innfødte i området. Husene er dekorert med intrikate utskjæringer, og totempåler viser historiene til klanene. Her finner du også hyggelige kafeer, butikker og museer som er verdt et besøk.

Dag 10: Til sjøs/Hubbard-breen

En tidevannsisbre

Til sjøs - Halvdag

Hubbard-breen er 120 km lang og nesten 11 km bred, og er dermed den største tidevannsbreen i Nord-Amerika.  Breen er omgitt av et amfiteater av snødekte fjell, og ligger ved enden av Disenchantment Bay som en sovende kjempe. Her flyter isfjell rundt i vannet og omgivelsene er rett og slett fantastiske.

Dag 11: Prince William-sundet/College Fjord

I isbreenes rike

Halvdag

Dette blir en ekte ekspedisjonsdag med en sjelden mulighet til å utforske den lite besøkte College Fjord med sin imponerende samling av isfjell. Dette er et unikt område hvor is og skog møtes, som huser hele fem tidevannsbreer, fem store dalbreer og et dusin mindre breer, alle oppkalt etter berømte høyskoler på østkysten.

Dag 12: Prince William-sundet

Der is møter skog

Heldag

Det sjeldent besøkte Prince William-sundet er omgitt av de imponerende Chugach-fjellene. Dette er et isbreparadis hvor den taggete kystlinjen er gjennomboret av en rekke fjorder og innløp, mange med tidevannsbreer som sender isfjell mot skogkledde øyer midt i sundet. Om sommeren kommer også hval på besøk, noe som bidrar til magien!

Historiske Seward

Hotell

I 1793 etablerte Alexander Baranov en handelspost i Resurrection Bay. I disse dager er dette hovedsakelig en by preget av fiske, som ønsker deg velkommen med fjellstier ut fra byen, isbreer rett i nærheten og en vakker kystlinje. Etter at vi går i land kjører vi deg gjennom et vakkert landskap til en overnatting i Anchorage.

Dag 14: Anchorage

Slutten på ekspedisjonen

Vi anbefaler at du blir litt lenger i denne spennende byen før du flyr hjem.

Ankomst 13. juni 2020

Sted Anchorage, Alaska
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
 • Transport fra skipet i Seward til hotellet i Anchorage
 • En hotellovernatting inkludert frokost i Anchorage etter reisen.

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Fredheim restaurant alle måltider inkludert 
 • A la carte restaurant (kun for gjester i suite) 
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs treningsstudio og løpebane
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter skapt for å få mest mulig ut av stedet du besøker, og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Avskjedsarrangement

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter i små grupper med ekspedisjonsteamet, som kajakkpadling (tilgjengelighet basert på værforhold og sikkerhet)
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

 • Du trenger Visa i USA (ESTA) og Canada (ETA) - for detaljer, se innreisekrav.
Praktisk informasjon

MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen blir preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.

Les mer