Alaska og British Columbia - villmark, isbreer og kultur (reiserute 2 - sørgående)

Dette ekspedisjonscruiset favner alt fra gullgraverbyer til de innfødtes landområder, hvor det florerer med totempåler. Vi besøker små byer med russisk og norsk arv, og livlige fiskelandsbyer. Kapteinen sørger for å gripe alle muligheter for å utforske Alaska – landet med et landskap i konstant endring og et rikt dyreliv, samt isbreer, regnskoger og fossefall.

 • Opplev høydepunktene i den indre passasjen og Alaskabukten
 • Utforsk den største tidevannsisbreen i Nord-Amerika – Hubbard-breen
 • Hold utkikk etter hval og en rekke andre dyr i Alaskas villmark
 • Oppdag det rike mangfoldet av kulturer i Alaskas byer og tettsteder
LANSERINGSTILBUD

Spar 6 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 6 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Oversikt

Reiseplan

Hurtigruten tilbyr unike ekspedisjonscruise til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte farvann. Som ved alle ekspedisjoner, er det naturen som hersker. Vær-, is- og sjøforhold setter rammebetingelsene for alle Hurtigrutens turer. Sikkerhet og gode opplevelser for deg som reisende er til enhver tid vår høyeste prioritet. Alle våre veiledende reiseruter evalueres og tilpasses kontinuerlig, enten det skyldes begrensninger fra omgivelsene eller spennende muligheter som dukker opp. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise 19. juli 2020

Avreisehavn Anchorage, Alaska
Oversikt

I isbreenes rike

Vi starter i Seward og bruker en dag på å utforske det flotte området med isbreer i College-fjorden før vi krysser Alaskabukten, som er kjent for sitt rike liv i havet. Vi besøker også et annet ikonisk sted i Alaska – Hubbard-breen, som er den største tidevannsbreen i Nord-Amerika.

En enorm villmark

Størrelsen og inntrykket Alaska gir er vanskelig å beskrive. Det er en utrolig skjønnhet uansett hvor man snur seg - fra isbreer, fjell og tykke eviggrønne regnskoger, til fjorder og klipper med høye fossefall. I de rolige buktene streifer bjørn omkring, og ørner svever fra tre til tre.

Alaskas byer og tettsteder tilbyr fascinerende historier og opprinnelser. Det finnes både russisk og norsk arv her, små gullgraverbyer med sine «saloons» og landsbyene til de innfødte som er utsmykket med totempåler og intrikate utskjæringer.

Et unikt dyreliv

Alaska er kjent som “the last frontier», og er et paradis for dyreliv. Hval tilbringer somrene i Alaskas hav, og bjørn romsterer langs kysten og fanger laks i elvene. Sjøløver ligger i store grupper på steinete fjellknauser, otere leker i tangen i vannkanten og sel slapper av på isfjellene i fjordene. Det er virkelig ingen andre steder på jorden som er som Alaska.

Day 1: Anchorage

En urban start før eventyret

Hotell

Anchorage, som er den største byen i Alaska, ønsker deg velkommen med sine høye fjell og sitt fantastiske dyreliv. Vi starter ekspedisjonen med en overnatting her, slik at du får tid til å oppleve denne spennende byen.

Day 2: Anchorage / Seward

Starten på ekspedisjonen

Vi flyr over den flotte naturen fra Anchorage til Seward. Seward er hovedsakelig en fiskeby, og ønsker besøkende velkommen med fjellstier ut fra byen, isbreer rett i nærheten og en vakker kyststripe. MS Roald Amundsen ligger klar for ombordstigning i havnen.

Dag 3: Prince William-sundet / College Fjord

I isbreenes rike

Heldag

Vi utforsker den lite besøkte College Fjord med sin imponerende samling av isfjell. Dette er et unikt område hvor is og skog møtes, som huser hele fem tidevannsbreer, fem store dalbreer og et dusin mindre breer, alle oppkalt etter berømte høyskoler på østkysten.

Dag 4: Til sjøs / Hubbard-breen

Den store tidevannsbreen

Til sjøs - Halvdag

Hubbard-breen er 120 km lang og nesten 11 km bred, og er dermed den største tidevannsbreen i Nord-Amerika.  Breen er omgitt av et amfiteater av snødekte fjell, og ligger ved enden av Disenchantment Bay som en sovende kjempe.

Dag 5: Icy Strait Point

I Tlingitenes land

Halvdag

Icy Strait Point er området til Tlingit-folket, og gir et glimt av livet til de innfødte. Husene er dekorert med intrikate utskjæringer, og totempåler viser historiene til klanene. Her finner du også hyggelige kafeer, butikker og museer som er verdt et besøk.

Dag 6: Haines

Kunst i villmarken

Heldag

Haines har vært hjemmet til Chilkat Tlingit-folket i århundrer. Europeiske handelsfolk kom også hit sent på 1800-tallet, etterfulgt av de gode utsiktene som kom med gullgravertiden. I dag er byen kjent for sitt kunstnersamfunn, og er fortsatt en liten by innerst i fjorden, full av historier og skjulte overraskelser.

Dag 7: Tracy Arm / Endicott Arm-fjordene

Fra regnskog til isbreer

Heldag

Tracy og Endicott Arm-fjordene er perlene i Sørøst-Alaska, og har et frodig landskap blant ruvende klipper og isfjell med intrikate former som har kalvet fra de taggete og klare blå isbreene i enden av fjordene. Disse fjordene er også hjemsted for fjellgeit og steinkobber.

Dag 8: Sitka

En by med rik historie

Heldag

Sitka ligger på vestsiden av Baranof Island, og har vakre omgivelser med snødekte fjell, små øyer, et rikt dyreliv og til og med en vulkan i nærheten. Stedet var tidligere sentrum i det russiske Alaska, og har historiske gater med en russisk katedral og utsmykkede totempåler.

Dag 9: Petersburg

“Lille Norge” i Alaska

Heldag

Petersburg blir ofte kalt «Little Norway», og er en lite besøkt fiskelandsby med en tydelig norsk arv, omgivelser som vil ta pusten fra deg og et rikt liv i havet. Innbyggerne er stolte av sine skandinaviske røtter, og feirer til og med norske høytider. Hjertet i det lille stedet er Sons of Norway Hall.

Dag 10: Wrangell

Alaskas sjel

Heldag

Wrangell er en av de eldste byene i Alaska og har blitt styrt av fire forskjellige nasjoner – Tlingit, Russland, Storbritannia og USA. En rekke helleristninger på stranda og mosekledde totempåler er påminnelser om områdets rike historie. Stedet ligger utenfor de vanlige cruiserutene, og er i dag en enkel fiskerlandsby.

Dag 11: Misty Fjords National Monument

Uberørt villmark

Heldag

Misty Fjords National Monument er et område med tett, eviggrønn regnskog, granittklipper med dramatiske fossefall, elver i fjellet, våtmarker langs kysten og ofte tåke som ligger over buktene. Stedet representerer virkelig Alaskas sjel, og innbyr til fred og ro.

Dag 12: Ketchikan

Inngangsporten til Alaska

Halvdag

Ketchikan er kjent som verdens laksesentrum, og er en by omgitt av ruvende fjell. Fargerike hus på stylter fra gullalderen ligger på rad og rekke langs elva. Byen er hjemsted for en av de største kolleksjonene med stående totempåler, og har sterke bånd til Tlingit-kulturen.

Dag 13: Til sjøs

Gjennom British Columbia

Nyt utsikten over kysten og fjellene, og vær på utkikk etter delfiner, niser, spekkhoggere og hval som ofte frekventerer dette skjermede området.

Dag 14: Vancouver
West End er et nabolag i Vancouver
West End er et nabolag i Vancouver Bilde

Slutten av ekspedisjonen

Heldag - Avstigning

Reisen ender i pulserende Vancouver, en by med parker ved vannet, et internasjonalt kjøkken, gallerier, museer, fargerike nabolag og vakker natur i områdene rundt. Ta deg tid til å utforske denne spennende byen for å få mest mulig ut av eventyret.

Ankomst 1. august 2020

Sted Vancouver, Canada
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
 • En hotellovernatting inkludert frokost i Anchorage før reisen.
 • Transport fra hotellet til skipet i Seward

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Fredheim restaurant alle måltider inkludert 
 • A la carte restaurant (kun for gjester i suite) 
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs treningsstudio og løpebane
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter skapt for å få mest mulig ut av stedet du besøker, og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Avskjedsarrangement

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter i små grupper med ekspedisjonsteamet, som kajakkpadling (tilgjengelighet basert på værforhold og sikkerhet)
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

 • Du trenger Visa i USA (ESTA) - for detaljer, se innreisekrav.
Praktisk informasjon

MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen blir preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.

Les mer