Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (nordgående)

Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (nordgående)

Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (nordgående)

Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (nordgående)

Reiseinformasjon 15 dager MS Roald Amundsen
Avganger
14. mai 2023
7. juni 2023
Pris fra
kr 49 294
Frokost, lunsj og middag inkludert

Reis fra Vancouver til Seward og Anchorage, og opplev Alaskas mange fjorder, historie fra gullfebertiden, glitrende isbreer, sjeldent dyreliv og urregnskog, samt spennende kultur fra urfolk og russere.

Den sørøstlige delen av Inside Passage

Vi seiler forbi øyer og fjorder i Johnstone Strait, nord for Vancouver Island, før vi kommer ut på åpent hav og fortsetter nordover inn i Hecatesundet. Vi kan ikke få en stort bedre introduksjon til Alaska enn den fantastiske villmarken rundt Misty Fjords. Neste stopp er den historiske byen Wrangell, hvor du kan se etter helleristninger langs stranda.

Få første glimt av en isbre, enten i Tracy- eller Endicott-fjorden, opplev ‘Little Norway’ i Petersburg, og se kunst på de mange galleriene i Haines. I William Henry Bay finner du urskog og kanskje til og med gull, og Point Adolphus er kjent for fantastiske muligheter til å se hval. Du vil også besøke Sitka, byen som var hovedstaden i Alaska da staten var en del av Russland.

Sørlige sentrale Alaska

Icy Bay (isete bukt) er som navnet tilsier, en bukt full av isfjell som har kalvet fra tre isbreer lenger inn i bukta. I den lille laksefiskerbyen Cordova finner du vennlig småbysjarm på sitt beste. Vi drar videre til College Fjord, en spektakulær fjord omgitt av snødekte fjell og flere isbreer. Det er spesielt ett sted hvor du har utsikt til hele åtte isbreer på én gang.

Vi går i land i Seward, på halvøya Kenai Peninsula ved foten av Mount Marathon, og drar herfra på en busstur til Anchorage. Kanskje vi ser dell-sau underveis, og bison, bjørn, moskus og elg under besøket på Alaska Wildlife Conservation Center. Den spennende ekspedisjonen vår kommer til veis ende i den moderne byen Anchorage, som er den største byen i Alaska.

Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (nordgående) Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (nordgående)
 • Dag 1
  Vancouver, Canada

  British Columbias pulserende havneby

  Ekspedisjonscruiset starter i Vancouver. Vancouver er omgitt av English Bay og vakkert fjellandskap, og er både en travel havneby og en kosmopolitisk storby. Hvis du kommer et par dager i forkant av sjøreisen, vil du raskt se hvorfor den største byen i British Colombia er så populær.

  De forskjellige nabolagene er fulle av kortreist gård-til-bord-mat i verdensklasse. Chinatown og Punjabi Market har kanskje den beste asiatiske maten i hele Nord-Amerika, og i Commercial Drive finner du Little Italy.

  Husk også å ta turen til gamlebyen i Vancouver. I de viktorianske bygningene i Gastown finner du noen av byens hotteste restauranter, og det 167 meter høye Vancouver Lookout byr på perfekt panoramautsikt.

  Granville Street er stedet for neonlys og natteliv, og på dagtid kan du slappe av på en av strendene i West End. Sistnevnte er også inngangsporten for å utforske de store grøntområdene og de høye røde sedertrærne i Stanley Park.

  Du tilbringer første natt i Vancouver på et sentralt og fint hotell.

  Her kan du slappe av etter den lange reisen, og benytte hotellets fasiliteter. Velg selv hva du har lyst til å gjøre og spise denne dagen.

  Hvorfor ikke utvide oppholdet i disse flotte omgivelsene med det unike førprogrammet vårt, som tar deg med på det luksuriøse toget Rocky Mountaineer gjennom Canadian Rockies? Landskapet her er intet mindre enn spektakulært.

  Dag 1
  Vancouver, Canada

  British Columbias pulserende havneby

 • Dag 2
  Vancouver, Canada

  Begynnelsen av ekspedisjonen

  Etter en deilig frokost på hotellet, tar vi deg med på en bytur til de viktigste høydepunktene i Vancouver.

  Utflukten avsluttes på kaia, der MS Roald Amundsen venter på å ta deg med på et uforglemmelig ekspedisjonscruise.

  Dag 2
  Vancouver, Canada

  Begynnelsen av ekspedisjonen

 • Dag 3
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom British Columbia

  Vi seiler nordover ut i åpent hav, og tar oss gjennom de smale kanalene i Inside Passage i Canada. Spenningen av å sette ut på et stort eventyr ligger i luften når vi seiler forbi tusenvis av øyer i Pacific Northwest.

  North American Pacific Fjordland er et vernet, nesten 1500 km langt område av farvann som er kjent for å ha relativt stille vann uten dønninger.

  Nå som vi er godt i gang med sjøreisen, kan du bli med på fascinerende foredrag med ekspedisjonsteamet i vitenskapssenteret om bord. Eller kanskje du heller ønsker å bli kjent med dine medreisende, eller gå ut på dekk og holde utkikk etter dyr som delfin, nise, spekkhugger og knølhval.

  Ekspedisjonsskipet vårt er lite nok til å passere gjennom og komme tett på de mange interessante og vakre kanalene i Inside Passage. Ikke glem kikkerten!

  Dag 3
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom British Columbia

 • Dag 4
  Misty Fjords National Monument

  Uberørt villmark

  Det første området vi vil utforske på denne ekspedisjonen er intet mindre enn spektakulære Misty Fjords National Monument. Dette er et uberørt kystlandskap som er en del av det 809 000 hektar store Tongass National Forest, med eviggrønne trær, dype fjorder og majestetiske snødekte fjelltopper.

  Regionen har et årlig regnfall på mer enn 380 cm, som fyller elver og innsjøer og går videre ut i fossefall som tordner nedover de mørke granittklippene. Fjellene som er dekket av seder, gran, hemlokk og mose reiser seg nærmest vertikalt fra fjordene til hele 1000 meters høyde eller mer.

  Den innflytelsesrike skotsk-amerikanske fjellklatreren John Muir, også kjent som ‘Nasjonalparkenes far’ erklærte Misty Fjords som et av de vakreste stedene han noen sinne hadde sett. Vi håper du vil bli like inspirert når vi utforsker området. Hvis været tillater det, vil vi ta oss rundt i området med små explorer-båter eller med kajakk på en valgfri utflukt.

  Hold øynene åpne for muligheten til å se fjellgeit, brunbjørn, svartbjørn og elg, enten langs kysten, på åsene eller i skråningene. I vannet svømmer alle de fem artene av stillehavslaks sammen med elveoter, havoter, sjøløve, steinkobbe, spekkhugger og dall-nise. Hold kikkerten klar for å se kolibri, trompetersvane, hegre og det store amerikanske ikonet: hvithodehavørn.

  • Inkludert Småbåtcruise på Misty Fjords
  Dag 4
  Misty Fjords National Monument

  Uberørt villmark

 • Dag 5
  Wrangell, Alaska

  Petroglyph Beach

  I Wrangell, en av Alaskas eldste og mest historiske øybyer, vil du virkelig føle at du tar et steg tilbake i tid. På stranden er det mange gamle helleristninger, og du finner dem på bare en 15 minutters spasertur. Det er rundt 50 totalt, så se hvor mange du klarer å finne!

  Etterpå kan du ta turen til Wrangell Museum, som er fylt med interessante gjenstander og informasjon om byens historie. Selv om Wrangell nå er en del av Amerika, har byen tidligere vært styrt av Storbritannia, Russland og også tlingit-folket hvis vi går 8000 år tilbake i tid.

  En annen attraksjon er de mosedekte totempælene ved Chief Shakes Tribal House, som forteller historien om tlingit-folket. Det vakre Tribal House, som er bygget av sedertre, ligger en kort spasertur fra sentrum av byen, over trebroen til Shakes Island.

  Du er omgitt av forlokkende natur ved munningen til elva Stikine og foten av fjellet Mount Dewey, og de lokale stiene tar deg ut i naturen til utkanten av regnskogen.

  • Inkludert Wrangell - Småbåtcruise
  Dag 5
  Wrangell, Alaska

  Petroglyph Beach

 • Dag 6
  Fjordene Tracy Arm og Endicott Arm, Alaska

  Isbreer i all sin prakt

  Vi krysser Holkham Bay, og vil ha valget mellom å utforske enten Tracy Arm eller Endicott Arm. Disse fjordene er blant de mindre kjente juvelene i Alaska, siden de er relativt utilgjengelige for større skip, og når vi kommer hit vil du se hvor spesielle de er.

  Fjordvannet er ofte så stille at det ser ut som et speil som reflekterer himmelen og fjellene rundt. Innerst i hver fjord er det en kalvende isbre som presser vakre, nye isfjell ut i det stille vannet, av og til så høye som bygninger.

  I Tracy Arm ligger Sawyer-breene (North og South Sawyer), og i Endicott ligger Dawes-breen. Begge fjordene kan skryte av robuste, klarblå isbreer og isfjell mot et fantastisk bakteppe av Alaskas skoger og bratte klipper.

  Endicott Arm er en av de største yngleplassene for steinkobbe, og de kan ofte ses her mens de later seg på flytende is, som om de poserer for fotografen.

  Hold også utkikk etter hval, bjørn, fjellgeit, elg og annet dyreliv enten fra dekk – eller hvis forholdene ligger til rette – fra de små ekspedisjonsbåtene våre, eller fra en kajakk på en valgfri utflukt.

  Dag 6
  Fjordene Tracy Arm og Endicott Arm, Alaska

  Isbreer i all sin prakt

 • Dag 7
  Petersburg, Alaska

  Little Norway

  Denne lille fiskerlandsbyen ligger i den nordlige enden av Mitkof Island, der Wrangell Narrows går inn i Frederick Sound. Det kan hende du får se isfjell i sundet, som kommer fra LeConte-breen på motsatt kyst. Farvannet her er også vanligvis en viktig fôringsplass for knølhval.

  Petersburg kan skryte av å ha den største kveiteflåten i Alaska, med direkte link til flere hermetikkfabrikker. Havnen er derfor full av forskjellige skip og sjøfly, men den er ikke dyp nok til å kunne ta imot større cruiseskip.

  Fra sjøkanten får du en misunnelsesverdig utsikt over Frederick Sound til en skarp silhuett av snødekte fjelltopper. Den mest fremtredende av disse fjelltoppene er Devil’s Thumb, og det er her Nord-Amerikas største fjellvegg ligger.

  Little Norway ble grunnlagt av en nordmann ved navn Peter Buschmann på 1800-tallet, og de 3000 innbyggerne her er veldig stolte av sitt skandinaviske opphav. Siden Hurtigruten kommer fra deres forfedres land, vil vi med stor sannsynlighet få en varm velkomst fra de lokale innbyggerne.

  Hvis du tar en spasertur i de rolige gatene, som Sing Lee Alley, vil du se trehus dekorert med norsk rosemaling. Du kan lære alt om byens nordiske historie på Sons of Norway hall, en stor hvit bygning som ble oppført i 1912. Det er til og med en lokalbygd modell av et vikingskip her, Valhalla.

  • Inkludert Petersburg - Sons of Norway
  Dag 7
  Petersburg, Alaska

  Little Norway

 • Dag 8
  Haines, Alaska

  Kunst i villmarken

  Opplev grensebyen i Alaska som har et hjerte for kunst. Haines ligger i den nordlige delen av Sørøst-Alaska, ved dypvannsfjorden Lynn Canal, og er et perfekt eksemplar av en vakker by.

  Før gullfeberen var Haines hjemstedet til chilkat tlingit-folket, som er kjent for å veve pels av fjellgeit og gul sederbark til intrikate design. Besøk Haines Sheldon Museum for å se autentiske chilkat-tepper.

  Den kreative ånden lever i beste velgående i Haines gjennom byens livlige kunstmiljø. Her er det flere kunstnere per innbygger enn i noen annen by i Sørøst-Alaska, og dette forklarer de mangfoldige kunstsamlingene i de lokale galleriene og verkstedene. Totemutskjæring, sølvarbeid, skulpturarbeid og fotografi er bare noen av kunstformene du kan se her.

  Haines er også ideell for de ønsker å gå ut på fottur eller gripe muligheten til å se dyreliv. Haines er kjent som ‘Valley of the Eagles’ (Ørnedalen), da den tiltrekker seg mange hvithodehavørn. De varierte økosystemene bidrar også til forekomst av bjørn og elg.

  Hvis du liker steder som er litt spesielle og ukonvensjonelle, kan du ta turen til Hammer Museum – det er lett å få øye på, bare hold utkikk etter kjempehammeren!

  • Inkludert Bypakke Fort Seward
  Dag 8
  Haines, Alaska

  Kunst i villmarken

 • Dag 9
  William Henry Bay, Alaska

  Utforsk villmarken

  William Henry Bay ligger sør for Haines, ved foten av fjellkjeden Chilkat. Vi kaster anker, og utforsker kystlinjen med urskog sammen med lokale guider. Hold øynene åpne for brunbjørn og svartbjørn, svarthalehjort og elg.

  Området her var fullt av kobbergruver, og senere gullgruver i 1921. Med Den kalde krigen og spredning av kjernefysiske våpen på 1950-tallet, søkte den amerikanske regjeringen etter uran rundt William Henry Bay, men de fant ikke betydelige forekomster. Nylige undersøkelser foreslår at det fortsatt er gull i disse fjellene …

  Om kvelden passerer vi Point Adolphus, som ligger på den nordlige tuppen av Chichagof Island, rett overfor Glacier Bay nasjonalpark. Det næringsrike farvannet her tiltrekker seg store mengder knølhval og annet marint liv. Du vil forhåpentligvis se hvorfor Point Adolphus er kjent for å være et av de beste stedene i Nord-Amerika for å se hval.

  • Inkludert Ekspedisjonsdag i William Henry Bay
  Dag 9
  William Henry Bay, Alaska

  Utforsk villmarken

 • Dag 10
  Sitka, Alaska

  En historie med forskjellige kulturer

  Sitka ligger på Baranof Island, på den ytre kysten av Inside Passage, og kan kun nås via sjøen eller luften. Sitka er også omgitt av Tongass National Forest, verdens største tempererte regnskog. Når vi seiler her kan du nyte utsikten over Sisters Mountains og Mount Edgecumbe, en sovende vulkan som minner om Japans Mount Fuji.

  Sitka ble bebodd av tlingit-folket for over 10 000 år siden. I 1804 erobret Russland byen og ga den det nye navnet ‘New Archangel’. Innen 1808 var byen blitt den største i regionen, og den ble utnevnt som hovedstaden i Alaska. I dag vil du se at Sitka er et sted med en blandet kultur. Tlingit-tradisjonene er fortsatt sterke her, og eksisterer side om side med russiske og amerikanske innflytelser.

  Ettervirkningene av Krimkrigen gjorde at Russland solgte Alaska til USA for å holde det vekk fra britenes hender. Stedet for overføringsseremonien i 1867 var New Archangel, som raskt ble gitt sitt nye navn, Sitka. Den lave prisen på 7,2 millioner USD for hele regionen var et røverkjøp til bare to cent per 0,4 hektar!

  Det er mange historiske steder i Sitka, for eksempel den russiske biskopens hus. Dette er den eldste intakte bygningen i byen, fra 1842. Eller du kan besøke den russisk-ortodokse St. Michael’s Cathedral, som fortsatt har sin opprinnelige lysekrone, religiøse kunst og en rekke andre gjenstander.

  Et høydepunkt for de fleste som besøker Sitka er den 43 hektar store Sitka National Historical Park. Det er et fascinerende museum her, med en rekke forskjellige utstillinger. Du kan følge stien som går gjennom en fredfylt skog og ut til havet. Underveis kan du også oppleve vakre eksempler på utsmykkede haida- og tlingit-totempæler.

  Dag 10
  Sitka, Alaska

  En historie med forskjellige kulturer

 • Dag 11
  Icy Bay

  Et trekløver av tidevannsbreer

  Opplev Icy Bay nær Prince William Sound – et sted som virkelig lever opp til navnet. De prominente isbreene Guyot, Yahtse og Tyndall kalver store biter av flytende is ned i vannet i bukta.

  Området var en gang en gigantisk tidevannsbre som gikk direkte inn i Alaskabukta. Bukta ble først tilgjengelig for skip for rundt 100 år siden.

  Dette var også stedet for en mega-tsunami i 2015, etter at 180 millioner tonn med fjellstein og skog kollapset ned i fjorden. Den resulterende bølgen anses for å ha vært en av de høyeste i dette siste århundret. Heldigvis avtok tsunamien uten å gjøre skade.

  Målet vårt her er å besøke den 55 km lange og 13 km brede Guyot-isbreen, avhengig av mengden is underveis og de lokale værforholdene. Du vil forhåpentligvis kunne gå i land så nær isbreen som mulig, men på trygg avstand, eller utforske farvannet fra en kajakk som en del av en valgfri utflukt.

  Som alltid vil vi holde utkikk etter det fantastiske dyrelivet som Alaska har så mye av. Her kan vi se knølhval, spekkhugger, stellersjøløve, havoter, steinkobbe og mange flere.

  Dette røffe og kuperte området er fantastisk vakkert, og det vil være mange fotomuligheter gjennom hele dagen. Steinkobben elsker å late seg på flytende isflak her.

  • Inkludert Småbåtcruise i Icy Bay
  Dag 11
  Icy Bay

  Et trekløver av tidevannsbreer

 • Dag 12
  Cordova

  Alaskas lille hemmelighet

  Cordova er en autentisk laksefiskerby omgitt av den vidstrakte Chugach National Forest. Siden byen bare er tilgjengelig med båt eller fly, er det kun et fåtall antall besøkende hvert år som kan beundre byens spektakulære setting mellom Orca Inlet, Hawkins Island, Mount Eccles, Eyak Lake og Copper River Delta.

  På grunn av den avsidesliggende beliggenheten har Cordova beholdt småbyfølelsen mer enn mange andre lokalsamfunn i Alaska. Det er gode sjanser for at du blir godt mottatt og kan ta en hyggelig prat med de imøtekommende lokale innbyggerne om livet her.

  Ta turen ned til Ilanka kultursenter for å se en samling av stammegjenstander, kunstverk og et fullt rekonstruert spekkhuggerskjelett i lobbyen. Du kan også besøke museet på Main Street for et innblikk i Cordovas historie.

  Noen kjenner kanskje Cordova på grunn av det tragiske oljeutslippet fra Exxon Valdez i 1989, da en tanker gikk på grunn i Bligh Reef nordvest for byen. Store styrker hjalp til med å rense kystlinjen, og selv om det har vært noen ettervirkninger er regionens dyreliv av havoter, ørn, dvergsvane, bever, elg og bjørn i stor grad gjenopprettet.

  Dag 12
  Cordova

  Alaskas lille hemmelighet

 • Dag 13
  College Fjord

  Ivy League isbreer

  I dette området nord i Prince William Sound ligger fem storslåtte tidevannsbreer, fem store dalbreer og mange mindre isbreer. På lang avstand ser isbreene ut som frosne fossefall, der de brer seg nedover den svarte fjellsiden på Chugach Mountains og ut i det blå havet nedenfor.

  Isbreene Vassar, Smith, Yale og Harvard ble oppkalt etter de prestisjetunge Ivy League-universitetene på østkysten av USA da de ble oppdaget under Harriman-ekspedisjonen i 1899. Du ser kanskje at Princeton mangler. Dette er gjort med overlegg, og det sies at oppdagerne godtet seg over akkurat dette!

  Harvard-breen er den største av isbreene som finnes her. Brefronten er 60 meter trykk og over 1,6 km bred. Vi nærmer oss disse naturlige underverkene på trygg avstand, gitt at vi har gode vind- og vannforhold.

  Vi vil også holde utkikk etter dyreliv som knølhval, hvithodehavørn, oter og sjøløve, som er vanlig å se i dette fjerntliggende området. Det er også en mulighet for småbåtcruise på fjorden, eller en tur med kajakk på en valgfri utflukt.

  Dag 13
  College Fjord

  Ivy League isbreer

 • Dag 14
  Seward

  Vi drar innover i landet

  Seward ligger i et fantastisk landskap på Kenai Peninsula fremst i Resurrection Bay og under Mount Marathon. Det er inngangsporten til Kenai Fjords nasjonalpark, et vidstrakt fjellområde med noen av de største isdekte områdene i Alaska.

  Seward ble grunnlagt i 1903, og er den eneste isfrie dypvannshavnen som også har forbindelser til innlandet i Alaska via fly, tog og vei. Byen er oppkalt etter William H Seward, utenriksministeren i USA som forhandlet USAs kjøp av Alaska fra Russland i 1867.

  Når vi ankommer denne livlige havnen tar vi farvel med skipet, og drar ut på en vakker kjøretur gjennom spektakulær natur mot Anchorage for en overnatting. Ruten mellom Anchorage og Seward er også kjent for muligheten til å se den vakre hornsauen dall.

  Vi legger inn et stopp ved Alaska Wildlife Conservation Center. Dette reservatet ligger omgitt av fjell og isbreer i Portage Valley, og er dedikert til rehabilitering av Alaskas foreldreløse og skadede dyr. Her kan du få se bjørn, bison, elg, rein, karibu, ørn, ugle, moskusokse og en rekke forskjellige fuglearter.

  Dag 14
  Seward

  Vi drar innover i landet

 • Dag 15
  Anchorage

  «The Big Apple i nord»

  Ekspedisjonen avsluttes i Alaskas største by, hvor nesten 40 % av statens befolkning bor – en statistikk som kun slås av staten New York og byen med samme navn. Anchorage ligger faktisk nesten midt mellom New York i USA og Tokyo i Japan, men lenger nord enn vår egen hovedstad og St. Petersburg i Russland.

  Anchorage byr på mange restauranter, gallerier, arrangementer og baseballkamper, akkurat som du kan forvente av en moderne amerikansk metropol. Byen ligger også nær Denali nasjonalpark, som du kan besøke som en del av det valgfrie etterprogrammet vårt.

  Hvis du har tid, anbefaler vi et besøk til Anchorage Museum for å se samlingen av kunst og museumsgjenstander. På Native Heritage Center er forskjellige kulturer representert, og her holdes tradisjonelle danseoppvisninger.

  Town Square Park står i full blomst, og de lokale innbyggerne benytter de lange sommerdagene til å fiske etter laks i Ship Creek i sentrum. Det skjer rett som det er at elg finner veien inn i visse nabolag, og brun- og svartbjørn er også kjent for å vandre inn i deler av byen.

  Dag 15
  Anchorage

  «The Big Apple i nord»

Avganger

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
14.
Juni:
7.

Hva er inkludert

Inkludert

Hotell

 • Én overnatting i Vancouver før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost
 • Én natt i Anchorage etter ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Transport

 • Transport fra hotellet til kaia i Vancouver, inkl. utflukten Bytur i Vancouver.
 • Transport fra kaia i Seward til hotellet i Anchorage, med et stopp ved Alaska Wildlife Conservation Center. Inkluderer inngangsbillett, engelskspråklig guide og matpakke

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte utflukter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, infinity-basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord

Merk

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: