Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (nordgående)

Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (nordgående)

Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (nordgående)

Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (nordgående)

Reiseinformasjon 15 dager MS Roald Amundsen
Avganger
16. mai 2024
9. juni 2024
Pris fra
kr 61 900
Frokost, lunsj og middag inkludert

15-dagers ekspedisjonscruise fra Vancouver til Seward, langs Inside Passage,, der vi utforsker Pacific Northwest-øyene og avslutter i Anchorage

Fjorder, isbreer og rike kulturer

Reis fra Vancouver til Seward og Anchorage på dette fascinerende ekspedisjonscruiset, og opplev Alaskas mange fjorder, historier fra gullfebertiden, glitrende isbreer, sjeldent urregnskog, samt spennende kultur fra urfolk og russere. Du får besøke avsidesliggende grensebyer, hver med sin egen unike kultur og arv.

Utrolig natur og villmark

Få en spennende introduksjon til Alaskas natur og dyreliv veiledet av det kunnskapsrike ekspedisjonsteamet. Se etter ørn, bjørn, havoter og hval, for ikke å snakke om bison, moskus og elg. Når vi kommer til Anchorage, kan du velge å bli med på et etterprogram til Denali nasjonalpark.

Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (nordgående) Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (nordgående)
 • Dag 1
  Vancouver

  En smak av Vancouver

  Ekspedisjonscruiset starter med en overnatting i Vancouver, som er en livlig og vakker havneby med bratte fjell i bakgrunnen.

  Vancouvers forskjellige nabolag er fulle av kortreist gård-til-bord-mat i verdensklasse. Ikke gå glipp av Gastown, Vancouvers viktorianske nabolag. Her kan du oppleve Vancouver Lookout på nærmere 170 meter, som gir en perfekt 360-graders panoramautsikt over byen.

  Hvis du har tid, hvorfor ikke komme noen dager før og bli med på en luksustogtur til kjente Rocky Mountaineer. Togturen tar deg med gjennom Rocky Mountains og vakre landskap med det spesielle og valgfrie førprogrammet. For en fin måte å starte eventyret på!

  Dag 1
  Vancouver

  En smak av Vancouver

 • Dag 2
  Vancouver

  Ekspedisjonen starter

  Utforsk Vancouver videre og start eventyret ditt

  Etter en deilig frokost på hotellet, tar vi deg med på en tur rundt i byen for å vise deg de viktigste høydepunktene i fantastiske Vancouver.

  Utflukten avsluttes på kaien der MS Roald Amundsen venter på deg. Sett deg til rette og bruk litt tid til å bli kjent med skipet, finn Vitenskapssenteret, treningsrommet og restaurantene.

  Det kunnskapsrike ekspedisjonsteamet leder vei ved utflukter og landinger. Bli kjent med dem og nyt en velsmakende velkomstmiddag. Etterpå kan du lene deg tilbake og slappe av, for det store Alaska-eventyret ditt er i ferd med å starte.

  Dag 2
  Vancouver

  Ekspedisjonen starter

 • Dag 3
  Inside Passage

  Canadas Inside Passage

  Se det storslåtte landskapet mens vi seiler i Inside Passage

  Kystruten Inside Passage tar oss gjennom den store nordamerikanske stillehavsfjorden, som er en havstrekning på 1500 km. I motsetning til andre cruise som seiler gjennom om natten, får du se det storslåtte landskapet i all sin prakt om dagen.

  Det mindre ekspedisjonsskipet gjør at vi kan ta oss frem i områder som større fartøy ikke kan, noe som betyr at du får utforske mindre reiste kanaler med fantastisk natur. Hold kameraene og kikkerten klar for å få øye på delfiner, niser, spekkhoggere og knølhvaler.

  Dag 3
  Inside Passage

  Canadas Inside Passage

 • Dag 4
  Misty Fjords

  Urørte Misty Fjords

  Storkos deg med en villmark med mye dyreliv

  Dette uberørte landskapet er en del av den store Tongass National Forest, med eviggrønne trær, fosser og snødekte fjelltopper. Den anerkjente naturforskeren John Muir beskrev området som et av de vakreste stedene han noensinne har sett.

  Hvis været er godt nok, kan du bli med ekspedisjonsteamet for å reise rundt i Misty Fjords i de små ekspedisjonsbåtene våre, eller så tar vi ut kajakkene.

  Misty Fjords har et rikt dyreliv. Du kan se etter fjellgeiter, bjørner og elg mens du utforsker. Sjøen er hjemmet til stillehavslaks, oter, sjøløver, steinkobbe, spekkhoggere og dallsniser. Mot himmelen kan det være du får se hegre og hvithodehavørn.

  Dag 4
  Misty Fjords

  Urørte Misty Fjords

 • Dag 5
  Wrangell

  Helleristninger i Wrangell

  Besøk en av Alaskas eldste havnebyer

  Vi fortsetter å seile ved Alaska-øyene til Wrangell. Bare litt over en kilometer utenfor byen finner vi utrolige Petroglyph Beach, som er stedet der du får se de historiske helleristningene blant sanden.

  Besøk det lokale museet for å lære mer om Wrangells fascinerende fortid. Nå er det en del av USA, men tidligere har det blitt styrt av Storbritannia, Russland og Tlingit-folket. Vi seiler til Shakes Island, der Chief Shakes Tribal House og totempæler forteller historien om Tlingit-urfolket.

  Turgåere kan prøve de naturlige stiene som er omgitt av forlokkende natur ved munningen til elven Stikine og foten av fjellet Mount Dewey til utkanten av regnskogen.

  Dag 5
  Wrangell

  Helleristninger i Wrangell

 • Dag 6
  Sørøst-Alaska

  Utforsk det fantastiske Sørøst-Alaska

  Oppdag Sørøst-Alaskas magiske skipsleier

  Utforsk Alaska i ekte ekspedisjonsstil, med en utforskningsdag som gir oss friheten til å utforske dette magiske hjørnet av Inside Passage.

  Det kan være det blir besøk til den sjarmerende byen Petersburg, som har en stolt norsk arv og et blomstrende fiskesamfunn. Utforsk bryggene og oppdag noe av den fantastiske naturen i Frederick Sound, like utenfor havnen.

  Vi kan også ta sjøveien i ekspedisjonsbåtene våre og dra til bortgjemte viker, isfjellfylte bukter og tette skogkledde strandlinjer. Prøv å få et glimt av noe av Alaskas mest ikoniske dyreliv, inkludert ørn, oter, hval og til og med bjørn, hvis vi er heldige.

  Dag 6
  Sørøst-Alaska

  Utforsk det fantastiske Sørøst-Alaska

 • Dag 7
  Holkham Bay

  Tracy Arm og Endicott Arm

  Se de mindre kjente perlene i Holkham Bay

  Holkham Bay er hjemmet til de to vakre fjordene: Tracy Arm og Endicott Arm. Kapteinen tar avgjørelsen om hvilken av dem som er det beste å utforske på dagen. Begge er like spesielle å utforske!

  Ved enden av hver fjord kalver friske isfjell fra isbreene mot et fantastisk bakteppe med skogkledde klipper. Endicott Arm er en yngleplass for steinkobbe, som man ofte kan se på den flytende isen. Du kan også se hval, bjørn, fjellgeiter og elg.

  Få tips fra fotografen om bord før du drar ut med en av de små ekspedisjonsbåtene for å komme nærmere disse unike severdighetene.

  Dag 7
  Holkham Bay

  Tracy Arm og Endicott Arm

 • Dag 8
  Haines

  Tlingit-håndverk i Haines 

  Oppdag en kunstnerisk arv i «Valley of the Eagles»

  Ved siden av Lynn Canal ligger grensebyen Haines, opprinnelig hjemmet til Chilkat Tlingit-folket. De er kjent for å være gode vevere og her får du se det flotte arbeidet deres, med fjellgeitpels og sedertrebark vevd inn i intrikate design.

  Haines har en blomstrende kunstscene, med gallerier og verksteder fylt med totemutskjæringer, sølvverk og skulpturer. Å investere i kunst fra Alaska er en fin måte å støtte lokale håndverkere på.

  Du kan trene opp fotograferingsferdighetene dine i de utrolige landskapene. Det er også ideelt for eventyrere som vil dra på gåturer og se på dyrelivet. Se etter hvithodehavørn, bjørn og elg.

  Dag 8
  Haines

  Tlingit-håndverk i Haines 

 • Dag 9
  William Henry Bay

  William Henry Bay

  Se eldgamle skoger, dyreliv og hvaler

  Dette blir en dag med utforsking, og vi kaster anker ved William Henry Bay, på kanten av Chilkat Range-fjellene Lokale guider fører deg gjennom den gamle skogen. De sørger for at du er trygg mens du kan se etter brun- og svartbjørner, svarthalehjort og elg.

  Når du er tilbake til det flotte skipet, kan du være med på en forelesning med ekspedisjonsteamet og nyte utsikten fra Explorer Lounge & Bar eller boblebadene på dekk mens vi seiler mot Sitka.

  Hold øye etter knølhval når vi passerer Point Adolphus på Chichagof Island. Det er kjent som et av de beste stedene for hvalobservasjoner i Nord-Amerika.

  Dag 9
  William Henry Bay

  William Henry Bay

 • Dag 10
  Sitka

  Den blandede Sitka-kulturen

  Ta inn Sitkas utsikt og unike blanding av kulturer

  Sitka er omgitt av Tongass National Forest, og har bare tilkomst via sjø eller luft. Gå ut på dekket for å få en fantastisk utsikt over Sisters Mountains og Mount Edgecumbe-vulkanen.

  Oppdag Sitkas fascinerende historie sammen med ekspedisjonsteamet. Her har Tlingit-folket levd i 10 000 år. Den ble okkupert av Russland i 1804 før det ble solgt til USA etter Krim-krigen. I dag er Sitka en blanding av alle tre kulturene.

  Besøk den russisk-ortodokse katedralen og den russiske biskopens hus. Se de flotte utsmykkede Haida- og Tlingit-totempælene i Sitka National Historical Park, som er et stort høydepunkt. Du kan også gå på en tursti ned til sjøen.

  Dag 10
  Sitka

  Den blandede Sitka-kulturen

 • Dag 11
  Icy Bay

  Icy Bay

  Dyrelivsafari i sjøen med brevann

  Du får en fantastisk ekspedisjonsdag i Icy Bay. Tre isbreer – Guyot, Yahtse og Tyndall – kalver regelmessig inn i bukten. Hvis været er godt nok, blir utforskningen gjort i de små ekspedisjonsbåtene eller med kajakk, slik at du får oppleve områdets utrolige skjønnhet på nært hold.

  Det bugner med dyreliv i Gulf of Alaska og her er det fantastiske forhold for å ta bilder. Knølhvaler, spekkhoggere, stellersjøløver, havotere og steinkobber som slapper av på flytende isflak, sees ofte i disse farvannene.

  Dag 11
  Icy Bay

  Icy Bay

 • Dag 12
  Cordova

  Det fjerntliggende Cordova

  Ta inn Cordovas tradisjonelle småbystemning

  Den ligger i Chugach National Forest og har bare tilkomst med båt eller fly. Det avsidesliggende Cordova har beholdt den tradisjonelle småbyautentisiteten. Det er bare et fåtall antall besøkende hvert år som kan få med seg byens spektakulære setting mellom Orca Inlet, Hawkins Island, Mount Eccles, Eyak Lake og Copper River Delta.

  Cordova er sannsynligvis mest kjent for oljeutslippet Exxon Valdez, som skjedde i 1989. Det har pågått et omfattende oppryddingsarbeid, så nå er kystlinjen mer eller mindre som før. Her kan du kanskje se dyreliv som havoter, ørn, dvergsvaner, bever, elg og bjørn.

  Dag 12
  Cordova

  Det fjerntliggende Cordova

 • Dag 13
  College Fjord

  Ivy League-isbreene

  Gjør deg klar til å oppleve naturens råe kraft

  I dag besøker vi College Fjord, som har fem tidevannsbreer og fem dalbreer, samt et dusin andre typer.

  Harriman-ekspedisjonsteamet fra 1899, som kartlagte fjorden, oppkalte isbreene etter universitetene deres, inkludert Vassar, Harvard og Yale. Princeton ble ikke tatt med, som tilsynelatende var bevisst.

  Vi drar så nærme isbreene som mulig ved å ta de små ekspedisjonsbåtene inn i fjorden, hvis mulig, eller til og med utforske med kajakk. Fra sjøen kan du få øye på knølhval, hvithodehavørn, oter og sjøløver, som alle lever i denne iskalde villmarken.

  Dag 13
  College Fjord

  Ivy League-isbreene

 • Dag 14

  Sewards fantastiske skjønnhet

  Reis innover i landet via spektakulære landskap

  Ekspedisjonscruiset ender i Seward, den eneste isfrie dypvannshavnen med vei-, jernbane- og luftforbindelser til det indre Alaska. Og selv om det er her du forlater havet, er det fortsatt mye mer å oppleve.

  Fra Seward blir det naturskjønn transport over det spektakulære baklandet til Kenai Fjords National Park. Det blir et stopp ved Alaska Wildlife Conservation Center der du får lære om arbeidet deres med foreldreløse og skadde dyr, inkludert ørn, ugler, bison, bjørn og moskus.

  Når vi kommer til Anchorage, kan du sjekke inn på hotellet ditt og utforske byen på egen hånd om kvelden.

  Dag 14

  Sewards fantastiske skjønnhet

 • Dag 15
  Anchorage

  Utforsking i Anchorage

  Utforsk Alaskas hovedstad eller se dyrelivet i Denali

  Alaska-eventyret ditt avsluttes i Anchorage, en by full av restauranter, gallerier og butikker. Hvis du har muligheten, så anbefaler vi å forlenge turen din her.

  Anchorage Museum og Alaska Native Heritage Center byr på en smak av lokal kultur. Hvis du foretrekker frisk og herlig luft, kan du besøke den blomstrende Town Square Park, eller dra på laksefiske i Ship Creek.

  I den utrolige Denali nasjonalparken finner man Nord-Amerikas høyeste topp og her er det en høy forekomst av Alaskas dyreliv. Hvis du har tid, kan du bli med på det valgfrie etterprogrammet for å sikre deg en perfekt ekspedisjonsfinale.

  Dag 15
  Anchorage

  Utforsking i Anchorage

Avganger

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
16.
Juni:
9.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Hotell

 • Overnatting i Vancouver før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost
 • Overnatting i Anchorage etter ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Transport

 • Transport fra hotellet til skipet i Vancouver, inkludert en omvisning i byen
 • Transport fra skipet i Seward til hotellet i Anchorage, med et stopp ved Alaska Wildlife Conservation Center. Inkluderer inngangsbillett, engelskspråklig guide og matpakke

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i en lugar etter ditt valg
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av vitenskapssenteret vårt, det omfattende biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Folkeforskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og -teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon

Utforsk andre destinasjoner: