Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (sørgående)

Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (sørgående)

Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (sørgående)

Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (sørgående)

Reiseinformasjon 14 dager MS Roald Amundsen
Avganger
31. mai 2022
24. juni 2022
Pris fra
kr 46 479
Frokost, lunsj og middag inkludert
Sjekk priser og tilgjengelighet

Opplev den storslåtte villmarken – fra fantastiske landskap og rik kultur til et ikonisk dyreliv.

Sørlige sentrale Alaska

Eventyret starter med en kjøretur i vakre omgivelser fra Anchorage – Alaskas største by – til Seward, der du kan se rehabiliterte dyr på bevaringssenteret. Herfra setter vi seil inn i Prince William Sound, og utforsker College Fjord og Icy Bay, hvor vi vil se spektakulære isbreer og få muligheten til å se dyr som knølhval, hvithodehavørn og oter.

Vi kaster anker i William Henry Bay, hvor du kan se gamle kobber- og gullgruver. Hold utkikk etter hjort når vi er på fottur med lokale guider gjennom skogen. Neste stopp er den kreative byen, Haines. Lær om byens chilkat tlingit-røtter på museet, og besøk de mange galleriene og forretningene.

Den sørøstlige delen av Inside Passage

Vi krysser Holkham Bay og får fantastisk utsikt over enten Tracy Arm eller Endicott Arm – to vakre fjorder, med vann som er så stille at det ser ut som et speil. Hvis vær- og isforholdene er gode, kan det hende du kan utforske fjordene med kajakk på en valgfri utflukt.

Sjøreisen fortsetter til Sitka, en by med en blandet kultur av både russere og tlingit-folket. Her kan du lære om ‘Little Norway’ i Petersburg, og beundre de imponerende totempælene i Wrangell og Alert Bay. Den pulserende byen Vancouver er siste stopp på sjøreisen vår.

Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (sørgående) Alaska og British Columbia – Villmark, isbreer og kultur (sørgående)
 • Dag 1
  Anchorage

  Alaskas største by

  Ekspedisjonen starter i Alaskas største by, hjemsted for nesten 40 % av statens befolkning, en statistikk som kun slås av staten New York og byen med samme navn. Anchorage ligger faktisk nesten midt mellom New York i USA og Tokyo i Japan, men lenger nord enn vår egen hovedstad og St. Petersburg i Russland.

  Anchorage byr på mange restauranter, gallerier, arrangementer og baseballkamper, akkurat som du kan forvente av en moderne amerikansk metropol. Byen ligger også nær Denali nasjonalpark, som du kan besøke som en del av førprogrammet vårt.

  Hvis du har tid, anbefaler vi et besøk til Anchorage Museum for å se samlingen av kunst og museumsgjenstander. På Native Heritage Center er forskjellige kulturer representert, og her holdes tradisjonelle danseoppvisninger.

  Town Square Park står i full blomst, og de lokale innbyggerne benytter de lange sommerdagene til å fiske etter laks i Ship Creek i sentrum. Det skjer rett som det er at elg finner veien inn i visse nabolag, og brun- og svartbjørn er også kjent for å vandre inn i deler av byen.

  Dag 1
  Anchorage

  Alaskas største by

 • Dag 2
  Seward, Alaska

  Landskap og dyreliv i Alaska Begynnelsen av ekspedisjonen

  Estimert tid for avreise er 20:00

  Etter en vakker kjøretur gjennom det spektakulære landskapet fra Anchorage, ankommer vi Seward. Ruten mellom Anchorage og Seward er også kjent for muligheten til å se den vakre hornsauen dall.

  Seward ligger i et fantastisk landskap på Kenai Peninsula fremst i Resurrection Bay og under Mount Marathon. Det er inngangsporten til Kenai Fjords nasjonalpark, et vidstrakt fjellområde med noen av de største isdekte områdene i Alaska.

  Seward ble grunnlagt i 1903, og er den eneste isfrie dypvannshavnen som også har forbindelser til innlandet i Alaska via fly, tog og vei. Byen er oppkalt etter William H Seward, utenriksministeren i USA som forhandlet USAs kjøp av Alaska fra Russland i 1867.

  Vi legger inn et stopp ved Alaska Wildlife Conservation Center. Dette reservatet ligger omgitt av fjell og isbreer i Portage Valley, og er dedikert til rehabilitering av Alaskas foreldreløse og skadede dyr. Her kan du få se bjørn, bison, elg, rein, karibu, ørn, ugle, moskusokse og en rekke forskjellige fuglearter.

  Dag 2
  Seward, Alaska

  Landskap og dyreliv i Alaska Begynnelsen av ekspedisjonen

 • Dag 3
  College Fjord

  Ivy League isbreer

  I dette området nord i Prince William Sound ligger fem storslåtte tidevannsbreer, fem store dalbreer og mange mindre isbreer. På lang avstand ser isbreene ut som frosne fossefall, der de brer seg nedover den svarte fjellsiden på Chugach Mountains og ut i det blå havet nedenfor.

  Isbreene Vassar, Smith, Yale og Harvard ble oppkalt etter de prestisjetunge Ivy League-universitetene på østkysten av USA da de ble oppdaget under Harriman-ekspedisjonen i 1899. Du ser kanskje at Princeton mangler. Dette er gjort med overlegg, og det sies at oppdagerne godtet seg over akkurat dette!

  Harvard-breen er den største av isbreene som finnes her. Brefronten er 60 meter trykk og over 1,6 km bred. Vi nærmer oss disse naturlige underverkene på trygg avstand, gitt at vi har gode vind- og vannforhold.

  Vi vil også holde utkikk etter dyreliv som knølhval, hvithodehavørn, oter og sjøløve, som er vanlig å se i dette fjerntliggende området. Det er også en mulighet for småbåtcruise på fjorden, eller en tur med kajakk på en valgfri utflukt.

  Dag 3
  College Fjord

  Ivy League isbreer

 • Dag 4
  Icy Bay

  Tidevannsisbreer

  Opplev Icy Bay nær Prince William Sound – et sted som virkelig lever opp til navnet. De prominente isbreene Guyot, Yahtse og Tyndall kalver store biter av flytende is ned i vannet i bukta.

  Området var en gang en gigantisk tidevannsbre som gikk direkte inn i Alaskabukta. Bukta ble først tilgjengelig for skip for rundt 100 år siden.

  Dette var også stedet for en mega-tsunami i 2015, etter at 180 millioner tonn med fjellstein og skog kollapset ned i fjorden. Den resulterende bølgen anses for å ha vært en av de høyeste i dette siste århundret. Heldigvis avtok tsunamien uten å gjøre skade.

  Målet vårt her er å besøke den 55 km lange og 13 km brede Guyot-isbreen, avhengig av mengden is underveis og de lokale værforholdene. Du vil forhåpentligvis kunne gå i land så nær isbreen som mulig, men på trygg avstand, eller utforske farvannet fra en kajakk som en del av en valgfri utflukt.

  Som alltid vil vi holde utkikk etter det fantastiske dyrelivet som Alaska har så mye av. Her kan vi se knølhval, spekkhugger, stellersjøløve, havoter, steinkobbe og mange flere.

  Dette røffe og kuperte området er fantastisk vakkert, og det vil være mange fotomuligheter gjennom hele dagen. Steinkobben elsker å late seg på flytende isflak her.

  Dag 4
  Icy Bay

  Tidevannsisbreer

 • Dag 5
  William Henry Bay, Alaska

  Utforsking av villmarken

  Om morgenen passerer vi Point Adolphus, som ligger på den nordlige tuppen av Chichagof Island, rett overfor Glacier Bay nasjonalpark. Det næringsrike farvannet her tiltrekker seg store mengder knølhval og annet marint liv. Du vil forhåpentligvis se hvorfor Point Adolphus er kjent for å være et av de beste stedene i Nord-Amerika for å se hval.

  William Henry Bay ligger sør for Haines, ved foten av fjellkjeden Chilkat. Vi kaster anker, og utforsker kystlinjen med gammel skogvekst sammen med lokale guider. Hold øynene åpne for brunbjørn og svartbjørn, svarthalehjort og elg.

  Området her var stedet for kobbergruver og senere gull i 1921. Med Den kalde krigen og spredning av kjernefysiske våpen på 1950-tallet, søkte den amerikanske regjeringen etter uran rundt William Henry Bay, men de fant ikke betydelige forekomster. Nylige undersøkelser foreslår at det fortsatt er gull i disse fjellene …

  Dag 5
  William Henry Bay, Alaska

  Utforsking av villmarken

 • Dag 6
  Haines, Alaska

  Kunst i villmarken

  Opplev grensebyen i Alaska som har et hjerte for kunst. Haines ligger i den nordlige delen av Sørøst-Alaska, ved dypvannsfjorden Lynn Canal, og er et perfekt eksemplar av en vakker by.

  Før gullfeberen var Haines hjemstedet til chilkat tlingit-folket, som er kjent for å veve pels av fjellgeit og gul sederbark til intrikate design. Besøk Haines Sheldon Museum for å se autentiske chilkat-tepper.

  Den kreative ånden lever i beste velgående i Haines gjennom byens livlige kunstmiljø. Her er det flere kunstnere per innbygger enn i noen annen by i Sørøst-Alaska, og dette forklarer de mangfoldige kunstsamlingene i de lokale galleriene og verkstedene. Totemutskjæring, sølvarbeid, skulpturarbeid og fotografi er bare noen av kunstformene du kan se her.

  Haines er også ideell for de ønsker å gå ut på fottur eller gripe muligheten til å se dyreliv. Haines er kjent som ‘Valley of the Eagles’ (Ørnedalen), da den tiltrekker seg mange hvithodehavørn. De varierte økosystemene bidrar også til forekomst av bjørn og elg.

  Hvis du liker steder som er litt spesielle og ukonvensjonelle, kan du ta turen til Hammer Museum – det er lett å få øye på, bare hold utkikk etter kjempehammeren!

  Dag 6
  Haines, Alaska

  Kunst i villmarken

 • Dag 7
  Fjordene Tracy Arm og Endicott Arm, Alaska

  Fra regnskoger til isbreer

  Vi krysser Holkham Bay, og vil ha valget mellom å utforske enten Tracy Arm eller Endicott Arm. Disse fjordene er blant de mindre kjente juvelene i Alaska, siden de er relativt utilgjengelige for større skip, og når vi kommer hit vil du se hvor spesielle de er.

  Fjordvannet er ofte så stille at det ser ut som et speil som reflekterer himmelen og fjellene rundt. Innerst i hver fjord er det en kalvende isbre som presser vakre, nye isfjell ut i det stille vannet, av og til så høye som bygninger.

  I Tracy Arm ligger Sawyer-breene (North og South Sawyer), og i Endicott ligger Dawes-breen. Begge fjordene kan skryte av robuste, klarblå isbreer og isfjell mot et fantastisk bakteppe av Alaskas skoger og bratte klipper.

  Endicott Arm er en av de største yngleplassene for steinkobbe, og de kan ofte ses her mens de later seg på flytende is, som om de poserer for fotografen.

  Hold også utkikk etter hval, bjørn, fjellgeit, elg og annet dyreliv enten fra dekk – eller hvis forholdene ligger til rette – fra de små ekspedisjonsbåtene våre, eller fra en kajakk på en valgfri utflukt.

  Dag 7
  Fjordene Tracy Arm og Endicott Arm, Alaska

  Fra regnskoger til isbreer

 • Dag 8
  Sitka, Alaska

  Sitka, blandede kulturer

  Sitka ligger på Baranof Island, på den ytre kysten av Inside Passage, og kan kun nås via sjøen eller luften. Sitka er også omgitt av Tongass National Forest, verdens største tempererte regnskog. Når vi seiler her kan du nyte utsikten over Sisters Mountains og Mount Edgecumbe, en sovende vulkan som minner om Japans Mount Fuji.

  Sitka ble bebodd av tlingit-folket for over 10 000 år siden. I 1804 erobret Russland byen og ga den det nye navnet ‘New Archangel’. Innen 1808 var byen blitt den største i regionen, og den ble utnevnt som hovedstaden i Alaska. I dag vil du se at Sitka er et sted med en blandet kultur. Tlingit-tradisjonene er fortsatt sterke her, og eksisterer side om side med russiske og amerikanske innflytelser.

  Ettervirkningene av Krimkrigen gjorde at Russland solgte Alaska til USA for å holde det vekk fra britenes hender. Stedet for overføringsseremonien i 1867 var New Archangel, som raskt ble gitt sitt nye navn, Sitka. Den lave prisen på 7,2 millioner USD for hele regionen var et røverkjøp til bare to cent per 0,4 hektar!

  Det er mange historiske steder i Sitka, for eksempel den russiske biskopens hus. Dette er den eldste intakte bygningen i byen, fra 1842. Eller du kan besøke den russisk-ortodokse St. Michael’s Cathedral, som fortsatt har sin opprinnelige lysekrone, religiøse kunst og en rekke andre gjenstander.

  Et høydepunkt for de fleste som besøker Sitka er den 43 hektar store Sitka National Historical Park. Det er et fascinerende museum her, med en rekke forskjellige utstillinger. Du kan følge stien som går gjennom en fredfylt skog og ut til havet. Underveis kan du også oppleve vakre eksempler på utsmykkede haida- og tlingit-totempæler.

  Dag 8
  Sitka, Alaska

  Sitka, blandede kulturer

 • Dag 9
  Petersburg, Alaska

  Little Norway i Alaska

  Denne lille fiskerlandsbyen ligger i den nordlige enden av Mitkof Island, der Wrangell Narrows går inn i Frederick Sound. Det kan hende du får se isfjell i sundet, som kommer fra LeConte-breen på motsatt kyst. Farvannet her er også vanligvis en viktig fôringsplass for knølhval.

  Petersburg kan skryte av å ha den største kveiteflåten i Alaska, med direkte link til flere hermetikkfabrikker. Havnen er derfor full av forskjellige skip og sjøfly, men den er ikke dyp nok til å kunne ta imot større cruiseskip.

  Fra sjøkanten får du en misunnelsesverdig utsikt over Frederick Sound til en skarp silhuett av snødekte fjelltopper. Den mest fremtredende av disse fjelltoppene er Devil’s Thumb, og det er her Nord-Amerikas største fjellvegg ligger.

  Little Norway ble grunnlagt av en nordmann ved navn Peter Buschmann på 1800-tallet, og de 3000 innbyggerne her er veldig stolte av sitt skandinaviske opphav. Siden Hurtigruten kommer fra deres forfedres land, vil vi med stor sannsynlighet få en varm velkomst fra de lokale innbyggerne.

  Hvis du tar en spasertur i de rolige gatene, som Sing Lee Alley, vil du se trehus dekorert med norsk rosemaling. Du kan lære alt om byens nordiske historie på Sons of Norway hall, en stor hvit bygning som ble oppført i 1912. Det er til og med en lokalbygd modell av et vikingskip her, Valhalla.

  Dag 9
  Petersburg, Alaska

  Little Norway i Alaska

 • Dag 10
  Wrangell, Alaska

  Sjelen til Alaska

  I Wrangell, en av Alaskas eldste og mest historiske øybyer, vil du virkelig føle at du tar et steg tilbake i tid. På stranden er det mange gamle helleristninger, og du finner dem på bare en 15 minutters spasertur. Det er rundt 50 totalt, så se hvor mange du klarer å finne!

  Etterpå kan du ta turen til Wrangell Museum, som er fylt med interessante gjenstander og informasjon om byens historie. Selv om Wrangell nå er en del av Amerika, har byen tidligere vært styrt av Storbritannia, Russland og også tlingit-folket hvis vi går 8000 år tilbake i tid.

  En annen attraksjon er de mosedekte totempælene ved Chief Shakes Tribal House, som forteller historien om tlingit-folket. Det vakre Tribal House, som er bygget av sedertre, ligger en kort spasertur fra sentrum av byen, over trebroen til Shakes Island.

  Du er omgitt av forlokkende natur ved munningen til elva Stikine og foten av fjellet Mount Dewey, og de lokale stiene tar deg ut i naturen til utkanten av regnskogen.

  Dag 10
  Wrangell, Alaska

  Sjelen til Alaska

 • Dag 11
  Misty Fjords National Monument

  Uberørt villmark

  Misty Fjords er en del av det 809 000 hektar store Tongass National Forest, et uberørt kystlandskap med eviggrønne trær, dype fjorder og majestetiske snødekte fjelltopper.

  Regionen har et årlig regnfall på mer enn 380 cm, som fyller elver og innsjøer og går videre ut i fossefall som tordner nedover de mørke granittklippene. Fjellene som er dekket av seder, gran, hemlokk og mose reiser seg nærmest vertikalt fra fjordene til hele 1000 meters høyde eller mer.

  Den innflytelsesrike skotsk-amerikanske fjellklatreren John Muir, også kjent som ‘Nasjonalparkenes far’ erklærte Misty Fjords som et av de vakreste stedene han noen sinne hadde sett. Vi håper du vil bli like inspirert når vi utforsker området. Hvis været tillater det, vil vi ta oss rundt i området med små explorer-båter eller med kajakk på en valgfri utflukt.

  Hold øynene åpne for muligheten til å se fjellgeit, brunbjørn, svartbjørn og elg, enten langs kysten, på åsene eller i skråningene. I vannet svømmer alle de fem artene av stillehavslaks sammen med elveoter, havoter, sjøløve, steinkobbe, spekkhugger og dall-nise. Hold kikkerten klar for å se kolibri, trompetersvane, hegre og det store amerikanske ikonet: hvithodehavørn.

  Dag 11
  Misty Fjords National Monument

  Uberørt villmark

 • Dag 12
  BC Inside Passage

  Vi seiler gjennom kanadiske Inside Passage

  North American Pacific Fjordland er et vernet, nesten 1500 km langt område av farvann som er kjent for å ha relativt stille vann uten dønninger. I motsetning til andre cruiseskip som vanligvis seiler gjennom dette området om natten, vil du kunne se det vakre sommerlandskapet på dagtid.

  Ekspedisjonsskipet vårt er lite nok til å passere gjennom og komme tett på de mange interessante og vakre kanalene i Inside Passage. Ikke glem kikkerten!

  Dag 12
  BC Inside Passage

  Vi seiler gjennom kanadiske Inside Passage

 • Dag 13
  Alert Bay, British Colombia

  First Nations – vokterne av Inside Passage

  Alert Bays Kwakwaka’wakw First Nations-lokalsamfunn har base i denne vakre landsbyen på Cormorant Island, utenfor den nordlige kysten av Vancouver Island. Lokal mytologi forteller om gamle dyr som forvandlet seg til mennesker etter å ha oppdaget landområdet for lenge siden, og ble Kwakwaka’wakw-folket.

  Lær om den rike historien til dette urfolksamfunnet på U'mista Cultural Centre, der du kan se forseggjorte totempæler, malerier, utskjæringer og seremonielle masker på utstilling. Kom og se verdens høyeste totempæl på hele 53 meters høyde, med mange figurer fra mytologien.

  Denne og nærliggende øyer har et mangfoldig dyreliv. Det kan hende du ser spekkhugger og knølhval langs kysten, og hold utkikk etter den spraglete ryggen til gulnebblom.

  Dag 13
  Alert Bay, British Colombia

  First Nations – vokterne av Inside Passage

 • Dag 14
  Vancouver

  Pulserende Vancouver

  Estimert ankomsttid er 08:00

  Sjøreisen vår avsluttes i pulserende Vancouver. Vancouver er omgitt av et vakkert fjellandskap og farvannet i English Bay, og er både en travel havneby og en kosmopolitisk storby, med parker ved sjøen, nærliggende fjell, en mengde kaféer, butikker, gallerier, museer og et mangfold av nabolag å utforske. Legg til en ekstra natt, og bli med på en heldagsutflukt til Whistler.

  De forskjellige nabolagene syder av kortreist gård-til-bord-mat i verdensklasse. Chinatown og Punjabi Market har kanskje den beste asiatiske maten i hele Nord-Amerika, og Little Italy finner du i Commercial Drive.

  De gamle nabolagene i Vancouver er også spennende. De viktorianske bygningene i Gastown huser noen av byens hotteste restauranter, og det 167 meter høye Vancouver Lookout byr på perfekt panoramautsikt.

  Granville Street er stedet for neonlys og natteliv, og på dagtid kan du slappe av på en av strendene i West End. Sistnevnte er også inngangsporten for å utforske de store grøntområdene og de høye røde sedertrærne i Stanley Park.

  Dag 14
  Vancouver

  Pulserende Vancouver

Avganger

2022

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mai:
31.
Juni:
24.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Bestill trygt

  Vår populære Bestill Trygt-garanti er tilbake, slik at du kan planlegge neste reise ut i verden med oss uten å bekymre deg.
  Du får fordelene med Bestill Trygt på nye bestillinger foretatt i perioden 25. november til 31. mars 2022, for ekspedisjonscruise med avgang til og med 30. september 2022.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert

Hotell

 • Reisen starter med én natt i Anchorage med frokost inkludert.

Transport

 • Transport fra hotellet til Seward med et stopp ved Alaska Wildlife Conservation Center inkludert inngangsbillett, engelskspråklig guide og matpakke

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte utflukter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder foredrag om en rekke temaer
 • Skipets vitenskapssenter har et omfattende bibliotek og avaserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, infinity-basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord

Merk

MS Roald Amundsen
Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
A small boat in a large body of water
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Sjekk priser og tilgjengelighet

Her har du noen forslag: