Alaska og British Columbia – Inside Passage, bjørner og Aleutene (nordgående)

Alaska og British Columbia – Inside Passage, bjørner og Aleutene (nordgående)

Alaska og British Columbia – Inside Passage, bjørner og Aleutene (nordgående)

Alaska og British Columbia – Inside Passage, bjørner og Aleutene (nordgående)

Reiseinformasjon 19 dager MS Roald Amundsen
Avgang
2. august 2023
Pris fra
kr 78 361
Frokost, lunsj og middag inkludert

Denne sjøreisen tar deg med langs Alaskas kuperte kystlinje og rundt de fjerntliggende Aleutene til Nome. Du vil besøke historiske havner, og se etter bjørn i Katmai nasjonalpark.

Inside Passage fra Canada

Vi seiler nord for Vancouver Island, forbi fjorder og inn i Johnstone Strait og Hecatesundet. Det første stoppestedet vårt i Alaska er Misty Fjords, med bratte fjell og fossefall. På stranden og ved foten av Mount Dewey i Wrangell kan du se helleristninger og tlingit-totempæler.

Vi vil også besøke Sitka, byen som var hovedstaden i Alaska den gangen Alaska var en del av Russland. Her ligger den russisk-ortodokse St. Michael’s Cathedral. Deretter kommer vi til Icy Bay der man ofte kan se isfjell flyte rundt. Målet vårt her er å utforske Guyot-breen, og vi håper også å se steinkobbe som slapper av på isfjellene.

Rundt Aleutene

Smaragdøya Kodiak har to museer, Alutiiq Museum og Baranov Museum, som gir forklaring på byens blandede arv. Deretter besøker vi ett av tre mulige steder i Katmai nasjonalpark, som er kjent for å ha en stor bjørnebestand. Skipet seiler så videre til den lille fiskerlandsbyen Chignik på Alaskahalvøya, og deretter til den forlatte øybosettingen Unga.

Dutch Harbor er en av de viktigste fiskehavnene i USA, kjent for å ha vært med i TV-programmet ‘The Deadliest Catch’. St. Paul Island er den største av Pribylovøyene, et viktig fugleområde som også har hele 500 000 pelssel. Deretter besøker vi den forlatte øya St. Matthew Island – det mest isolerte stedet i Alaska – før vi går i land i den kjente gullfeberbyen Nome for flyturen tilbake til Vancouver.

Alaska og British Columbia – Inside Passage, bjørner og Aleutene (nordgående) Alaska og British Columbia – Inside Passage, bjørner og Aleutene (nordgående)
 • Dag 1
  Vancouver, Canada

  British Columbias pulserende havneby

  2. august 2023

  Utforskingen starter i Vancouver Vancouver er omgitt av et vakkert fjellandskap og farvannet i English Bay, og er både en travel havneby og en kosmopolitisk storby. Hvis du kommer et par dager i forkant av sjøreisen, vil du raskt se hvorfor den største byen i British Colombia er så populær.

  De forskjellige nabolagene syder av kortreist mat i verdensklasse. Chinatown og Punjabi Market har kanskje den beste asiatiske maten i hele Nord-Amerika, og Little Italy finner du i Commercial Drive.

  De gamle nabolagene i Vancouver er også spennende. De viktorianske bygningene i Gastown huser noen av byens hotteste restauranter, og det 167 meter høye Vancouver Lookout byr på perfekt panoramautsikt.

  Granville Street er stedet for neonlys og natteliv, og på dagtid kan du slappe av på en av strendene i West End. Sistnevnte er også inngangsporten for å utforske de store grøntområdene og de høye røde sedertrærne i Stanley Park.

  Du tilbringer første natt i Vancouver på et fint, sentralt hotell.

  Du kan slappe av etter den lange reisen, og benytte hotellets fasiliteter. Denne dagen har du på egenhånd, også middag.

  Hvorfor ikke utvide oppholdet i disse flotte omgivelsene med det unike førprogrammet vårt som tar deg med på det luksuriøse toget Rocky Mountaineer gjennom Canadian Rockies? Landskapet her er intet mindre enn spektakulært.

  Dag 1
  Vancouver, Canada

  British Columbias pulserende havneby

 • Dag 2
  Vancouver, Canada

  Begynnelsen av ekspedisjonen

  3. august 2023
  Estimert tid for avreise er 18:00

  Etter en deilig frokost på hotellet tar vi deg med på en bytur for å vise deg de viktigste høydepunktene i fabelaktige Vancouver.

  Utflukten avsluttes på kaia der MS Roald Amundsen venter på å ta deg med på en uforglemmelig sjøreise.

  Dag 2
  Vancouver, Canada

  Begynnelsen av ekspedisjonen

 • Dag 3
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom kanadiske Inside Passage

  4. august 2023

  Vi seiler nordover ut i åpent hav, og tar oss gjennom de smale kanalene i Inside Passage i Canada. Spenningen av å sette ut på et stort eventyr ligger i luften når vi seiler forbi tusenvis av øyer i Pacific Northwest.

  North American Pacific Fjordland er et vernet, nesten 1500 km langt område av farvann som er kjent for å ha relativt stille vann uten dønninger.

  Nå som vi er godt i gang med sjøreisen, kan du bli med på fascinerende foredrag med ekspedisjonsteamet i vitenskapssenteret om bord. Eller kanskje du heller ønsker å bli kjent med dine medreisende, eller gå ut på dekk og holde utkikk etter dyr som delfin, nise, spekkhugger og knølhval.

  Ekspedisjonsskipet vårt er lite nok til å passere gjennom og komme tett på de mange interessante og vakre kanalene i Inside Passage. Ikke glem kikkerten!

  Dag 3
  Til sjøs

  Vi seiler gjennom kanadiske Inside Passage

 • Dag 4
  Misty Fjords National Monument

  Uberørt villmark

  5. august 2023

  Det første området vi vil utforske på denne ekspedisjonen er intet mindre enn spektakulære Misty Fjords National Monument. Dette er et uberørt kystlandskap som er en del av det 809 000 hektar store Tongass National Forest, med eviggrønne trær, dype fjorder og majestetiske snødekte fjelltopper.

  Regionen har et årlig regnfall på mer enn 380 cm, som fyller elver og innsjøer og går videre ut i fossefall som tordner nedover de mørke granittklippene. Fjellene som er dekket av seder, gran, hemlokk og mose reiser seg nærmest vertikalt fra fjordene til hele 1000 meters høyde eller mer.

  Den innflytelsesrike skotsk-amerikanske fjellklatreren John Muir, også kjent som ‘Nasjonalparkenes far’ erklærte Misty Fjords som et av de vakreste stedene han noen sinne hadde sett. Vi håper du vil bli like inspirert når vi utforsker området. Hvis været tillater det, vil vi ta oss rundt i området med små explorer-båter eller med kajakk på en valgfri utflukt.

  Hold øynene åpne for muligheten til å se fjellgeit, brunbjørn, svartbjørn og elg, enten langs kysten, på åsene eller i skråningene. I vannet svømmer alle de fem artene av stillehavslaks sammen med elveoter, havoter, sjøløve, steinkobbe, spekkhugger og dall-nise. Hold kikkerten klar for å se kolibri, trompetersvane, hegre og det store amerikanske ikonet: hvithodehavørn.

  • Inkludert Småbåtcruise på Misty Fjords
  Dag 4
  Misty Fjords National Monument

  Uberørt villmark

 • Dag 5
  Wrangell, Alaska

  Petroglyph Beach

  6. august 2023

  I Wrangell, en av Alaskas eldste og mest historiske øybyer, vil du virkelig føle at du tar et steg tilbake i tid. På stranden er det mange gamle helleristninger, og du finner dem på bare en 15 minutters spasertur. Det er rundt 50 totalt, så se hvor mange du klarer å finne!

  Etterpå kan du ta turen til Wrangell Museum, som er fylt med interessante gjenstander og informasjon om byens historie. Selv om Wrangell nå er en del av Amerika, har byen tidligere vært styrt av Storbritannia, Russland og også tlingit-folket hvis vi går 8000 år tilbake i tid.

  En annen attraksjon er de mosedekte totempælene ved Chief Shakes Tribal House, som forteller historien om tlingit-folket. Det vakre Tribal House, som er bygget av sedertre, ligger en kort spasertur fra sentrum av byen, over trebroen til Shakes Island.

  Du er omgitt av forlokkende natur ved munningen til elva Stikine og foten av fjellet Mount Dewey, og de lokale stiene tar deg ut i naturen til utkanten av regnskogen.

  • Inkludert Wrangell - Småbåtcruise
  Dag 5
  Wrangell, Alaska

  Petroglyph Beach

 • Dag 5
  Sitka, Alaska

  En historie med forskjellige kulturer

  6. august 2023

  Sitka ligger på Baranof Island, på den ytre kysten av Inside Passage, og kan kun nås via sjøen eller luften. Sitka er også omgitt av Tongass National Forest, verdens største tempererte regnskog. Når vi seiler her kan du nyte utsikten over Sisters Mountains og Mount Edgecumbe, en sovende vulkan som minner om Japans Mount Fuji.

  Sitka ble bebodd av tlingit-folket for over 10 000 år siden. I 1804 erobret Russland byen og ga den det nye navnet ‘New Archangel’. Innen 1808 var byen blitt den største i regionen, og den ble utnevnt som hovedstaden i Alaska. I dag vil du se at Sitka er et sted med en blandet kultur. Tlingit-tradisjonene er fortsatt sterke her, og eksisterer side om side med russiske og amerikanske innflytelser.

  Ettervirkningene av Krimkrigen gjorde at Russland solgte Alaska til USA for å holde det vekk fra britenes hender. Stedet for overføringsseremonien i 1867 var New Archangel, som raskt ble gitt sitt nye navn, Sitka. Den lave prisen på 7,2 millioner USD for hele regionen var et røverkjøp til bare to cent per 0,4 hektar!

  Det er mange historiske steder i Sitka, for eksempel den russiske biskopens hus. Dette er den eldste intakte bygningen i byen, fra 1842. Eller du kan besøke den russisk-ortodokse St. Michael’s Cathedral, som fortsatt har sin opprinnelige lysekrone, religiøse kunst og en rekke andre gjenstander.

  Et høydepunkt for de fleste som besøker Sitka er den 43 hektar store Sitka National Historical Park. Det er et fascinerende museum her, med en rekke forskjellige utstillinger. Du kan følge stien som går gjennom en fredfylt skog og ut til havet. Underveis kan du også oppleve vakre eksempler på utsmykkede haida- og tlingit-totempæler.

  Dag 5
  Sitka, Alaska

  En historie med forskjellige kulturer

 • Dag 7
  Icy Bay

  Et trekløver av tidevannsbreer

  8. august 2023

  Opplev Icy Bay nær Prince William Sound – et sted som virkelig lever opp til navnet. De prominente isbreene Guyot, Yahtse og Tyndall kalver store biter av flytende is ned i vannet i bukta.

  Området var en gang en gigantisk tidevannsbre som gikk direkte inn i Alaskabukta. Bukta ble først tilgjengelig for skip for rundt 100 år siden.

  Dette var også stedet for en mega-tsunami i 2015, etter at 180 millioner tonn med fjellstein og skog kollapset ned i fjorden. Den resulterende bølgen anses for å ha vært en av de høyeste i dette siste århundret. Heldigvis avtok tsunamien uten å gjøre skade.

  Målet vårt her er å besøke den 55 km lange og 13 km brede Guyot-isbreen, avhengig av mengden is underveis og de lokale værforholdene. Du vil forhåpentligvis kunne gå i land så nær isbreen som mulig, men på trygg avstand, eller utforske farvannet fra en kajakk som en del av en valgfri utflukt.

  Som alltid vil vi holde utkikk etter det fantastiske dyrelivet som Alaska har så mye av. Her kan vi se knølhval, spekkhugger, stellersjøløve, havoter, steinkobbe og mange flere.

  Dette røffe og kuperte området er fantastisk vakkert, og det vil være mange fotomuligheter gjennom hele dagen. Steinkobben elsker å late seg på flytende isflak her.

  Dag 7
  Icy Bay

  Et trekløver av tidevannsbreer

 • Dag 8
  Til sjøs

  Fred og ro til sjøs

  9. august 2023

  En dag til sjøs gir deg all tiden du trenger til å finne roen, slappe av, fordøye alt du har opplevd så langt og bygge opp spenningen for det som ligger foran oss. Du kan utforske skipet og begynne å bruke fasilitetene om bord, som det endeløse bassenget, boblebadene, badstuen, treningsrommet innendørs, løpebanen utendørs og spaet.

  Ekspedisjonsteamet vil holde flere informative foredrag i vitenskapssenteret. Foredragene vil handle om alt fra dyreliv, tektonisk aktivitet og glasiologi til lokal historie og kultur, og er satt sammen for å gi deg en bedre forståelse av områdene vi seiler gjennom og informere deg om kommende landinger.

  Du kan også bruke tiden til å bli kjent med mannskapet, ekspedisjonsteamet og dine medoppdagelsesreisende. I tillegg til en lidenskap for eventyr og opplevelser, er det godt mulig dere har andre felles interesser og erfaringer. Nyt noe å drikke med dem i baren, og få nye venner blant medpassasjerene dine.

  Vi seiler gjennom Alaskabukta, og har muligheten til å se stedegne albatross. Det er tre arter å holde utkikk etter: laysanalbatross og svartfotalbatross som er vanlige i Alaskabukta, og gulhodealbatross som er langt fra like vanlig.

  Dag 8
  Til sjøs

  Fred og ro til sjøs

 • Dag 9
  Kodiak, Alaska

  Smaragdøya

  10. august 2023

  Den livlige fiskerhavnen Kodiak, som ligger på den østlige kysten av Kodiak Island, er den største i Alaska. Områdets granskog og gressletter var inspirasjon til kallenavnet ‘Emerald Isle’ (Smaragdøya). Øya måler rundt 9500 kvadratkilometer og er 160 km lang, og er den største i Alaska og den neste største i USA etter Hawaii.

  Alutiiq-innfødte levde her i 7000 år før russerne kom og erklærte øya som den første hovedstaden i Alaska. På Alutiiq Museum kan du se tusenvis av gjenstander og bilder. Du kan også besøke Baranov Museum fra 1808, den eldste bygningen i staten, og et tidligere lager for russisk pelsskinn.

  Under andre verdenskrig ble Kodiak et viktig strategisk sted for amerikanske marineoperasjoner i det nordlige Stillehavet. Du kan besøke Fort Abercrombie State Historical Park for å se fortet og en rekke kystbunkers fra 1939. Selve fortet er nå basen til det største kystvakt-teamet i landet.

  Den mest kjente parken her er Kodiak National Wildlife Refuge, som dekker to tredjedeler av øya. Øyenes mest berømte innbyggere, rundt 3500 Kodiak brunbjørn, lever på øyas forskjellige habitater fra fjell til enger.

  • Inkludert Skyttelbuss til Fort Abercrombie
  Dag 9
  Kodiak, Alaska

  Smaragdøya

 • Dag 10
  Geographic Harbor / Kukak Bay / Kinak Bay

  På jakt etter brunbjørn

  11. august 2023

  Velkommen til Katmai nasjonalpark. Denne nasjonalparken strekker seg over mer enn 1,6 millioner hektar, og byr på tolv aktive vulkaner. Den dramatiske dalen Valley of Ten Thousand Smokes ligger her, hvor et av de mest ødeleggende vulkanutbruddene som er registrert har funnet sted

  Vi bruker dagen her, og holder utkikk etter bjørn fra dekk eller fra de små explorer-båtene på ett av tre mulige steder i parken. Alle stedene er kjent for å ha en stor bestand av brunbjørn. Katmai nasjonalpark er kjent for sine utmerkede muligheter for å se bjørn. Den største bestanden av den vernede grizzlybjørnen holder til her, over 2000 i antall.

  Geographic Harbor øverst i Amalik Bay er et av de tre mulige områdene vi seiler til. Dette er en lagune pyntet med mosekledt stein og bølgende åser, kjent for å ha mange brunbjørn. Eller kanskje du får sjansen til å besøke isolerte Kinak Bay. Her finnes det mange bortgjemte, sjarmerende strender. Eller kanskje det blir Kukak Bay, der en stor elvemunning tilbyr en jevn strøm av laks for sultne bjørner.

  Værforholdene i området på gitt tidspunkt avgjør hvilket av disse stedene vi besøker. Dette vil kapteinen vurdere sammen med ekspedisjonsteamet. Hvis vi har nok tid, vil vi prøve å besøke fler enn ett sted. Vær trygg på at uansett hvor vi drar denne dagen, velger vi det stedet hvor opplevelsene vil være best.

  Med følge av en erfaren bjørnevakt vil du forhåpentligvis kunne se brunbjørn på trygg avstand. Vi kommer nær, men ikke for nær. Uansett er bjørnene antakelig for opptatt med å lete etter bær langs kysten, dykke etter muslinger og fiske i fjellelvene til å bry seg om oss.

  I tillegg til å se bjørn, har du gode muligheter til å se den fantastiske havoteren. Shelikof Strait er også et bra sted for å se knølhval. I tillegg har vi det fantastiske landskapet med snødekte fjell og grønne skoger, og mange sjøfugler å holde utkikk etter.

  • Inkludert Geographic Harbour – småbåtcruise og naturlanding
  Dag 10
  Geographic Harbor / Kukak Bay / Kinak Bay

  På jakt etter brunbjørn

 • Dag 11
  Chignik

  Der Aleutian Mountains møter Alaskabukta

  12. august 2023

  Den lille landsbyen Chignik Bay er et førsteklasses eksempel på en typisk fiskerlandsby i Alaska. Laksefiske har vært kjernen i lokalsamfunnets økonomi i over et århundre. Ta turen innom fiskefabrikken, hils på de imøtekommende lokale innbyggerne, eller se lakseelvene i vakre omgivelser. Langs kysten kan du holde utkikk etter de rundt 20 artene av vannfugl, og på himmelen kan du se hvithodehavørn.

  • Inkludert Vakre Chignik
  Dag 11
  Chignik

  Der Aleutian Mountains møter Alaskabukta

 • Dag 12
  Unga Village, Alaska

  En spøkelsesby i Alaska

  13. august 2023

  Unga Village er en vakker, forlatt by i den sørlige delen av ubebodde Unga Island i de fjerntliggende Aleutene. Byen ble bebodd av aleutene i 1833, men fiske viste seg å ikke være nok til å holde lokalsamfunnet i gang. Alle byens innbyggere hadde flyttet vekk innen 1969. I dag er en samling av trehus alt som står igjen, omgitt av et teppe av rosa myrklegg og geitrams.

  • Inkludert Naturlanding i Unga Village
  Dag 12
  Unga Village, Alaska

  En spøkelsesby i Alaska

 • Dag 13
  Dutch Harbor / Unalaska

  Den største fiskerhavnen i USA

  14. august 2023

  Dutch Harbor ligger på den sørlige kysten av Amaknak Island, en del av Fox Islands i Aleutene. Når vi nærmer oss kan du se Mount Makushin, en rykende vulkan som er nesten 1800 meter høy. Byen her heter offisielt Unalaska, men de fleste innbyggerne i regionen kaller den bare ‘Dutch’ etter havnen.

  Byen lever av kommersielt fiske, og når vi ser på volumet av sjømat som fanges i Amerika, har Dutch Harbor ligget på toppen av listen 20 år på rad. Det kan hende du kjenner den igjen fra det populære TV-programmet ‘The Deadliest Catch’ som følger opp- og nedturene til de lokale fiskerne som kjemper mot elementene for å fange Alaskas kongekrabbe.

  Ta turen innom Museum of the Aleutians for å utforske den rike kulturen og historien til urfolket Unungan, som har levd her i harmoni med naturen rundt Dutch Harbor i 10 000 år.

  Russland koloniserte Unalaska på 1700-tallet, og gjorde det til en utpost for pelshandlere. Den russisk-ortodokse Cathedral of the Holy Ascension of Christ er fra 1896. Kirken har to unike kupler, og er den eldste ortodokse korsformede kirken i Nord-Amerika.

  Nord for Amaknak Island ligger det historiske området fra andre verdenskrig, Aleutian World War II National Historic Area, og her kan du se kaserner, betongbunkers og ruiner av kanoner. Slaget i Dutch Harbor i 1942 skjedde da japanske bombere traff øya. Dette gjør det til et av svært få steder i USA som ble direkte angrepet under andre verdenskrig, sammen med Pearl Harbor i Hawaii.

  Hold utkikk etter de mer enn 600 hvithodehavørnene her, i tillegg til 40–50 millioner sjøfugl som lundefugl, storskarv og krykkje.

  Langs kysten i Summer Bay holder rev, ekorn, lemen og til og med en flokk ville hester til. Av marint liv kan du oppleve knølhval, spekkhugger, spermhval, gråhval, havoter, sjøløve og havnenise.

  • Inkludert Dutch Harbor – Hopp på / hopp av-buss
  Dag 13
  Dutch Harbor / Unalaska

  Den største fiskerhavnen i USA

 • Dag 14
  Til sjøs

  Vi nyter øyeblikket

  15. august 2023

  En del av det å være på en ekspedisjon er kunsten å nyte øyeblikket – ta deg tid til å komme i kontakt med naturen og verden rundt deg.

  Slå deg ned i Explorer-salongen med panoramautsikt, eller synk ned i boblebadet på dekk, len deg tilbake og bare nyt det vakre landskapet av uberørte øyer og grønne fjell.

  Du kan også bli med ekspedisjonsteamet i vitenskapssenteret der de fortsetter med å trollbinde deg med detaljer om lokal geografi, klima og fugleliv.

  Det er også muligheter for å se sjøfugl som den endemiske og sjeldne rødfotkrykkjen, lundefugl og forskjellige arter fra alkefamilien, spesielt når vi er nærmere kysten.

  Dag 14
  Til sjøs

  Vi nyter øyeblikket

 • Dag 15
  St. Paul, Alaska

  Et paradis for fugletittere

  16. august 2023

  Den forblåste øya St.Paul er den største av Pribylovøyene. Alle de 480 innbyggerne her bor i landsbyen St. Paul. Nær 90 % er innfødte aleutere, og de representerer det største aleut-lokalsamfunnet i USA.

  Som en del av den sterke aleut-arven her, finnes det historiske funnsteder som viser levningene etter barabaraer – tradisjonelle delvis underjordiske aleut-hus laget av jord. Det unike designet gjorde at boligene var mindre utsatt for de sterke vindene fra Beringhavet, i tillegg til at bakken fungerte som naturlig isolasjon for å holde på varmen.

  St. Paul island er utpekt som et viktig fugleområde, og er det ideelle hvilestedet for hele 300 arter trekkfugler. Se om du kan få øye på en hornlunde, en topplunde eller den stedegne klippesnipen under besøket ditt. Det store trekkplasteret for fugleelskere og ornitologer er den endemiske rødfotkrykkjen som hekker på øya.

  Halvparten av verdens bestand av den nordlige pelsselen holder også til rundt Pribylovøyene. Du kan se disse aktive skapningene på land og i vann, og i de tidlige sommermånedene kan du til og med være så heldig å få se selunger leke på stranden.

  • Inkludert Landing i St Paul
  Dag 15
  St. Paul, Alaska

  Et paradis for fugletittere

 • Dag 16
  St. Matthew Island, Alaska

  En forlatt øy i Beringhavet

  17. august 2023

  St. Matthew Island ligger midt i Beringhavet, mellom Russland og USA. Når vi går i land på de svarte sandstrendene vil vi være de eneste menneskene på øya.

  Det er nesten 320 kilometer til nærmeste landsby, og dette er antakelig det mest isolerte stedet i hele Alaska. Og det sier litt med tanke på hvor tynt befolket staten er i utgangspunktet.

  Mange pionerer har forøkt å slå seg ned på øyene i de siste århundrene, men ingen ble værende særlig lenge på grunn av den hyppige tåken, stormene og de tøffe vintrene. Det har blitt forsøkt å innføre bestander av det hardføre reinsdyret her. De økte til tusenvis, men bestanden ble snart redusert og forsvant.

  Det finnes imidlertid fortsatt spor etter menneskelig liv på øya, med forlatte bosteder delvis tilgrodd av villblomstene som dekker tundraen. Lavdekte bein og fiskerester ligger også strødd på noen av strendene, etter å ha blitt skylt opp under en sjøstorm.

  Øya er en del av Alaska Maritime National Wildlife Refuge, og de eneste som holder til her er hekkende sjøfugl som lomvi, lundefugl og storskarv, i tillegg til rev som rapper egg fra redene.

  Spiss ørene for å høre den stedegne markmusen, singing vole, som fikk navnet sitt på grunn av det karakteristiske varselsskriket, og hold kameraet klart hvis Beringsnøspurven dukker opp. Denne arten hekker nærmest kun på St. Matthew Island.

  • Inkludert Naturlanding på St Matthew Island
  Dag 16
  St. Matthew Island, Alaska

  En forlatt øy i Beringhavet

 • Dag 17
  Til sjøs – Beringhavet

  Vi krysser den internasjonale datolinjen

  18. august 2023

  På siste dag til sjøs kan du holde utkikk etter knølhval. Når skipet seiler gjennom Beringstredet, kan du rette blikket mot himmelen for å se en rekke sjøfugler. Her har du Russland mot øst og USA mot vest. Dette er den internasjonale datolinjen, der du har ‘i morgen’ til høyre og ‘i dag’ til venstre.

  Det er det ideelle tidspunktet for å roe ned og fordøye alle de spennende inntrykkene fra Alaska. Du kan for eksempel nyte en deilig behandling eller to i spaet vårt, Wellness Spa, og mimre om de spesielle øyeblikkene fra turen med nye venner i baren.

  Ekspedisjonsteamet er i samme modus, og du kan bli med når de oppsummerer ekspedisjonen i vitenskapssenteret. Her kan dere sammenligne de beste bildene deres, og utveksle historier om de forskjellige utfluktene.

  Dag 17
  Til sjøs – Beringhavet

  Vi krysser den internasjonale datolinjen

 • Dag 18
  Nome, Alaska

  Neste stopp: Nome

  19. august 2023

  Nome ligger på Seward-halvøya, og fikk virkelig sin plass i Alaskas historie den dagen da «De tre heldige svenskene» oppdaget gull i Anvil Creek i 1898. Gullgravere flokket snart hit fra Yukon og San Francisco i dampfartøy. Selv den kjente sheriffen Wyatt Earp lot seg friste av gullet, og åpnet en saloon her.

  Du ser spor etter gullfeberen overalt, blant annet i forlatte muddermaskiner, dampfartøy fra århundreskiftet og gamle jernbaneskinner. Rop om ‘Gull! Gull!’ høres fortsatt her fra de som jakter på gull langs elvebredden av Snake River og andre steder i området.

  Byen markerer også sluttpunktet for tre av Roald Amundsens store ekspedisjoner: Nordvestpassasjen i 1906, Nordøstpassasjen i 1921 og et flyforsøk til Nordpolen i 1926.

  Vi mener det er perfekt å avslutte denne moderne oppdagelsesreisen vår langs kysten av Alaska her, etter å ha seilt om bord et ekspedisjonsskip som bærer den norske polfarerens navn. Etter å ha tatt farvel med kapteinen, mannskapet og ekspedisjonsteamet, blir du transportert til flyplassen for flyet til Vancouver, der du tilbringer natten.

  Dag 18
  Nome, Alaska

  Neste stopp: Nome

 • Dag 19
  Vancouver, Canada

  Slutten av ekspedisjonen

  20. august 2023

  Ekspedisjonen kommer til veis ende i Vancouver. Hvis du skal være igjen noen dager etter at ekspedisjonen er over, kan du glede deg til alt det spennende denne vakre metropolen mellom vann og fjell har å tilby.

  Besøk noen av de mange kunstgalleriene, eller lær om First Nations-kulturer på museene. Sjekk ut de mange kaféene på trendy Granville Island, eller besøk de multikulturelle matbodene på kveldsmarkedet i Richmond. Du kan også nyte sommerværet på sandstranden Kitsilano Beach.

  Vi tilbyr ellers et fristende etterprogram til den nærliggende fjellresorten Whistler via Shannon Falls, og en tur på Sea to Sky Gondola som går opp til 880 meter over havet.

  Dag 19
  Vancouver, Canada

  Slutten av ekspedisjonen

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
August:
2.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Flygninger

 • Fly på økonomiklasse fra Nome til Vancouver på slutten av ekspedisjonscruiset

Hotell

 • Én overnatting i Vancouver før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost.
 • Én natt på hotell i Vancouver etter ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Transport

 • Transport fra hotellet til kaia i Vancouver, inkl. utflukten Bytur i Vancouver.
 • Transport fra skipet til flyplassen i Nome
 • Transport fra flyplassen til hotellet etter ekspedisjonscruiset i Vancouver

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte utflukter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, infinity-basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord

Merk

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: