Antarktis

– Verdens sørligste kontinent
Med tenderboats i Antarktis
 • Ekte polarekspedisjon
  Bli med på et unikt eventyr med lederen innen ekspedisjonscruise i Antarktis.
 • En annen verden
  Besøk de mest unike og avsidesliggende stedene i verden. Utforsk isdekte villmarksområder på daglige landinger og aktiviteter.
 • Fascinerende dyreliv
  Møt de nysgjerrige og fryktløse dyrene i Antarktis, som pingviner, hvaler og seler, i deres naturlige habitat.
 • Bærekraftig reise
  Seil med den grønneste flåten av ekspedisjonscruise. Lær om de skjøre økosystemene på planeten vår, og få en dypere forståelse for jorden vi deler.
Med tenderboats i Antarktis
A group of people standing next to a body of water
A flock of seagulls are standing in the snow
A person standing next to a body of water
A tent in the snow
A group of people riding skis on a snow board in the water
A whale jumping out of the water
A house covered in snow
A man standing on top of a snow covered mountain
A close up of a seal

Cruise til Antarktis

Utforsk flere destinasjoner

Finn din reise blant våre destinasjoner over hele verden.

Utforsk

Reis med ekspertene

– Ditt ekspedisjonsteam i Antarktis

Ekspedisjonen team cruising på Damoy Point, Antarktis
Ekspertene våre er her for å passe på både utforskerne og den uberørte naturen. De har rollen som vårt uvurderlige vertskap gjennom hele ekspedisjonscruiset.
Ekspedisjonen team cruising på Damoy Point, Antarktis

Leder og underviser

I løpet av vår oppdagelse av det fantastiske kontinentet Antarktis, vil ekspedisjonsteamet lede oss gjennom ilandstigninger og småbåtcruise, i tillegg til mulige valgfrie kajakk- og campingturer, dersom forholdene ligger til rette for det.  

A man wearing glasses and looking at the camera

“Det gleder meg virkelig å kunne dele på kunnskapen om den uforglemmelige og skjønne naturen vi møter i Antarktis med gjestene våre – som hvaler som spiser, pingviner og niser og de utrolige omgivelsene.”

– Tudor, ekspedisjonsleder

Dyrelivet i Antarktis

Krabbe eater segl
Landskapet i Antarktis er bart og isolert, og kan virke ubeboelig, men allikevel er dette hjemmet til mange skapninger.
Krabbe eater segl

Sel

To forskjellige underarter av sel lever i Antarktis: ekte sel og øresel (kanskje bedre kjent som pelssel), som inkluderer krabbeetersel, leopardsel, elefantsel, weddellsel og Antarktis pelssel. Disse lekne dyrene spiser krill og annen liten fisk og har et godt tilpasset lag med fett under huden som holder dem varme i lange, mørke vintermåneder. Selene er ganske langsomme rovdyr som jakter ved å vente på steder der byttet sannsynligvis vil dukke opp. De fleste av dem vil vanligvis ikke bry seg så mye om mennesker.

Leopardselen derimot, som har fått navnet sitt etter sine karakteristiske flekker, er kjent for å bli aggressiv overfor mennesker i små båter. De er olme rovdyr og spiser det de kommer over. Selv om de ikke angriper mennesker ofte, er det best å gi leopardselene nok tumleplass.

En Weddellhavet segl i Antarktis
En hval i Wilhelmina Bay, eller "Whale-Mina Bay"

Hval

De antarktiske farvannene fulle av mange ulike typer hval på leting etter fisk, blekksprut, pingviner og plankton som de kan spise. Sørhavet er sommerhjemmet for både tannhvaler og bardehcaler, som nesten alle er alle trekkende og leder nordover for å unngå de harde vintrene. Både den majestetiske spermhvalen og spekkhoggeren bruker tid i disse farvannene, sammen med andre arter som pukkelhval og gigantisk blåhval.

Pingvin

Pingviner er kanskje de mest kjente dyrene i Antarktis, hvor keiserpingviner er en av de mest gjenkjennelige artene. De fleste av verdens pingviner - ca 595 000 pingviner - bor på kontinentet.

Selv om den antarktiske pingvinen ikke anser mennesker som noen trussel eller føde, er det likevel best å utvise forsiktighet når man er rundt dem. De er ikke redd for mennesker, og mange kan komme rett bort til deg – men de kan bite, og gjør det, så det er klokt å behandle dem som man gjør med andre ville dyr.

En gjeng pingviner på tur på Cuverville Island, Antarktis