Ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Reiseinformasjon 18 dager MS Roald Amundsen , MS Fridtjof Nansen
Avganger
17. oktober 2023
27. oktober 2023
21. oktober 2024
1. november 2024
Pris fra
kr 90 335
Frokost, lunsj og middag inkludert

18-dagers ekspedisjonscruise fra Valparaíso til Patagonia og Antarktis, som avsluttes i vakre Buenos Aires

Dyreliv og fjorder

Fra Valparaíso går reisen rundt de chilenske fjordene og skipsleiene i Patagonia. Vi stopper ved rustikke Castro, isolerte Puerto Edén og Puerto Natales, der du kan få muligheten til gåturer i Torres del Paine nasjonalpark. Hvis været tillater det, vil vi prøve å gå i land ved det legendariske Kapp Horn før vi krysser Drakestredet.

Islandskap og pingviner

Ekspedisjonsteamet ditt guider deg i fire utrolige dager der vi utforsker det enorme, uberørte islandskap i Antarktis. Våren er paringstid, og du kan dermed observere pingviner som parer seg. Det er ikke noe fast program. Vi tilpasser reiseruten vår for å benytte enhver anledning til å komme nærmere naturen og få unike opplevelser på isseiling og landinger.

Ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående) Ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)
 • Dag 1
  Valparaíso 

  Valparaíso er en UNESCO-perle 

  Gjør deg kjent med Valparaíso, Stillehavets juvel

  Ekspedisjonscruiset i Antarktis og Patagonia begynner i fargerike Valparaíso. Du kan glede deg til å utforske denne UNESCO-listede byen, også kjent som «Stillehavets juvel», bygget i bratte åssider med utsikt over havet.

  Her er det interessante dufter og lyder med spennende labyrinter gjennom smug og «barrios». Husene er fargerike og «mercadosene» er fullpakket med lokale råvarer. De kan få med deg det hele under en taubanetur opp til Cerro Alegre og Concepción.

  Du kan utforske mer av regionen på et av våre valgfrie førprogrammer.

  Dag 1
  Valparaíso 

  Valparaíso er en UNESCO-perle 

 • Dag 2-3
  Til sjøs

  Gjør deg klar for eventyr 

  Gå inn i ekspedisjonsmodus

  I løpet av de neste to dagene til sjøs får du lære mer om underverkene vi skal besøke under turen.

  Medlemmer av ekspedisjonsteamet er eksperter på alt fra oseanografi og geologi til ornitologi og historie. Få med deg fascinerende forelesninger og praktiske presentasjoner i Vitenskapssenteret.

  Finn frem kikkerten og se etter sjeldne vandrende albatrosser og stormfugler. Få mest mulig ut av fasilitetene dine om bord, og skjem deg bort med en spabehandling i velværeområdet, eller prøv infinity-bassenget, boblebadene, løpebanen, badstuen og treningsstudioet.

  Dag 2-3
  Til sjøs

  Gjør deg klar for eventyr 

 • Dag 4
  Castro

  Sjarmerende Castro 

  Styltehus og historiske kirker

  Castro ligger blant den frodige vegetasjonen på øyen Chiloé, og er Chiles tredje eldste by. Det er hjemmet til to steder på UNESCOs verdensarvliste, nemlig Iglesia San Francisco Iglesia Nuestra Señora de Gracia de Nercón.

  Fra ulike utsiktspunkter kan du få flott utsikt over byens fargerike palafitos, som er styltehus som ligger langs vannkanten. For å få med deg litt kultur, kan du ta turen til det regionale museet og museet for moderne kunst.

  Ta med kikkerten din, for Chilo er et viktig habitat for fuglearter som ildkronekolibri og chilenske flamingoer, sammen med pingviner, svarthalsede svaner, ringisfugler og sølvdykkere.

  Dag 4
  Castro

  Sjarmerende Castro 

 • Dag 5
  Til sjøs

  Sørgående seiling

  Slapp av på sjøen mens vi drar til Puerto Edén

  Vi fortsetter eventyret vårt og setter kursen mot Puerto Edén. Mens vi passerer stille gjennom de vakre øyene på Aysén, kan du nyte en sjelden mulighet til å komme i kontakt med naturen igjen. Nyt den friske sjøluften mens vi glir forbi uberørte øyer, grønne fjell og ser etter sjeldent dyreliv.

  Ta inn alle inntrykkene fra dekk, fra det utendørs boblebadet eller fra Explorer Lounge & Bar, der det er panoramautsikt. Ekspedisjonsteamet fortsetter programmet med forelesninger i Vitenskapssenteret, og gir fascinerende innsikt om stedene og dyrene du får se under reisen.

  Dag 5
  Til sjøs

  Sørgående seiling

 • Dag 6
  Puerto Edén

  Avsidesliggende Puerto Edén 

  Oppdag Kawésqars kultur i en patagonsk landsby

  Den fortryllende landsbyen Puerto Edén i Bernardo O’Higgins nasjonalpark ligger ved enden av en dyp fjord.

  Den lille bebyggelsen har bare tilkomst via sjøveien, og fergen som forbinder den til fastlandet går bare én gang i måneden. Det er ingen veier her bare gangbroer og trapper av tre som forbinder hus og butikker. Blant de 250 innbyggere, er noen av de siste gjenværende medlemmene av urbefolkningen i Kawésqar, og ved å snakke med dem får du innsikt i deres unike kultur.

  • Inkludert Besøk i et lokalsamfunn
  Dag 6
  Puerto Edén

  Avsidesliggende Puerto Edén 

 • Dag 7-8
  Puerto Natales

  Bohemske Puerto Natales 

  Porten til Torres del Paine

  Ekspedisjonscruiset fortsetter til Puerto Natales, som er porten til Torres del Paine nasjonalpark. Du kan velge å se denne vakre nasjonalparken på enten en buss- eller gåtur, begge utrolige opplevelser vel verdt å få med seg.

  Det kuperte landskapet har steppe, skog og ørken, og er preget av isbreer og innsjøer. Guanakoer og nanduer går fritt rundt. Se etter chilenske flamingoer, og du kan til og med se den mektige Andeskondoren.

  Puerto Natales er et populært knutepunkt for turgåere og reisende med mange spisesteder, barer og utendørsbutikker. På egen hånd kan du dra til håndverkerlandsbyen ved Etherh Aike, være med på prøvesmaking av gin på Last Hope Distillery, eller ta deg en gåtur langs den flotte kystlinjen.

  • Inkludert Landskap i Puerto Natales
  Dag 7-8
  Puerto Natales

  Bohemske Puerto Natales 

 • Dag 9
  Chilenske fjorder

  Utforsk Chiles fjorder 

  Se naturskjønne landskap fylt med dyreliv

  Reisen din sørover langs den chilenske kysten tar deg gjennom de ulendte vakre, frittstående øykjedene i fjordene i Magallanes-provinsen. Isolerte øyer og lune bukter skaper et rikt fristed for dyreliv.

  Enten du seiler om bord på våre små ekspedisjonsbåter eller bare er ute på dekk, kan du se etter kolonier av magellanpingviner, elefantseler og forskjellige hvalarter. Du kan også se majestetiske fossefall langs denne dramatiske og vakre delen av kysten.

  Dag 9
  Chilenske fjorder

  Utforsk Chiles fjorder 

 • Dag 10-11
  Til sjøs

  Vi runder Kapp Horn 

  Forsøk på å gå i land i Kapp Horn

  Etter å ha seilt gjennom Beaglekanalen, passerer du den sørligste spissen av Sør-Amerika, Kapp Horn. Dette imponerende ikonet har ofte vanskelige forhold, men hvis været tillater det, prøver vi å gå i land her.

  Herfra tar vi oss gjennom det legendariske Drakestredet mot Antarktis. Underveis forteller vi om det som venter og hvordan du kan gjøre besøket ditt så trygt og bærekraftig som mulig.

  I Vitenskapssenteret vil ekspedisjonsteamet holde foredrag om fauna, historie og geologi i Antarktis, samt virkningen av klimaendringer og plastforurensning. I tillegg kan du bli med på ulike Vitenskapsprogrammer.

  Dag 10-11
  Til sjøs

  Vi runder Kapp Horn 

 • Dag 12-15
  Antarktis

  Antarktis: en annen verden 

  Opplev den majestetiske naturen i Antarktis

  Det er ikke noe som kan forberede deg på ditt første syn av Antarktis enorme, frosne skjønnhet. Det flyter isfjell som er formet av naturen i sundet. Bøylepingviner og ringpingviner flørter mens adeliepingviner hekker. Utallige sjøfugler flakser rundt. Naturen bestemmer.

  Her vil vi tilbringe fire spennende dager med å utforske flere av de mer enn 20 mulige landingsstedene på og rundt Antarktishalvøya og Sør-Shetlansdøyene. Uansett hvor vi drar og hva vi enn gjør, byr hver dag på noe nytt og spennende.

  Vi kan seile inn i en oversvømt vulkancaldera eller lande i iskalde bukter der rester av hvalfangstutstyr ligger forlatt. Du kan også få muligheten til å padle kajakk blant isfjell og sel, eller være med på en tur med truger til et spennende utsiktspunkt.

  Fugleentusiaster bør følge med på himmelen etter antarktiske sjøfugler som joer, stormfugler og terner. Gjennom forelesninger om bord og foredrag på land får du lære mer om dette dyrebare habitatet og hvordan vi alle kan beskytte det for fremtiden.

  Dag 12-15
  Antarktis

  Antarktis: en annen verden 

 • Dag 16-17
  Til sjøs

  Vi seiler mot Ushuaia 

  Slapp av og lær mens vi seiler til Argentina

  Etter fire utrolige dager i Antarktis, seiler vi tilbake over Drakestredet mot varmere vær i Argentina, noe som gir deg to dager der du kan nyte livet om bord. Det er mange ting å gjøre.

  De siste dagene på sjøen kan du være med på kunstverksteder, eller til og med nyte en behandling i spaet. Hold formen oppe i treningsstudioet eller nyt utsikten fra badstuen med panoramautsikt. Slapp av i utendørsbassenget eller kos deg i boblebadene på dekk.

  Besøk Vitenskapssenteret og finn ut mer om det du har sett, eller bruk tiden til å sortere bildene dine og få redigeringstips fra fotografen vår om bord.

  • Inkludert Yaghan-kulturpresentasjon om bord
  Dag 16-17
  Til sjøs

  Vi seiler mot Ushuaia 

 • Dag 18
  Ushuaia og Buenos Aires

  Ushuaia og Buenos Aires 

  Fra Ushuaia til Buenos Aires

  Ekspedisjonscruiset avsluttes når vi ankommer Ushuaia i Tierra del Fuego-provinsen, som er Argentinas sørligste. Herfra tar vi fly tilbake til Buenos Aires, men det trenger ikke være slutten på eventyret ditt.

  Hvorfor ikke bli med på et av etterprogrammene våre før du reiser hjem?

  Dag 18
  Ushuaia og Buenos Aires

  Ushuaia og Buenos Aires 

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
Oktober:
17.
27.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
Oktober:
21.
November:
1.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Transport

 • Transport fra skipet til Ushuaia lufthavn etter ekspedisjonscruiset

Flyvninger

 • Flygning i økonomiklasse fra Ushuaia til Buenos Aires etter ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord

Skip

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: