Antarktis, chilenske fjorder og Falklandsøyene – store oppdagelser og dyreliv (18 dager)

Vi seiler i kjølvannet av de store oppdagelsesreisende og du får oppleve både chilenske fjorder, Falklandsøyene og det majestetiske Antarktis på en og samme ekspedisjon. Det blir gode muligheter for å se dyreliv som pingviner, hval og sel blant isfjell og vakker natur. Underveis tar ekspedisjonsteamet deg med på spennende turer i båt og på land, og du får garantert en uforglemmelig reise.

 • Opplev den unike skjønnheten i Patagonia, Antarktis og på Falklandsøyene
 • Muligheter for å gå i land på legendariske Kapp Horn
 • Gode sjanser for å se dyreliv som pingviner, sel, hval og mer
 • Spennende turer i båt og på land ledet av vårt erfarne ekspedisjonsteam
LANSERINGSTILBUD

Spar 10 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 10 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 4. nov 2020, 20. nov 2020, 6. des 2020, 22. des 2020, 7. jan 2021

Avreisehavn Santiago de Chile
Oversikt

Fra fantastiske fjorder til myldrende dyreliv

På dette ekspedisjonscruiset til Antarktis får du oppleve den vakre naturen i Patagonia før vi krysser Drakestredet på vei til dyrelivet og skjønnheten lengst sør på planeten vår.

Endeløs skjønnhet og fascinerende historie

I Antarktis forsøker vi å gå i land flere steder på Sør-Shetland og på Antarktis-halvøya. Målet er å vise deg det utrolige mangfoldet av landskap og dyreliv i denne uberørte villmarken.

Ekte villmark

Dette er villmark på sitt mest ekstreme, så elementene råder og avgjør den endelige reiseruten vår. Ved enhver anledning vil ekspedisjonsteamet ta deg med på båtturer og i land for å oppleve dette utrolige området på nært hold.

Det kan også bli muligheter for å padle kajakk i det iskalde vannet, vandre i praktfulle omgivelser eller tilbringe natten i telt på verdens mest isolerte kontinent.

En verden av kontraster

På siste del av ekspedisjonen setter vi kurs for de flotte Falklandsøyene for å oppleve en verden av kontraster, fra pubene i Stanley til de lange, hvite sandstrendene og det rike dyrelivet på landsbygda.

Dag 1: Santiago de Chile
Hyggelig atmosfære på Plaza de las Armas i Santiago, Chile
Hyggelig atmosfære på Plaza de las Armas i Santiago, Chile Bilde

Spennende og mangfoldig

Hotell

Eventyret starter med en overnatting i Santiago, den spennende hovedstaden i Chile. Det er mye å se her, fra isbreer i utkant av byen, til skyskrapere i sentrum, arkitektur i kolonistil og bredden av Mapacho-elven. Hvorfor ikke utvide din ekspedisjon ved å legge til en valgfri utflukt til Atacama-ørkenen før ekspedisjonscruiset starter?

Dag 2: Santiago de Chile/Punta Arenas
Punta Arenas
Punta Arenas Bilde: Karsten Bidstrup Bilde

Starten av ekspedisjonen

Du flyr til Punta Arenas tidlig på morgenen, hvor MS Roald Amundsen venter, klar for å ta deg med på ekspedisjonen til Antarktis.

Dag 3: Patagonia
Regnbue over Beaglekanalen
Regnbue over Beaglekanalen Bilde: Genna Roland Bilde

Den vakre Beaglekanalen

Nyt turen gjennom den naturskjønne Beaglekanalen, omgitt av fjell som stuper ned i det iskalde vannet. Dette ville og øde området virker nesten uberørt av mennesker. Beundre de isolerte øyene, skjulte buktene og det rike dyrelivet som til sammen skaper et av verdens vakreste landskap.

Dag 4-5: Drakestredet

Kapp Horn og Drakestredet

Til sjøs

Kapp Horn er det sørligste punktet i Sør-Amerika, og vi vil gjøre vårt beste for å gå i land her. MS Roald Amundsen vil deretter krysse det berømte Drakestredet på vei til Antarktis. Underveis kan du delta på fascinerende foredrag fra vårt ekspedisjonsteam i vitenskapssenteret, og benytte velværeområdet og andre fasiliteter om bord.

Dag 6 -12: Antarktis
Høydepunkt

Antarktis – vakrere enn man kan forestille seg

Antarktis er ekte villmark. Nitti prosent av verdens is befinner seg her, noen steder er den opptil 4000 meter tykk, og dekker landmassen. Om vinteren nærmest dobler sjøisen størrelsen på kontinentet. I  sommehalvåret yrer det av millioner av pingviner, sel og hval.

Som det står i Antarktistraktaten, er dette et kontinent dedikert til fred, vitenskap og turisme. Ingen menneskelig aktivitet som endrer den naturlige balansen som har utviklet seg gjennom årtusener uten forstyrrelser, er tillatt. Derfor følger vi svært strenge miljøregler. Vi ønsker ikke å etterlate annet enn fotspor, og tar ingenting annet enn bilder!

Kapteinen og ekspedisjonsteamet vil utnytte forholdene, som ofte er ideelle for å ta deg med på turer i småbåt og i land, der du kan bli med på spennende aktiviteter. Det kan også bli muligheter for å padle kajakk blant hval i det iskalde vannet, gå en tur eller telte på verdens mest isolerte kontinent.

Det er vanskelig å oppsummere alle opplevelsene som denne ekspedisjonen vil gi deg. Som et kjent sitat fra en veteran på reiser i Antarktis sier: "Hvis du kan beskrive Antarktis med ord, har du sannsynligvis aldri vært der."

Dag 13: Til sjøs
Fotografen fanger dyreliv fra dekket
Fotografer dyrelivet fra dekket Bilde: Marsel Van Oosten Bilde

Følg forelesninger og se dyreliv fra dekk

Etter å ha utforsket dette uforglemmelige kontinentet, setter vi kurs mot Falklandsøyene. Det kunnskapsrike ekspedisjonsteamet vårt vil fortelle om øyenes historie og biologi, og vise dyrelivet fra dekk. Hold utkikk etter albatrossene som ofte viser vei.

Dag 14 - 16: Falklandsøyene
Høydepunkt

Ved grensen til Antarktis

Etter å ha opplevd villmarken i Antarktis er det en stor kontrast når vi komer til Stanley, med sine røde telefonbokser og busser, og gamle puber. Hovedstaden er passe stor for å utforskes til fots, eller du kan bli med på en utflukt for å oppleve villmarken og dyrelivet i områdene rundt. Vi vil ligge fortøyd her hele dagen.

Falklandsøyene har en utrolig vakker natur, med klar blå himmel, endeløse horisonter og kritthvite sandstrender.

Når vi kommer til de vestlige delene av Falklandsøyene, vil du se avsidesliggende gårder som har vært familieeid i generasjoner. Kanskje går vi i land på Carcass Island - et fugleparadis med ender, gjess, pingviner, albatrosser, karakaraer og gjerdesmett. Vi håper å få muligheten til å utforske området og se nærmere på fuglene.

Dag 17: Til sjøs

Magellanstredet

Når vi fullfører runden i Magellanstredet, vil vi fordøye alt vi har opplevd på ekspedisjonscruiset i vitenskapssenteret. Pass på at du bruker litt tid på dekk på utkikk etter dyreliv.

Dag 18: Punta Arenas/Santiago de Chile
Santiago, Chile
Santiago, Chile Bilde

Ekspedisjonen avsluttes

Vi kommer tilbake til Punta Arenas om morgenen. Etter flyturen tilbake til Santiago i Chile, kan du forlenge ferien med et etter-program for å oppleve enda mer av denne spennende regionen.

Ankomst 21. nov, 7. des og 23. des 2020, 8. jan og 24. jan 2021

Sted Punta Arenas/Santiago de Chile
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar  
 • Hotellovernatting inkludert frokost i Santiago de Chile før reisen
 • Transport fra hotellet til flyplassen i Santiago de Chile
 • Fly tur/retur på økonomiklasse fra Santiago de Chile til Punta Arenas
 • Transport fra flyplassen til skipet i Punta Arenas, inkludert omvisning i byen og lunsjboks
 • Transport fra skipet til flyplassen i Punta Arenas

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Fredheim restaurant - måltider inkludert
 • A la carte restaurant(kun for gjester i suite) 
 • Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs gym og løpebane
 • Gym, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Avskjedsarrangement
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
 • Et eget fotokurs med ekspedisjonsfotografen vår sammen med en liten gruppe gjester
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

Praktisk informasjon

MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen blir preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.

Les mer