Antarktis, chilenske fjorder og Falklandsøyene – Store oppdagelser og dyreliv (20 dager)

Dette er det ultimate ekspedisjonscruiset der du får oppleve alt fra fjordene i Patagonia til ubeskrivelige Antarktis, inkludert et forsøk på å krysse Polarsirkelen og besøk til de magiske Falklandsøyene. Ekspedisjonsteamet vil ta deg med på turer både i sjøen og på land, slik at du kommer tett på det rike dyrelivet på denne uforglemmelige turen.

 • Kombiner Patagonia, Falklandsøyene og Antarktis på en og samme tur
 • Reis sør for Polarsirkelen
 • Se det utrolige dyrelivet: pingviner, hval, sel, albatross og mye mer
 • Utforsk området fra båt og på land med våre spennende aktiviteter
LANSERINGSTILBUD

Spar 10 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 10 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 23. januar, 10. februar og 28. februar 2021

Avreisehavn Santiago de Chile
Oversikt

Den ultimate ekspedisjonen

Utforsk de chilenske fjordene før du møter det rike dyrelivet i Antarktis, mens vi forsøker å seile sør for Polarsirkelen på jakt etter nye eventyr. På vei hjem besøker vi de fascinerende Falklandsøyene.

Vakre Patagonia

På dette ekspedisjonscruiset vil du se det vakre landskapet og fjordene i Patagonia, før vi krysser Drakestredet på vei til Antarktis og den mektige villmarken i sør.

Massive isfjell, rikt dyreliv og fascinerende historie

Denne reisen gir deg mulighet til virkelig å utforske Antarktis - ni dager med turer i småbåt og på land, samt andre aktiviteter for alle nivåer av oppdagelsesreisende, ledet av ekspedisjonsteamet vårt.

Dette er villmark på sitt mest ekstreme, så kapteinen vil bruke erfaringen sin for å skape den beste reiseruten. Vi håper å stoppe ved noen vakre steder på Sør-Shetlandsøyene og Antarktis-halvøya før vi seiler lenger sør med et mål om å nå Polarsirkelen.

En verden av kontraster

Deretter setter vi kursen mot Falklandsøyene der du får oppleve de røde bussene og de engelske pubene i Stanley, til de store åpne områdene, kritthvite sandstrender og det rike dyrelivet på landsbygda.

Dag 1: Santiago de Chile
Hyggelig atmosfære på Plaza de las Armas i Santiago, Chile
Hyggelig atmosfære på Plaza de las Armas i Santiago, Chile Bilde

Spennende og mangfoldig

Hotell

Eventyret starter med en overnatting i Santiago, den spennende og mangfoldige hovedstaden i Chile. Her er det mye å se, fra isbreer i utkanten av byen til skyskrapere i sentrum, arkitektur i kolonistil og bredden av den mektige Mapacho-elven. Hvorfor ikke utvide ekspedisjonen din ved å legge til en valgfri utflukt til Atacama-ørkenen før reisen med MS Roald Amundsen?

Dag 2: Santiago de Chile/Punta Arenas
Punta Arenas
Punta Arenas Bilde: Karsten Bidstrup Bilde

Starten av ekspedisjonen

Du flyr til Punta Arenas tidlig på morgenen, hvor MS Roald Amundsen venter, klar for å ta deg med på ekspedisjonen til Antarktis.

Dag 3: Patagonia
Regnbue over Beaglekanalen
Regnbue over Beaglekanalen Bilde: Genna Roland Bilde

Beaglekanalen

Nyt turen gjennom den naturskjønne Beaglekanalen, omgitt av fjell som stuper ned i det iskalde vannet. Dette ville området virker nesten uberørt av mennesker - et landskap skapt av isen, med vakre øyer og rolige bukter i frodig omgivelser.

Dag 4-5: Drakestredet

Kapp Horn og det berømte Drakestredet

Til sjøs

På sydspissen av Sør-Amerika ligger Kapp Horn – et av de mest ikoniske stedene på jorden. Hvis forholdene tillater det går vi i land her, før vi krysser det berømte Drakestredet på vei mot Antarktis. Nyt spennende foredrag og alle fasilitetene på det  toppmoderne og hybriddrevne ekspedisjonsskipet vårt underveis.

Dag 6-14: Antarktis
Høydepunkt

Antarktis – Umulig å beskrive

Antarktis slutter aldri å imponere og overraske. Nitti prosent av verdens is befinner seg her, noen steder er den opptil 4000 meter tykk, og dekker landmassen. Om vinteren nærmest dobler sjøisen størrelsen på kontinentet. Om sommeren er det en fruktbar avlsplass for millioner av pingviner, sel og hval.

Som det står i Antarktistraktaten, er dette et kontinent dedikert til fred, vitenskap og turisme. Ingen menneskelig aktivitet som endrer den naturlige balansen som har utviklet seg gjennom årtusener uten forstyrrelser, er tillatt. Derfor følger vi svært strenge miljøregler. Vi ønsker ikke å etterlate annet enn fotspor, og tar ingenting annet enn bilder!

Dette er ekte villmark, så den erfarne kapteinen vår vil jobbe med elementene for å skape den beste reiseruten for akkurat  ditt eventyr. Vi forsøker å gå i land flere steder på Sør-Shetland og på Antarktis-halvøya, og tar sikte på å vise deg mangfoldet av regionens dyreliv og landskap.

På denne unike reisen håper vi dessuten å krysse Polarsirkelen ved 66°33' sør, langt over grensen for de fleste cruise i Antarktis. Vi seiler inn i de områdene som er dekket av is og er utilgjengelige om vinteren.

Ved enhver mulige anledning vil ekspedisjonsteamet ta deg med i land og på båtturer i mindre båter for å komme tett på den utrolige skjønnheten i området.

Det er vanskelig å forklare opplevelsene som venter. Som et kjent sitat fra en veteran på reiser til Antarktis sier: "Hvis du kan beskrive Antarktis med ord, har du sannsynligvis aldri vært der."

Dag 15-16: Til sjøs
Fotografen fanger dyreliv fra dekket
Fotografer dyrelivet fra dekket Bilde: Marsel Van Oosten Bilde

Forelesninger og observasjon av dyreliv på dekk

Etter å ha utforsket dette uforglemmelige kontinentet setter vi kurs for Falklandsøyene, som består av to store øyer og rundt 700 mindre øyer. Det er et sted med en fascinerende historie, hvor kaptein John Strong fra HMS Welfare gikk i land for første gang i 1690. Ekspedisjonsteamet vil holde spennende foredrag om dyrelivet i vitenskapssenteret.

Dag 17-18: Falklandsøyene
Høydepunkt

Ved grensen til Antarktis

Vi kommer til en fargerik engelsk by, en sterk kontrast til det hvite Antarktis, med røde telefonbokser, røde busser og gamle puber. Stanley, hovedstaden på Falklandsøyene, er en hyggelig by som er perfekt å utforske til fots. Eller du kan bli med på en utflukt for å utforske villmarken og dyrelivet i områdene rundt.

Falklandsøyene har en utrolig vakker natur, med klar blå himmel, endeløse horisonter og kritthvite sandstrender. Fugleelskere vil ha glede av West Point Island, et fugleparadis med pingviner, albatrosser og gjess.

Dag 19: Til sjøs

Magellanstredet

Når vi fullfører runden i Magellanstredet, vil vi fordøye alt vi har opplevd på ekspedisjonscruiset i vitenskapssenteret. Pass på at du bruker litt tid på dekk på utkikk etter dyreliv.

Dag 20: Punta Arenas/Santiago de Chile
Santiago, Chile
Santiago, Chile Bilde

Ekspedisjonen avsluttes

Vi kommer tilbake til Punta Arenas om morgenen. Etter flyturen tilbake til Santiago i Chile kan du forlenge ferien med et etter-program for å oppleve enda mer av denne spennende regionen.

Ankomst 11. februar, 1. mars og 19. mars 2021

Sted Punta Arenas/Santiago de Chile
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar  
 • Hotellovernatting inkludert frokost i Santiago de Chile før reisen
 • Transport fra hotellet til flyplassen i Santiago de Chile
 • Fly tur/retur på økonomiklasse fra Santiago de Chile til Punta Arenas
 • Transport fra flyplassen til skipet, inkludert omvisning i byen og lunsjboks, samt transport fra skipet til flyplassen i Punta Arenas

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Fredheim restaurant - måltider inkludert
 • A la carte restaurant(kun for gjester i suite) 
 • Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs gym og løpebane
 • Gym, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Avskjedsarrangement
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
 • Et eget fotokurs med ekspedisjonsfotografen vår sammen med en liten gruppe gjester
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

Praktisk infromasjon

MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen blir preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.

Les mer