Antarktis – eventyr på den sørlige halvkule (nordgående)

Bli med på denne fantastiske ekspedisjonen til høydepunktene i Antarktis, Falklandsøyene og Patagonia. Vårt ekspedisjonsteam vil ta deg med på båtturer og i land, hvor det blir muligheter for å se pingviner, sel, hval og annet dyreliv. Det kan også bli muligheter for å padle kajakk blant isfjell og gå tur på det mest avsidesliggende kontinentet på jorden.

 • Opplev Antarktis, Patagonia og Falklandsøyene på ett og samme ekspedisjonscruise
 • Se det utrolige dyrelivet: pingviner, sel, hval, albatross og mer
 • Bli med på turer i båt og på land i Antarktis
 • Omfattende vitenskaps- og aktivitetsprogram ledet av vårt erfarne ekspedisjonsteam
LANSERINGSTILBUD

Spar 8 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 8 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 17. mars 2021

Avreisehavn Buenos Aires, Argentina
Oversikt

Høydepunkter i Antarktis

Vi krysser Drakestredet på vei mot det mest avsidesliggende stedet på planeten vår. Iskappen på Antarktis er verdens største enkeltmasse, men utrolig nok er dette er en villmark som myldrer av liv. Bli med i land for å se pingviner i sine livlige kolonier, eller ta en båttur for å se hval og sel i spektakulære omgivelser.

Elementene regjerer i denne villmarken, så kapteinen vil tilpasse seg omgivelsene for å skape den beste reiseruten for ditt eventyr. Det kan bli muligheter for å bli med på kajakktur, eller til og med en fottur og overnatting i telt i verdens mest isolerte villmark. Antarktis er uforglemmelig!

De utrolige Falklandsøyene

Du kan vente en stor kontrast når du får oppleve naturen og kulturen på Falklandsøyene. Får beiter ved siden av pingvinkolonier på landsbygda, mens røde engelske busser triller forbi koselige puber i Stanley.

Dyreliv og storbyliv i Patagonia

Puerto Madryn, inngangsporten til den vakre Valdez-halvøya, er vår neste destinasjon. Dette området ble et Unesco verdensarvsted for sin overflod av  dyreliv. På slutten av reisen kan du nyte en smak av storbylivet  på tampen av sommeren i Montevideo, etter at du har tatt farvel med MS Fridtjof Nansen.

Dag 1: Buenos Aires
Bylivet i Buenos Aires
Bylivet i Buenos Aires Bilde

Livlig og kulturell

Hotell

Eventyret starter med en overnatting i Buenos Aires, den travle hovedstaden i Argentina. Tilbring kvelden som du ønsker og oppdag «Sør-Amerikas Paris» for deg selv, eller utvid oppholdet med et valgfritt før-program for å utforske Patagonia.

Dag 2: Buenos Aires/Ushuaia

Tierra del Fuego

Du flyr tidlig om morgenen til Ushuaia, hvor MS Fridtjof Nansen venter. Vel om bord, kickstarter vi reisen med en velkomstmiddag.

Dag 3-4: Drakestredet

Vi krysser Drakestredet

Til sjøs

Forbered deg på opplevelsene som venter mens vi krysser det berømte Drakestredet. Lær om Antarktis og områdets fascinerende historie og miljøvitenskap fra vårt ekspedisjonsteam i vitenskapssenteret. Dette er et perfekt tidspunkt for å nyte alle fasilitetene om bord på vårt avanserte hybriddrevne ekspedisjonsskip.

Dag 5-9: Antarktis
Høydepunkt

Pingviner, isfjell, sel og hval

Antarktis slutter aldri å imponere og overvelde, med sine hvite horisonter og et hav fullt av isfjell og hval. Kanskje enda mer imponerende vil bli ditt første møte med store kolonier av fryktløse pingviner på den uberørte isen.

Ekspedisjonsteamet vil lede turer i båt og på land ved enhver mulige anledning til å utforske det imponerende landskapet. Fra dekk er det gode sjanser til å se hval. Dette er villmark på sitt mest ekstreme, så naturen har kontrollen, men vår erfarne kaptein vil jobbe med elementene for å skape den beste reiseruten for ditt eventyr.

Vi vil forsøke å gå i land flere steder på Sør-Shetland og Antarktis-halvøya, og har som målsetning å vise deg det utrolige mangfoldet av dyreliv og landskap som området har å tilby.

Uansett hvor vi utforsker og hva vi opplever, så vil det du ser og hører garantert bli minner for livet!

Dag 10-11: Til sjøs
Fugl i Drakestredet
Fugl i Drakestredet Bilde: Marsel van Oosten Bilde

Dyreliv og spennende foredrag

Ekspedisjonsteamet fortsetter forelesningsprogrammet, som omfatter historie, de store oppdagelsesreisende, marinbiologi, dyreliv, oseanografi og klimaendringer. Tilbring litt tid på dekk og se etter dyreliv, som for eksempel albatross på vei nordover.

Dag 12-14: Falklandsøyene
Høydepunkt

Puber, pingviner og villmark

Når vi kommer til de vestlige delene av Falklandsøyene vil du se avsidesliggende gårder som har vært familieeid i flere generasjoner.

Vi håper å stoppe ved New Island, som med sine hvite sandstrender og turkise farvann gjør at den lett kan forveksles med en karibisk øy.

Carcass Island er et annet mulig stopp, dette er et fugleparadis med ender, gjess, pingviner, albatrosser, karakaraer og gjerdesmetter. Vi håper å gå i land for å utforske området til fots og ta en nærmere titt på dyrelivet.

Stanley, som er hovedstaden på Falklandsøyene, er perfekt for å utforske til fots. Eller du kan bli med på en valgfri utflukt for å se nærmere på villmarken og dyrelivet i områdene rundt byen. Vi ligger fortøyd ved Stanley hele dagen.

Dag 15: Til sjøs
Fotograf, Yankee Harbour, Antarktis
Fotograf, Yankee Harbour, Antarktis Bilde: Mark McDermott Bilde

Nyt aktivitetene om bord

Dagene til sjøs er fulle av aktiviteter. Vårt ekspedisjonsteam leder interessante samtaler og foredrag i vitenskapssenteret, og MS Fridtjof Nansen tilbyr et velværeområde samt et basseng og boblebad.

Dag 16: Puerto Madryn

Et Unesco verdensarvområde

Halvdag

Valdez-halvøya er et fantastisk naturreservat som også er et UNESCO verdensarvsted. Denne halvøya ligger i Patagonia i Argentina, og har noen av landets mest dramatiske dyrelivsområder. Bli gjerne med på våre valgfrie utflukter fra Puerto Madryn, som tar deg tett på dyrelivet og lar deg oppleve Patagonias Gaucho-livsstil.

Dag 17-18: Til sjøs
Fugler, New Island, Falklandsøyene
Fugler, New Island, Falklandsøyene Bilde: Andrea Klaussner Bilde

Dyreliv og forelesninger

Etter spennende dager i Patagonia, Antarktis og Falklandsøyene, tilbringes de siste dagene om bord mens vi seiler nordover mens temperaturene stiger. Slapp av og hygg deg med de andre oppdagelsesreisende på de ytre dekkene, restaurantene og salongene, og bli med på en hyggelig avslutningsmiddag den siste kvelden.

Dag 19: Montevideo
River Plate, Montevideo, Uruguay
River Plate, Montevideo, Uruguay Bilde

En fascinerende hovedstad

Montevideo kan skryte av et fargerikt kulturelt mangfold, med en sjarmerende blanding av spansk kolonistil, italiensk arkitektur og art deco. Du kan besøke Ciudad Vieja, som er gamlebyen, pulserende Mercado del Puerto, museer, kunstgallerier og de langstrakte, hvite strendene som omgir byen etter at du har tatt farvel med MS Fridtjof Nansen.

Ankomst 4. april 2021

Sted Montevideo
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
 • En natt på hotell inkludert frokost i Buenos Aires før reisen starter
 • Transport fra hotellet til flyplassen i Buenos Aires
 • Fly på økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia
 • Transport fra flyplassen til skipet i Ushuaia, inkludert en omvisning i byen

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Fredheim restaurant - måltider inkludert
 • A la carte restaurant(kun for gjester i suite) 
 • Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs gym og løpebane
 • Gym, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Avskjedsarrangement
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
 • Et eget fotokurs med ekspedisjonsfotografen vår sammen med en liten gruppe gjester
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

Praktisk informasjon

MS Fridtjof Nansen

Med den moderne teknologien vil en ekspedisjonsreise med MS Fridtjof Nansen bli en fantastisk opplevelse, neste generasjon av eventyrreiser enkelt og greit!

Les mer