Antarktis – eventyr på den sørlige halvkule (sørgående)

Opplev vakre Patagonia, de fascinerende Falklandsøyene og majestetiske Antarktis i ett og samme ekspedisjonscruise. Det blir muligheter for å se blant annet pingviner, sel og hval når ekspedisjonsteamet tar deg med på turer i båt og på land for å utforske det spektakulære området. Se frem til en uforglemmelig reise.

 • Opplev Antarktis, Patagonia, Falklandsøyene og Sør-Amerika på en og samme tur
 • Se det imponerende dyrelivet, som pingviner, sel, hval og albatross
 • Bli med på turer i båt og på land på verdens mest avsidesliggende sted
 • Omfattende vitenskaps- og aktivitetsprogram ledet av vårt erfarne ekspedisjonsteam
LANSERINGSTILBUD

Spar 8 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 8 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 21. oktober 2020

Avreisehavn Montevideo, Uruguay
Oversikt

Fra urbane eventyr til polare høydepunkter

Dette omfattende og spennende ekspedisjonscruiset tar deg fra urbane Montevideo, via Patagonia og Valdez-halvøya til Falklandsøyene, og videre sørover til det spektakulære dyrelivet i Antarktis før det avsluttes i Ushuaia.

Patagonia og de fascinerende Falklandsøyene

Vi seiler sørover langs den vakre kysten ved Patagonia, før vi setter kurs mot de fargerike Falklandsøyene. Her venter en sterk kontrast mellom villmark og kultur - sauer beiter ved siden av pingvinkolonier på landsbygda, mens røde engelske busser triller forbi koselige puber i Stanley.

Unike Antarktis

Vi krysser Drakestredet for å utforske det mest avsidesliggende stedet på jorden. Dette er en villmark som myldrer av liv, og vårt ekspedisjonsteam vil benytte enhver anledning til å ta deg med på båtturer blant isfjell, eller i land for å sørge for at du kommer tett på blant annet pingviner, sel, hval.

Det kan også bli muligheter for å padle kajakk, gå tur i spektakulære omgivelser og kanskje slå leir på det mest øde kontinentet på jorden.

I løpet av ekspedisjonen vil vårt vitenskapssenter være travelt opptatt med spennende foredrag og aktiviteter for sørge for at du får maksimalt ut av reisen.

Dag 1: Montevideo
River Plate, Montevideo, Uruguay
River Plate, Montevideo, Uruguay Bilde

Velkommen til Sør-Amerika!

Hotell

Gled deg til en overnatting i Montevideo, den vakre hovedstaden i Uruguay.

Dag 2: Montevideo
Plaza Independencia i Montevideo, Uruguay
Plaza Independencia i Montevideo, Uruguay Bilde

En pulserende hovedstad

Montevideo kan skryte av et fargerikt kulturelt mangfold, med en sjarmerende blanding av spansk kolonistil, italiensk arkitektur og art deco. Nyt en tur gjennom denne historiske byen før du går om bord i MS Fridtjof Nansen, klar for ditt polare eventyr.

Dag 3-4: Til sjøs
Fotografen fanger dyreliv fra dekket
Fotografer dyrelivet fra dekket Bilde: Marsel Van Oosten Bilde

Dyreliv og spennende foredrag

Nyt de første dagene om bord! Ekspedisjonsteamet starter forelesningsprogrammet, som omfatter historie, de store oppdagelsesreisende, marinbiologi, dyreliv og oseanografi. Tilbring litt tid på dekk og nyt solen og den varme temperaturen mens du ser etter dyreliv på vei sørover.

Dag 5: Puerto Madryn

Et høydepunkt blant vår felles verdensarv

Halvdag

Vi besøker Valdez-halvøya, som er et UNESCO verdensarvsted. Denne halvøy ligger i Patagonia-området i Argentina, og har noen av landets mest dramatiske dyrelivsområder. Bli gjerne med på våre valgfrie utflukter fra Puerto Madryn, som tar deg nærmere dyrelivet og lar deg oppleve Patagonias Gaucho-livsstil.

Dag 6: Til sjøs
Fugler, New Island, Falklandsøyene
Fugler, New Island, Falklandsøyene Bilde: Andrea Klaussner Bilde

Avslapning om bord MS Fridtjof Nansen

Slapp av og nyt en rolig dag på sjøen, og del erfaringer og utveksle historier med andre eventyrere. Nyt fasilitetene til vårt innovative ekspedisjonsskip og se opp for dyrelivet fra ytre dekk.

Dag 7-9: Falklandsøyene
Høydepunkt

Puber, pingviner og villmark

Når vi kommer til de vestlige delene av Falklandsøyene vil du se avsidesliggende gårder som har vært familieeid i flere generasjoner. Vi håper å stoppe ved New Island, som har hvite sandstrender og turkise farvann som gjør at den lett kan forveksles med en karibisk øy.

Kanskje går vi i land på Carcass Island - et fugleparadis med ender, gjess, pingviner, albatrosser, karakaraer og gjerdesmetter. Vårt ekspedisjonsteam vil benytte alle muligheter for å ta deg med på turer for å utforske området, eller på en båttur for å se nærmere på det lokale dyrelivet.

Stanley, som er den hyggelige hovedstaden på Falklandsøyene, er perfekt for å utforske til fots. Du kan også velge å bli med på en valgfri utflukt for å utforske villmarken og dyrelivet i områdene rundt. Vi ligger til kai ved Stanley hele dagen.

Dag 10-11: Drakestredet

Gled deg over aktivitetene om bord

Til sjøs

Dagene til sjøs er fulle av aktiviteter. Vårt ekspedisjonsteam vil lede foredrag om spennende temaer i vitenskapssenteret, og dette er et perfekt tidspunkt for å nyte velværeområdet eller bassengene.

Når vi har krysset den antarktiske konvergensen og nærmer oss Antarktis, vil du legge merke til at luften blir skarpere og kaldere. Fra dekk kan du begynne å se isfjell i vannet, og kanskje også den første observasjonen av hval.

Dag 12-16: Antarktis
Høydepunkt

Pingviner, isfjell, sel og hval

Antarktis slutter aldri å imponere og overvelde, med sine hvite horisonter og et hav fullt av isfjell og hval. Kanskje enda mer imponerende vil bli ditt første møte med store kolonier av fryktløse pingviner på den uberørte isen.

Kapteinen og ekspedisjonsteamet vil jobbe med elementene for å skape den beste reiseruten for ditt eventyr. De vil benytte enhver sjanse til å ta en båttur eller gå i land for å gi deg muligheten til å utforske det vakreste og mest øde stedet på jorden.

Vi vil forsøke å gå i land flere steder på Sør-Shetland og Antarktis-halvøya, og har som målsetning å vise deg det utrolige mangfoldet av dyreliv og landskap som området har å tilby.

Alle steder vi besøker i Antarktis er uberørte og gir gode muligheter for å observere pingvinkolonier, sel, hval, isbreer og isfjell i alle former og farger.

Intet annet sted på jorden tilbyr uberørt og vill skjønnhet i denne skalaen, samt historie om de oppdagelsesreisende og rikt dyreliv. Antarktis er garantert ulikt alle andre steder du har vært!

Dag 17-18: Drakesredet
Fugler i Drakestredet
Fugler i Drakestredet Bilde: Hilde Foss Bilde

Det legendariske Drakestredet

Til sjøs

Etter noen spennende dager i Antarktis og på Falklandsøyene, bruker vi de siste dagene om bord til å krysse Drakestredet. Bruk litt tid på å fordøye ekspedisjonen sammen med ekspedisjonsteamet i vitenskapssenteret, og nyt avskjedsmiddagen den siste kvelden.

Dag 19: Ushuaia

Verdens sørligste by

Når vi ankommer Ushuaia det er på tide å si farvel. Vi bringer deg til flyplassen for din flyvning tilbake til Buenos Aires. Hvis du vil utforske videre før du reiser hjem, er du velkommen til å bli med på våre valgfrie utflukter fra etter-programmet.

Ankomst 8. november 2020

Sted Ushuaia
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
 • En natt på hotell inkludert frokost i Montevideo før reisen starter
 • Transport fra hotellet til skipet i Montevideo, inkludert omvisning i byen
 • Transport fra skipet til flyplassen i Ushuaia
 • Fly på økonomiklasse fra Ushuaia til Buenos Aires

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Fredheim restaurant - måltider inkludert
 • A la carte restaurant(kun for gjester i suite) 
 • Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs gym og løpebane
 • Gym, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Avskjedsarrangement
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
 • Et eget fotokurs med ekspedisjonsfotografen vår sammen med en liten gruppe gjester
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

 • Alle planlagte aktiviteter er væravhengige
 • Du må fylle ut et medisinsk skjema
Praktisk informasjon

MS Fridtjof Nansen

Med den moderne teknologien vil en ekspedisjonsreise med MS Fridtjof Nansen bli en fantastisk opplevelse, neste generasjon av eventyrreiser enkelt og greit!

Les mer