Antarktis og Falklandsøyene - Eventyr på den sørlige halvkule - Sørgående

På dette fantastiske eventyret får du oppleve Sør-Amerika, Patagonia, Falklandsøyene og Antarktis. Du vil få se pingviner, sel og hval, ta fotturer på isen og dra på kajakkpadling blant isfjellene. Om bord kan du dra nytte av vårt aktivitetssenter for spennende forelesninger og workshops, alle designet for å forbedre turen.

 • Opplev Antarktis, Patagonia, Falklandsøyene og Sør-Amerika
 • Se det fantastiske dyrelivet på den sørlige halvkule - noe av det på nært hold
 • Gå i land i Antarktis og ta en kajakktur på det mest avsidesliggende stedet i verden
 • Omfattende vitenskapsprogram og Young Explorer-program
Tilbud

5 000 kr i rabatt pr. person

Bli med Hurtigruten om bord i 2019! Nå får du 5 000 ,– i rabatt pr. person om du om du bestiller denne reisen innen 1. mars 2019. Prisene du ser er fratrukket rabatt.

Se alle utvalgte reiser med avreise i 2019 her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene råder. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 26. oktober 2019

Avreisehavn Montevideo
Oversikt

Fra urbane eventyr til verdens mest avsidesliggende sted 

Denne ekspedisjonen til Antarktis tar deg med til spektakulære høydepunkter på den sørlige halvkule. Start reisen med å nyte storbylivet i Montevideo, før vi går om bord på MS Midnatsol. Etter to dager til havs, kommer vi til Puerto Madryn, inngangsporten til Valdez-halvøya, som er på UNESCOs verdensarvliste og kjent for et rikt dyreliv. Her kan du møte noen av verdens største havdyr i sitt naturlige miljø.

Fantastiske Falklandsøyene

En sterk kontrasterende villmark og kultur venter på Falklandsøyene. Sauebeiting ved siden av pingvinkolonier på landsbygda, hvor røde engelske busser kjører forbi koslige puber i landsbyen.

Overveldende Antarktis

Vi krysser Drakestredet for å utforske det mest fjerntliggende stedet på planeten. Den antarktiske iskappen dekker 98 % av kontinentet, og er verdens største ismasse. Villmarken her er full av dyreliv. Pass på å gå i land for å møte pingviner i yrende og høylytte kolonier.

Bli med ekspedisjonsteamet for å utforske den iskalde kysten av Antarktis. Her kan du komme tett på pingviner og seler, nyte rolige kajakkturer og besøke fascinerende og fantastiske naturperler. Om bord blir det interessante forelesninger om naturvitenskap og historie, aktiviteter og workshops i ekspedisjon-fotografi som vil ta oppdagerevnene dine til et nytt nivå.  Vi runder av eventyret ved å krysse Drakestredet tilbake til Ushuaia på to dager.

Dag 1-2
Montevideo-shutterstock_230867338.jpg

Velkommen til Sør-Amerika!

Montevideo

Nyt en overnatting i Montevideo, den pulserende hovedstaden i Uruguay.

Montevideo kan skryte av et fargerikt kulturelt mangfold, med en pittoresk blanding av koloniale spansk-, italiensk- og Art Deco-arkitektktur. Nyt en tur gjennom denne pulserende byen før polareventyrent begynner når du går om bord MS Fridtjof Nansen.

Dag 3-4
Lecture_shutterstock_390594247_manipulert.jpg

Dyreliv og foredrag

Til havs

Nyt den første dagen om bord! Ekspedisjonsteamet starter turen med spennende foredrag om historie, de store oppdagerne, marinebiologi, dyreliv, klima og oseanografi. Vi anbefaler å bruke litt tid på dekk, både for å slikke sol og varme, og for å få noen glimt av dyrelivet når vi seiler sørover.

Dag 5
Valdez_Peninsula_shutterstock_12678148.jpg

Det første av mange høydepunkter

Puerto Madryn, Argentina

Det første høydepunktet på ekspedisjonen er Valdez-halvøya, et naturreservat som står på UNESCOs verdensarvliste. Valdez-halvøya ligger på den østlige spissen av Patagonia, og har noen av verdens mest spennende dyrereservater. Her finnes både elefantseler, magellanpingviner, sørkarper (også kalt sørlig retthval) og et stort utvalg av fuglearter. Puerto Madryn ble grunnlagt av walisiske innvandrere i 1865, og er i dag et av de mest pulserende stedene i Patagonia. Her kan du nyte et bredt utvalg av utflukter som ridning, snorkling med sjøløver, kajakkpadling med sjøløver og hvalsafari. Du kan også besøke Estancia San Lorenzo, hvor du kan se elefantsel, Nandufamilien (flygeudyktige strutsefugler) og guanaco (kameldyr som tilhører slekten lamaer).

Dag 5
Lecture-Exped_trip_Hurtigruten_Foto_Ørjan_Bertelsen_163.jpg

Avslapping på MS Fridtjof Nansen

Til havs

Nyt en dag på sjøen. Del opplevelser og utveksle historier, bilder og film med dine medpassasjerer.

Dag 7-9
2500x1250_shutterstock_138006035_Fredy-Thuerig.jpg

Puber, pingviner og perfekt villmark

Falklandsøyene

Når vi kommer til Falklandsøyene, vil du oppleve alt fra røde busser og engelske puber i hovedstaden Stanley, til pingviner, kajakkpadling og fotturer i åsene rundt. Et høydepunkt er New Island, en liten bukt med kritthvite strender og turkis vann. Den kunne lett blitt forvekslet med en karibisk øy dersom sola hadde vært litt sterkere. På vei til land passerer vi også et gammelt skipsvrak. Under vårt opphold på Falklandsøyene kan du bli med på flere typer utflukter, blant annet fugletitting, historiske turer, fotturer i naturen eller en naturskjønn flytur som lar deg utforske øyene fra lufta.

Dag 10-11
_R7S4381.jpg

Nyt aktivitetene ombord

Drakestredet

En dag på sjøen er aldri kjedelig, og vi kan love deg et svært engasjert ekspedisjonsteam og førsteklasses «edutainment» om bord. Når vi har krysset den antarktiske konvergens, vil du merke at luften blir skarpere og kaldere, og fra dekk kan du se isfjell og kanskje til og med hval.

Dag 12-14
IMG_2512-®Corinna-Gamma.jpg

Pingviner, isfjell, sel og hval

Antarktis

Det er godt gjort å ikke bli overveldet av Antarktis med sine glitrende isfjell og hvite, endeløse horisonter. På toppen av det hele kommer møtene med de enorme pingvin-koloniene. Her kan du glede deg til ekte nærkontakt med pingvinene, for de er langt fra folkesky. Når vi kommer i land, kan du utforske den storslåtte arktiske naturen, og fra dekk er det store sjanser for å få øye på hval. Nyt nærkontakten med dyreliv, isbreer og gamle hvalfangststasjoner - du er tross alt på et av planetens mest isolerte steder, og inntrykkene er ganske spektakulære. I løpet av turen kommer vi til å stoppe flere ganger for å høste uforglemmelige opplevelser. Blant stedene vi kan besøke er Half Moon Island, Yankee Harbour og Cuverville Island; hjem til en stor koloni med bøylepingviner. Neko Harbour ligger vakkert til i den innerste delen av Andvord Bay, og Paradise Harbour har sitt navn fra hvalfangerne som kom hit for å søke ly fra de verste stormene. I Wilhelmina Bay får du se alt fra kalvende isbreer til flytende isfjell.

Dag 15-16
Ushuaia_BeagleChannel_shutterstock_312462830-®kovgabor.jpg

Begynnelsen på slutten av eventyret

Vi krysser Drakestredet

Etter spennende dager i Antarktis og på Falklandsøyene, bruker vi de siste dagene om bord på å krysse Drakestredet. Tilbring tid med familie, gamle venner, nye venner og vårt ekspedisjonsteam på den siste dagens avskjedsmiddag.

Dag 17
Ushuaia_shutterstock_287173154-®Ksenia-Ragozina.jpg

Den sørligste byen i verden

Ushuaia

Vel fremme i Ushuaia, er det på tide å si farvel. Vi tar deg med til flyplassen, hvor flyet tilbake til Buenos Aires. Hvis du ønsker å forlenge ferien, kan du delta på en av våre valgfrie utflukter i etterprogrammet.

Ankomst 11. november 2019

Sted Ushuaia
Oversikt

INKLUDERT :

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori, inkludert helpensjon
 • En natt på hotell i Montevideo før avgang, inkludert frokost
 • Transfer hotell til skip i Montevideo
 • Transfer flyplass til skip i Ushuaia
 • Fly (økonomiklasse) fra Ushuaia til Buenos Aires
 • Vind - og vanntett jakke
 • Turer med småbåter til land
 • Aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter/aktiviteter 
 • Kaffe og te om bord

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise og avbestillingsforsikring
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Seil langs Sør Amerikas kyst og ned til Antarktis om bord MS Midnatsol, Hurtigrutens oppdagelsesskip med uslåelig panoramautsikt.

Opplevelser

Utflukter på reisen

Kom nærmere naturen og lær mer om destinasjonen med våre valgfrie utflukter. Utfluktene kan forhåndsbestilles når du bestiller din reise på nett. Utfluktene kan også kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledig kapasitet.

Bildegalleri

Få et glimt av denne reisens høydepunkter i Syd-Amerika og Antarktis.

Video

Lurer du på hva som venter om bord dette eventyret?

Kontakt oss