Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia – Den ultimate ekspedisjonen og solformørkelse

Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia – Den ultimate ekspedisjonen og solformørkelse

Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia – Den ultimate ekspedisjonen og solformørkelse

Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia – Den ultimate ekspedisjonen og solformørkelse

Reiseinformasjon 23 dager MS Fram
Avganger
2021
Oktober: 31.
November: 21., 22.
Desember: 12.
2022
Januar: 2.
Februar: 2., 23.
Pris fra
kr 140 047
Frokost, lunsj og middag inkludert
 • Opplev solformørkelsen fra Sør-Orknøyene med en astronomiekspert
 • Bli med på ilandstigninger for å se tusenvis av dyr som sel, pingviner, fugler og hval
 • Bli med på fotturer, kajakkpadling og iscruise i vakre Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia
 • Utforsk Sør-Georgia, også kalt “Polenes Galápagos”, hvor du finner utallige kongepingviner

Hurtigrutens ekspedisjoner går til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte områder, hvor elementene rår og vi er prisgitt naturen. Derfor må aktiviteter/utflukter og reiserute tilpasses vær-, vind-, sjø- og isforhold. Sikkerhet og gode opplevelser for gjestene våre er alltid vår topp-prioritet.
Siden vi alltid må være åpne for endringer, enten på grunn av værforhold eller overraskende muligheter som byr seg, er hver reise med Hurtigruten unik og aldri 100 % spikret. Det er nettopp derfor vi kaller reisen en ekspedisjon!

Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia – Den ultimate ekspedisjonen og solformørkelse Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia – Den ultimate ekspedisjonen og solformørkelse
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Kulturelt og stilfullt

  Ekspedisjonen starter med en overnatting i Buenos Aires, den travle hovedstaden i Argentina. Bruk kvelden som du ønsker og oppdag "Sør-Amerikas Paris" på egen hånd, eller utvid oppholdet ditt med et valgfritt før-program for å utforske det ville Patagonia.

  Dag 1
  Buenos Aires

  Kulturelt og stilfullt

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Tierra del Fuego

  Estimert tid for avreise er 19:00

  Fly tidlig om morgenen til Ushuaia, hvor MS Fram venter. Når du kommer om bord, starter vi reisen med en velkomstmiddag.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Tierra del Fuego

 • Dag 3
  Til sjøs

  På åpent hav

  Vi krysser åpent hav på vei til Falklandsøyene. Bli med på spennende forelesninger og se etter dyreliv fra dekk.

  Dag 3
  Til sjøs

  På åpent hav

 • Dag 4-5
  Falklandsøyene

  Hvor naturens regler råder

  Falklandsøyene har en fantastisk natur med sin klare blå himmel, endeløse horisonter og kritthvite strender. Her beiter sauene sammen med enorme kolonier med albatross og pingviner, mens karakaraer patruljerer over dem og gjess leter etter mat i vannkanten. Fryktløse pingviner vagger like ved, og gir deg noen unike fotomuligheter! Stanley, øyas hovedstad, er et perfekt utgangspunkt for utfluktene vi tilbyr. Vi ligger til kai hele dagen, og du får god tid til å oppdage byen til fots.

  • Inkludert Stanley – En spasertur gjennom byen
  Dag 4-5
  Falklandsøyene

  Hvor naturens regler råder

 • Dag 6-7
  Til sjøs

  På cruise over Sør-Atlanteren

  Mens vi krysser det berømte Drakestredet, kan du forberede deg på møtet med Antarktis. I løpet av reisen sørover, vil Ekspedisjonsteamet starte forelesningene sine om områdets dyreliv, og hvalfanger- og polarhistorie. De kjenner Sør-Georgia godt, og kan fortelle om alt fra geologi og glasiologi, til selenes parringsritualer og legender om de norske hvalfangerne. En av de fascinerende historiene som vil bli fortalt, er den om Sir Ernest Shackleton og hans modige menn.

  Du får også vite hva som skal til for å bli en Antarktisk Ambassadør, og kan bli med på Citizen Science-programmet for å lære om dyrelivet og økosystemet i Antarktis.

  Dag 6-7
  Til sjøs

  På cruise over Sør-Atlanteren

 • Dag 8-10
  Sør-Georgia

  Sørishavets Serengeti

  Vi utforsker den vakre naturen og det utrolige dyrelivet i Sør-Georgia. Områdets historie, natur og mangfold gjør det til et favorittsted for naturfotografer.

  Sør-Georgias unike posisjon i det antarktiske økosystemet - utenfor den årlige sjøisen - gjør det til et perfekt habitat for tusenvis av pingviner, sel og sjøfugl. I løpet av oppholdet her, vil du se voksne seler bevege seg rundt på sanden, mens barna deres farer opp og ned fra vannet. Albatross flyr over hodene våre og pingvinene står i klynger på flere tusen. Nyt også synet av store isbreer, klipper og idylliske laguner.

  Vi skal også å besøke et hvalfangstmuseum, den norske sjømannskirken, og å vise vår respekt ved graven til den store polfareren Sir Ernest Shackleton. Det er også gode forhold for fotturer i Sør-Georgia, og en av våre favorittruter følger deler av Shackletons rute, på vei over fjellet for å finne hjelp til de 22 mennene som var strandet på Elefantøya.

  Dag 8-10
  Sør-Georgia

  Sørishavets Serengeti

 • Dag 11-12
  Til sjøs

  Forelesninger og utkikk etter dyreliv fra dekk

  Ekspedisjonsteamet fortsetter forelesningene sine, og forteller om historie, de store oppdagerne, marinbiologi, dyreliv, oseanografi og klimaendringer. Tilbring litt tid på dekk og vær på utkikk etter dyreliv. Vi blir ofte fulgt av forskjellige sjøfugl, som albatross.

  Dag 11-12
  Til sjøs

  Forelesninger og utkikk etter dyreliv fra dekk

 • Dag 13
  Sør-Orknøyene

  Sør-Orknøyene og solformørkelse

  Sør-Orknøyene består av fire øyer som ligger i Scotiahavet, omtrent 600 kilometer nordøst fra Antarktishalvøya. Vi ankommer her veldig tidlig om morgenen for å oppleve solformørkelsen, såfremt været tillater det. Ekspedisjonsteamet vårt vil være på dekk for å dele ut spesiallagede solfilter som vil beskytte øynene dine mens du overværer den ekstraordinære hendelsen. Dersom lugaren din ligger vendt i riktig retning, kan du få med deg det hele fra vinduet, uten å trenge å kle på deg.

  En profesjonell astronom vil også være en del av Ekspedisjonsteamet på denne reisen, og vil holde en rekke dybdeforelesninger og dele av sin innsikt under selve solformørkelsen.

  Når solformørkelsen er over, er planen å utforske selve Sør-Orknøyene. 85 % av øyenes overflate er ren is, som gjør dem til et perfekt hjemsted for forskjellige arter pingviner og sel. Vi vil gjøre vårt beste for å navigere oss gjennom isfjell, sjøis og tidvis tåke.

  Dag 13
  Sør-Orknøyene

  Sør-Orknøyene og solformørkelse

 • Dag 14-15
  Til sjøs

  Mot Antarktis

  Mens vi seiler sørover kan du lære mer om Antarktis, med fokus på historie, miljø og dyreliv.

  Om du tar turen til Vitenskapssenteret vårt, kan du bruke de avanserte mikroskopene våre for å analysere prøver som er tatt på ekspedisjonscruiset. Det er en annen måte å se «dyreliv» på, på cellenivå.

  Dag 14-15
  Til sjøs

  Mot Antarktis

 • Dag 16-20
  Antarktis

  Antarktis – En annen verden

  Antarktis slutter aldri å forbløffe og imponere. 90% av verdens finnes her, noen steder opptil 4 000 meter tykk.

  Om vinteren nærmest dobles kontinentets størrelse og om sommeren er det et paradis for millioner av pingviner, hval og sel.

  Som det står i Antarktistraktaten, er dette et kontinent dedikert til fred, vitenskap og turisme. Vi er grunnleggende medlemmer av IAATO (International Association of Antarctic Tour Operators) og følger strenge retningslinjer innenfor miljøvern, som er satt for å beskytte den perfekte naturlige balansen i økosystemet her. Menneskelig aktivitet som endrer den naturlige balansen, er ikke tillatt her. Derfor følger vi svært strenge miljøregler. Vi ønsker ikke å etterlate annet enn fotspor, og tar ingenting annet enn bilder!

  Kapteinen og ekspedisjonsteamet vil utnytte forholdene, som ofte er ideelle for å ta deg med på turer i småbåt og i land, der du kan bli med på spennende aktiviteter. Det kan også bli muligheter for å padle kajakk blant hval i det iskalde vannet, gå en tur eller telte på verdens mest isolerte kontinent.

  Dag 16-20
  Antarktis

  Antarktis – En annen verden

 • Dag 21-22
  Drakestredet

  Reisen nordover

  På vei tilbake til sivilisasjonen, fortsetter vi forelesningsserien vår, og oppsummerer opplevelsene våre fra Antarktis. Reisen fra Antarktishalvøya til Ushuaía – ved sørspissen av Argentina ­– er omtrent 950 kilometer, eller 40 timers seiling i godt vær.

  Dag 21-22
  Drakestredet

  Reisen nordover

 • Dag 23
  Ushuaia/Buenos Aires

  Verdens sørligste by

  Estimert ankomsttid er 06:00

  Vi går i land i Tierra del Fuego. Reisen din ender i verdens sørligste by, Ushuaía, hvor du fortsetter videre med en flyvning til Buenos Aires. Dersom du har lyst til å oppleve enda mer, kan vi anbefale at du forlenger oppholdet ditt i Buenos Aires, eller at du blir med på et valgfritt etter-program til de vakre Iguazú fossefallene.

  Dag 23
  Ushuaia/Buenos Aires

  Verdens sørligste by

Avganger

 • 2021
 • 2022
2021
Oktober:
31.
November:
21.
22.
Desember:
12.
2022
Januar:
2.
Februar:
2.
23.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Flyreisen inkludert

  Bestill et ekspedisjonscruise til det hvite kontinent Antarktis for 2021, 2022 eller 2023 så inkluderer vi flyreisen tur/retur Oslo. Bestill Trygt- garanti er inkudert for ekspedisjonscruise i 2021 og 2022.
  Tilbudet gjelder nye bestillinger med avreise fra oktober 2021 til april 2023. Kan kombineres med Ambassadør-rabatt men kan ikke kombineres med andre kampanjer/tilbud. Begrenset antall plasser. Bestill senest 18. juni 2021.
  Les våre vilkår

Bestill TRYGT

14 dager igjen!

Gratis ombooking for reiser i 2021

Full fleksibilitet til å ombooke reisen din for 2021 til ny reise i 2021 eller 2022. Null ombookingsgebyr, null stress.

Enkel refusjon på reiser i 2021

Uansett hvilken grunn du måtte ha for å avbestille reisen din, refunderer vi beløpet - inkludert depositum - uansett årsak. Et kanselleringsgebyr vil påløpe. Les mer om gebyr og frister for avbestilling under.

Les våre vilkår

Hva er inkludert

Inkludert

Hotell

 •   Overnatting på hotell, inkludert frokost i Buenos Aires før ekspedisjonscruise

Fly

 • Fly på økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia

Transport

 •  Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires flyplass før ekspedisjonscruiset
 • Transport fra Ushuaia flyplass til skipet, inkludert en kort omvisning i byen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke (skipets utvalg av øl, vin, brus og mineralvann) i restauranten Aune
 • Lindstrøm á la carte-restaurant (kun inkludert for gjester i suite)
 • Gratis kaffe/te hele dagen
 • Wi-fi om bord (dekning varierer med område). Streaming støttes ikke
 • Gratis drikkeflaske til påfyll av vann om bord
 • Engelsktalende Ekspedisjonsteam med ekspertise på områdene vi seiler i, organiserer og deltar i aktiviteter om bord og på land
 • Utvalg av utflukter og aktiviteter som er spesifisert for reisen

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet foreleser om ulike tema og emner fra områdene vi besøker
 • Bruk av skipets vitenskapssenter med blant annet bibliotek og avanserte mikroskop
 • Forskningsprogrammet “Citizen Science” der du kan lære og delta i vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf gir tips og råd til hvordan du tar gode landskaps- og naturfoto
 • Treningssenter med blant annet boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Arrangement og samlinger der du kan bli kjent med mannskapet, Ekspedisjonsteamet og de andre gjestene samt forberede neste dag

Aktiviteter på land

 • Ilandstigninger med Ekspedisjonsteamet fra mindre ekspedisjonsbåter i Antarktis
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til ulike aktiviteter
 • Gratis vind- og vanntett ekspedisjonsjakke
 • Hjelp av våre profesjonelle fotografer med kamera- og filminnstillinger før ilandstigning

Ikke inkludert

 • Internasjonale flyvinger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie aktiviteter/utflukter med lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie aktiviteter/utflukter med Ekspedisjonsteamet

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2020
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 254 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest berømte fartøyet i sin samtid og resultatene av hennes ekspedisjoner var enestående. MS Fram viderefører arven fra den originale Fram, og bruken av avansert teknologi gjør skipet ekstra godt egnet for ekspedisjoner i polområdene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet