Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia – Den ultimate ekspedisjonen

Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia – Den ultimate ekspedisjonen

Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia – Den ultimate ekspedisjonen

Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia – Den ultimate ekspedisjonen

Reiseinformasjon 23 dager MS Fram
Frokost, lunsj og middag inkludert

Dra ut på dette ekspedisjonscruiset der du vil ha tid til virkelig å utforske det alltid imponerende Antarktis, Sør-Georgia og Falklandsøyene.

En verden av is og forundring

Du vil tilbringe fem dager med å utforske det unike landskapet i Antarktis. Islandskapet og dyrelivet endrer seg gjennom sommersesongen. Sent på våren, i oktober og november, er det mer snø, og pingvinene starter paringslek og redebygging. Det er ikke vanlig å se hval før desember og januar. Dette er også tiden da de første pingvinungene klekkes. Februar og mars er høysesong for å se hval, og nydelige pingvinunger som vagger rundt. Gjennom hele sesongen kan du bli med ekspedisjonsteamet på foredrag og landinger, iscruise og valgfrie aktiviteter.

Falklandsøyene og Sør-Georgia

Fra forblåste, grønne åser og hvite sandstrender til den vennlige hovedstaden Stanley – det er mange skjulte perler og mye sjarm på Falklandsøyene. Det er et rikt dyreliv her, men det kommer ikke i nærheten av det Sør-Georgia har å tilby, der strendene bugner av sel, pingvin og andre sjøfugler. Reiseruten vår er ikke fastsatt når vi setter kurs for Antarktis. Det gir oss frihet til å ta deg med dit du vil ha den beste opplevelsen til tross for lokale vind- og sjøisforhold. Med mer enn 20 mulige landingssteder er det alltid mye å velge mellom.

Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia – Den ultimate ekspedisjonen Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia – Den ultimate ekspedisjonen
 • Dag 1
  Santiago de Chile

  Dynamisk og mangfoldig

  Ekspedisjonen starter med en overnatting i Santiago, det energiske og kulturelle hjertet av Chile. Byen er fylt med museer, vakker arkitektur og førsteklasses restauranter, og alt du kan forvente av en hovedstad. Det er et vell av severdigheter og attraksjoner å se, og det er kun tiden, ikke utvalget som setter begrensningene.

  Ta den historiske kabelbanen opp til Cerro San Cristóbal for imponerende utsikt over byen og isbreene i Andesfjellene i bakgrunnen. Dette er den største parken i byen, og stedet der den nasjonale dyrehagen og den botaniske hagen befinner seg. Bella Vista-nabolaget ligger rundt parken, og er flott for en spasertur. Her finner du uformelle kaféer på dagtid og latin-inspirerte barer og nattklubber på kveldstid. En spasertur til presidentpalasset fra det 18. århundre og den historiske kjernen på Plaza de Armas, vil gi deg mange muligheter til å fotografere de viktigste landemerkene. Hvis du har tid, stikk innom fiskemarkedet Mercado Central for å smake den klassiske chilenske sjømatstuingen caldillo de congrio.

  Dag 1
  Santiago de Chile

  Dynamisk og mangfoldig

 • Dag 2
  Santiago de Chile / Punta Arenas

  Ekspedisjonen starter

  Du forlater Santiago tidlig om morgenen, så sørg for å stille alarmen. Fra flyplassen flyr du til Punta Arenas, hovedstaden i Chiles sørligste region som ligger på Brunswick-halvøya, rett nord for Magellansundet. Det som begynte som en straffekoloni og utviklet seg under gullfeberen og sauedriftsperioden på 1880-tallet og tidlig på 1900-tallet, er nå én av kun to havner med lav skatt i Chile.

  MS Fram venter på deg her, klar til å starte ekspedisjonscruiset til Antarktis. Om bord i skipet vil du møte ekspedisjonsteamet og besetningen. De vil utføre et helse- og sikkerhetsmøte for alle gjester før vi setter seil. Gå ut på observasjonsdekket for et siste glimt av Punta Arenas når vi setter kursen sørover. Deretter kan du nyte noe godt å drikke, og glede deg til å oppleve Antarktis mens du nyter utsikten fra explorer-salongen og baren.

  Dag 2
  Santiago de Chile / Punta Arenas

  Ekspedisjonen starter

 • Dag 3-5
  Beaglekanalen og Drakestredet

  Vi sikter oss inn mot land

  Fem uforglemmelige dager i Antarktis ligger foran oss når vi seiler inn i Beaglekanalen, omgitt av fjell som stuper rett ned i det iskalde vannet. Hold utkikk etter den sjeldne, endemiske Peales-delfinen og annet dyreliv når vi seiler i dette ville og fjerntliggende området som virker nærmest uberørt av mennesket.

  Vi styrer MS Fram mot Drakestredet. Dette stredet er kjent for potensiell sterk vind og strømninger, men kan også være stille og rolig. Dette har gitt inspirasjon til kallenavnene «Drakesuget» og «Drake-innsjøen» respektivt. Du trenger imidlertid ikke å bekymre deg. Hvis vi skulle oppleve høy sjø, er du helt trygg på ekspedisjonsskipet vårt som er bygget for slike forhold.

  Vi nærmer oss Antarktis, og ekspedisjonsteamet vil snakke om de svært strenge miljøforskriftene og bærekraftsreglene skissert av IAATO, som vi følger. Dette er et kontinent dedikert til fred, forskning og turisme. Ingen menneskelig aktivitet som kan forstyrre den naturlige balansen her er tillatt. Vi vil kun etterlate fotspor, og ikke ta annet enn bilder. Vi vil til og med noen ganger dekke over fotsporene våre for å forhindre at pingviner setter seg fast i dem!

  Som alltid kan du nyte fasilitetene på skipet. Hvis du ikke har testet ut treningsrommet eller badstuen, har du muligheten til det nå. Glem ikke å gå ut på dekk fra tid til annen på vei til Antarktis. Det er alltid et stort høydepunkt når du ser det første isfjellet.

  Dag 3-5
  Beaglekanalen og Drakestredet

  Vi sikter oss inn mot land

 • Dag 6-10
  Antarktis

  En verden av is og forundring

  Glem alt annet du har opplevd tidligere. Antarktis spiller i en helt annen liga. Uansett hvor høye forventninger du har, skuffer Antarktis aldri. Med 90 % av verdens is, er det massivt i enhver forstand. Det eneste landet i verden med større areal er Russland. Dette arealet befinner seg under all isen, og på enkelte steder ville du måtte grave deg gjennom fire kilometer med snø og is for å nå det.

  Du vil antakelig se de første selene og pingvinene fra skipet, og det i seg selv er en fantastisk opplevelse. Men bare vent til du står på samme kystlinje som en koloni av tusenvis av pingviner. Eller når en sel viser seg ved siden av deg mens du er med på en valgfri aktivitet med kajakkpadling blant isfjellene. Hvis du ikke er helt fanget i øyeblikket, kan det hende du husker å dra frem kameraet og ta et bilde!

  Akkurat som islandskapet i Antarktis endrer seg gjennom årstidene, gjør også dyrelivet det. Tidlig på våren vil det være mye mer snø her, og dette gjør at landskapet føles enda mer uberørt. Dette er når pingvinene møtes. Vi ser sjeldent hval på denne tiden av året, i oktober og november. I desember er imidlertid sjansen større for å se dem. Dette er også når de første pingvinungene klekkes ut, og det er alltid et sjarmerende syn. Februar og mars er høysesong for å se hval, siden den store mengden krill i vannet tiltrekker seg de fleste hvalarter som kommer for et riktig festmåltid.

  Det vil være mindre snø, og du vil kunne se de keitete pingvinungene løpe rundt. Hvis du er interessert i fugler, er det hele 46 fuglearter her, inkludert flere typer stormfugl, albatross og terne.

  Ekspedisjonsteamet vil ta godt vare på deg mens du nyter alt Antarktis har å tilby over de neste fem dagene. Du kan bli med på iscruise og landinger for virkelig å utforske islandskapet på dette frosne kontinentet. Hvis du er her tidlig på sesongen når snøforholdene er gode, kan det hende du får muligheten til en tur med truger. Som tidligere er det ingen fast liste over stedene vi med sikkerhet vil besøke. Vi lar elementene bestemme, og vinden og sjøisen vil guide oss til å velge de beste landingsstedene.

  Dag 6-10
  Antarktis

  En verden av is og forundring

 • Dag 11
  Til sjøs

  Cruise i Sør-Atlanteren

  Med lengre opphold både på Falklandsøyene og Sør-Georgia, har du hatt tid til virkelig å bli kjent med destinasjonene og dyrelivet. Ekspedisjonsteamet fokuserer nå på disse kommende destinasjonene. Du kan delta på de omfattende foredragene og presentasjonene som dekker polfarerhistorie, miljøet og selvfølgelig dyrelivet i regionen. En av de fascinerende historiene de har på lager handler om Sir Ernest Shackleton, mannskapet på det ulykksalige skipet Endurance og deres imponerende tapperhet. Du vil også lære hvordan du gjør besøket ditt så trygt og bærekraftig som mulig, og du kan bli med på vitenskapsprogrammer for å bidra til å samle inn data til pågående forskningsprosjekter.

  Gjennom hele reisen vil ekspedisjonsteamet også ta vannprøver som du kan studere under mikroskopet i vitenskapssenteret, så du kan se en annen type fauna på et cellulært nivå.

  Dag 11
  Til sjøs

  Cruise i Sør-Atlanteren

 • Dag 12-16
  Sør-Georgia

  Serengeti i Sørishavet

  Hvis du elsker dyr, kommer du til å elske Sør-Georgia. Kallenavn som «Serengeti i Sørishavet» og «Polenes Galápagos» setter lista høyt, men øyene mer enn lever opp til ryktet sitt. Når du kommer hit vil du forstå hvorfor Sør-Georgia er en favoritt blant dyrelivsfotografer fra hele verden.

  Med en unik beliggenhet inne i det arktiske økosystemet, men allikevel utenfor sjøisen, er Sør-Georgia det ideelle stedet for tusenvis av pingviner og seler når de formerer seg. Kongepingvinen foretrekker det varmere været her enn keiserpingvinen i Antarktis, og bestanden er stor. Både Sør-Georgia og Sør-Sandwichøyene har blitt utpekt som viktige fugleområder, med mange sjøfugler som albatross, pingvin, stormfugl, toppskarv, rovmåke og terne.

  Vi tilbringer fem dager i Sør-Georgia, og planlegger å gå i land på flere mulige steder for å ta deg tettere på villmarken og dyrelivet. Et av disse stedene er bosettingen på Grytviken, der en norsk sjømannskirke ble bygget i 1913 og Antarktis-polfareren Sir Ernest Shackletons siste hvilestedet er.

  Akkurat som på Falklandsøyene, er reiseruten vår ikke hugget i stein. Vi kjenner til alle de interessante stedene og pingvinkoloniene vi kan ta deg med til, men vi justerer planene våre i henhold til værforholdene. Det er det som gjør ekspedisjonscruisene våre så minneverdige.

  Dag 12-16
  Sør-Georgia

  Serengeti i Sørishavet

 • Dag 17-18
  Til sjøs

  Cruise i Sør-Atlanteren

  Med kursen satt mot Falklandsøyene, vil du nå være i ekspedisjonsteamets kyndige hender. De er ikke bare inspirerende forelesere og oppmerksomme verter, men ekte oppdagelsesreisende som har mange gode historier på lager. Enten det handler om marinbiologi, overlevelse i Arktis, havforskning eller fotografi, vil du kjenne energien fra entusiasmen deres i hvert foredrag. Du kan bli med dem i foredragssalen og i vitenskapssenteret for å lære om den interessante historien og det fascinerende dyrelivet på Falklandsøyene. Hvis du er interessert i kunst kan du bli med på kunstkurs, og du kan også lære hvordan knyte knuter som brukes når vi drar ut på landinger.

  Du kan også glede deg til restaurantene våre, som ligger akterut i skipet. Uansett hvilket bord du får, vil du kunne nyte den flotte utsikten.

  Dag 17-18
  Til sjøs

  Cruise i Sør-Atlanteren

 • Dag 19-21
  Falklandsøyene

  Sjarmen med øylivet

  Falklandsøyene er antakelig mest kjent for den brokete fortiden. Øyene ble oppdaget av britene, bebodd av franskmennene og spanjolene, og ble kjempet om av Argentina og Storbritannia i Falklandskrigen. Du vil forstå hvorfor disse øyene er så ønskverdige når du opplever den vakre naturen i løpet av de tre dagene vi utforsker her.

  De forblåste, grønne åsene er hjem til store bondegårder som har vært familieeid i generasjoner. Og strendene! Den hvite sanden og det klare vannet kan lett forveksles med Karibien. Du vil se pingvinkolonier blant beitende sau, mens karakaraer patruljerer i luften og gjess leter etter mat i vannkanten.

  Det er nærmere 800 øyer her, og listen over mulige steder å besøke er lang. Fremfor å værelåst i en fastsatt reiserute, foretrekker vi å holde utforskingen her løs og spontan. Dette er tross alt en oppdagelsesreise! Ekspedisjonsteamet og kapteinen vil holde et øye med sjø- og værforhold, og deretter velge det tryggeste stedet for dagen. Så enten det blir Saunders Island, West Point, Carcass Island eller et annet sted vi besøker, kan du være trygg på at det er det beste alternativet for din ekspedisjon.

  Ett sted vi mest sannsynlig vil besøke er Stanley, øygruppens hovedstad på Øst-Falkland. Det er en fin liten by å utforske til fots, og et utmerket utgangspunkt for de valgfrie utfluktene du kan bli med på. I sentrum kan du besøke de lokale butikkene og kanskje også ta turen innom den engelske puben for å nyte noe godt å drikke med de vennlige lokale innbyggerne.

  Dag 19-21
  Falklandsøyene

  Sjarmen med øylivet

 • Dag 22
  Til sjøs

  Reisen nordover

  Vi setter kursen tilbake mot Punta Arenas, og seiler gjennom Magellansundet. Sundet ble oppkalt etter den portugisiske oppdagelsesreisende Fernando de Magallanes som oppdaget det da han var kaptein på en spansk ekspedisjon for å seile verden rundt i 1520. Når du tar inn over deg den fantastiske utsikten, kan du tenke på Fernando og mannskapet hans, og hvordan det må ha vært å kartlegge dette farvannet i et vaklevorent skip for 500 år siden.

  Under overfarten vil ekspedisjonsteamet oppsummere opplevelsene i Antarktis, slik at du kan holde hodet i Antarktis litt lenger. Nå som sjøreisen snart er ved veis ende, er det også det perfekte tidspunktet for å gå gjennom bildene du har tatt gjennom reisen. Du har også tid til å gjøre tingene du har hygget deg med om bord underveis et par ganger til.

  Som alltid kan du nyte fasilitetene på skipet. Hvis du ikke har testet ut treningsrommet eller badstuen, har du muligheten til det nå. Glem ikke å gå ut på dekk fra tid til annen.

  Dag 22
  Til sjøs

  Reisen nordover

 • Dag 23
  Punta Arenas/Santiago de Chile

  Måtte eventyret aldri ta slutt

  Vi ankommer Punta Arenas om morgenen, og er tilbake i sivilisasjonen. Herfra blir du transportert til flyplassen for å ta flyet tilbake til Santiago, der du får en ny sjanse til å utforske den chilenske hovedstaden. Før dette, må du imidlertid ta farvel med medreisende, besetningen og ekspedisjonsteamet.

  Hvordan avslutter du et 23-dagers eventyr til havs omgitt av noen av de mest fjerntliggende og storslåtte landskapene som er kjent for menneskeheten? Svaret er: det gjør du ikke. Opplevelsen vil leve videre i minnene dine og kunnskapen du nå har fått, og i bildene og historiene du tar med tilbake til venner og familie. Vi håper at opplevelsen din av et bærekraftig ekspedisjonscruise har vært inspirerende, og at respekten din for naturen og lidenskapen for å beskytte den har blitt fornyet.

  Dag 23
  Punta Arenas/Santiago de Chile

  Måtte eventyret aldri ta slutt

Avganger

Hva er inkludert

Inkludert

Hotell

 • Overnatting i Santiago de Chile før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flygninger

 • Returflygning i økonomiklasse mellom Santiago de Chile og Punta Arenas

Transport

 • Transport fra hotellet i Santiago de Chile til Santiago de Chile flyplass før ekspedisjonscruiset
 • Transport mellom Punta Arenas flyplass og skipet, inkludert en sightseeingtur med lunsjpakke

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter og følge mens vi er i Antarktis
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch

Utforsk andre destinasjoner: