Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia – Den ultimate ekspedisjonen

Opplev Falklandsøyene og uberørte Sør-Georgia, etterfulgt av den ultimate ekspedisjonen i Antarktis. Om bord har vi med oss et eget ekspedisjonsteam som tar deg med i land. Bli med og kom enda tettere på den vakre naturen på verdens mest øde kontintent.

 • Bli med i land og kom tett på tusenvis av eksotiske dyr; sel, pingviner, fulger og hval
 • Bli med på fotturer og kajakkpadling i vakre Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia
 • Muligheter for å gå i land på isolerte strender og overnatte i telt
 • Utforsk Sør-Georgia, hvor det finnes tusenvis av kongepingviner
LANSERINGSTILBUD

Spar 8 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 8 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 10. november 2020, 1. desember 2020, 22. desember 2020

Avreisehavn Buenos Aires, Argentina
Oversikt

Villt, vakkert og øde

Seil forbi horisonten og utforsk verdens største villmark. I Antarktis er det naturen som rår, så forvent det uventede når vi seiler inn mot det frosne kontinentet. Vi begynner i Buenos Aires, også kalt Sør-Amerikas Paris, før vi går om bord på MS Fram i Ushuaia. Herfra seiler vi gjennom Beaglekanalen.

De magiske Falklandsøyene

Ekspedisjonen til Antarktis starter for alvor når vi seiler ut på åpent hav mot Falklandsøyene. Her finner du hvite sandstrender og masse dyreliv, som pingviner og albatrosser.

Fengslende Sør-Georgia

Om bord kan du være med i forlesninger for å lære mer om områdene i Sør-Georgia – et land hvor du vil du bli møtt av flotte fjorder, historiske hvalfangststasjoner, samt utforske lange strender med variert dyreliv.

Utrolige Antarktis

Takket være skipets størrelse, kommer MS Fram til en rekke steder hvor andre skip ikke er i nærheten av å klare det samme. De stedene vi seiler, vil du se både hval, sel og pingviner. Ekspedisjonsteamet om bord vil utytte alle muligheter de får til å gå i land. Det betyr at du kan bli med på fotturer, kajakkpadling blant isfjell eller slå leir i land slik de store oppdagerne så modig gjorde for mange år siden.

Day 1: Buenos Aires

Utforsk tangoens fødested

Hotell

Eventyret begynner med en overnatting i Buenos Aires – Argentinas travle hovedstad. Om ettermiddagen kan du bli med på en valgfri guidet bytur. Kvelden tilbringer du som selv vil, den argentinske hovestaden har masse å by på!

Dag 2: Buenos Aires/Ushuaia

Tierra del Fuego

Ombordstigning

Tidlig morgenen etter flyr du til Ushuaia. Når du kommer frem, har du tid til å utforske byen eller bli med på en valgfri utflukt til nasjonalparken Tierra del Fuego før vi går om bord på MS Fram. Om ettermiddagen seiler vi gjennom den vakre Beaglekanalen.

Day 3: At sea

Vi krysser åpent hav

Vi krysser åpent hav mot Falklandsøyene. Innendørs kan du bli med i interessante forelesninger. Ute på dekk kan du speide etter dyreliv.

Dag 4-6: Falklandsøyene
Høydepunkt

Hvor naturen råder

Falklandsøyene har et rikt dyreliv, unik natur og klar, blå himmel kombinert med langstrakte sletter og flotte, hvite strender. Her beiter sauer ved siden av store albatross-kolonier og flere typer pingviner, mens brungumpkarakaraen speider etter bytte fra himmelen og høylandsgjess leter etter mat i vannkanten. På Falklandsøyene vagger pingviner gjerne bortom for å titte på oss før de fortsetter på sin vei, noe som gir deg flotte fotomuligheter.

Hovedstaden Stanley er et fint utgangspunkt for forskjellige utflukter vi tilbyr i området. Byen er enkel å utforske til fots, siden de fleste butikker og tjenester holder til i nærheten av havnen.

Dag 7-8: Til sjøs

Sør-Atlanteren

De neste to dagene seiler vi rolig mot vakre Sør-Georgia. På veien kan du delta i flere forelesninger om natur, dyreliv og hvalfangst- og polarhistorie – alt fra geologi og den sotede albatrossens parringsritualer, til historier om de norske hvalfangerne. En av de mest fascinerende fortellingene handler om Sir Ernest Shackleton og mannskapet om bord på det uheldige skipet Endurance, og deres utrolige heltedåder.

Dag 9-13: Sør-Georgia
Høydepunkt

Serengeti i Sørishavet

Vi utforsker det yrende økosystemet og den interessante historien i Sør-Georgia. Dette området har fått kallenavnet "Sørishavets Serengeti", og er et spesielt attraktivt reisemål for villdyrfotografer.  

Sør-Georgia har en unik posisjon i Antarktis' økosystem og utgjør et perfekt habitat for pingviner, seler og sjøfugl. I løpet av oppholdet vårt vil du se voksne seler slappe av i sanden, pelsselunger som svømmer om kapp i havet, albatrosser og tusenvis av kongepingviner. Hengende isbreer, klipper og laguner er heller ikke et fremmed syn.

Vi besøker også et museum, den norske sjømannskirken og graven til oppdageren Sir Ernest Shackleton. I Sør-Georgia finner du også fantastiske turmuligheter, en av favorittrutene våres følger en del av den ruten Shackleton tok da han krysset fjellene for å skaffe hjelp til de 22 mennene som var strandet på den isolerte øya Elephant Island.

Dag 14: Til sjøs

Mot Antarktis

Mens vi fortsetter reisen mot Antarktis, kan du lære mer om det fascinerende området vi seiler i. Forelesningene om bord har fokus på historie, miljø og dyreliv. Så fremt vær- og isforholdene tillater det, seiler vi forbi Washingtonstredet og Coronation Island, før vi setter kursen mot Elephant Island og Antarktis.

Dag 15-20: Antarktis
Høydepunkt

Verdens vakreste og mest øde område

Antarktis slutter aldri å imponere og overvelde, med sine hvite horisonter og et hav fullt av isfjell og hval. Kanskje enda mer imponerende vil bli ditt første møte med store kolonier av fryktløse pingviner på den uberørte isen.

Ekspedisjonsteamet vil lede turer i båt og på land ved enhver mulige anledning til å utforske det imponerende landskapet. Fra dekk er det gode sjanser til å se hval. Dette er villmark på sitt mest ekstreme, så naturen har kontrollen, men vår erfarne kaptein vil jobbe med elementene for å skape den beste reiseruten for ditt eventyr.

Vi vil forsøke å gå i land flere steder på Sør-Shetland og Antarktis-halvøya, og har som målsetning å vise deg det utrolige mangfoldet av dyreliv og landskap som området har å tilby. Uansett hvor vi utforsker og hva vi opplever, så vil det du ser og hører garantert bli minner for livet!

Dag 21-22: Drakestredet

Reisen nordover

Til sjøs

På vei tilbake til sivilisasjonen fortsetter forelesningene om bord. Vi oppsummerer de fantastiske opplevelsene vi har hatt så langt. Reisen fra Antarktis til Ushuaia på sørkysten av Argentina er ca. 950 kilometer lang, eller 40 timers seilas i godt vær.

Dag 23: Ushuaia/Buenos Aires

Verdens sørligste by

Dokket - Avstigning

Etter en ekspedisjon full av utrolige opplevelser, går vi i land i Tierra del Fuego. Eventyret avsluttes i Ushuaia, som er verdens sørligste by. Herfra flyr du til Buenos Aires. Dersom du ønsker litt tid i varmen etter oppholdet i kalde Antarktis, anbefaler vi at du blir med på en av etter-programmene Hurtigruten tilbyr i Buenos Aires.

Ankomst 2. desember 2020, 23. desember 2020, 13. januar 2021

Sted Buenos Aires, Argentina
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruisei valgt lugar
 • En hotellovernatting i Buenos Aires før sjøreisen (frokost inkl.)
 • Transport fra hotellet til flyplassen i Buenos Aires
 • Returfly på økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia
 • Transport i Ushuaia inkl. en omvisningstur

AKTIVITETER OG FORELESNINGER OM BORD

 • Et program med inkluderte aktiviteter, inkludert småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, trekking poles og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både lærer deg noe nytt om det du opplever underveis
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Avskjedsarrangement

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvan i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Det forventes ikke at du tipser

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
 • Et eget fotokurs med ekspedisjonsfotografen vår sammen med en liten gruppe gjester
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

Praktisk informasjon

Ditt skip: MS Fram

MS Fram viderefører arven fra den originale Fram, og bruken av avansert teknologi gjør skipet ekstra godt egnet for ekspedisjoner i polområdene.

Les mer