Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia – Den ultimate ekspedisjonen

Bli med på den mest ekstreme reisen vårt til Falklandsøyene, Sør-Georgia og Antarktis. Vi vil forsøke å krysse den legendariske Polarsirkelen, og seile langt inn i øde farvann for å utforske området fra sjøen og på land, og nyter naturen som myldrer av dyreliv som pingviner, fugler, sel og hval.

 • Opplev turer i småbåt og på land på Falklandsøyene, Sør-Georgia og Antarktis
 • Se det utrolige dyrelivet i Sør-Georgia, også kalt «Sørishavets Serengeti»
 • Vi utforsker så langt sør som mulig, langt ut over grensen for ordinære cruise
 • Muligheter for å gå tur, telte og padle kajakk i uforglemmelige landskap
LANSERINGSTILBUD

Spar 8 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 8 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 12. januar 2021, 2. februar 2021, 23. februar 2021

Avreisehavn Buenos Aires, Argentina
Oversikt

Bortenfor horisonten

Naturen råder i denne spektakulære ødemarken, så det er best å reise med et åpent sinn og forvente det uventede på denne spennende ekspedisjonen til Antarktis. Vi starter i Buenos Aires og utforsker «Sør-Amerikas Paris» før vi går om bord i MS Fram i Ushuaia, verdens sørligste by. Derfra setter vi kursen gjennom den naturskjønne Beaglekanalen.

De magiske Falklandsøyene

Vi krysser åpent hav på vei mot endeløse horisonter, hvite sandstrender og dyreliv som pingviner og albatrosser på Falklandsøyene.

Fengslende Sør-Georgia

Forelesningene om bord vil forberede deg på det utrolige mangfoldet av liv på Sør-Georgia, hvor fjell, fjorder og langstrakte strender utgjør et perfekt miljø for det myldrende dyrelivet.

Den utrolige Antarktis-halvøya og Polarsirkelen

MS Fram kvalifiserer til det største utvalget av mulige steder å gå i land for å gi deg en best mulig opplevelse. Avhengig av forholdene, vil vi besøke Sør-Shetlandsøyene og Antarktis-halvøya før vi seiler forbi de vanlige grensene med sikte på å gå i land sør for Polarsirkelen. En uforglemmelig opplevelse!

Dag 1: Buenos Aires

Utforsk “tangoens fødested”

Hotell

Ekspedisjonen starter med en overnatting i Buenos Aires, den travle hovedstaden i Argentina. Vi tilbyr en valgfri bytur på ettermiddagen. Bruk kvelden som du ønsker og oppdag "Sør-Amerikas Paris" på egen hånd.

Dag 2: Buenos Aires/Ushuaia

Tierra del Fuego

Ombordstigning

Dagen etter flyr du til Ushuaia. Flyet går fra Buenos Aires tidlig om morgenen, noe som gir deg et par timer til å utforske Ushuaia eller delta på en valgfri utflukt til Tierra del Fuego nasjonalpark, før du går om bord i MS Fram og seiler gjennom den naturskjønne Beaglekanalen.

Dag 3: Til sjøs

På åpent hav

Vi krysser åpent hav på vei til Falklandsøyene. Bli med på spennende forelesninger og se etter dyreliv fra dekk.

Dag 4-5: Falklandsøyene

Hvor naturens regler råder

Falklandsøyene har en fantastisk natur med sin klare blå himmel, endeløse horisonter og kritthvite strender. Her beiter sauene sammen med enorme kolonier med albatross og pingviner, mens karakaraer patruljerer over dem og gjess leter etter mat i vannkanten. Fryktløse pingviner vagger like ved, og gir deg noen unike fotomuligheter! Stanley, øyas hovedstad, er et perfekt utgangspunkt for utfluktene vi tilbyr. Vi ligger til kai hele dagen, og du får god tid til å oppdage byen til fots.

Dag 6-7: Til sjøs

Sør-Atlanteren

Vi bruker to dager på å seile sørover til vakre Sør-Georgia. Underveis kan du delta i forelesninger om områdets dyreliv, hvalfangst og polarhistorie. Ekspedisjonsteamet vårt kjenner Sør-Georgia godt, og kan fortelle om alt fra geologi og glasiologi, til selenes parringsritualer og legender om de norske hvalfangerne. En av de fascinerende historiene som vil bli fortalt, er den om Sir Ernest Shackleton og hans modige menn.

Dag 8-10: Sør-Georgia
Høydepunkt

Polenes Galapagos

Deretter utforsker vi den vakre naturen og det utrolige dyrelivet i Sør-Georgia. Områdets historie, natur og mangfold gjør det til et favorittsted for naturfotografer.

Sør-Georgias unike posisjon i det antarktiske økosystemet - utenfor den årlige sjøisen - gjør det til et perfekt habitat for tusenvis av pingviner, sel og sjøfugl, og aktivitetene våre er utformet for å ta deg tett på uten å forstyrre dyrelivet.

Vi håper også å besøke et hvalfangstmuseum og å vise vår respekt ved graven til den store polfareren Sir Ernest Shackleton.

Dag 11: Til sjøs

Mot Antarktis

Mens vi seiler sørover kan du lære mer om Antarktis, med fokus på historie, miljø og dyreliv. Se opp for de ulike Albatross-artene som følger skipet. Vi vil passere Washingtonstredet og Coronation Island, før vi setter kurs mot Elephant Island.

Dag 12-20: Antarktis
Høydepunkt

Pingviner, isfjell og Polarsirkelen

Antarktis er garantert ulikt alt annet du noensinne får oppleve! Når vi nærmer oss blir luften skarpere og kaldere, og du vil begynne å se pingviner og isfjell i vannet. Dette er ekte villmark, og kapteinen vil jobbe med elementene for å skape den aller beste reiseplanen for ekspedisjonen.

Vi vil forsøke å gå i land flere steder på Sør-Shetland og på Antarktis-halvøya med sikte på å vise deg det rike mangfoldet av landskap og dyreliv i Antarktis.

På denne unike reisen håper vi å krysse Polarsirkelen ved 66°33' sør, forbi grensen for de fleste cruise i Antarktis. Vi seiler langt inn i de områdene som er dekket av is og er utilgjengelig om vinteren.
Når muligheten byr seg, tar ekspedisjonsteamet deg med på turer i båt og på land for å oppleve skjønnheten. I tillegg får du mulighet til å padle kajakk blant flytende isfjell, overnatte i telt eller bli med på uforglemmelige turer for å oppleve noen av de vakreste og mest øde stedene på jorda.

Ekspedisjonsteamet vil benytte enhver anledning til å ta deg med i land eller på turer i mindre båter for å komme tett på områdets skjønnhet, samtidig som vi unngår å forstyrre dyrelivet.

Dag 21-22: Drakestredet

Reisen nordover

Til sjøs

På vei tilbake til sivilisasjonen fortsetter de spennende forelesningene, og vi fordøyer inntrykkene fra Antarktis. Reisen fra Antarktis-halvøya til sørspissen av Argentina er omtrent 950 km, eller 40 timers seiltid i godt vær.

Dag 23: Ushuaia /Buenos Aires

Verdens sørligste by

Avstigning

Vi stopper i Tierra del Fuego. Turen avsluttes i verdens sørligste by, Ushuaia, og reisen din fortsetter med fly til det livlige Buenos Aires. Etter-programmet vårt tilbyr flotte opplevelser hvis du ønsker å utvide din tur fra Buenos Aires.

Ankomst 3. februar 2021, 24. februar 2021, 17. mars 2021

Sted Buenos Aires, Argentina
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt kabin
 • En natt på hotell inkludert frokost i Buenos Aires før reisen
 • Transport fra hotellet til flyplassen i Buenos Aires
 • Fly på økonomiklasse tur/retur Buenos Aires/ Ushuaia
 • Transport i Ushuaia inkl. en omvisning

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Avskjedsarrangement
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis

KOMFORT OM BORD 

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Det forventes ikke at du tipser

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
 • Et eget fotokurs med ekspedisjonsfotografen vår sammen med en liten gruppe gjester
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

 • Alle planlagte aktiviteter er væravhengige
 • Du må fylle ut et medisinsk skjema
Praktisk informasjon

Ditt skip: MS Fram

MS Fram viderefører arven fra den originale Fram, og bruken av avansert teknologi gjør skipet ekstra godt egnet for ekspedisjoner i polområdene.

Les mer