Antarktis og Falklandsøyene – Fra Buenos Aires til Punta Arenas

Antarktis og Falklandsøyene – Fra Buenos Aires til Punta Arenas

Antarktis og Falklandsøyene – Fra Buenos Aires til Punta Arenas

Antarktis og Falklandsøyene – Fra Buenos Aires til Punta Arenas

Reiseinformasjon 13 dager MS Fram
Avgang
24. oktober 2025
Pris fra
kr 123 900
Frokost, lunsj og middag inkludert

Puerto Madryn og Falklandsøyene

Etter avgang fra Buenos Aires begynner reisen til Puerto Madryn, som er kjent for sine fantastiske strender og nærliggende naturreservat. Eventyret ditt fortsetter deretter med tre dager på Falklandsøyene. Besøk hovedstaden Stanley med sjarmerende engelske røde busser, restauranter og sjarmerende puber, og opplev det mangfoldige dyrelivet som holder til på de mer fjerntliggende delene av øyene.

Det frosne kontinentet

Du får være ti dager i Antarktis på førsommeren, som er den beste tiden for pingvinens hekkesesong. På denne tiden av året er det vakre solnedganger og soloppganger som maler isen og snøen i nyanser av gull, oransje og rosa, fremhevet av snøalger i full blomst. Naturen råder, som alltid. Vi justerer planene våre etter elementene for å gi deg de beste landingsstedene og beste mulighetene til å se dyreliv.

Antarktis og Falklandsøyene – Fra Buenos Aires til Punta Arenas Antarktis og Falklandsøyene – Fra Buenos Aires til Punta Arenas
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Magiske Buenos Aires

  Ta pulsen på travle Buenos Aires

  Dette er hjemstedet til et stolt og mangfoldig samfunn av porteños, eller «folket fra havnen», og Buenos Aires er en sanselig blanding av tidligere europeisk storhetstid og det fargesprakende latinamerikanske. Dette er det perfekte stedet å starte det antarktiske eventyret.

  Det er absolutt verd å komme hit noen dager før ekspedisjonen starter for å se alt denne livlige byen har å by på, eller å utforske regionen på det valgfrie førprogrammet vårt.

  Etter å ha gått om bord på skipet og møtt ekspedisjonsteamet ditt, har du tid til å finne deg til rette i lugaren og utforske skipet.

  Dag 1
  Buenos Aires

  Magiske Buenos Aires

 • Dag 2-3
  På havet og langs kysten av Argentina

  Seil langs det argentinske «bassenget»

  Gjør deg klar for eventyrene fremover

  I løpet av de neste to dagene seiler vi langs det argentinske «bassenget», og du kan gjøre deg klar for de mange eventyrene fremover i Puerto Madryn, Falklandsøyene og det frosne kontinentet, Antarktis.

  Bli med ekspedisjonsteamet ditt i Vitenskapssenteret om bord for å lytte til forelesninger, delta i forskningsprogrammer og andre ting. Uansett om de foreleser om marinbiologi, dyreliv i Antarktis, oseanografi eller fotografering, byr ekspedisjonsteamet på fascinerende innsikt om stedene du får se de neste dagene og ukene.

  Dag 2-3
  På havet og langs kysten av Argentina

  Seil langs det argentinske «bassenget»

 • Dag 4
  Puerto Madryn

  Puerto Madryn

  Besøk et naturreservat på UNESCOs verdensarvliste

  Puerto Madryn kan by på varme temperaturer og vakre strender. Dette er også inngangsporten til den dramatiske Valdes-halvøya, og når du først er her, kan du utforske et fantastisk naturreservat som ligger på UNESCOs verdensarvliste.

  Du kan få sjansen til å se sjøpattedyr. Det er ikke mindre enn 180 fuglearter på halvøya, så ikke glem å ta med kikkert. Spaser gjennom de rolige og vakre landskapene i reservatet, nyt en smakfull matbit og se hva de lokale kunst- og håndverksbutikkene kan tilby.

  Dag 4
  Puerto Madryn

  Puerto Madryn

 • Dag 5
  Til sjøs, Sør-Atlanteren

  Sør-Atlanteren

  Nyt en avslappende dag til sjøs

  Nyt en avslappende dag på havet når vi seiler mot Falklandsøyene.

  Ekspedisjonsteamet forteller om historien og økologien til øyene, og i Vitenskapssenteret kan du bruke et mikroskop til å se krill og planteplankton som bidrar til så mye av regionens dyreliv.

  Benytt deg av alle fasilitetene på skipet, få tips om hvordan du kan ta bedre bilder fra den profesjonelle fotografen vår, eller bli med på workshops om emner som maling av dyreliv og båtknuter.

  Dag 5
  Til sjøs, Sør-Atlanteren

  Sør-Atlanteren

 • Dag 6-8
  Falklandsøyene

  Dyrelivet på Falklandsøyene

  Bli med på fugletitting og gåturer på disse grønne øyene

  Falklandsøyene byr på flotte landskap og hvite sandstrender fulle av fugleliv. Bare en og annen gård er å se i det vidstrakte landskapet. Her finner du gresskledde åser og villblomster som står i stor kontrast til alt det blendende hvite i Antarktis. Bli med på en felles gåtur rundt Stanley, og se Jubilee Villas Gardens, Christ Church Cathedral og verftsmuseet Historic Dockyard Museum.

  Landingene, gåturene og utfluktene avhenger som alltid av værforholdene. Vi håper på å besøke albatross- og pingvinkolonier som ofte deler plass med seler – og vi prøver å komme så nærme vi kan uten å forstyrre dem.

  Dag 6-8
  Falklandsøyene

  Dyrelivet på Falklandsøyene

 • Dag 9-10
  Til sjøs i Scotiahavet

  Neste stopp er Antarktis

  Fokus på vitenskap før det antarktiske eventyret

  Ekspedisjonsteamet gir deg alt du trenger når vi begynner kryssingen av Scotiahavet, slik at du får mest mulig ut av polarekspedisjonscruiset.

  Besøk Vitenskapssenteret om bord og lær mer om hva som venter deg. Lytt til de kunnskapsrike ekspertene når de forteller om emner som historien på Antarktis, vitenskapen under isen, og virkningen av klimaendringer og plastforurensning. Du lærer også hvordan du kan gjøre besøket ditt så trygt og skånsomt for naturen som mulig, og du får mer informasjon om forskningsprosjektene du kan være med på.

  Det er mer enn nok tid til å slappe av, så kos deg i boblebadet og panoramabadstuen, nyt deilig mat og møt andre reisende i Explorer Lounge & Bar.

  Dag 9-10
  Til sjøs i Scotiahavet

  Neste stopp er Antarktis

 • Dag 11-20
  Antarktis

  Antarktis: En annen verden

  Opplev ville og majestetiske Antarktis

  Det er ingenting som riktig forbereder deg på dette. Det er umulig å være uberørt når du er omgitt av fantastiske isbreer og isfjell på størrelse med store katedraler.

  Store grupper med pingviner flokker seg sammen på isflakene for å unngå leopardselene som jakter på dem. Migrerende hvaler som lever av krill glir mellom fantastiske isfjell. Fugleentusiaster bør se etter noen av de 45 artene av antarktiske sjøfugler som lever her, som rovmåker, skarver, stormfugler og terner.

  Tidlig på den sydlige sommeren vil vakre solnedganger og soloppganger male isen og snøen i nyanser av gull, oransje og rosa, fremhevet av snøalger i full blomst. Dette er den beste tiden for å se pingviner og pelsseler på, da det er midt i hekkesesongen.

  Her er det naturen som råder, og vi er her bare som observatører. Den erfarne kapteinen vår vil hele tiden sjekke forholdene for å planlegge den best mulige reiseruten for eventyret ditt. Se frem til ti spennende dager med å utforske flere av de mange mulige landingsstedene på Sør-Shetland og på Antarktishalvøya, alt etter når og hvor forholdene er på sitt beste. Uansett hvor vi drar og hva vi enn gjør, byr hver dag på noe nytt og spennende.

  Vi går i land flere steder og drar på iscruise med småbåtene våre. Du får kanskje til og med sjansen til å dra ut blant isfjellene med kajakk. Tilbake om bord fortsetter ekspedisjonsteamet med forelesninger, der du får større innsikt om dette frosne kontinentet.

  Dag 11-20
  Antarktis

  Antarktis: En annen verden

 • Dag 21-22
  Til sjøs / Drakestredet

  Kos deg og slapp av til sjøs

  Vi sikter oss inn mot land

  Mens vi tar farvel med det frosne kontinentet, snur MS Fram for å ta deg nordover over Drakestredet og mot Punta Arenas.

  Dette er den perfekte tiden for å gå gjennom bildene dine og gjenoppleve opplevelsene dine fra Puerto Madryn, Falklandsøyene og Antarktis. Nyt komforten om bord. Slapp av i boblebadene eller panoramabadstuen, eller kos deg i Explorer Lounge & Bar.

  Når Drakestredet er bak oss, seiler vi inn i Beaglekanalen, som er omgitt av fjell som stuper rett ned i isvannet. Se etter patagonsk dyreliv mens vi seiler gjennom dette ville og avsidesliggende området.

  Dag 21-22
  Til sjøs / Drakestredet

  Kos deg og slapp av til sjøs

 • Dag 23
  Punta Arenas til Santiago de Chile

  Ankomst i Punta Arenas

  Slutten på en utrolig reise

  Ekspedisjonscruiset til Puerto Madryn, Falklandsøyene og Antarktis avsluttes i Punta Arenas. Herfra flyr du tilbake til Santiago de Chile, og tar med deg et vell av fantastiske og uforglemmelige minner.

  Hvis du ikke er klar til å avslutte eventyret ditt ennå, kan du bli med på et av de valgfrie etterprogrammene.

  Dag 23
  Punta Arenas til Santiago de Chile

  Ankomst i Punta Arenas

Avganger

2025

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
24.

Hva er inkludert

Flyvninger

 • Flyreise i økonomiklasse fra Punta Arenas til Santiago de Chile etter ekspedisjonscruiset

Transport

 • Transport fra skipet til Punta Arenas lufthavn etter ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurantene Aune og Lindstrøm
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
 • Det kan være nødvendig med en ekstra overnatting (inngår ikke), avhengig av når flyet lander

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Flere overnattinger hvis nødvendig for å passe med internasjonale flytider
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch

Relaterte reiser

Utforsk andre destinasjoner: