Antarktis og Falklandsøyene – Fra Punta Arenas til Buenos Aires

Antarktis og Falklandsøyene – Fra Punta Arenas til Buenos Aires

Antarktis og Falklandsøyene – Fra Punta Arenas til Buenos Aires

Antarktis og Falklandsøyene – Fra Punta Arenas til Buenos Aires

Reiseinformasjon 24 dager MS Fram
Avgang
20. mars 2026
Pris fra
kr 132 900
Frokost, lunsj og middag inkludert

Det frosne kontinentet

Etter en flytur fra Santiago de Chile, går du om bord i Punta Arenas og reisen starter mot Antarktis. Du kan se frem til ti flotte dager med å utforske kontinentet i sensommermånedene. På denne tiden av året er det vakre solnedganger som maler isen og snøen i nyanser av gull, oransje og rosa. Naturen råder, som alltid. Vi juster planene våre etter elementene for å gi deg de beste landingsstedene og beste mulighetene til å se dyreliv.

Falklandsøyene og Puerto Madryn

Eventyret ditt fortsetter deretter med tre dager på Falklandsøyene. Besøk hovedstaden Stanley med sjarmerende engelske røde busser, restauranter og sjarmerende puber, og opplev det mangfoldige dyrelivet som holder til på de mer fjerntliggende delene av øyene. Vi legger så til kai i Puerto Madryn, som er kjent for fantastiske strender og et nærliggende naturreservat. Eventyret avsluttes i pulserende Buenos Aires.

Antarktis og Falklandsøyene – Fra Punta Arenas til Buenos Aires Antarktis og Falklandsøyene – Fra Punta Arenas til Buenos Aires
 • Dag 1
  Santiago de Chile

  Chiles hovedstad, Santiago

  Høydepunktene i Santiago de Chile

  Velkommen til Santiago, Chiles travle hovedstad. Med kolonitidsarkitektur, prisbelønte restauranter og fascinerende museer er Santiago det perfekte stedet å starte ekspedisjonscruiset. Det er mye å se, alt fra Mercado Central til Plaza de Armas og presidentpalasset. Sjekk ut Sky Costanera, som byr på panoramautsikt over byen fra over 300 meter.

  Med så mye å utforske i og rundt byen, kan det være lurt å komme tidlig for å bli med på et av de valgfrie førprogrammene våre.

  Dag 1
  Santiago de Chile

  Chiles hovedstad, Santiago

 • Dag 2
  Punta Arenas

  Avreise fra Punta Arenas

  Start ekspedisjonscruiset i Punta Arenas

  Det blir en tidlig start på dagen når vi drar fra Santiago og flyr til Punta Arenas, som er Chiles sørligste havn, og ekspedisjonsskipet ditt står klart i denne havnen. Når du har gått om bord på skipet, kan du finne deg tilrette i lugaren din, utforske skipet og møte ekspedisjonsteamet ditt.

  I tillegg til å være guider, vertskap og lokale eksperter, er de også reisefølget ditt de neste tre ukene. De er både hyggelige og imøtekommende, og de svarer gjerne på spørsmål du har om eventyret til Antarktis, Falklandsøyene og Puerto Madryn.

  Dag 2
  Punta Arenas

  Avreise fra Punta Arenas

 • Dag 3-4
  Til sjøs

  Gjør deg klar for Antarktis

  Fokus på vitenskap før det antarktiske eventyret

  Under den to dager lange kryssingen gjennom Drakestredet, utruster ekspedisjonsteamet deg med alt du trenger for å få mest mulig ut ekspedisjonen.

  Besøk Vitenskapssenteret om bord og finn ut hva som venter deg. Lytt til eksperter som entusiastisk forteller om historien på Antarktis, vitenskapen under isen, og virkningen av klimaendringer og plastforurensning. Du lærer også hvordan du kan gjøre besøket ditt så trygt og skånsomt for naturen som mulig, og du får mer informasjon om vitenskapsprosjektene du kan bli med på.

  Det er mer enn nok tid til å slappe av, så kos deg i boblebadet og panoramabadstuen, nyt deilig mat, og møt andre reisende i Explorer Lounge & Bar.

  Dag 3-4
  Til sjøs

  Gjør deg klar for Antarktis

 • Dag 5-14
  Antarktis

  Antarktis: en annen verden

  Opplev det ville og majestetiske Antarktis

  Det er ingenting som riktig forbereder deg på dette. Det er umulig å være uberørt når du er omgitt av fantastiske isbreer og isfjell på størrelse med katedraler.

  Store grupper med pingviner flokker seg sammen på isflakene for å unngå leopardselene som jakter på dem. Migrerende hvaler, som lever av krill, glir mellom fantastiske isfjell. Fugleentusiaster bør se etter noen av de 45 artene av antarktiske sjøfugler som lever her, som rovmåker, skarver, stormfugler og terner.

  Når vi ankommer er den antarktiske sommeren ved veis ende, og du kan se frem til å se landskapet vakkert opplyst av fantastiske solnedganger. Det er en flott tid for å se pingviner i sluttfasen av fjærskiftet, og dette er den beste tiden for hvalsafari, da store mengder krill lokker hvaler til området.

  Her er det naturen som råder, og vi er her bare som observatører. Den erfarne kapteinen vår vil hele tiden sjekke forholdene for å planlegge den best mulige reiseruten for eventyret ditt. Se frem til ti spennende dager med å utforske flere av de mange mulige landingsstedene på Sør-Shetland og på Antarktishalvøya, alt etter når og hvor forholdene er på sitt beste. Uansett hvor vi drar og hva vi enn gjør, byr hver dag på noe nytt og spennende.

  Vi går i land flere steder og seiler i farvann med is. Du får kanskje til og med sjansen til å dra ut blant isfjellene med kajakk. Tilbake om bord fortsetter ekspedisjonsteamet med forelesninger, der du får større innsikt om dette frosne kontinentet.

  Dag 5-14
  Antarktis

  Antarktis: en annen verden

 • Dag 15-16
  Til sjøs i Scotiahavet

  Vi seiler til Falklandsøyene

  Slapp av og gjør deg klar til flere eventyr fremover

  Mens du tenker over de flotte antarktiske opplevelsene, kan du begynne å glede deg til flere eventyr som vi har i vente mens vi seiler mot Falklandsøyene. Ekspedisjonsteamet forteller mer om historien og biologien til øyene. Krillen og planteplanktonet er svært viktig for dyrelivet i regionen, og i Vitenskapssenteret kan du se dem gjennom mikroskopet.

  Benytt deg av alle fasilitetene på skipet og få tips om hvordan du kan ta bedre bilder fra den profesjonelle fotografen vår, eller bli med på workshops om emner som dyrelivsmaling og båtknuter.

  Dag 15-16
  Til sjøs i Scotiahavet

  Vi seiler til Falklandsøyene

 • Dag 17-19
  Falklandsøyene

  Dyrelivet på Falklandsøyene

  Bli med på fugletitting og gåturer på disse grønne øyene

  Falklandsøyene byr på flotte landskap og hvite sandstrender fulle av fugleliv. Bare en og annen gård er å se i det vidstrakte landskapet. Her er det gresskledde åser og villblomster, som står i stor kontrast til den blendende hvitheten i Antarktis. Bli med på en felles gåtur rundt Stanley, og du får se Jubilee Villas Gardens, Christ Church Cathedral og verftsmuseet Historic Dockyard Museum.

  Landingene, gåturene og utfluktene avhenger som alltid av værforholdene. Vi håper på å besøke albatross- og pingvinkolonier, som ofte deler plass med seler – og vi prøver å komme så nærme vi kan uten å forstyrre dem.

  Dag 17-19
  Falklandsøyene

  Dyrelivet på Falklandsøyene

 • Dag 20
  Til sjøs

  Sør-Atlanteren

  Slapp av og gjør deg klar for Puerto Madryn

  Nyt en avslappende dag til sjøs mens vi seiler mot Puerto Madryn. Det blir så mange opplevelser i Antarktis og på Falklandsøyene at du får et virvar av minner og ny kunnskap å tenke på.

  Bli med ekspedisjonsteamet i Vitenskapssenteret for å få dypere innsikt om spesielle emner. Lær mer om fotografering, eller bare slapp av på dekk mens du tenker tilbake på høydepunktene fra dette minnerike eventyret.

  Avslutt dagen i Explorer Lounge & Bar med de nye vennene du har fått på turen, der dere kan dele opplevelser over en avslappende drink.

  Dag 20
  Til sjøs

  Sør-Atlanteren

 • Dag 21
  Puerto Madryn

  Puerto Madryn

  Besøk et naturreservat på UNESCOs verdensarvliste

  Puerto Madryn kan by på varme temperaturer og vakre strender. Dette er også inngangsporten til den dramatiske Valdes-halvøya, og når du først er her, kan du utforske et fantastisk naturreservat, som er et sted på UNESCOs verdensarvliste.

  Du kan få sjansen til å se sjøpattedyr. Det er også ikke mindre enn 180 fuglearter som lever på halvøya, så det er en meget god idé å ta med kikkert. Spaser gjennom den rolige, naturlige skjønnheten i reservatet, nyt en deilig matbit og se hva de lokale kunst- og håndverksbutikkene kan tilby.

  Dag 21
  Puerto Madryn

  Puerto Madryn

 • Dag 22-23
  Til sjøs

  Seil langs den argentinske basinen

  Tid på sjøen for å hvile og reflektere

  Mens vi seiler den siste etappen fra Puerto Madryn til Buenos Aires, kan du nyte den siste dagen til sjøs.

  Dette er den perfekte tiden for å gå gjennom bildene dine og gjenoppleve opplevelsene dine fra Antarktis, Falklandsøyene og Puerto Madryn. Nyt komforten om bord en siste gang. Slapp av i boblebadene eller panoramabadstuen, eller kos deg i Explorer Lounge & Bar. Og du kan bli med i ekspedisjonsteamet i Vitenskapssenteret for videre undersøkelser, og du får muligheten til å bidra til forskningsprogrammer.

  Dag 22-23
  Til sjøs

  Seil langs den argentinske basinen

 • Dag 24
  Buenos Aires

  Buenos Aires

  Avslutt ekspedisjonen på herlig vis i Buenos Aires

  Ekspedisjonscruiset til Antarktis, Falklandsøyene og Puerto Madryn avsluttes i Buenos Aires.

  Dette er hjemstedet til et stolt og mangfoldig samfunn av porteños, eller «folket fra havnen», og Buenos Aires er en sanselig blanding av tidligere europeisk storhetstid og det fargesprakende latinamerikanske. Hvis du har tid før reisen videre, kan du bruke litt tid på å utforske denne pulserende byen.

  Og hvis du ikke er klar til å avslutte eventyret ditt ennå, kan du bli med på et av de valgfrie etterprogrammene.

  Dag 24
  Buenos Aires

  Buenos Aires

Avganger

2026

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
20.

Hva er inkludert

Hotell

 • Overnatting i Santiago de Chile før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flyvninger

 • Flyreise i økonomiklasse fra Santiago de Chile til Punta Arenas før ekspedisjonscruiset

Transport

 • Transport fra hotellet til flyplassen i Santiago de Chile før ekspedisjonscruiset
 • Transport fra flyplassen til skipet i Punta Arenas før ekspedisjonscruiset

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurantene Aune og Lindstrøm
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Den profesjonelle fotografen vår om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
 • Det kan være nødvendig med en ekstra overnatting (inngår ikke), avhengig av når flyet lander

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Flere overnattinger hvis nødvendig for å passe med internasjonale flytider
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch

Relaterte reiser

Utforsk andre destinasjoner: