Antarktis og øyene i Sør-Atlanteren

Uruguay - Antarktis - Falklandsøyene - Uruguay

Imponerende dyreliv, avsidesliggende øyer og dramatisk landskap - legg ut på en 20 dagers ekspedisjon fra Buenos Aires til turens store høydepunkt, Antarktis. På veien tilbake mot Montevideo seiler vi innom Sør-Georgia og Falklandsøyene - to paradiser for dyreelskere. Seil i kjølvannet av store oppdagelsesreisende og opplev et av de minst utforskede steder på jorden - et spennende eventyr som minner om en reise tilbake i tid til et helt annet århundre.

 • Seil i kjølvannet av historiske eventyrere og opplev landskapet slik de så det - uberørt, øde og majestetisk
 • Reis til Antarktis tidlig i sesongen når pingvinene florerer og hvaler bryter havets overflate
 • Opplev det utrolige dyrelivet på øyene i Sør-Atlanteren, med sjeldne rovfugler, seler og pingviner for å nevne noen
 • Delta i vårt omfattende program med ekspedisjonsteamet om bord, som inkluderer presentasjoner om Antarktis' historie, miljø og dyreliv

Oversikt

Du går om bord på MS Fram i Montevideo, som er hovedstaden i Uruguay. Herfra setter vi kursen mot Falklandsøyene. Hovedstaden Stanley med de røde engelske bussene og hyggelige pub'ene står i sterk kontrast til den blå himmelen, den endeløse horisonten, åpent landskap, vakre hvite sandstrender og yrende dyre- og fugleliv.

Fra Falklandsøyene reiser vi videre til Sør-Georgia. Underveis blir det spennende forelesninger om alt fra dyreliv, hvalfanger- og polarhistorie. "Norske" Grytviken er ett av stedene vi skal besøke i Sør-Georgia. Her kan du besøke polfareren Shackletons siste hvilested og høre med om ekspedisjonene hans. Mens vi fortsetter seilasen til Antarktis blir det enda flere forelesninger, og forventningene stiger. Hør mer om dyrelivet, naturen og få innsikt i mye av historien til stedene vi skal besøke.

Ulikt alt annet på jorden

I Antarktis besøker vi forskjellige historiske steder som den ring-formede Deception Island, der hvalfangere pleide å holde til fram til 1905. På Cuverville Island finnes en av verdens største kolonier av bøylepingviner, og vi besøker også den nedlagte britiske basen Port Lockroy fra andre verdenskrig og Wilhelmina Bay som er kjent for ekstrem og vakker natur. Brown Bluff er lett gjenkjennelig på grunn av den 750 m høye klippen som dominerer landskapet. Mens vi er i Antarktis kan du bli med på fotturer, isbrevandringer, turer i kajakk og oppleve nære møter med pingvinene som finnes her. På vei tilbake til sivilisasjonen krysser vi Drakestredet, et sted som var beryktet og fryktet av sjøfarere i gamledager. Når vi kommer til verdens sørligste by, Ushuaia, er eventyret over for denne gang.

Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord
 • En natt på hotell inkl frokost i Buenos Aires  før reisens start
 • Transfer mellom hotell og flyplass i Buenos Aires
 • Flyreise mellom Ushuaia  Buenos Aires og Ushuaia  på økonomiklasse
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • valgfrie utflukter og servicetips
 • Bagasjeservice

Merk:

 • Tabellen viser priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold 
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Obligatorisk helseerklæring 
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.
Reisen dag for dag

Reiseplan

Dette er en ekspedisjon hvor elementene rår, og været, og vind- og is forhold bestemmer hvor vi seiler. Sikkerhet setter vi høyt og Kapteinen bestemmer endelig reiserute mens vi seiler. Derfor er denne reiseruten en indikasjon på hva du kan oppleve, og dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

23. Februar 2017

Avreisehavn Buenos Aires, Argentina
Dag 1
1200x600_Buenos Aires_©Trixi Lange-Hitzbleck_day20.png
Bilde: Trixi Lange-Hitzbleck Bilde

I tangoens fødested


Sted: Buenos Aires

Opplev "Sør-Amerikas Paris" og få en smak av hva tangoens fødested har å tilby.

Eventyre ditt starter med en hotelovernatting i Buenos Aires, noe som gir deg tid til å utforske byen på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt på ettermiddagen.

Dag 2
1200x600_Buenos Aires_©Tommy Simonsen_day1-16.png
Bilde: Tommy Simonsen Bilde

Alle mann om bord


Sted: Buenos Aires/Ushuaia

Du flyr fra Buenos Aires om morgenen, og har et par timer til å bli bedre kjent med Ushuaia, verdens sydligste by. På ettermiddagen stiger du om bord MS Fram, og vi setter kursen mot åpent hav og det antarktiske eventyret.

Dag 3-4
Drake passage_ ©Tholl Jean-Pierre_Day 12_1200x600.png

Hvor to hav møtes


Sted: Drakestredet

Drakestredet strekker seg fra tuppen av Sør-Amerika til Antarktis. Stredet var beryktet blant tidligere polfarere, og er en helt unik strekning som veldig få har muligheten til å oppleve.

På veien mot det store, hvite kontinentet kan du lære mer om stedene vi seiler forbi og dyrelivet vi opplever underveis.

Dag 5-7
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day15-17.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Isolert fra resten av verden


Sted: Antarktis

Antarktis er ulikt alt annet! Med en gang du har krysset den antarktiske konvergens vil du kjenne at luften blir skarpere og kaldere. Du vil begynne å se pingviner i vannet, og glem ikke å vær på utkikk etter det første isfjellet. Det er ingen som bor fast på Antarktis, men det er hjemmet til millioner av pingviner, og beitested for tusenvis av hvaler. Pingvinene er fryktesløse i møte med mennesker, og de kan være like nysgjerrig på deg, som du er på de.

Noen av plassene vi besøker i Antarktis er den ringformete Deception Island som pleide å være en havn for fangstskip så tidlig som 1905. Cuverville Island som er hjemmet til en av de største kolonier av ringpingvin vi kjenner til. Neko Harbour som ligger vakkert til i den innerste delen av Andvord Bay. Paradisbukta som har fått sitt beskrivende navn av gamle hvalfangere. Port Lockroy er en britisk stasjon fra andre verdenskrig som ble omgjort til museum i 1996. Wilhelmina Bay tilbyr spektakulær natur og kalles ofte «Hval-mina Bay på grunn av det store antallet knølhval som er sett her i desember. Antarctic Sound tilbyr et utrolig stort utvalg av flytende is. Brown Bluff er gjenkjennelige med de 750 meter høye klippene som dominerer landskapet. Etter å ha utforsket dette superlativ-utmattende kontinentet, setter vi kursen mot Ushuaía.

På Peterman Island vil du se tusenvis av adeliepingvinger. Den britiske basen Port Lockroy er en av de mest populære steder i Antarktis, og her kan du få et innblikk i livet på en base i Antarktis på 1950-tallet. Bøylepingviner hekker rett utenfor hovedbygningen, og de er godt vant til menneskene som besøker stedet.

De enorme ismassene i Antarctic Sound er hjemmet til rundt en halv million Adeliepingviner, samt bøylepingvin, leopardsel og spekkhoggere. Den beste måten å oppleve Adeliepingvinene som bor i Brown Bluff på, er å sitte rolig og se på naturens søteste komikere på jobb. Dersom muligheten tilbyr seg vil vi sette kajakkene på vann, reise opp telt på land og ta deg med på vandringsturer på de vakreste og mest uberørte steder i verden.

Antarktis er isolert fra resten av verden med tusenvis av mil. Og selv i dag, med all vår teknologi, er mange deler av dette kontinentet fortsatt uberørt. Om vinteren er Antarktis enda mer isolert enn resten av året, på grunn av sjøisen som dannes utenfor kysten, og som nesten dobler størrelsen på kontinentet. Om sommeren er det yngleplass for millioner av pingviner, hval og sel. Det meste av dyrelivet overlever på krill. Krillen i Sørishavet er den største biomassen av en art på jorden – inkludert mennesker.

Folk blir ofte ydmyke i møtet med Antarktis. Fantasien alene er ikke et tilstrekkelig verktøy for å få frem et «bilde» av hva Antarktis er; et ordtak som går igjen hos de som besøker Antarktis er: «Hvis du kan beskrive Antarktis i ett ord- har du sannsynligvis aldri vært der». Våre interessante foredrag vil fokusere på historien, miljøet og dyrelivet i Antarktis.

Foredragene vil også inneholde en introduksjon til retningslinjer for besøkende til Antarktis fra Antarctic Treaty og International Association of Antarctica Tour Operators (IAATO). 

Dag 8-9
Drake Passage_ ©Shutterstock_Steve Allen_Day 14_1200x600 copy.png

Underverker i sør


Sted: Sørishavet

Vi bruker to dager over til vakre Sør-Georgia. Underveis kan du delta i en rekke foredrag om områdets dyreliv, samt hvalfangst og polarhistorie.

Sør-Georgia har en innholdsrik historie innen ekspedisjoner, hvalfangst og konflikter, og dette er bakteppet til en øy med røft og vilt landskap med yrende dyreliv. Vårt ekspedisjonsteam kjenner godt til de mange kontrastene av Sør-Georgia, fra geologien og glasiologien til paringsritualet til albatrossene og legendene til de norske hvalfangerne. En av den fascinerende historien som blir fortalt er om Sir Ernest Shackleton og hans menn om bord den skjebnesvangre Endurance, og hans forbløffende prestasjon av tapperhet og sjøerfarenhet.

Dag 10-11
1200x600_South_Georgia_©Marsel_van_Oosten_day11-12.png
Bilde: Marsel van Oosten Bilde

En eventyrers lekegrind


Sted: Sør-Georgia

Det finnes ikke maken til Sør-Georgia. Her finner du et praktfullt fjellandskap med storslåtte isbreer og strender med yrende dyreliv. Øya er unik i det antarktiske økosystemet, og med sine 3755 kvadratkilometer utgjør den et hjem til millioner av pingviner, sel og sjøfugler.

I løpet av vårt opphold her vil du se elefantsel som slapper av på sanden, pelsselungene som løper inn og opp av vannet, albatrosser dom svever over deg, og kongepingviner i tusenvis. Vi planlegger også å besøke noen av Sør-Georgias forlatte fangs stasjoner, den norske sjømannskirken, og den lille gravplassen hvor blant annet Sir Ernest Shackleton ligger begravd.

Dag 12-13
1200x600_Sea_©Hurtigruten_day3-5.png
Bilde: Hurtigruten Bilde

Mot Falklandsøyene


Sted: Sør-Atlanteren

Vi setter kursen mot Falklandsøyene som ligger i Sør-Atlanteren, rundt 1600 km fra Antarktis. Vi fortsetter vår foredragsserie med fokus på historie og dyrelivet på Falklandsøyene, og holder selvsagt utsikt etter albatross og delfiner.

Falklandsøyene består av to store og rundt 700 mindre øyer, og det bor rundt 3000 personer på disse øyene til sammen. Når vi når det vestligste punktet på Falklandsøyene vil du se de isolerte gården her og der - mange av disse gårdene er nå eide av sjette eller syvende generasjon i samme familie. Sauene gresser mellom de store koloniene av albatrosser og rockhopper pingviner, mens rovfuglen Striated Caracaras patruljerer over, og sebragjessene leker seg i vannkanten.

Dag 14-15
1200x600_Falklands_©Marsel_van_Oosten_day6-8.png
Bilde: Marsel van Oosten Bilde

I pingvinenes land


Sted: Falklandsøyenes

Stanley er Falklandsøyenes hovedstad. Og dette er et fantastisk startsted for utfluktene vi tilbyr i dette området. Byen kan enkelt utforskes til fots da museum, postkontor, og de fleste butikker og puber ligger like ved havnen.

Falklandsøyene er fullt av dyreliv og livlig natur. Dette er et helt rent miljø, fri for forurensing, med klar blå himmel, sømløse horisonter, store åpne områder og fantastiske hvite sandstrender. Pingvinene kommer tett på deg, de stopper opp og ser på deg et øyeblikk før de fortsetter på sin vei uten å bry seg mer om deg, men dette gir deg helt fantastiske fotomuligheter!

Dag 16-19
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day6-12.png
Bilde: Trond Gansmoe Johnsen Bilde

Et nytt perspektiv


Sted: Sør-Atlanteren

Med baugen mot nord og en rekke uforglemmelige øyeblikk og opplevelser friskt i minne, kan vi nå begynne å forstå hva som gjør Antarktis og øyene i Sør-Atlanteren så spesielle.

Vi forlater det sub-antarktiske klimaet etter fascinerende møter med livlig natur og dyreliv. På seilingen til Montevideo, avslutter ekspedisjonsteamet sine presentasjoner om bord.

Dag 20
1200x600_Montevideo_©Shutterstock_day1-2.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Den livlige hovedstaden


Sted: Montevideo, Uruguay

Etter en spektakulær reise, avsluttes turen i den livlige og vennlige byen Montevideo - en moderne metropolis med et historisk senter. Vi anbefaler et besøk på Ciudad Vieja (Gamle byen), den travle Avenida 18 de Julio eller en av de hvite sandstrendene som ligger rundt byen. 

14 Mars 2017

Sted Montevideo
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Seil fra Sør-Amerika til Antarktis og øyene i Sør-Atlanteren med MS Fram, Hurtigrutens originale explorer-skip, bygget spesielt for ekspedisjoner i polare farvann.

Opplevelser

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Antarktis.

Forleng din reise

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030