Antarktis, Patagonia, chilenske fjorder – En oppdagelsesreise (nordgående)

Dette er et spennende og variert ekspedisjonscruise som kombinerer høydepunktene i Antarktis, de flotte chilenske fjordene og den vakre naturen i Patagonia. Ekspedisjonsteamet vårt vil ta deg med på båtturer og i land for å komme tett på dyrelivet ved enhver anledning.

 • Opplev Patagonia og Antarktis i en og samme ekspedisjon
 • Bli med på turer i båt og på land, og kom tett på dyrelivet i Antarktis
 • Seil inn i de chilenske fjordene og se Kapp Horn på sommeren
 • Muligheter for å besøke Torres del Paine nasjonalpark
LANSERINGSTILBUD

Spar 10 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 10 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 18. mars 2021

Avreisehavn Santiago de Chile
Oversikt

Det hvite underet Antarktis

Som de tidlige oppdagelsesreisende erfarte, slutter aldri en ekspedisjon til Antarktis å forbløffe og overraske. Den mektige isdekte utsikten, fantastiske isbreer og det rike dyrelivet gjør dette ekspedisjonscruiset til et uforglemmelig eventyr.

Elementene rår på dette øde kontinentet, og vi vil prøve å gå i land flere steder på Sør-Shetland og Antarktis-halvøya for å vise deg det utrolige mangfoldet av landskap og dyreliv i den uberørte villmarken.

Turer i båt og på land, og spennende aktiviteter

Ekspedisjonsteamet vårt består av dyktige fagfolk som vil ta deg med på båtturer og i land for å oppleve spennende aktiviteter når forholdene tillater det.

Det kan også bli muligheter for å padle kajakk i det isklare vannet, gå turer i de flotte omgivelsene eller til og med overnatte i telt på det mest uberørte kontinentet på jorden.

Om bord på det komfortable hybriddrevne ekspedisjonsskipet vårt, kan du få med deg foredrag om Antarktis sin rike historie og fascinerende biologi, dyrefotografering, geologi og mer.

Kapp Horn, chilenske fjorder og vakre Patagonia

På vei tilbake til sivilisasjonen kan det hende at vi forsøker å gå i land på berømte Kapp Horn. Deretter seiler vi videre til fjordene i Chile for å se med våre egne øyne hvor vakkert Patagonia er. Vi fortsetter ekspedisjonen langs den langstrakte, kuperte og vakre chilenske kysten før reisen avsluttes i fargerike Valparaiso.

Dag 1: Santiago de Chile
Hyggelig atmosfære på Plaza de las Armas i Santiago, Chile
Hyggelig atmosfære på Plaza de las Armas i Santiago, Chile Bilde

Sommer i metropolen

Hotell - Heldag

Hovedstaden i Chile er spennende og mangfoldig. Det er mye å se her, fra isbreene ved byens grenser til høye fjell og skyskrapere, stille parker, arkitektur i kolonistil, bohemske kvartaler og den voldsomme Mapacho-elven. Eventyret starter med en hotellovernatting her.

Dag 2: Santiago de Chile/Punta Arenas
Punta Arenas
Punta Arenas Bilde: Karsten Bidstrup Bilde

Vi starter ekspedisjonen

Tidlig om morgenen flyr du til Punta Arenas, hvor det hybriddrevne ekspedisjonsskipet MS Roald Amundsen venter, klar for ekspedisjonen til Antarktis.

Dag 3-4: Til sjøs

Drakestredet

Vi seiler gjennom den naturskjønne Beaglekanalen og krysser det legendariske Drakestredet. Ekspedisjonsteamet starter forelesningsprogrammet om Antarktisk om bord, og forteller om dyreliv, geologi og historie. Nyt den friske havluften og se opp for dyrelivet fra dekk.

Dag 5-8: Antarktis
Høydepunkt

Ekte villmark

I Antarktis finner du nitti prosent av verdens is, og stedet slutter aldri å forbløffe og imponere. Om vinteren dobler isen nesten kontinentets størrelse. Om sommeren er det et paradis for millioner av pingviner, hval og sel.

Dette er et kontinent dedikert til fred, vitenskap og turisme som har utviklet seg gjennom årtusener uten menneskelig innblanding. Derfor overholder vi svært strenge retningslinjer og regler knyttet til miljø. Vi ønsker å etterlate ingenting annet enn fotspor, og vi tar ingenting annet enn bilder!

Antarktis er en ekte villmark, så værforholdene vil bestemme den endelige reiseruten vår. Vi vil forsøke å gå i land flere steder på Sør-Shetland og Antarktis-halvøya, for å vise deg det utrolige mangfoldet av landskap og dyreliv.

Ved enhver anledning vil ekspedisjonsteamet vårt ta deg med på turer i båt og på land. Det kan også bli muligheter for å padle kajakk blant isfjellene, vandre i fantastiske omgivelser og til og med telte på det mest øde kontinentet på jorden.

Dag 9-10: Til sjøs

Drakestredet og Kapp Horn

MS Roald Amundsen tar oss trygt tilbake over det berømte Drakestredet. Vi vil fortsette forelesningsserien og fordøye opplevelsene fra Antarktis i vitenskapssenteret. Når vi kommer til Sør-Amerika, vil vi forsøke å gå i land på historiske Kapp Horn før vi fortsetter mot de chilenske fjordene.

Dag 11: Chilenske fjorder

Et paradis for naturentusiaster

Dype fjorder og høye fjell som stuper ned i det iskalde vannet venter oss i disse utrolige omgivelsene. Landskapet her virker nesten uberørt av mennesker, med isolerte øyer og skjulte bukter som er hjem til et rikt dyreliv.

Dag 12-13: Puerto Natales
Høydepunkt

Torres del Paine nasjonalpark

Puerto Natales er porten til Torres del Paine nasjonalpark, oppkalt etter de berømte  Torres del Paine klippeformasjonene. Utforsk parken på vår valgfrie utflukt og få et inntrykk av den fantastiske variasjonen, fra den store steppen til det taggete fjellterrenget toppet av ruvende tinder. Hold utkikk etter lama, puma og grå pampasrev, i tillegg til mer enn 100 fuglearter, inkludert Andeskondoren.

Dag 14: Puerto Edén

Isolert skjønnhet

Halvdag

Etter å ha seilt langs Patagonia kommer vi til landsbyen Puerto Edén i Bernardo O’Higgins nasjonalpark. Den er kjent for sin isolerte beliggenhet der den ligger innerst i en dyp fjord omgitt av høye fjell. Befolkningen på 250 inkluderer de 15 gjenværende medlemmene av Kawéskar-stammen.

Dag 15: Til sjøs

Til sjøs langs Patagonia

Cruiset fortsetter nordover gjennom det fantastiske havet langs Patagonia. Vi seiler gjennom ikoniske landskap langs Andes, og du kan nyte utsikten mot den storslåtte naturen underveis.

Dag 16: Castro

Innholdsrike Castro

Heldag

Castro ligger blant forblåste åser og frodig vegetasjon, og er kjent for sine «palafitos», som er fargerike trehus på påler i vannet, samt Iglesia San Francisco som står på UNESCOs verdensarvliste. Strendene i nærheten er hjem til dusinvis av sjøfugl, pingviner og sjøløver.

Dag 17 - 18: Til sjøs

Vi seiler nordover

Når seiler nordover langs Stillehavskysten mot Valparaiso, oppsummerer vi høydepunktene fra ekspedisjonen og ser etter dyreliv underveis.

Dag 19: Valparaíso, Chile

Stillehavets juvel

Dessverre har alle ekspedisjoner en slutt. Vi avslutter i den fargerike og poetiske byen Valparaíso. Ta deg tid til å utforske denne vakre byen før du reiser hjem.

Ankomst 5. april 2021

Sted Valparaíso, Chile
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruisei valgt lugar  
 • Hotellovernatting inkludert frokost i Santiago de Chile før reisen starter
 • Transport fra hotellet til flyplassen i Santiago de Chile
 • Fly på økonomiklasse fra Santiago de Chile til Punta Arenas

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Fredheim restaurant - måltider inkludert
 • A la carte restaurant(kun for gjester i suite) 
 • Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs gym og løpebane
 • Gym, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Avskjedsarrangement
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
 • Et eget fotokurs med ekspedisjonsfotografen vår sammen med en liten gruppe gjester
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

Praktisk informasjon

MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen blir preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.

Les mer