Antarktis, Patagonia, chilenske fjorder – En oppdagelsesreise (sørgående)

Denne ekspedisjonen tar deg fra den chilenske kysten til magiske Antarktis. Få med deg de vakre fjordene i Chile, før du seiler forbi Kapp Horn på vei mot sørlige farvann. Her du kan glede deg til unike opplevelser og turer i småbåt og på land.

 • Opplev Patagonia og Antarktis i en og samme ekspedisjons
 • Se de vakre chilenske fjordene
 • Vi passerer Kapp Horn og krysser Drakestredet
 • Bli med på turer i båt og på land, og kom tett på dyrelivet
LANSERINGSTILBUD

Spar 10 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 10 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 19. oktober 2020

Avreisehavn Valparaíso, Chile
Oversikt

Det vakre landskapet i Patagonia

Vår reise til antarktis starter i fargerike Valparaiso og seiler langs den chilenske kysten. Fra dekk kan du se snødekte vulkaner, vakre innsjøer, voldsomme elver og frodige vegetasjon. Dette enorme området, og det kuperte og vakre landskapet slutter aldri å imponere.

Chilenske fjorder og Kapp Horn

Vi seiler inn i de avsidesliggende fjordene i Chile. Dette er et område der du nesten ikke ser spor etter mennesker. De bratte dalene og monumentale fjellene utgjør en slående kontrast til den frodige kystlinjen, som også har et rikt dyreliv. På vei sørover passerer vi Kapp Horn.

Vi utforsker sørlige farvann

Vi forsøker å gå i land for å komme tett på dyrelivet i antarktis som består av pingviner, sel og store flokker med sjøfugl i et nærmest uvirkelig og vakkert landskap. I havet er det også massevis av hval.

Ekspedisjonsteamet tar deg med på turer i småbåter og spennende aktiviteter i land, og sørger for en uforglemmelig tur. Det blir muligheter for å padle i kajakk blant hval og isfjell, vandre i fantastisk natur og til og med slå leir på verdens mest avsidesliggende kontinent. Den erfarne kapteinen vil jobbe med elementene for å skape den beste reiseruten for akkurat ditt eventyr. På vei hjem kan du oppleve spennende foredrag i forskningssenteret mens vi krysser Drakestredet på vei til Punta Arenas.

Dag 1: Valparaíso

Stillehavets juvel

Heldag

Ekspedisjonen starter i fargerike Valparaíso. En av de beste måtene å se denne byen på, er ved å få med seg utsikten fra en av de mange kabelbanene. Det skjer også alltid noe spennende i havnen, og  vi anbefaler et besøk til den historiske bydelen. Du kan utvide reisen ved å utforske den fantastiske Atacama-ørkenen med det valgfrie før-programmet før du går om bord på MS Roald Amundsen.

Dag 2-3: Til sjøs

På vei sørover

Mens vi seiler sørover langs Stillehavskysten, starter ekspedisjonsteamet forelesningene for å forberede deg på opplevelsene som kommer. Ta deg tid til å tilbringe litt tid på dekk for å se dyrelivet underveis.

Dag 4: Castro

Innholdsrike Castro

Heldag

Castro ligger blant forblåste åser og frodig vegetasjon og er kjent for sine «palafitos», som er fargerike trehus på påler i vannet, og Iglesia San Francisco som står på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 5: Til sjøs

Havet langs Patagonia

Vi seiler sørover langs Patagonia til et av verdens mest fjerntliggende og vakre steder: provinsen Ultima Esperanza, som betyr siste håp. Vi reiser langs ikonisk landskap. Gled deg til utsikt over et enormt område med uforstyrret natur.

Dag 6: Puerto Edén

Isolert skjønnhet

Halvdag

Den isolerte landsbyen Puerto Edén i Bernardo O’Higgins nasjonalpark er en opplevelse utenom det vanlige der den ligger innerst i en dyp fjord omgitt av høye fjell. Befolkningen på 250 inkluderer de 15 gjenværende medlemmene av Kawéskar-stammen.

Dag 7-8: Puerto Natales
Høydepunkt

Torres del Paine nasjonalpark

Heldag

Puerto Natales er inngangsporten til Torres del Paine nasjonalpark, oppkalt etter de berømte klippeformasjonene Torre Central, Sur og Norte. Utforsk parken på en valgfri utflukt og få et inntrykk av de spennende variasjonene, fra den store steppen til det taggete fjellterrenget toppet av ruvende tinder. Hold utkikk etter lama, puma og grå pampasrev, i tillegg til mer enn 100 fuglearter, inkludert Andeskondoren.

Dag 9: Chilenske fjorder

Et paradis for naturentusiaster

I dette området får du oppleve vakker natur, dype fjorder og høye fjell som stuper ned i havet. Landskapet viser få tegn på at det finnes mennesker her. Isen fra breene har gravd ut fjellene over mange år, og har skapt flotte formasjoner, isolerte øyer og skjulte bukter. Til sammen utgjør dette et helt unikt fjordlandskap. 

Dag 10-11: Til sjøs

Kapp Horn og Drakestredet

På morgenen seiler vi gjennom Beaglekanalen og fortsetter ut i åpent farvann. Hvis forholdene tillater det, går vi i land på Kapp Horn - det sørligste punktet i Sør-Amerika. Deretter krysser vi Drakestredet. Underveis kan du lære om det utrolige dyrelivet på Antarktis og områdets historie fra ekspedisjonsteamet.

Dag 12-15: Antarktis
Høydepunkt

Verdens vakreste og mest avsidesliggende sted

Antarktis slutter aldri å imponere og overraske. Nitti prosent av verdens is befinner seg her, noen steder er den opptil 4000 meter tykk, og dekker landmassen. Om vinteren nærmest dobler sjøisen størrelsen på kontinentet. Om sommeren er det en fruktbar avlsplass for millioner av pingviner, sel og hval.

Som det står i Antarktistraktaten, er dette et kontinent dedikert til fred, vitenskap og turisme. Ingen menneskelig aktivitet som endrer den naturlige balansen som har utviklet seg gjennom årtusener uten forstyrrelser, er tillatt. Derfor følger vi svært strenge regler. Vi ønsker ikke å etterlate annet enn fotspor, og tar ingenting annet enn bilder!

Elementene regjerer i Antarktis, og den erfarne kapteinen vil avgjøre den beste mulige reiseruten for akkurat din ekspedisjon. Vi prøver å gå i land flere steder på Sør-Shetland og på Antarktis-halvøya, slik at du får med deg mangfoldet av regionens dyreliv og landskap.

Ekspedisjonsteamet vårt tar deg med på båtturer og spennende aktiviteter på land. Det kan også bli muligheter for å padle kajakk blant hval og isfjell, vandre i fantastisk natur og kanskje slå leir på verdens mest isolerte kontinent.

Det er vanskelig å oppsummere alle opplevelsene som denne ekspedisjonen vil gi deg. Som et kjent sitat fra en veteran på reiser i Antarktis sier: "Hvis du kan beskrive Antarktis med ord, har du sannsynligvis aldri vært der."

Dag 16-17: Til sjøs

Vi krysser Drakestredet

MS Roald Amundsen tar oss trygt tilbake gjennom Drakestredet mens vi fortsetter med foredrag og oppsummerer alle opplevelsene fra Antarktis.

Dag 18: Punta Arenas / Santiago de Chile
Hyggelig atmosfære på Plaza de las Armas i Santiago, Chile
Hyggelig atmosfære på Plaza de las Armas i Santiago, Chile Bilde

Ved veis ende

Dessverre har enhver ekspedisjon en slutt. Når vi kommer til Punta Arenas, ved enden av Magellanstredet, er det på tide å si farvel. Reisen din hjem fortsetter med fly til Santiago de Chile, hvor du kan velge å forlenge oppholdet og bli med etter-programmet vårt.

Ankomst 5. november 20120

Sted Punta Arenas / Santiago de Chile
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruisei valgt lugar    
 • Transport fra skipet til flyplassen i Punta Arenas
 • Fly på økonomiklasse fra Punta Arenas til Santiago de Chile

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Fredheim restaurant - måltider inkludert
 • A la carte restaurant(kun for gjester i suite) 
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs gym og løpebane
 • Gym, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Avskjedsarrangement
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
 • Et eget fotokurs med ekspedisjonsfotografen vår sammen med en liten gruppe gjester
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

Praktisk informasjon

MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen blir preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.

Les mer