Antarktis, Patagonia, chilenske fjorder – Utforsk høydepunkter på den sydelige halvkule (sørgående)

Denne ekspedisjonen tar deg fra de vakre fjordene i Chile til den uberørte villmarken i Antarktis. Bli med på en unik opplevelse langs den chilenske kysten før vi setter kursen mot det hvite kontinentet, der det blir turer i land og andre uforglemmelige aktiviteter.

 • Bli med på turer i land og andre valgfrie aktiviteter i Antarktis
 • Opplev både Patagonia og Antarktis på en og samme ekspedisjon
 • Muligheter for å besøke Torres del Paine nasjonalpark
 • Seil inn i chilenske fjorder og se Kapp Horn
LANSERINGSTILBUD

Spar 8 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 8 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 24. oktober 2020

Avreisehavn Valparaíso, Chile
Oversikt

Oppdag spektakulære Patagonia

Vår reise til Antarktis starter i fargerike Valparaiso og seiler langs den chilenske kystlinjen med sine vulkaner, innsjøer, elver og frodige vegetasjon. Landskapets uberørte skjønnhet er noe du sent vil glemme. 

Se vakre fjorder og Kapp Horn

Vi fortsetter til en av de mest naturskjønne nasjonalparkene i verden, og videre inn i de chilenske fjordene – et område som virker nærmest uberørt av mennesker. De bratte dalene og taggete fjellene er en slående kontrast til de grønne slettene langs kysten. Videre seiler vi til legendariske Kapp Horn, det mystiske stedet hvor to hav møtes. Hvis været tillater det ankrer vi opp ved Kapp Horn, hvor du får muligheten til å utforske dette avsidesliggende stedet ved verdens ende.

Utforsk det utrolige området lengst sør

Når vi kommer til Antarktis skal vi forsøke å gå i land for å se pingviner og sel. I havet er det hval og enorme flokker med sjøfugler. Vi nyter det antarktiske dyrelivet og det vakre landskapet samtidig som vi holder en trygg avstand slik at vi ikke forstyrrer. Det blir gode muligheter for å se det rike dyrelivet alle stedene vi går i land i løpet av turen.

Ekspedisjonsteamet om bord vil benytte alle muligheter for å gi deg muligheten til å padle kajakk i det iskalde vannet, gå turer eller telte på verdens mest avsidesliggende kontinent. På vei hjem fra denne uforglemmelige turen krysser vi Drakestredet før ekspedisjonen avsluttes i Ushuaia. 

Dag 1: Valparaíso, Chile

Stillehavets juvel

Heldag - Ombordstigning

En av de beste måtene å oppleve Valparaiso er ved å kjøre de sjarmerende kabelbanene og nyte den vakre utsikten. Utforsk havnen, eller opplev den utrolige Atacama-ørkenen ved å legge dette til som en aktivitet før du går om bord på MS Fram.

Dag 2-3: Til sjøs

Vi seiler sørover

Ettersom vi seiler nedover langs Stillehavskysten, starter ekspedisjonsteamet forelesningsprogrammet for å forberede deg på opplevelsene som kommer. Sørg for å tilbringe litt tid på dekk og speid etter dyreliv.

Dag 4: Castro

Fargerike Castro

Heldag

Castro ligger mellom forblåste åser på Isla Grande de Chiloé, og er kjent for sine `palafitos´, som er fargerike trehus på påler. Besøk UNESCO verdensarvstedet Iglesia San Francisco og hold utkikk etter en rekke sjøfuglarter, samt pingviner og sjøløver.

Dag 5: Til sjøs

Havet langs Patagonia

Vi seiler sørover langs Patagonia til en av verdens mest fjerntliggende og vakre steder: den sørlige provinsen Ultima Esperanza, som betyr siste håp. Vi reiser gjennom ikoniske områder, og du får god tid til å beundre de enorme områdene med uforstyrret natur.

Dag 6: Puerto Edén

Isolert skjønnhet

Halvdag

Den isolerte landsbyen Puerto Edén i Bernardo O’Higgins nasjonalpark er en opplevelse utenom det vanlige der den ligger innerst i en dyp fjord omgitt av høye fjell. Befolkningen på 250 inkluderer de 15 gjenværende medlemmene av Kawéskar-stammen.

Dag 7-8: Puerto Natales

Torres del Paine nasjonalpark

Puerto Natales er inngangsporten til Torres del Paine nasjonalpark, oppkalt etter de berømte klippeformasjonene Torre Central, Sur og Norte. Utforsk parken på den valgfrie utflukten og få et inntrykk av den fantastiske variasjonen, fra den store steppen til det taggete fjellterrenget toppet av ruvende tinder. Hold utkikk etter lama, puma og grå pampasrev, i tillegg til mer enn 100 fuglearter, inkludert Andeskondoren.

Dag 9: Chilenske fjorder

Et paradis for naturentusiaster

Dette områdets naturlige skjønnhet inkluderer dype fjorder og høye fjell som stuper ned i det iskalde vannet. Landskapet her virker nesten uberørt av mennesker. Nyt stillheten mens vi sklir forbi isolerte øyer og skjulte bukter som til sammen utgjør en av perlene i det chilenske landskapet.

Dag 10-11: Til sjøs

Kapp Horn og Drakestredet

På morgenen seiler vi gjennom Beaglekanalen, som er oppkalt etter skipet som fraktet Charles Darwin på sin oppdagelsesreise - HMS Beagle. Hvis forholdene tillater det, forsøker vi å gå i land på Kapp Horn - det sørligste punktet i Sør-Amerika. Å gå i land kan til tider være veldig vanskelig på grunn av det ekstreme været i dette området.

Deretter krysser vi Drakestredet, hvor to hav møtes, på vei til det mest avsidesliggende kontinentet på jorden. Underveis kan du lære om det utrolige dyrelivet på Antarktis og områdets historie fra ekspedisjonsteamet.

Dag 12-16: Antarktis
Høydepunkt

Antarktis – det hvite kontinentet

Denne villmarken er full av overveldende og uforglemmelige inntrykk. Den erfarne kapteinen og mannskapet vil jobbe med elementene for å lage en reiserute som legger til rette for å oppleve det fantastiske dyrelivet og landskapet i Antarktis.

Vi skal forøke å gå i land flere steder på Sør-Shetland og på Antarktis-halvøya, for å vise deg det rike mangfoldet av landskap og dyreliv i Antarktis.

Ekspedisjonsteamet benytter enhver anledning til å ta deg med i land eller på turer i mindre båter for å komme tett på områdets skjønnhet, samtidig som vi unngår å forstyrre dyrelivet.

Du kan også få mulighet til å padle kajakk blant flytende isfjell, bli med på guidede turer til spektakulære utsiktspunkter, eller til og med overnatte i telt. Hver dag vil være annerledes og lagt opp slik at du får oppleve mest mulig og får minner for livet.

Dag 17-18: Til sjøs

Gjennom Drakestredet

Til sjøs

Etter fem uforglemmelige dager i Antarktis, tar MS Fram oss trygt tilbake gjennom det berømte Drakestredet. Reisen fra Antarktis-halvøya til sørspissen av Argentina er omtrent 950 km, eller 40 timers seiltid i godt vær. I løpet av reisen nordover vil vi fortsette med våre forelesninger og fordøye opplevelsene fra Antarktis.

Dag 19: Ushuaia/Buenos Aires

Slutten av ekspedisjonen

Avstigning

Når vi kommer til Ushuaia er det på tide å si farvel. Hjemreisen fortsetter med fly til Buenos Aires, hvor du har mulighet til å forlenge oppholdet og oppleve et av de valgfrie etter-programmene våre.

Ankomst 11. november 2020

Sted Ushuaia/Buenos Aires
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
 • Transport fra skipet til flyplassen i Ushuaia
 • Fly på økonomiklasse fra Ushuaia til Buenos Aires

KOMFORT OM BORD 

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Avskjedsarrangement
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
 • Et eget fotokurs med ekspedisjonsfotografen vår sammen med en liten gruppe gjester
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice

MERK:

Praktisk informasjon

Ditt skip: MS Fram

MS Fram viderefører arven fra den originale Fram, og bruken av avansert teknologi gjør skipet ekstra godt egnet for ekspedisjoner i polområdene.

Les mer