Antarktis, Polarsirkelen og enda lenger

Punta Arenas - Antarktis - Punta Arenas

Antarktis er ulikt alt annet du noen gang har opplevd. Det overveldende landskapet er like uberørt som da det første mennesket satte sine føtter på isen for over hundre år siden. På denne ekspedisjonen forsøker vi å krysse den sørlige polarsirkelen på 66°33′46.3″ S, før vi reiser enda lenger sørover. Et eventyr av de helt sjeldne!

 • Den ultimate Antarktisekspedisjonen; vi forsøker å krysse den sørlige polarsirkelen på 66°33′46.4″ S
 • Utforsk Antarktis – det eneste kontinentet som fortsatt er nærmest uberørt av mennesker
 • Reis gjennom uberørt villmark på en miljøvennlig måte
 • Stort vitenskaps- og forelesningsprogram om bord

Oversikt

Ekspedisjonen starter i Punta Arenas, før vi tar deg med til vakre Patagonia. Videre krysser vi Drakestredet på vei mot Antarktis – den frosne ørkenen i sør. Å krysse Drakestredet kan være tøft, men her får du oppleve en ekte villmark der naturen rår. Følelsen av å forlate sivilisasjonen og dra dit ingen før deg har dratt, er fantastisk spennende.

Antarktis – mektig og uberørt natur

Endelig ankommer vi Antarktis. Dette er verdens sørligste kontinent, og også det kaldeste, tørreste og reneste. La deg imponere av gigantiske isfjell som driver rundt i havet, løsrevet fra fastlandet. Det er ingen fastboende mennesker i Antarktis, men kontinentet huser millioner av pingviner, seler og hvaler.

Fra dekk kan du se store pingvinflokker svømme ut i havet for å jakte krill, eller torpedolignende leopardseler som patruljerer kystlinjen. Her gjelder det å ha et våkent blikk – kanskje kan du til og med få øye på den dansende knølhvalen.

Kunnskap og miljøengasjement

Vi har et stort ansvar når vi seiler i utfordrende og uberørte naturområder. Et dyktig mannskap og viktige miljøforpliktelser er med på å vise at vi tar dette ansvaret på alvor. Alle medlemmene av ekspedisjonsteamene våre er ISO-sertifiserte, og deler vår forpliktelse til å sikre at turister etterlater seg minst mulig fotavtrykk i Antarktis.

Medlemmene våre er nøye plukket ut etter hva slags kunnskap og kompetanse de besitter. Og ikke minst, på bakgrunn av deres entusiasme, nysgjerrighet og kjærlighet til de områdene vi er så heldige å få besøke. En ekspedisjon til Antarktis er noe du er nødt til å oppleve selv for å virkelig kunne forstå. Vi er overbevist om at du vil komme hjem med en følelse av at du har utforsket noe helt nytt, presset grensene dine og plantet et flagg i verdens mest isolerte område. 

Falklandsøyene

Videre setter vi kursen mot Falklandsøyene. På dette britiske territoriet ligger en verden full av kontraster. Fra de røde bussene og de engelske pubene i Stanley til store, åpne landskap med vakre, hvite sandstrender og et rikt dyreliv. På vei tilbake tilbringer vi en dag til havs før vi går i land i Punta Arenas.

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • En hotellovernatting i Santiago de Chile, inkludert frokost
 • Transport fra hotell til flyplassen i Santiago de Chile
 • Flyreise på økonomiklasse fra Santiago de Chile til Punta Arenas
 • Transport i Punta Arenas med en orienteringstur inkludert
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

12. Januar 2019, 30. Januar 2019 og 17. Februar 2019

Avreisehavn Santiago de Chile
Dag 1
DSC00371-just.jpg

Spennende og variert


Sted: Santiago de Chile

Eventyret starter med en hotellovernatting i Santiago de Chile. Chiles hovedstaden er spennende og variert, med mye å utforske. Fra isbreene i Andesfjellene på bygrensen, høye fjell og skyskrapere til fredfulle parker, kolonial arkitektur, bohemske kvartaler og Mapacho-elven.

Dag 2
Punta-Arenas---Struts-pÔÇá-vei-til-Estansian-070-just.jpg

Ekspedisjonen begynner


Sted: Santiago de Chile/Punta Arenas

Du flyr til Punta Arenas, hvor MS Roald Amundsen står klar til å ta deg med på ekspedisjonen til Antarktis.

Dag 3
Ear028.jpg

De fantastiske fjordene i Chile


Sted: Chilenske fjorder

Vi cruiser gjennom Beaglekanalen med smale passasjer, fantastiske fjorder og fjell som stuper ned i havet. Den rå og øde naturen virker nærmest uberørt av mennesker. Isen har presset seg ut mellom fjellene og etterlatt isolerte øyer og skjulte bukter som til sammen utgjør dette unike, chilenske fjordlandskapet.

Dag 4-5
Drake_Passage_00008-2.jpg

Drake Lake eller Drake Shake


Sted: Drakestredet

Det beryktede Drakestredet er stedet der to hav møtes. Når vi krysser det som kalles enten Drake Lake eller Drake Shake (avhengig av værforholdene), tilbyr vi spennende forelesninger om Antarktis’ historie og dyreliv. Du blir også kjent med hvilke tiltak vi gjør for å beskytte det sårbare miljøet vi er i ferd med å seile inn i.

Dag 6-14
IMG_2512_Corinna-Gamma.jpg

En endeløs hvit villmark


Sted: Antarktis

Når vi krysser den antarktiske konvergensen, vil du merke at luften bli klarere og kaldere. Antarktiske pingviner dukker opp i sjøen, og de første isfjellene driver forbi. Når muligheten byr seg, tar vi frem kajakkene og tar deg med på uforglemmelige turer hvor du får utforske et av verdens vakreste og mest uberørte steder – i ekte ekspedisjonsstil. Avhengig av vær- og isforholdene besøker vi kanskje Deception Island, hvor du kan bli med ekspedisjonsteamet til en kaldera – et slags avlangt basseng som oppstår i vulkanske områder. Å gå fottur på en aktiv vulkan tilhører sjeldenhetene, og at det attpåtil er i Antarktis gjør dette til en ekstra spesiell opplevelse. Øya Half Moon er en drømmedestinasjon for fotografer – med rikt dyreliv og antarktiske høydepunkter. Dersom vi besøker Antarctic Sound får du se et hav av isfjell og adeliepingviner. Brown Bluffs fantastiske natur og dyreliv er helt unikt, og du bør ikke gå glipp av den utrolige småbåtturen i Lemairekanalen. Gå i land på det antarktiske fastlandet i Neko Harbour, besøk en tidligere britisk forskningsstasjon i Port Lockroy, se Paradise Harbour og Wilhelmina Bay. Vi vil også forsøke å seile gjennom den spektakulære Grandidierkanalen mot Crystal Sound og krysse den sørlige polarsirkelen på 66°33?46.4? S. Med andre ord, velkommen til et eventyr av de helt sjeldne!

Dag 15
2014-11-20-Drake-3_topaz.jpg

Oppsummering på havet


Sted: Til havs

Etter noen utrolige dager i Antarktis oppsummerer vi alt vi har opplevd hittil. Fra dekk kan du observere dyrelivet, og inne på skipet kan du bli med på forelesninger og lære mer om neste destinasjon: Falklandsøyene.

Dag 16-18
BluffCove_A6574668_Dominic-Barrington.jpg

På kanten av Antarktis


Sted: Falklandsøyene

Etter oppholdet i Antarktis kan det være nokså surrealistisk å plutselig ankomme en slags miniversjon av England, med røde telefonkiosker, røde busser og engelske puber. Stanley er hovedstaden på Falklandsøyene, men likevel en ganske liten by. Du kan rusle gjennom hele byen i løpet av en dag, eller blir med på utflukter hvor du får utforske villmarken og det yrende dyrelivet i omgivelsene rundt. Falklandsøyene byr på klar, blå himmel, store åpne landskap og fantastiske hvite sandstrender. På den vestligste bosatte delen av Falklandsøyene ligger avsidesliggende gårder som har vært i de samme familienes eie i seks-syv generasjoner. Sauer beiter ved siden av klippehopperpingviner og store albatrosskolonier, gjess beiter i vannkanten, mens rovfuglen brungumpkarakar patruljerer ovenfra. Øya Carcass er et paradis for fugleentusiaster, med et stort antall ender, gjess, pingviner, albatrosser, karakaraer og gjerdsmetter. Dette er også en av de få øyene som har trær. Vi bruker småbåter for å komme oss i land og utforske, gåfot turer eller se nærmere på de mange forskjellige fugleartene.

Dag 19
Drake_Passage_00008-2.jpg

Magellanstredet


Sted: Til havs

I Magellanstredet nærmer ekspedisjonen seg slutten, og vi oppsummerer alt vi har opplevd. Husk å tilbringe litt tid på dekk, hvor du kan speide etter enda mer dyreliv.

Dag 20
_R7D5249_2013-01-08-at-16-44-57_HDR.jpg

Ekspedisjonen avsluttes


Sted: Punta Arenas/Santiago de Chile

Vi ankommer Punta Arenas om morgenen. Etter flyturen tilbake til Santiago de Chile kan du forlenge ferien din med et etterprogram i denne imponerende regionen dersom du vil.

31. Januar 2019, 18. Februar 2019 og 08. Mars 2019

Sted Punta Arenas/Santiago de Chile
Om bord
Opplevelser

Artikler

Lær mer om hvordan det er å seile til Antarktis, et av de minst utforskede stedene på jorden.

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Antarktis.

Forleng reisen din

Hurtigruten Land Adventures

Velg blant våre land adventures der du legger til tre eller fire ekstra dager før eller etter sjøreisen din, slik at du får enda mer ut av ferien din med oss. På mange av våre destinasjoner kan du bli med på spennende og unike aktiviteter der transport, hotellopphold og god mat er inkludert i prisen. Vennligst ta kontakt med kundeservice for å legge land adventures til reisen din.

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030