Antarktis, Sør-Georgia, Falklandsøyene – Oppdagere, kongepingviner og dyreliv
MS Fram
20 dager

Antarktis, Sør‑Georgia, Falklandsøyene – Oppdagere, kongepingviner og dyreliv

Frokost, lunsj og middag inkludert
Den majestetiske kongen pingviner, Fortuna Bay
 • Utforsk Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia til fots eller i kajakk
 • Gå i land på isolerte strender og overnatt i telt
 • Opplev utrolige Sør-Georgia
 • Kom tett på fantastisk dyreliv som seler, pingviner, fugler og hvaler

Reiseplan

På denne spennende ekspedisjonen kan du utforske de isolerte Falklandsøyene, vakre Sør-Georgia og fantastiske Antarktis. Vi gleder oss til å ta deg med på en uforglemmelig reise, hvor vi skal utforske det endeløse hvite landskapet og lytte til naturens stillhet i vakre Antarktis.
Dag 1
Buenos Aires
Utforsk "Tango'ens fødested"
En gruppe mennesker som poserer for kameraet

Nyt en natt i Buenos Aires, og utforsk byens unike kombinasjon av europeiske stilarter og latinamerikansk sjarm. Her tilbyr vi en valgfri byvandring på ettermiddagen. Tilbring kvelden ute og oppdag "Sør-Amerikas Paris" for deg selv. 

En gruppe mennesker som poserer for kameraet
En havn med et fjell i bakgrunnen
Dag 2
Buenos Aires/Ushuaia
Tierra del Fuego
En havn med et fjell i bakgrunnen

Den påfølgende dagen flyr du til Ushuaia. Flyet forlater Buenos Aires på morgenkvisten, og du har tid til å utforske Ushuaia eller bli med på en valgfri utflukt til nasjonalparken Tierra del Fuego før du går om bord på MS Fram. Senere på kvelden seiler vi ut gjennom den vakre Beaglekanalen.

Dag 3
Drakestredet
Reisen sørover
En fugl som flyr over en kropp av vann

Om bord begynner forelesningene og forberedelsene til opplevelsene du har i vente i Antarktis. Reisen fra Ushuaia, på sørtuppen av Argentina, til Antarktishalvøya er omtrent 950 km eller 40 timer seiling i fint vær.

En fugl som flyr over en kropp av vann
Isfjell i Antarktis Sound
Dag 4-7
Antarktis
Det vakreste stedet på jord
Kajakkpadling utenfor Cuverville Island, Antarktis
Kajakkpadling utenfor Cuverville Island i Antarktis. Våre skip er designet for å tilfredsstille behovene til moderne eventyrere – både om bord og på land.
Bilde: Karsten Bidstrup
En nysgjerrig Gentoo Penguin på Deception Island. MS fram og MS Midnatsol i bakgrunnen.
En nysgjerrig bøylepingvin på Deception Island. Gjør deg klar til å møte forbløffende dyreliv på det hvite kontinentet. Du vil se hvaler, sel, og tusenvis av pingviner.
Bilde: Andreas Kalvig Anderson
Dag 4-7
Antarktis
Det vakreste stedet på jord
Isfjell i Antarktis Sound
Tenk deg å våkne opp og trekke tilbake gardinene for å avsløre uberørt natur, pingviner og isfjell.
Bilde: Karsten Bidstrup

Antarktis er ulikt alt annet du noen gang vil oppleve! Når vi nærmer oss det det store kontinentet, kan du kjenne luften blir kaldere. Etter hvert vil du se pingviner i havet, husk også å holde utkikk etter reisens første isfjell. Et av høydepunktene vi muligens besøker i Antarktis er øya Deception Island. Dette er en distinkt ring-formet vulkansk kaldera, og et av få steder i Antarktis hvor vi kan slenge sekken på ryggen og gå en ordentlig tur. Å være på en aktiv vulkan i Antarktis er en helt unik opplevelse!

Andre steder vi kanskje besøker er Half Moon Island, kjent som juvelen i det øde landskapet, og Hannah Point som huser et rikt dyreliv. Forhåpentligvis får du også ser den store pingvinkolonien på Paulet Island. På grunn av all isen kan det være vanskelig å navigere seg gjennom det 48 km lange sundet Antarctic Sound, men dette området byr til gjengjeld på de mest imponerende isfjellene på ekspedisjonen. På Brown Bluff holder pingviner, tåremåker og flekkpetreller nedenfor de spektakulære klippene som stiger 745 meter opp fra havet. Steinstranden passer bra for ilandstigning utenom hekkesesong. Det kan hende vi seiler gjennom den trange Errerakanalen, til og fra Cuverville Island, samt ser isfjellene som er fanget og strandet på grunne i nærheten. Danco Island ligger fredfullt til mellom isfjellene i Errerakanalen, kun et par hundre meter fra fastlandet. Dette stedet er også et populært sted for pingviner. Kom i land og utforsk, kom tett på isen med en kajakk, eller bli med på båttur i en av de små båtene våre. Port Lockroy, en britisk base fra andre verdenskrig, er i dag et museum. Dette er også et av de mest populære stedene i Antarktis, og gir deg et lite innblikk i livet på basen her på 1950-tallet. Pleneau ligger like sør for Lemairekanalen og er et vakkert sted å gå i land, men det går kun an å gå i land her sent i sesongen på grunn av de mange strandede isfjellene. Når mulighetene byr seg, tar vi frem kajakkene våre, setter opp telt og tar deg med på flotte fotturer – alt for å utforske verdens vakreste og mest øde område.

 

 

Dag 8-9
Til sjøs
Atlanterhavet
En mann som sitter foran en folkemengde

Vi tilbringer to dager på havet i retning vakre Sør-Georgia. Underveis kan du delta på flere forelesninger om områdets dyreliv, hvalfangst- og polarhistorie, om alt fra geologi og den sotede albatrossens parringsritualer til historier om de norske hvalfangerne. En av de mest fascinerende fortellingene handler om Sir Ernest Shackleton og mannskapet om bord på det uheldige skipet Endurance, og deres utrolige heltedåder.

En mann som sitter foran en folkemengde
Opplev det spektakulære dyrelivet i South Georgia på nært hold.
Opplev det spektakulære dyrelivet på Sør-Georgia på nært hold.
Grytviken, Sør-Georgia
Kirken i Grytviken, hvor den legendariske oppdager Sir Ernest Shackleton er gravlagt.
Bilde: Dominic Barrington
Dag 10-11
Sør-Georgia
Serengeti i Sørishavet
Opplev det spektakulære dyrelivet i South Georgia på nært hold.
Opplev det spektakulære dyrelivet på Sør-Georgia på nært hold.

På denne ekspedisjonen får du ekstra god tid til å utforske den vakre naturen og det unike dyrelivet i Sør-Georgia. Den rike historien om eventyrere og hvalfangst utgjør et fantastisk bakteppe til det barske landskapet. Sør-Georgia har fått kallenavnet "Serengeti i Sørishavet" og er et spesielt attraktivt reisemål for villdyrfotografer. Sør-Georgia har en unik posisjon i Antarktis' økosystem og utgjør et perfekt habitat for pingviner, seler og sjøfugl. Vi planlegger å besøke Fortuna Bay og noen av de forlatte hvalfangststasjonene. I løpet av oppholdet vårt kommer du til å se elefantsel som tar livet med ro i sanden, pelsselunger som svømmer om kapp i havet, albatrosser og tusenvis av kongepingviner. Et annet høydepunkt er besøket i Gold Harbour.  Der kan du se hengende isbreer og klipper, laguner og en stor kongepingvinkoloni. Du vil også få oppleve hvalfangstmuseet, den norske sjømannskirken, og den bittelille gravplassen hvor vi besøker graven til den kjente Antarktis-eventyreren Sir Ernest Shackleton. Sør-Georgia har også noen flotte turområder. En av våre favoritter er å gå siste del av ruten som Shackleton tok på sin tøffe reise over øyas fjelltopper for å skaffe hjelp til de 22 mennene som var forlatt på isolerte Elephant Island.

Dag 12-13
Til sjøs
På åpent hav
En mann som står på toppen av en snødekket fjellet

Naturinteresserte kommer til å kose seg i de chilenske fjordene, når vi seiler gjennom kanaler og fjorder som er omkranset av høye fjell som stuper rett ned i isvannet. Dette ville og isolerte området er nesten helt uberørt av mennesker. Isbreene har kuttet vei mellom fjellene, noe som har skapt isolerte øyer og bortgjemte bukter og et unikt naturområde som til sammen utgjør Chiles egenartede fjordlandskap. Her er det snødekte topper og dype daler, grønne åssider og et rikt dyreliv.

En mann som står på toppen av en snødekket fjellet
Kongepingviner på Falklandsøyene.
Dag 14-16
Falklandsøyene
Hvor naturen fortsatt er regjerer
Passasjerene deler stranden på Carcass øya med pingviner.
Falklandsøyene er en verden av kontraster, med engelske puber og røde busser i Stanley til hvite sandstrender på Carcass øya.
Bilde: Karsten Bidstrup
Dag 14-16
Falklandsøyene
Hvor naturen fortsatt er regjerer
Kongepingviner på Falklandsøyene.
Neste stopp på ekspedisjonen er Falklandsøyene med sitt rike dyreliv, her ser du kongepingvinen.
Bilde: Andreas Kalvig Anderson

Falklandsøyene har et rikt dyreliv, fantastisk natur og klar, blå himmel kombinert med massive åpne plasser og flotte, hvite strender. Her beiter sauer ved siden av store albatross-kolonier og flere typer pingviner, mens brungumpkarakaraen speider etter bytte fra himmelen og høylandsgjess leter etter mat i vannkanten. På Falklandsøyene vagger pingviner gjerne bortom for å titte på oss før de fortsetter på sin vei, noe som gir deg fantastiske fotomuligheter. Stanley, hovedstaden, er et fint utgangspunkt for forskjellige utflukter vi tilbyr i området. Byen er enkel å utforske til fots, siden de fleste butikker og tjenester holder til i nærheten av havnen.

Valgfrie utflukter
 • Stanley - Fuglekikking på Falklandsøyene
  Se og fotografer noen av de flotteste fuglene i verden! På denne ekslusive turen til Falklandsøyene får du se noe av det flotteste innen landskap, dyreliv og planteliv.
 • Stanley - Tur til Bluff Cove lagunen
  Nyt et privat dyrelivsparadis på denne eksklusive utflukten, der vi får se kongepingvin, bøylepingvin og magellanpingvin, i tillegg til en mengde sjøfugler. Utflukten avsluttes med kaffe eller te på en kafé på stranda.
 • Stanley - Høydepunkter i Port Stanley
  Hvis du vil se det beste av Stanley på kort tid, er dette den perfekte turen for deg! Bli med på en guidet busstur rundt interessante severdigheter mens du lytter til historien om Falklandsøyene.
 • Stanley – Historisk tur gjennom Stanley
  Utvid din historiske kunnskap med denne to-timers guidede turen gjennom Falklandsøyenes hovedstad.
 • Stanley – Fokus på Stanley
  Opplev Stanley til fots.
 • Stanley - Panormautsikt fra luften
  Opplev Falklandsøyene fra lufta når vi flyr over et variert og fascinerende landskap. Du vil se vill natur og vakker kyst, men hold også øynene åpne for hval og delfiner i havet!
 • Stanley - Long Island Farm
  Opplev gårdsdrift i tradisjonell Falklands-stil like utenfor Stanley. Lær om hverdagslivet til familien Watson, den 6. generasjonen som driver denne gården, og nyt kaffe og kake på kjøkkenet.
 • Stanley – Vakker flytur til Bleaker Islands dyreliv
  Eventyrlig flytur for å møte pingviner.
 • Stanley - Fottur på Falklandsøyene
  Dette er en eksklusiv mulighet for naturentusiaster til å utforske dyre- og planteliv på Falklandsøyene.
Dag 17-19
Til havs
Aktiviteter om bord
En mann som står foran en kropp av vann

Dagene på havet er fulle av aktiviteter. Mest sannsynlig har ekspedisjonsteamet nå klart å overbevise alle gjestene om at vitenskap er både fascinerende og morsomt! Om bord får du nemlig førsteklasses kombinasjoner av underholdning og kunnskap.

En mann som står foran en kropp av vann
En statue foran en høy bygning
Dag 20
Montevideo
Fascinerende hovedstad
En statue foran en høy bygning

Montevideo bugner over av fargerike kulturer, med en vakker blanding av spansk, italiensk og art deco-arkitektur. Byen har lenge blitt omtalt som en av Sør-Amerikas mest interessante byer. Når du kommer i land, kan du besøke Ciudad Vieja (gamlebyen), som huser bygninger fra 1700-tallet, livlige Mercado del Puerto, Avenida 18 de Julio med sine mange teatre, museer og kunstgallerier, samt hvite sandstrender som omringer byen.

Hurtigrutens ekspedisjoner går til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte områder, hvor elementene rår og vi er prisgitt naturen. Derfor må aktiviteter/utflukter og reiserute tilpasses vær-, vind-, sjø- og isforhold. Sikkerhet og gode opplevelser for gjestene våre er alltid vår topp-prioritet. Siden vi alltid må være åpne for endringer, enten på grunn av værforhold eller overraskende muligheter som byr seg, er hver reise med Hurtigruten unik og aldri 100% spikret. Det er nettopp derfor vi kaller reisen en ekspedisjon!

Hva er inkludert

Inkludert

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • En hotellovernatting i Buenos Aires, inkludert frokost
 • Transport fra hotell til flyplass i Buenos Aires
 • Flybillett på økonomiklasse mellom Buenos Aires og Ushuaia
 • Transport i Ushuaia, inkludert en introduksjonstur
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch

Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2020
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 in Antarctica)
Senger 276
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser

Den originale Fram var det mest berømte fartøyet i sin samtid og resultatene av hennes ekspedisjoner var enestående. MS Fram viderefører arven fra den originale Fram, og bruken av avansert teknologi gjør skipet ekstra godt egnet for ekspedisjoner i polområdene.

Les mer om MS Fram

Valgfrie utflukter

På ekspedisjonscruise tilbyr vi inkluderte utflukter som kan reserveres uten ekstra kostnad. Disse inkluderte utfluktene kan ofte kombineres med andre utflukter i samme havn.

Vennligst merk at utflukter kan endres opp mot reisen. Utflukter er foreløpig ikke tilgjengelig for bestilling for reiser etter mars 2021.

Se den svarte browed Albatross Se den svarte browed Albatross

Stanley - Fuglekikking på Falklandsøyene

Antarktis

Lengde

Ca 3 timer

Pris per person

Fra kr 845

Utfluktskode

A-FAI11

Se utflukt
Bluff Cove Museum og Sea kål Cafe ved Bluff Cove Lagoon Beach Bluff Cove Museum og Sea kål Cafe ved Bluff Cove Lagoon Beach

Stanley - Tur til Bluff Cove lagunen

Antarktis

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 1 195

Utfluktskode

A-FAI10

Se utflukt
Den fantastiske utsikten over THW skipsvrak Lady Elizabeth Den fantastiske utsikten over THW skipsvrak Lady Elizabeth

Stanley - Tur til høydepunkter i Port Stanley

Antarktis

Lengde

2 timer

Pris per person

Fra kr 695

Utfluktskode

A-FAI7

Se utflukt
Flyfoto av port Stanley Flyfoto av port Stanley

Stanley – Historisk tur gjennom Stanley

Antarktis

Lengde

Ca 2 Timer

Pris per person

Fra kr 695

Utfluktskode

A-FAI14

Se utflukt
Fugletitting i Falklandsøyene. Fugletitting i Falklandsøyene.

Stanley - Fokus på Stanley

Antarktis

Lengde

Ca 1,5 time

Pris per person

Fra kr 495

Utfluktskode

A-FAI2

Se utflukt
Flyfoto av port Stanley, Falklandsøyene. Flyfoto av port Stanley, Falklandsøyene.

Stanley - Panormautsikt fra luften

Antarktis

Lengde

Ca 1,5 time

Pris per person

Fra kr 3 495

Utfluktskode

A-FAI9

Se utflukt
Saue gård på Long Island, Falklandsøyene. Saue gård på Long Island, Falklandsøyene.

Stanley - Long Island Farm

Antarktis

Lengde

Ca 4 timer

Pris per person

Fra kr 995

Utfluktskode

A-FAI13

Se utflukt
Gentoo Penguins, bleaker Island, Falklandsøyene. Gentoo Penguins, bleaker Island, Falklandsøyene.

Stanley – Vakker flytur til Bleaker Islands dyreliv

Antarktis

Lengde

Ca 3 Timer

Pris per person

Fra kr 3 995

Utfluktskode

A-FAI3

Se utflukt
En spasertur gjennom naturskjønne Falklandsøyene En spasertur gjennom naturskjønne Falklandsøyene

Stanley - Fottur på Falklandsøyene

Antarktis

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 845

Utfluktskode

A-FAI1

Se utflukt

Forleng reisen

Få mer ut av reisen med våre før- og etterprogram.

National Congress Building i Buenos Aires National Congress Building i Buenos Aires

Bytur i Buenos Aires

Sør-Amerika

Lengde

4 Timer

Fra

kr 282

Utfluktskode

CENBUE01

Se program
En tre båt i en kropp av vann En tre båt i en kropp av vann

Tur til Tigre-deltaet

Sør-Amerika

Lengde

4 Timer

Fra

kr 624

Utfluktskode

CENBUE03

Se program
Storslått bukt friidrett nyter det argentinske landskapet Storslått bukt friidrett nyter det argentinske landskapet

Estancia Santa Susana

Sør-Amerika

Lengde

7 Timer

Fra

kr 1 296

Utfluktskode

CENBUE05

Se program
En båt er forankret i en havn En båt er forankret i en havn

Vakker kjøretur og gåtur på verdens ende

Sør-Amerika

Lengde

3 Timer

Fra

kr 552

Utfluktskode

CENUSH04

Se program
Patagonia tilbyr noen av de største dyrelivet på planeten Patagonia tilbyr noen av de største dyrelivet på planeten

Ville, vakre Patagonia (4 dager, 3 netter)

Sør-Amerika

Lengde

4 dager

Fra

kr 12 672

Utfluktskode

PATPRE

Se program
Et tre ved siden av en kropp av vann Et tre ved siden av en kropp av vann

Tierra del Fuego nasjonalpark i Ushuaia

Sør-Amerika

Lengde

4 Timer

Fra

kr 1 170

Utfluktskode

CENUSH01

Se program