Chilenske fjorder, Antarktis, Falklandsøyene – Store oppdagere og dyreliv

Lengde: 18 dager

Frokost, lunsj og middag inkludert
 • Se isbreer, villmark og dyreliv i de chilenske fjordene
 • Reis til verdens ende og opplev det unike dyrelivet og landskapet i Antarktis og Falklandsjøen
 • Aktivitetssenter og forelesninger om populære emner om bord
 • Bli med på spennende landganger og utflukter med vårt profesjonelle ekspedisjonsteam
Isfjell i Antarctic Sound. Som den moderne eventyreren du er, får du oppleve den uberørte villmarken.
Bilde: Karsten Bidstrup
Chilenske fjorder, Antarktis, Falklandsøyene
Utforsk isfjell på nært hold. Når vi går i land har du mulighet til å bli med på fotturer, kajakkpadling eller å cruise rundt i havet i tenderbåter.
Bilde: Marsel van Oosten
Utforsk isfjell på nært hold. Når vi går i land har du mulighet til å bli med på fotturer, kajakkpadling eller å cruise rundt i havet i tenderbåter.
Kom nær dyrelivet i Wilhelmina Bay, ofte kalt ”Whale-mina Bay” på grunn av områdets mange knølhvaler.
Bilde: Andreas Kalvig Anderson

Reiseplan

Reis i harmoni med naturelementene mot verdens mest øde kontinent. Ekspedisjonen tar deg gjennom de fantastiske chilenske fjordene, før du etter flere dager på åpent hav får se det et hvitt kontinent vokse frem i horisonten. I Antarktis blir du møtt av store, mektige isbreer, pingviner som flokker seg rundt deg, et hav av hvaler – og et eventyr du aldri vil glemme. På aktivitetssentret om bord har vi spennende forelesninger, alt laget for at du skal få mest ut av turen din.
Dag 1
Santiago de Chile
Spennende og variert
En visning av en by om natten

Eventyret starter med en hotellovernatting i Santiago de Chile. Chiles hovedstaden er spennende og variert, med mye å utforske. Fra isbreene i Andesfjellene på bygrensen, høye fjell og skyskrapere til fredfulle parker, kolonial arkitektur, bohemske kvartaler og Mapacho-elven.

En visning av en by om natten
Kommunale kirkegård i Punta Arenas
Dag 2
Santiago de Chile/Punta Arenas
La ekspedisjonen starte
Kommunale kirkegård i Punta Arenas

Du flyr til Punta Arenas, hvor MS Roald Amundsen står klar til å ta deg med på ekspedisjonen til Antarktis.

Dag 3
Chilenske fjorder
De fantastiske fjordene i Chile
En kropp av vann med et fjell i bakgrunnen

Vi cruiser gjennom Beaglekanalen med smale passasjer, fantastiske fjorder og fjell som stuper ned i havet. Den rå og øde naturen virker nærmest uberørt av mennesker. Isen har presset seg ut mellom fjellene og etterlatt isolerte øyer og skjulte bukter som til sammen utgjør dette unike, chilenske fjordlandskapet.

En kropp av vann med et fjell i bakgrunnen
En båt sitter på toppen av Austfonna
Solnedgang over Drakestredet
Solnedgang i Drakestredet.
Bilde: Andrea Klaussner
Dag 4-5
Drakestredet
Kapp Horn og det beryktede Drakestredet
En båt sitter på toppen av Austfonna

Når verdens mest ikoniske steder rangeres, kommer Kapp Horn ofte høyt opp på listen. På nesten 56 grader sør, er dette det sørligste punktet i Sør-Amerika. Før Panamakanalen ble åpnet måtte sjøfarere passere den beryktede odden for å komme seg fra den ene siden av Amerika til den andre. Området er kjent for sine svært utfordrende sjø- og værforhold, men hvis været er på vår side prøver vi å gå i land. På ekspedisjonen videre bruker MS Roald Amundsen halvannen til to dager på å krysse Drakestredet, avhengig av værforholdene. Den enorme vannmengden som passerer her, beveger seg ved hjelp av vestlige vinder fra Stillehavet gjennom Drakestredet og inn i Scotiasjøen i øst. Drakestredet er en del av Sørishavsstrømmen, den største havstrømmen i verden. Hvert sekund transporteres mellom 95 og 150 millioner kubikkmeter vann fra øst til vest. Når vi krysser Drakestredet, seiler vi over Scotiaplaten og havdyp på opptil 6000 meter. Drakestredet kan by på svært røffe værforhold, men noen ganger er det rolig. Vanligvis er forholdene et sted midt i mellom.

Gentoo pingviner i Neko Harbour, Antarktis
Dag 6-12
Antarktis
Antarktis – umulig å beskrive
Dag 6-12
Antarktis
Antarktis – umulig å beskrive
Gentoo pingviner i Neko Harbour, Antarktis
Bøylepingviner i Neko Harbour, Antarktis. Pingviner, seler, hvaler og store flokker med sjøfugler gir liv til verden sørligse kontinent.
Bilde: Andrea Klaussner

Antarktis er isolert fra resten av verden. 90 prosent av klodens is finnes på dette frosne kontinentet, og isen som dekker landmassen kan ha opptil 4000 meter tykkelse. Om vinteren kan det se ut som kontinentet dobles på grunn av havisen som dannes utenfor kysten. Om sommeren yrer området av pingviner, hvaler og seler. De fleste dyrene her livnærer seg av krill, og det er virkelig rom for fråtsing. Den samlede biomassen til antarktisk krill i Sørishavet anslås nemlig å være mellom 400 og 500 millioner tonn. Antarktistraktaten slår fast at dette skal være et kontinent viet til fred, vitenskap og turisme. Mennesker skal ikke forstyrre eller ødelegge kontinentets naturlige balanse. Gjennom tusenvis av år har Antarktis utviklet seg uten at mennesker har blandet seg inn, og vi følger strenge miljømessige retningslinjer og regler når vi seiler i dette området. Vi vil ikke legge igjen noe annet enn fotspor og ikke ta noe annet enn bilder. Hver eneste ekspedisjon til Antarktis er unik. Selv ikke den mest sofistikerte teknologien kan overstyre de klimatiske utfordringene som møter oss i denne delen av verden. Vi tilpasser oss derfor hele tiden, og endrer ofte ruter og planer underveis. Vær-, vind- og isforhold har stor innvirkning på dagsprogrammene våre. Men det innebærer også at vi utnytter oss av ideelle forhold når de oppstår. Det kan bety at vi tilbringer timevis på land, i kajakk, på fotturer, eller at vi cruiser rundt i havet blant hvaler. Vi prøver å gå i land flere steder, blant annet på Deception Island, Half Moon Island, Brown Bluff, Cuverville Island og Neko Harbour. Felles for alle stedene er at du blir møtt av uberørt, majestetisk natur. La deg imponere av store isbreer, isfjell, gamle hvalfangststasjoner, pingviner og seler. Det er nærmest umulig å beskrive dette storslåtte kontinentet. Som en Antarktis-veteran en gang sa: ”Hvis du kan beskrive Antarktis med ord, så har du mest sannsynlig aldri vært der.”

Vandring på de majestetiske klippene av Deception Island
En ekspedisjon til Antarktis er noe av det mest spennende du kan gjøre. Sammen skal vi utforske et av verdens mest avsidesliggende områder, som fotturer i kippene på Deception Island.
Bilde: Karsten Bidstrup
Kajakkpadling utenfor Cuverville Island, Antarktis
Kajakkpadling utenfor Cuverville Island i Antarktis. Våre skip er designet for å tilfredsstille behovene til moderne eventyrere – både om bord og på land.
Bilde: Karsten Bidstrup
En gruppe mennesker som sitter i et rom
Dag 13
Til havs
Forelesninger og dyrelivsobservasjon fra dekk
En gruppe mennesker som sitter i et rom

Etter at du har sett dette utrolige kontinentet med dine egne øyne, setter vi kursen mot Falklandsøyene, som består av to store øyer og rundt 700 småøyer. Kaptein John Strong på HMS Welfare gjennomførte den første registrerte ilandstigningen på disse øyene i 1690. Du vil fortsatt kunne delta i spennende forelesninger om bord, hvor du blant annet får lære mer om den dramatiske historien fra området. Fra dekk kan observere det rike dyrelivet – og husk å løfte blikket for å få øye på albatrossen.

Skipsvrak på New Island, Falklandsøyene
Dag 14-16
Falklandsøyene
På kanten av Antarktis
Dag 14-16
Falklandsøyene
På kanten av Antarktis
Skipsvrak på New Island, Falklandsøyene
Bilde: Karsten Bidstrup

Etter oppholdet i Antarktis kan det være nokså surrealistisk å plutselig ankomme en slags miniversjon av England, med røde telefonkiosker, røde busser og engelske puber. Stanley er hovedstaden på Falklandsøyene, men likevel en ganske liten by. Du kan rusle gjennom hele byen i løpet av en dag, eller du kan bli med på utflukter hvor du får utforske villmarken og det yrende dyrelivet i omgivelsene rundt. Falklandsøyene byr på klar, blå himmel, store åpne landskap og fantastiske hvite sandstrender. På den vestligste bosatte delen av Falklandsøyene ligger avsidesliggende gårder som har vært i de samme familienes eie i seks-syv generasjoner. Sauer beiter ved siden av klippehopperpingviner og store albatrosskolonier, gjess beiter i vannkanten, mens rovfuglen brungumpkarakar patruljerer ovenfra. Carcass-øya er et paradis for fugleentusiaster, med et stort antall ender, gjess, pingviner, albatrosser og karakaraer. Dette er også en av de få øyene som har trær. Vi bruker småbåter for å komme oss i land og utforske, gå fotturer eller se nærmere på de mange forskjellige fugleartene.

Valgfrie utflukter
 • Stanley - Fuglekikking på Falklandsøyene
  Se og fotografer noen av de flotteste fuglene i verden! På denne ekslusive turen til Falklandsøyene får du se noe av det flotteste innen landskap, dyreliv og planteliv.
 • Stanley - Tur til Bluff Cove lagunen
  Nyt et privat dyrelivsparadis på denne eksklusive utflukten, der vi får se kongepingvin, bøylepingvin og magellanpingvin, i tillegg til en mengde sjøfugler. Utflukten avsluttes med kaffe eller te på en kafé på stranda.
 • Stanley – Vakker flytur til Bleaker Islands dyreliv
  Eventyrlig flytur for å møte pingviner.
 • Stanley - Fottur på Falklandsøyene
  Dette er en eksklusiv mulighet for naturentusiaster til å utforske dyre- og planteliv på Falklandsøyene.
 • Stanley - Panormautsikt fra luften
  Opplev Falklandsøyene fra lufta når vi flyr over et variert og fascinerende landskap. Du vil se vill natur og vakker kyst, men hold også øynene åpne for hval og delfiner i havet!
 • Stanley – Fokus på Stanley
  Opplev Stanley til fots.
 • Stanley - Høydepunkter i Port Stanley
  Hvis du vil se det beste av Stanley på kort tid, er dette den perfekte turen for deg! Bli med på en guidet busstur rundt interessante severdigheter mens du lytter til historien om Falklandsøyene.
 • Stanley – Historisk tur gjennom Stanley
  Utvid din historiske kunnskap med denne to-timers guidede turen gjennom Falklandsøyenes hovedstad.
Fottur på New Island, Falklandsøyene
Fottur på New Island, Falklandsøyene.
Bilde: Genna Roland
The Falkands-en verden av kontraster, fra de røde bussene og engelske puber av Stanley til store åpne områder, fantastiske hvite sandstrender og rikt dyreliv.
En mann som står foran en kropp av vann
Dag 17
Til havs
Magellanstredet
En mann som står foran en kropp av vann

I Magellanstredet nærmer ekspedisjonen seg slutten, og vi oppsummerer alt vi har opplevd. Husk å tilbringe tid på dekk hvor du kan se enda mer dyreliv.

Dag 18
Punta Arenas/Santiago de Chile
Ekspedisjonen avsluttes
Kommunale kirkegård i Punta Arenas

Vi ankommer Punta Arenas om morgenen. Etter flyturen tilbake til Santiago de Chile kan du forlenge ferien din med et etterprogram i denne imponerende regionen, dersom du ønsker.

Kommunale kirkegård i Punta Arenas
Hurtigrutens ekspedisjoner går til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte områder, hvor elementene rår og vi er prisgitt naturen. Derfor må aktiviteter/utflukter og reiserute tilpasses vær-, vind-, sjø- og isforhold. Sikkerhet og gode opplevelser for gjestene våre er alltid vår topp-prioritet. Siden vi alltid må være åpne for endringer, enten på grunn av værforhold eller overraskende muligheter som byr seg, er hver reise med Hurtigruten unik og aldri 100% spikret. Det er nettopp derfor vi kaller reisen en ekspedisjon!

Hva er inkludert

Inkludert

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • En hotellovernatting i Santiago de Chile, inkludert frokost
 • Transport fra hotell til flyplassen i Santiago de Chile
 • Flyreise tur/retur på økonomiklasse mellom Santiago de Chile og Punta Arenas
 • Transport i Punta Arenas med en orienteringstur inkludert
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert

 • Internasjonale flyreiser
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
MS Roald Amundsen
Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
A small boat in a large body of water

Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 530 (500 in Antarctica)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills

Valgfrie utflukter

På enkelte ekspedisjonscruise tilbyr vi inkluderte utflukter som kan reserveres uten ekstra kostnad. Disse inkluderte utfluktene kan ofte kombineres med andre utflukter i samme havn.

Vennligst merk at utflukter kan endres opp mot reisen. Utflukter er foreløpig ikke tilgjengelig for bestilling for reiser etter mars 2021.

Se den svarte browed Albatross Se den svarte browed Albatross

Stanley - Fuglekikking på Falklandsøyene

Antarktis

Lengde

Ca 3 timer

Pris per person

Fra kr 845

Utfluktskode

A-FAI11

Se utflukt
Bluff Cove Museum og Sea kål Cafe ved Bluff Cove Lagoon Beach Bluff Cove Museum og Sea kål Cafe ved Bluff Cove Lagoon Beach

Stanley - Tur til Bluff Cove lagunen

Antarktis

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 1 195

Utfluktskode

A-FAI10

Se utflukt
Gentoo Penguins, bleaker Island, Falklandsøyene. Gentoo Penguins, bleaker Island, Falklandsøyene.

Stanley – Vakker flytur til Bleaker Islands dyreliv

Antarktis

Lengde

Ca 3 Timer

Pris per person

Fra kr 3 995

Utfluktskode

A-FAI3

Se utflukt
En spasertur gjennom naturskjønne Falklandsøyene En spasertur gjennom naturskjønne Falklandsøyene

Stanley - Fottur på Falklandsøyene

Antarktis

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 845

Utfluktskode

A-FAI1

Se utflukt
Flyfoto av port Stanley, Falklandsøyene. Flyfoto av port Stanley, Falklandsøyene.

Stanley - Panormautsikt fra luften

Antarktis

Lengde

Ca 1,5 time

Pris per person

Fra kr 3 495

Utfluktskode

A-FAI9

Se utflukt
Fugletitting i Falklandsøyene. Fugletitting i Falklandsøyene.

Stanley - Fokus på Stanley

Antarktis

Lengde

Ca 1,5 time

Pris per person

Fra kr 495

Utfluktskode

A-FAI2

Se utflukt
Den fantastiske utsikten over THW skipsvrak Lady Elizabeth Den fantastiske utsikten over THW skipsvrak Lady Elizabeth

Stanley - Tur til høydepunkter i Port Stanley

Antarktis

Lengde

2 timer

Pris per person

Fra kr 695

Utfluktskode

A-FAI7

Se utflukt
Flyfoto av port Stanley Flyfoto av port Stanley

Stanley – Historisk tur gjennom Stanley

Antarktis

Lengde

Ca 2 Timer

Pris per person

Fra kr 695

Utfluktskode

A-FAI14

Se utflukt

Forleng reisen

Få mer ut av reisen med våre før- og etterprogram.

Torres del Paine nasjonal Park Torres del Paine nasjonal Park

Chilensk Patagonia Førprogram

Sør-Amerika

Lengde

4 dager

Fra

kr 15 414

Utfluktskode

CENPUQPRE

Se program

Santiago – Atacama-ørkenen (utflukt med overnatting)

Sør-Amerika

Lengde

6 dager

Fra

kr 16 086

Utfluktskode

CENCJCPOST

Se program
En stor stein statue foran en bygning En stor stein statue foran en bygning

Santiago – Det beste i Santiago de Chile

Sør-Amerika

Lengde

4 Timer

Fra

kr 384

Se program
Et tog kake sitter på toppen av en fargerik leketøy på et bord Et tog kake sitter på toppen av en fargerik leketøy på et bord

Santiago – Chilensk folkeshow og middag (21/22)

Sør-Amerika

Lengde

4 Timer

Fra

kr 1 194

Utfluktskode

SCL02

Se program
Bli med oss for en smaking av vin på en av de lokale vingårdene Bli med oss for en smaking av vin på en av de lokale vingårdene

Vingård og vinsmaking i Santiago

Sør-Amerika

Lengde

4 Timer

Fra

kr 954

Utfluktskode

CENSCL03

Se program
;