Chilenske fjorder, Antarktis og Falklandsøyene - Store oppdagere og dyreliv

Reis i harmoni med naturelementene mot verdens mest øde kontinent. Ekspedisjonen tar deg gjennom de fantastiske chilenske fjordene, før du etter flere dager på åpent hav får se det et hvitt kontinent vokse frem i horisonten. I Antarktis blir du møtt av store, mektige isbreer, pingviner som flokker seg rundt deg, et hav av hvaler – og et eventyr du aldri vil glemme. På aktivitetssentret om bord har vi spennende forelesninger, alt laget for at du skal få mest ut av turen din.

 • Se isbreer, villmark og dyreliv i de chilenske fjordene
 • Reis til verdens ende og opplev det unike dyrelivet og landskapet i Antarktis og Falklandsjøen
 • Aktivitetssenter og forelesninger om populære emner om bord
 • Bli med på spennende landganger og utflukter med vårt profesjonelle ekspedisjonsteam
Tilbud

8 000 kr i rabatt pr. person

Bli med Hurtigruten om bord i 2019! Nå får du 8 000 ,– i rabatt pr. person om du om du bestiller denne reisen innen 1. mars 2019. Prisene du ser er fratrukket rabatt.

Se alle utvalgte reiser med avreise i 2019 her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Dette er en ekspedisjon hvor elementene rår, og været, og vind- og is forhold bestemmer hvor vi seiler. Sikkerhet setter vi høyt og Kapteinen bestemmer endelig reiserute mens vi seiler. Derfor er denne reiseruten en indikasjon på hva du kan oppleve, og dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

Utreise November - desember 2019, januar - mars 2020

Avreisehavn Santiago de Chile
Oversikt

Fra høye fjell i de chilenske fjordene til nære møter med dyrelivet i Antarktis

Ekspedisjonen starter i Punta Arenas, før vi tar deg med til vakre Patagonia. Videre krysser vi det røffe Drakestredet mot Antarktis – den frosne ørkenen i sør.

Endeløst hvitt landskap, yrende dyreliv og fascinerende historie

I Antarktis går vi i land på en rekke historiske steder. På Deception Island ligger en havn som var en viktig base for hvalfangst frem til 1905. Øya Cuverville huser store kolonier med Chinstrapp-pingviner, og Port Lockroy er en britisk base fra andre verdenskrig. Wilhelmina Bay blir ofte kalt ”Whale-mina Bay” på grunn av områdets mange knølhvaler. Brown Bluff kjennetegnes av de 750 meter høye klippene som dominerer landskapet.

Når vi går i land på de stedene vi besøker, har du mulighet til å bli med på fotturer, kajakkpadling eller å cruise rundt i havet blant hvaler og hilse på lokale pingviner. Som den moderne eventyreren du er, får du oppleve den uberørte villmarken på den mest miljøvennlige måten – ettersom du reiser med et moderne ekspedisjonsskip.

En verden av kontraster

Videre setter vi kursen mot Falklandsøyene. På dette britiske territoriet blir du møtt av en verden full av kontraster. Fra Stanleys røde busser og engelske puber til store, åpne landskap, fantastiske hvite sandstrender og et rikt dyreliv i omgivelsene rundt.

Om bord har dere gode muligheter til å lære og dele opplevelser med familie og nye venner. MS Roald Amundsen er et skip bygget og designet for å møte behovene til moderne oppdagelsesreisende - både på dekk og når du går i land. Aktivitetssentret er hvor du møter andre eventyrere for vitenskapelig morro med vårt ekspedisjonsteam, uansett alder. I medierommet om bord viser vi dages høydepunkter, så om du ikke gikk i land eller var med på en utflukt, kan du ta del i oppdagelsene med filmer og bilder på slutten av hver dag. Alt vitenskapelig innhold presenteres på en livelig, morsom og forståeling måte. Førsteklasses "edutainment", så å si!

Bli med på en reise til Antarktis du sent vil glemme!

Dag 1
35--Santiago-just.jpg

Spennende og variert

Santiago de Chile

Eventyret starter med en hotellovernatting i Santiago de Chile. Chiles hovedstaden er spennende og variert, med mye å utforske. Fra isbreene i Andesfjellene på bygrensen, høye fjell og skyskrapere til fredfulle parker, kolonial arkitektur, bohemske kvartaler og Mapacho-elven.

Dag 2
_R7D2010.jpg

La ekspedisjonen starte

Santiago de Chile/Punta Arenas

Du flyr til Punta Arenas, hvor MS Roald Amundsen står klar til å ta deg med på ekspedisjonen til Antarktis.

Dag 3
_R7D1719_HDR-2.jpg

De fantastiske fjordene i Chile

Chilenske fjorder

Vi cruiser gjennom Beaglekanalen med smale passasjer, fantastiske fjorder og fjell som stuper ned i havet. Den rå og øde naturen virker nærmest uberørt av mennesker. Isen har presset seg ut mellom fjellene og etterlatt isolerte øyer og skjulte bukter som til sammen utgjør dette unike, chilenske fjordlandskapet.

Dag 4-5
1200x600_Drake_Passage_R7D6256.jpg

Kapp Horn og det beryktede Drakestredet

Drakestredet

Når verdens mest ikoniske steder rangeres, kommer Kapp Horn ofte høyt opp på listen. På nesten 56 grader sør, er dette det sørligste punktet i Sør-Amerika. Før Panamakanalen ble åpnet måtte sjøfarere passere den beryktede odden for å komme seg fra den ene siden av Amerika til den andre. Området er kjent for sine svært utfordrende sjø- og værforhold, men hvis været er på vår side prøver vi å gå i land. På ekspedisjonen videre bruker MS Roald Amundsen halvannen til to dager på å krysse Drakestredet, avhengig av værforholdene. Den enorme vannmengden som passerer her, beveger seg ved hjelp av vestlige vinder fra Stillehavet gjennom Drakestredet og inn i Scotiasjøen i øst. Drakestredet er en del av Sørishavsstrømmen, den største havstrømmen i verden. Hvert sekund transporteres mellom 95 og 150 millioner kubikkmeter vann fra øst til vest. Når vi krysser Drakestredet, seiler vi over Scotiaplaten og havdyp på opptil 6000 meter. Drakestredet kan by på svært røffe værforhold, men noen ganger er det rolig. Vanligvis er forholdene et sted midt i mellom.

Dag 6-12
1200x600_Antarctica+landscapes+Neko+Harbour.jpg

Antarktis – umulig å beskrive

Antarktis

Antarktis er isolert fra resten av verden. 90 prosent av klodens is finnes på dette frosne kontinentet, og isen som dekker landmassen kan ha opptil 4000 meter tykkelse. Om vinteren kan det se ut som kontinentet dobles på grunn av havisen som dannes utenfor kysten. Om sommeren yrer området av pingviner, hvaler og seler. De fleste dyrene her livnærer seg av krill, og det er virkelig rom for fråtsing. Den samlede biomassen til antarktisk krill i Sørishavet anslås nemlig å være mellom 400 og 500 millioner tonn. Antarktistraktaten slår fast at dette skal være et kontinent viet til fred, vitenskap og turisme. Mennesker skal ikke forstyrre eller ødelegge kontinentets naturlige balanse. Gjennom tusenvis av år har Antarktis utviklet seg uten at mennesker har blandet seg inn, og vi følger strenge miljømessige retningslinjer og regler når vi seiler i dette området. Vi vil ikke legge igjen noe annet enn fotspor og ikke ta noe annet enn bilder. Hver eneste ekspedisjon til Antarktis er unik. Selv ikke den mest sofistikerte teknologien kan overstyre de klimatiske utfordringene som møter oss i denne delen av verden. Vi tilpasser oss derfor hele tiden, og endrer ofte ruter og planer underveis. Vær-, vind- og isforhold har stor innvirkning på dagsprogrammene våre. Men det innebærer også at vi utnytter oss av ideelle forhold når de oppstår. Det kan bety at vi tilbringer timevis på land, i kajakk, på fotturer, eller at vi cruiser rundt i havet blant hvaler. Vi prøver å gå i land flere steder, blant annet på Deception Island, Half Moon Island, Brown Bluff, Cuverville Island og Neko Harbour. Felles for alle stedene er at du blir møtt av uberørt, majestetisk natur. La deg imponere av store isbreer, isfjell, gamle hvalfangststasjoner, pingviner og seler. Det er nærmest umulig å beskrive dette storslåtte kontinentet. Som en Antarktis-veteran en gang sa: ”Hvis du kan beskrive Antarktis med ord, så har du mest sannsynlig aldri vært der.”

Dag 13
_R478563.jpg

Forelesninger og dyrelivsobservasjon fra dekk

Til havs

Etter at du har sett dette utrolige kontinentet med dine egne øyne, setter vi kursen mot Falklandsøyene, som består av to store øyer og rundt 700 småøyer. Kaptein John Strong på HMS Welfare gjennomførte den første registrerte ilandstigningen på disse øyene i 1690. Du vil fortsatt kunne delta i spennende forelesninger om bord, hvor du blant annet får lære mer om den dramatiske historien fra området. Fra dekk kan observere det rike dyrelivet – og husk å løfte blikket for å få øye på albatrossen.

Dag 14-16
Falkland_Islands_0312-West-Point-18_ThemeMedia-HildeFoss.jpg

På kanten av Antarktis

Falklandsøyene

Etter oppholdet i Antarktis kan det være nokså surrealistisk å plutselig ankomme en slags miniversjon av England, med røde telefonkiosker, røde busser og engelske puber. Stanley er hovedstaden på Falklandsøyene, men likevel en ganske liten by. Du kan rusle gjennom hele byen i løpet av en dag, eller du kan bli med på utflukter hvor du får utforske villmarken og det yrende dyrelivet i omgivelsene rundt. Falklandsøyene byr på klar, blå himmel, store åpne landskap og fantastiske hvite sandstrender. På den vestligste bosatte delen av Falklandsøyene ligger avsidesliggende gårder som har vært i de samme familienes eie i seks-syv generasjoner. Sauer beiter ved siden av klippehopperpingviner og store albatrosskolonier, gjess beiter i vannkanten, mens rovfuglen brungumpkarakar patruljerer ovenfra. Carcass-øya er et paradis for fugleentusiaster, med et stort antall ender, gjess, pingviner, albatrosser og karakaraer. Dette er også en av de få øyene som har trær. Vi bruker småbåter for å komme oss i land og utforske, gå fotturer eller se nærmere på de mange forskjellige fugleartene.

Dag 17
Fotograf_R7D8370.jpg

Magellanstredet

Til havs

I Magellanstredet nærmer ekspedisjonen seg slutten, og vi oppsummerer alt vi har opplevd. Husk å tilbringe tid på dekk hvor du kan se enda mer dyreliv.

Dag 18
1200x600_Punta_Arenas_R7D2014.jpg

Ekspedisjonen avsluttes

Punta Arenas/Santiago de Chile

Vi ankommer Punta Arenas om morgenen. Etter flyturen tilbake til Santiago de Chile kan du forlenge ferien din med et etterprogram i denne imponerende regionen, dersom du ønsker.

Ankomst November - desember 2019, januar - march 2020

26. November 2018, 12. Desember 2018, 28. Desember 2018 og 13. Januar 2019

Sted Punta Arenas/Santiago de Chile
Oversikt

INKLUDERT :

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • En hotellovernatting i Santiago de Chile, inkludert frokost
 • Transport fra hotell til flyplassen i Santiago de Chile
 • Flyreise tur/retur på økonomiklasse mellom Santiago de Chile og Punta Arenas
 • Transport i Punta Arenas med en orienteringstur inkludert
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
Om bord

Alt du trenger å vite om et cruise med Hurtigruten

Lær mer om hva du kan gjøre og oppleve om bord på MS Roald Amundsen

Opplevelser

Utflukter på reisen

Kom nærmere naturen og lær mer om destinasjonen med våre valgfrie utflukter. Utfluktene kan forhåndsbestilles når du bestiller din reise på nett. Utfluktene kan også kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledig kapasitet.

Bildegalleri

La deg inspirere med bilder fra Sør-Amerika og det hvite kontinentet.

Video

Se videoer fra tidligere Hurtigruten-ekspedisjoner.

Kontakt oss