Den Ultimate Antarktis-opplevelsen

Buenos Aires - Antarktis

Når du blir med på den mest ambisiøse reisen vår til Antarktis, er det lurt å reise med åpent sinn og forvente overraskelser underveis. På denne episke reisen får du oppleve de isolerte Falklandsøyene, vakre Sør-Gerogia og de ville Sør-Orknøyene før vi utforsker det store og hvite kontinentet Antarktis. På denne 20 dagers ekspedisjonen kan du oppleve et mangfoldig dyreliv i havet og på land, i et landskap som er helt annerledes enn alt annet du noensinne har opplevd. Vårt ekspedisjonsteam tar deg med på fotturer, klatreturer og ut i kajakk - og sørger for at du får en overveldende og eventyrlig opplevelse.

 • Legg ut på en komplett ekspedisjon til både Antarktis og de subantarktiske øyer
 • Tilbring en rekke opplevelsesrike dager i Sør-Georgia, med eksotisk dyreliv og majestetisk natur
 • Utforsk uberørte Antarktis i midten av sesongen, når pingvinene har ankommet og er klare for å klekke
 • Delta i vårt omfattende program med ekspedisjonsteamet om bord, som inkluderer presentasjoner om Antarktis' historie, miljø og dyreliv

Oversikt

Reisen starter i byen som er oppkalt etter sjøfarernes skytshelgen, Buenos Aires i Argentina. Utforsk byen på egenhånd, før du reiser videre til Ushuaia der MS Fram ligger klart til å ta deg med på ekspedisjon.

Vi krysser Drakestredet og åpent hav, før vi kommer til Falklandsøyene. Først utforsker vi nordvest-delen av Falklandsøyene, og deretter fortsetter vi til Stanley som er hovedstaden. Her kan du bli med på et stort utvalg av spennende utflukter.

Fascinerende Sør-Georgia

På vei til Sør-Georgia fortsetter forelesningene om bord, slik at du er forberedt på de unike opplevelsene som venter her. Stedet er kjent som Sørishavets Serengeti, og er et av verdens mest populære steder for naturfotografer. Vi seiler inn i Drygalskifjorden, besøker Fortuna Bay og noen av de forlatte hvalfangerstasjonene som finnes her.

Etter en tur innom de øde Sør-Orknøyene seiler vi videre mot verdens tørreste, kaldeste, vindfulle og mest øde kontinent. Underveis fortsetter forelesningene om bord. Vi kommer til å vektlegge retningslinjene om hvordan man forholder seg til dyrelivet og villmarken i Antarktis uten å forstyrre eller ødelegge.

Isolerte og storslåtte Antarktis

Antarktis er det eneste kontinentet som er dedikert til forskning og fred. Vi besøker steder som har utviklet seg gjennom millioner av år, uten menneskelig påvirkning. Dyrene som bor her er ikke redde for mennesker. Vi går i land og besøker blant annet Whalers Bay, Deception Island, Half Moon Island og Browns Bluff der det varierte landskapet og dyrelivet er helt unikt. Ekspedisjonsteamet tar deg med på fotturer langs strendene og opp på fjellene, kajakkturer mellom isfjell og dyreliv. Det blir også mulighet til å overnatte på land, slik at du virkelig får føle deg som tidligere tiders polfarere.

Seilasen tilbake til Sør-Amerika går over Drakestredet. Når vi kommer til verdens sørligste by, Ushuaia, er ekspedisjonen over.

Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord
 • En natt på hotell inkl frokost i Buenos Aires før reisens start
 •  Transfer mellom hotell og flyplass i Buenos Aires
 • Flyreise mellom Buenos Aires og Ushuaia t/r på økonomiklasse 
 • Transfer i Ushuaia mellom flyplass og skip, med orientering
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar ilandstigninger og aktiviteter om bord
 • Kaffe og te om bord
 • Suiter har en rekke inkluderte tilleggstjenester som drikke til måltider og en velkomstgave 

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Tabellen viser priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Obligatorisk helseerklæring 
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Dette er en ekspedisjon hvor elementene rår, og været, og vind- og is forhold bestemmer hvor vi seiler. Sikkerhet setter vi høyt og Kapteinen bestemmer endelig reiserute mens vi seiler. Derfor er denne reiseruten en indikasjon på hva du kan oppleve, og dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

Desember 2017

Avreisehavn
Dag 1
1200x600_Buenos Aires_©Trixi Lange-Hitzbleck_day1.png
Bilde: Trixi Lange-Hitzbleck Bilde

I tangoens fødested


Sted: Buenos Aires

Utforsk Buenos Aires, også kalt “Sør-Amerikas Paris”, på egen hånd og få en smak av hva Tangoens fødested har å tilby. 

Dag 2
1200x600_Ushuaia_©Tommy Simonsen_day2.png
Bilde: Tommy Simonsen Bilde

Alle mann om bord


Sted: Buenos Aires/Ushuaia

Du flyr fra Buenos Aires om morgenen, og har et par timer til å bli bedre kjent med Ushuaia, verdens sydligste by. Ved ankomst har du mulighet for å bli med på en utflukt til den fantastiske nasjonalparken Tierra del Fuego, før du stiger om bord MS Fram senere på dagen.

Dag 3
1200x600_At sea_©Hurtigruten_day2-6-7-11-13-18-19.png

På åpent hav


Sted: Drakestredet

Vi setter kursen mot Falklandsøyene, 480 kilometer øst for tuppen av Sør-Amerika og ca. 1000 kilometer nord for Sør-Shetlandsøyene i Antarktis.

Nyt livet ombord og hold utkikk etter dyreliv, eller bli med ekspedisjonsteamet når de holder foredrag.

Dag 4
1200x600_Falklands_Jesper-Nielsen.jpg
Bilde: Jesper Nielsen Bilde

Avsidesliggende gårder


Sted: Falklandsøyene

Falklandsøyene består av 2 store øyer og rundt 700 mindre øyer. Og det bor rundt 3000 personer her. Når vi når det vestligste bosetningen på Falklandsøyene vil du se øde gårder som har vært i samme familie i seks eller 7 generasjoner. Sauene beiter sammen med enorme kolonier av albatrosser, rockhopperpingviner og makaronipingviner, mens rovfuglen Stariated caracara, sirkler i luften over og sebragåsa beiter i vannkanten.

Dag 5
1200x600_Falklands_©Marsel_van_Oosten_day4-5.png
Bilde: Marsel van Oosten Bilde

Møt pingvinene


Sted: Falklandsøyene

Falklandsøyene har fantastiske klar, blå himmel, åpne horisonter og storslåtte hvite sandstrender.  Hils på pingvinene, de vil nærme seg deg om du står stille, de stopper opp og ser på deg, før de fortsetter sin egen vei, i total ignoranse til ditt nærvær. Men dette gir deg eksepsjonelt gode fotomuligheter.  Stanley, hovedstaden på Falklandsøyene er et fantastisk utgangspunkt for de ulike utfluktene vi tilbyr her. Byen kan du også enkelt oppleve på egenhånd til fots. De fleste butikker og severdigheter ligger ved havnen.

Dag 6-7
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day5-12.png
Bilde: Trond Gansmoe Johnsen Bilde

Undrene i Sør-Georgia


Sted: Sørishavet

Vi bruker to dager over til vakre Sør-Georgia. Underveis kan du delta i en rekke foredrag om områdets dyreliv, samt hvalfangst og polarhistorie.

Sør-Georgia har en innholdsrik historie innen ekspedisjoner, hvalfangst og konflikter, og dette er bakteppet til en øy med røft og vilt landskap med yrende dyreliv. Vårt ekspedisjonsteam kjenner godt til de mange kontrastene av Sør-Georgia, fra geologien og glasiologien til paringsritualet til albatrossene og legendene til de norske hvalfangerne. En av den fascinerende historien som blir fortalt er om Sir Ernest Shackleton og hans menn om bord den skjebnesvangre Endurance, og hans forbløffende prestasjon av tapperhet og sjøerfarenhet.

Dag 8
1200x600_South_Georgia_©Marsel_van_Oosten_day8-10.png
Bilde: Marsel van Oosten Bilde

Storslått natur


Sted: Sør-Georgia

Sør-Georgia har et praktfullt fjellandskap med isbreer og strender, og med yrende dyreliv overalt. Vi planlegger besøk på Fortuna Bay, og på noen av Sør-Georgias forlatte hvalfangsstasjoner.  I løpet av oppholdet vårt her vil du få sett elefantseler som slapper av på stranden, pelsselunger som løper ned og opp av vannet, albatrosser som svever over hodet på deg, og tusenvis av kongepingviner. 

Dag 9
South Georgia_ ©Marsel Van Oosten_Day 9_1200x600.png

Ulikt alt annet i verden


Sted: Sør-Georgia

I løpet av oppholdet vårt her vil du få sett elefantseler som slapper av på stranden, pelsselunger som løper ned og opp av vannet, albatrosser som svever over hodet på deg, og tusenvis av kongepingviner. 

Dag 10
Grytviken_ ©Dominic Barrington_Day 9_1200x600.png

Sir Ernest Shackleton


Sted: Sør-Georgia

Vi utforsker Grytvikens forlatte hvalfangerstasjoner, hvalmuseet og den norske hvalfangerkirken. Vi besøker også den lille gravlunden der pioneren Sir Ernest Shackleton ligger begravet.

Dag 11
Drake passage_ ©Tholl Jean-Pierre_Day 12_1200x600.png

Lær mer om Antarktis


Sted: Sørishavet

I tillegg til å være på utkikk etter albatross og andre majestetiske sjøfugler, fortsetter vi foredragsserien vår med fokus på historie, miljø og dyreliv i Antarktis.

Foredragene vil også inneholde en introduksjon til retningslinjer for besøkende til Antarktis fra Antarctic Treaty og International Association of Antarctica Tour Operators (IAATO). 

Dag 12
1200x600_South_Orkney_©Shutterstock_day12.png

En drøm for fotografer


Sted: Sør-Orknøyene

De øde Sør-Orknøyene er hver fotografs drøm, med sine snøkledde fjelltopper, de blå isfjellene og den endeløse villmarken. Vi tilbringer en dag til å oppleve disse øyene. Vi seiler langs Washingtonstredet til Coronationøya og Elefantøya.

Dag 13
South sea_ ©Riversdale7_Day 13_1200x600.png

Nærme den antarktiske halvøya


Sted: Sørishavet

På veien mot Antarktishalvøya kan du se gjennom bildene dine, slappe av, bli med på et foredrag, se på dyrelivet eller gjøre deg klar for vår ankomst i Antarktis. 

Dag 14-17
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day14-17.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Uten menneskelig innblanding


Sted: Antarktis

Antarktisk er kontinentet for fred og vitenskap. VI skal besøke dette kontinentet som har utviklet seg i årtusener uten menneskelig innblanding. Dette er et sted hvor dyrelivet fortsatt er uredd mennesket.

På Deception Island har deler av kalderaveggen kollapset og skapt en farbar åpning. Når vi når den naturlige havnen inne på øya vil vi også besøke Whalers Bay. Half Moon Island er en perle i Antarktis, vanvittig fotografisk og en helt spektakulær natur kan du finne her.

De sterke strømmene i Weddelhavet presser de flate, store isfjellene nordover og inn I Antartic Sound. Brown Bluff har ett landskap som er dominert av høye, rustfarget vulkanske berg, og har også en strand som er dekket av lava» bomber».

Når vi har mulighet til det vil vi sette kajakkene på vannet, slå opp telt på land eller ta deg med på vandringer som du aldri kommer til å glemme i dette uberørte vakre landskapet.

Dag 18
Drake Passage_ ©Shutterstock_Steve Allen_Day 14_1200x600 copy.png

Kurs mot nord


Sted: Drakestredet

Etter noen fantastiske dager i Antarktisk, setter MS Fram kursen nordover og vi seiler tilbake til det Søramerikanske kontinentet.

Dag 19
Drake passage_ ©Shutterstock_Petra Christen_Day 15_1200x600 copy.png

Tilbakeblikk på ekspedisjonen


Sted: Drakestredet

Seilingen til Ushuaía, på sørspissen av Argentina, tar rundt 40 timer i godt vær. Vi fortsetter med foredrag og oppsummering av opplevelsene i Antarktis. 

Dag 20
1200x600_Buenos Aires_©Tommy Simonsen_day1-20.png
Bilde: Tommy Simonsen Bilde

Eventyret avsluttes


Sted: Ushuaia / Buenos Aires

Vi når land på Tierra del Fuego. Og i verdens sørligste by, Ushuaía, tar du flyet tilbake til livlige Buenos Aires.

Desember 2017

Sted Buenos Aires, Argentina
Om bord
Opplevelser

Artikler

Lær mer om hvordan det er å seile til Antarktis, et av de minst utforskede stedene på jorden.

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Antarktis.

Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss om du ønsker å legge til returflyvninger og flyplasstransport til Buenos Aires.