Dyptgående ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (nordgående)

Dyptgående ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (nordgående)

Dyptgående ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (nordgående)

Dyptgående ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (nordgående)

Reiseinformasjon 23 dager MS Fram
Avganger
11. mars 2023
7. mars 2024
Pris fra
kr 103 051
Frokost, lunsj og middag inkludert

Opplev de vakre chilenske fjordene og det frosne landskapet på det syvende kontinentet under et ekspedisjonscruise på sensommeren i Antarktis.

Vidunderlige Antarktis

Gjør deg klar for åtte dager med vakre solnedganger som farger islandskapet i fantastiske farger. Dette er også den beste tiden for å se hval, når et større antall og flere forskjellige arter kommer hit for å spise krill. Du får også se pingvinungenes siste fjærskifte til en mer voksen fjærdrakt. Ekspedisjonsteamet vil være guidene dine under landinger, iscruise og valgfrie aktiviteter, og ta deg tettere på landskapet og dyrelivet i Antarktis. Siden dette er ekte villmark, vil lokale is- og værforhold endre seg hele tiden. Det er derfor vi justerer reiseruten jevnlig for å kunne ta deg med dit du vil ha den beste opplevelsen den dagen.

Chilenske fjorder og Patagonia

Etter at vi har krysset Drakestredet ankommer vi Kapp Horn, og gjør et forsøk på en landing hvis forholdene tillater det. Så er det klart for de vakre vannveiene og kanalene i de chilenske fjordene, og et stopp i Puerto Natales, inngangsporten til Torres del Paine nasjonalpark. Herfra fortsetter vi nordover til den isolerte landsbyen Puerto Edén. Etter å ha seilet i det sagnomsuste farvannet ved Patagonia, vil siste stopp på sjøreisen være kolonibyen Castro, før vi returnerer til Valparaíso.

Dyptgående ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (nordgående) Dyptgående ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (nordgående)
 • Dag 1
  Santiago de Chile

  Så mye å se, og så lite tid

  Velkommen til Santiago, den pulserende hovedstaden i Chile. Selv med kun én natt her, vil du se at byen har mye mer å tilby besøkende enn bare den kjente merlot-vinen. Plazaer smykker seg med arkitektur fra kolonitiden, og de forskjellige nabolagene byr på kunstgallerier og prisvinnende restauranter. Et bredt spekter av kulturarenaer og museer sørger for underholdning og begeistring, mens isbreer pryder bakteppet. Her er det mye å velge mellom.

  En av tingene vi anbefaler er å oppleve 360-graders panoramautsikt over Santiago. Sky Costanera på nesten 304 meters høyde tilbyr fantastisk utsikt over byen, Andesfjellene og den chilenske kystfjellkjeden. Utsikten er spesielt spektakulær ved solnedgang. Du kan også besøke La Chascona, et av tre hjem som den kjente chilenske poeten Pablo Neruda hadde i byen. Eller du kan ta en spasertur rundt de 200 bodene på det livlige markedet La Vega, og smake den lokale frukten chirimoya.

  Hvis du ønsker å virkelig bli kjent med byen, bør du komme noen dager i forkant av sjøreisen. Dette vil også gi deg muligheten til å bli med på et valgfritt førprogram til den vakre Atacamaørkenen eller chilenske Patagonia.

  Dag 1
  Santiago de Chile

  Så mye å se, og så lite tid

 • Dag 2
  Santiago de Chile / Punta Arenas

  Vi drar av gårde

  Estimert tid for avreise er 18:00

  Se Santiago fra luften tidlig om morgenen på flyet til Punta Arenas, den sørligste havnen i Chile. Polarskipet vårt MS Fram og mannskapet venter her, klart til å ta deg lenger sør enn de aller fleste noensinne drar.

  Etter ombordstigning og innsjekking vil det være en obligatorisk helse- og sikkerhetsøkt for alle. Litt senere vil du møte noen av mannskapet og selvfølgelig ekspedisjonsteamet. De vil være guidene, vertene og reisekameratene dine i de neste tre ukene. Under velkomstmiddagen vil du få sjansen til å bli bedre kjent med dem alle.

  Dag 2
  Santiago de Chile / Punta Arenas

  Vi drar av gårde

 • Dag 3-4
  Til sjøs

  Vi seiler Drakesuget eller Drakeinnsjøen

  Drakestredet er mer enn bare området mellom Kapp Horn og Antarktis. Det er et hav fylt av følelser og forventning. Stredet ble oppkalt etter den engelske sjø- og kaperkapteinen Sir Francis Drake som oppdaget det ved en tilfeldighet i 1578 da skipet hans ble tatt sørover av kraftig vind. Dette beviste at det var åpent farvann nedenfor den sørlige tuppen av Chile.

  Drakestredet er kjent for å ha sterk vind, høye bølger og sterke strømninger, og dette gjorde det vanskelig for gamle skip å seile her. Men selv om vannet i Drakestredet vanligvis er røft, kan det også være utrolig stille. Denne uforutsigbare doble personligheten har resultert i at stredet har fått tilnavnene «Drakesuget» eller «Drakeinnsjøen». Det moderne skipet vårt, MS Fram, er imidlertid bygget for slike og enda verre forhold, så du trenger ikke å bekymre deg.

  Mens vi seiler sørover vil ekspedisjonsteamet starte sin serie av foredrag for å gi deg informasjon om dyrelivet, geologien og historien til Antarktis. Du vil lære hvorfor det er viktig å bruke spesielle støvler på land, og hvorfor vi alltid støvsuger klærne og ryggsekkene våre før hver aktivitet utenfor skipet. Slik vil besøket ditt være så trygt og bærekraftig som mulig, i henhold til retningslinjene fra IAATO. Du vil ha muligheten til å være med på vitenskapsprogrammer som bidrar til å samle inn data til pågående vitenskapelig forskning. Når du er utstyrt med denne kunnskapen, vil eventyret i Antarktis bli enda mer interessant.

  MS Fram er en oppdagelsesreisendes drøm, med førsteklasses teknologi som er klar for ethvert tenkelig scenario som ishavet kan kaste til oss. Det er også en riktig komfortabel og koselig base til sjøs. Gå ut på det brede observasjonsdekket for frisk luft – kanskje du får selskap av fugler som følger skipet. Hvis du heller vil nyte utsikten over horisonten fra inne i skipet, er restaurantene, explorer-salongen og baren perfekte steder for å gjøre nettopp det.

  Dag 3-4
  Til sjøs

  Vi seiler Drakesuget eller Drakeinnsjøen

 • Dag 5-12
  Antarktis

  En hvit eventyrverden

  Rundt 90 % av verdens is befinner seg her, i et område som er dobbelt så stort som Australia, og hjem til rundt 12 millioner pingviner fordelt på syv forskjellige arter. Men selv ikke disse imponerende statistikkene er nok til å illustrere hvor fantastisk Antarktis er. Tall fanger ikke omfanget og storslagenheten til landskapene, og ord kan ikke beskrive følelsen av å se en koloni med flere tusen pingviner med egne øyne. Det er et helt spesielt sted som må oppleves for å forstå.

  Det er sent på sommeren i Antarktis når vi kommer hit. Dette betyr fantastiske solnedganger og pingvinunger som begynner fjærskiftet til en mer voksen fjærdrakt. Dette er også den beste tiden for å se hval. Se for deg at du står på dekk når en hval bryter opp til overflaten i nærheten, og spruter saltvann høyt opp i luften. Se nå for deg at du sitter i en kajakk under en valgfri aktivitet, og nøyaktig samme ting skjer. Snakk om et nært møte! Antarktis har evnen til å få deg til å føle deg både bitte liten og stor på samme tid. Snøalgene er i full blomst, og maler det ellers hvite landskapet med rosa og grønne fargetoner. Et bredt spekter av sjøfugl, som gås, rovmåke, stormfugl og kanskje til og med albatross kan ses på himmelen over oss og i vannet under oss.

  Ekspertene i ekspedisjonsteamet vil ta deg med på iscruise og på landinger så du kommer tettere på denne fascinerende verdenen av is og dyreliv. Vi utforsker Antarktis i åtte dager uten en fastsatt plan, og forsøker landinger på flere forskjellige steder. Vi har seilt i dette farvannet i mange år, og vet nøyaktig hvor vi skal dra og hva vi kan gjøre. Du kan stole på at vi vil ta deg med til de beste stedene for årstiden da vi er der. Vi jobber med eller rundt været og sjøisen for å få mest mulig ut av hver dag av ekspedisjonen. Det er det som gjør dette til et autentisk eventyr.

  Dag 5-12
  Antarktis

  En hvit eventyrverden

 • Dag 13-14
  Til sjøs

  Vi forsøker oss på Kapp Horn

  Etter åtte uforglemmelige dager i Antarktis, vil MS Fram ta deg trygt tilbake over Drakestredet. Ekspedisjonsteamet vil nå oppsummere opplevelsene av det frosne kontinentet, og du kan bli med dem i vitenskapssenteret for å studere vannprøver og se fauna på et mikroskopisk nivå.

  Vi bruker rundt to dager på å krysse Drakestredet, så du vil ha godt med tid til å gå gjennom bildene du har tatt og tenke tilbake på fantastiske minner. Hvis du er oppspilt etter aktivitetene og landingene fra uken som har gått, kan du trene bort ekstra energi i treningsrommet. Når du blir sulten kan du glede deg til alle de deilige rettene i restauranten. Og hvis alt du ønsker er å slappe av i badstuen, er det selvfølgelig fritt frem for det.

  Når vi har lagt Drakestredet bak oss, ankommer vi Kapp Horn. Det turbulente farvannet her er like sagnomsust som Drakestredet, eller kanskje enda mer. Hvis vind og bølger er på vår side, vil vi gjøre et forsøk på å gå i land. Hvis vi klarer det er det takket være både dyktighet og hell, og i så fall vil det være noe du kan skryte av i årene som kommer.

  Dag 13-14
  Til sjøs

  Vi forsøker oss på Kapp Horn

 • Dag 15
  Chilenske fjorder

  Vi seiler gjennom paradis

  Dette ville og fjerntliggende eventyrlandet var i flere århundrer dominert av urfolket som levde, seilte og jaktet med kano i disse fjordene. Nyt stillheten i denne labyrinten av vannveier, omgitt av øyer, isbreer og bratte fjell.

  Hvis vi har tid og været er i vår favør, kan det hende vi setter ut de små explorer-båtene våre for å ta deg med på en tur i fjorden eller til et mulig landingssted. Du kan også nyte landskapet i fjordene fra dekk mens du holder utkikk etter dyreliv som magellanpingvin og kanskje til og med elefantsel langs kysten. Vi kan noen ganger se delfiner, og hvis vi er heldige også flere hvalarter her.

  • Inkludert Yaghan-kulturpresentasjon om bord
  Dag 15
  Chilenske fjorder

  Vi seiler gjennom paradis

 • Dag 16-17
  Puerto Natales

  Inngangsporten til de «Blå tårn»

  Ved åpningen til Última Esperanza-sundet, ligger byen Puerto Natales som ble grunnlagt i 1911 som en havn for saueindustri. I dag ses havnen mest som en inngangsport til Torres del Paine nasjonalpark, kjent for den imponerende trekantede fjelltoppen som fremstår i en nyanse av blått når lyset er riktig. ‘Paine’ betyr blå på urspråket Tehuelche, mens ‘Torres’ betyr tårn på spansk.

  Vi tilbyr en populær, valgfri utflukt til dette biosfærereservatet som står på UNESCOs verdensarvliste. Denne utflukten blir ofte raskt fulltegnet. Du kan også bruke tiden i selve byen Puerto Natales, som har en avslappet atmosfære. Fra sjøsiden kan du ta flotte bilder over fjorden mot fjellene, og akkurat her er det forskjellige monumenter og skulpturer i forgrunnen som gir et spennende uttrykk til bildene dine. Den gamle kaia er ribbet for trebord og det er bare trepålene som står igjen utover i vannet. Akkurat dette motivet er spesielt populært, og er avbildet på mange postkort som representerer Puerto Natales. Det blir stadig flere barer, kaféer og restauranter her som henvender seg til de internasjonale fotturistene, så du har mange valgmuligheter hvis du ønsker å spise og drikke på land.

  • Inkludert Landskap i Puerto Natales
  Dag 16-17
  Puerto Natales

  Inngangsporten til de «Blå tårn»

 • Dag 18
  Puerto Edén - Ankret - Halvdag

  Landsbyen det er vanskelig å nå

  Innerst i en dyp fjord, omgitt av fjell, ankommer vi landsbyen Puerto Edén i Bernardo O’Higgins nasjonalpark. Uten veier og kun tilgjengelig fra sjøen, er landsbyen så isolert som den kan være. For å bevege deg rundt må du bruke gangstiene som kobler husene og bygningene til de 250 personene som bor her. Paraplyen eller regnjakken vil antakelig også komme til nytte her, for Puerto Edén har et av verdens høyeste regnfall.

  De 15 gjenlevende fullblodsmedlemmene av urfolket Kawéskar bosatte seg i Puerto Edén sent på 1900-tallet. De livnærer seg av fiske og å flette kurver som de selger til passasjerskip som besøker landsbyen. Den en gang sjøfarende stammen reiste med kanoer som var åtte-ni meter lange, der de kunne transportere hele familien og hunden!

  • Inkludert Besøk i et lokalsamfunn
  Dag 18
  Puerto Edén - Ankret - Halvdag

  Landsbyen det er vanskelig å nå

 • Dag 19
  Til sjøs

  Farvannet rundt Patagonia

  Ekspedisjonscruiset fortsetter nordover gjennom det sagnomsuste farvannet ved Patagonia. Det sies at da Magellan seilte her i 1520 på sin jorden rundt-seiling, trodde han og mannskapet hans at de innfødte var kjemper på opptil fem meters høyde. Han kalte dem derfor «Patagons» etter en litterær karakter i en spansk roman som var populær på den tiden. De innfødte var riktignok noe høyere enn de fleste europeere på denne tiden, men de var langt fra kjemper. Navnet har imidlertid blitt værende, og dermed ble regionen introdusert for verden som Patagonia. I dag er Patagonia mer kjent for det vakre Andeslandskapet enn de påståtte kjempene, selv om du kan få øye på en annen type kjempe svømmende i havet. Det er fortsatt interessante foredrag å lytte til, og engasjerende vitenskapsprogrammer du kan være med på i vitenskapssenteret.

  Dag 19
  Til sjøs

  Farvannet rundt Patagonia

 • Dag 20
  Castro, Chile

  Sjarmerende chilote

  Castro er hovedstaden på øya Chiloé. Her finner du noe for enhver smak. En av de første tingene du vil legge merke til er palafitos, de karakteristiske og fargerike trehusene som står på påler langs vannkanten. Det er også flere kunst- og håndverksbutikker her, som gjør det til et godt sted for suvenirshopping. For flere gode kjøp og et glimt av hverdagen til de lokale innbyggerne, kan du ta turen til det hektiske markedet Feria Campesina Yumbel, som selger alle mulige husholdningsartikler og matvarer.

  Et annet høydepunkt er Iglesia San Francisco som står på UNESCOs verdensarvliste, en kirke som ble bygget i 1567 da byen ble grunnlagt. Hvis du er interessert i kunst, er kunstmuseet Museo de Arte Moderno de Chiloé vel verdt et besøk. Det er mye god lokal mat å prøve her også, så det er en god idé å spise en lett frokost på skipet denne dagen så du har plass til for eksempel churros og empanadas med søtt eller salt fyll.

  • Inkludert Kirkene i Castro
  Dag 20
  Castro, Chile

  Sjarmerende chilote

 • Dag 21-22
  Til sjøs

  Den siste strekningen

  Ekspedisjonscruiset nærmer seg slutten, men det er ikke over riktig enda. Vi anbefaler at du gjør mest mulig ut av den siste tiden på MS Fram, enten du foretrekker å speide etter fugler og annet dyreliv ute på dekk, snakke med nye venner eller nyte noe godt å drikke i explorer-salongen og baren. Ekspedisjonsteamet vil oppsummere høydepunktene fra reisen, og holde deg opptatt med foredrag og vitenskapsprosjekter.

  Dag 21-22
  Til sjøs

  Den siste strekningen

 • Dag 23
  Valparaíso, Chile

  På vei hjemover

  Estimert ankomsttid er 08:00

  Når vi legger til kai i Valparaíso har ekspedisjonscruiset kommet til veis ende. Hvis du har tid, anbefaler vi at du tilbringer et par ekstra dager med å utforske denne eksentriske byen. Byens mange kabelbaner har blitt erklært som en av verdens 100 mest utsatte historiske skatter, og tar deg opp til fargerike nabolag for panoramautsikt over Stillehavet. Hvis du ønsker flere spennende opplevelser før du reiser hjem, anbefaler vi etterprogrammet vårt til Påskeøya, som er kjent for de mystiske, gigantiske hodestatuene og står på UNESCOs verdensarvliste.

  Enten du blir værende eller reiser hjem, er det godt mulig det er vemodig å ta farvel med skipet, kapteinen, mannskapet, ekspedisjonsteamet og medreisende. De tre ukene dere har tilbrakt sammen med å utforske det sagnomsuste kontinentet Antarktis og deretter opp gjennom Patagonia og gjennom de fantastiske fjordene, er fulle av opplevelser du sent vil glemme.

  Vi håper du vil huske sjøreisen med oss som en av dine aller beste ekspedisjoner. Måtte den gi deg kjære minner og inspirere deg til å fortsette med å se verden med forundring og respekt, og gjøre det du kan for å beskytte den.

  Dag 23
  Valparaíso, Chile

  På vei hjemover

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
11.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
7.

Hva er inkludert

Inkludert

Hotell

 • Overnatting i Santiago de Chile før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flygninger

 • Fly i økonomiklasse mellom Santiago de Chile og Punta Arenas

Transport

 • Transport fra hotellet i Santiago de Chile til Santiago de Chile flyplass før ekspedisjonscruiset
 • Transport mellom Punta Arenas flyplass og skipet, inkludert en sightseeingtur med matpakke

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter og følge mens vi er i Antarktis
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: