Dyptgående ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (nordgående)

Dyptgående ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (nordgående)

Dyptgående ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (nordgående)

Dyptgående ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (nordgående)

Reiseinformasjon 13 dager MS Fram
Avganger
7. mars 2024
15. mars 2025
Pris fra kr 103 050
kr 93 492
Frokost, lunsj og middag inkludert

23-dagers ekspedisjonscruise til Antarktis og Patagonia som starter i livlige Santiago og avsluttes i Valparaíso

Fantastisk dyreliv i Antarktis

Utforskingen av Antarktis har ingen fast reiserute, men inkluderer iscruise og landinger når dette er mulig – samt besøk til pingvinkolonier. Det næringsrike vannet og landingsstedene er hjem til fantastiske dyr som hvaler, seler og pingvinarter som adeliepingvin, ringpingvin og bøylepingvin. Fugletittere bør holde utkikk etter joer, stormfugler og terner.

Den chilenske kysten

Den chilenske kysten er et sted for eventyr og forundring, med alt fra vakre fjorder til små landsbyer. Vi stopper i Puerto Natales, en inngangsport til Torres del Paine nasjonalpark, og utforsker den sagnomsuste sjøen rundt Patagonia og kolonibyen Castro. Deretter drar vi videre til Valparaíso med sine fargerike brosteinsgater og vakre torg.

Dyptgående ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (nordgående) Dyptgående ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (nordgående)
 • Dag 1
  Santiago de Chile

  Santiago, Chiles hovedstad 

  Høydepunktene i Santiago de Chile

  Velkommen til Santiago, Chiles travle hovedstad. Med kolonitidsarkitektur, prisbelønte restauranter og fascinerende museer er Santiago det perfekte stedet å starte ekspedisjonscruiset. Det er mye å se, alt fra Mercado Central-markedet til Plaza de Armas og presidentpalasset. Sjekk ut Sky Costanera, som byr på panoramautsikt over byen fra over 300 meter.

  Det kan være lurt å ankomme noen dager før ekspedisjonen for å bli med i et av de valgfrie forprogrammene våre.

  Dag 1
  Santiago de Chile

  Santiago, Chiles hovedstad 

 • Dag 2
  Punta Arenas

  Avreise fra Punta Arenas 

  Gå om bord i ekspedisjonsskipet i Punta Arenas

  Det blir en tidlig start på dagen når vi drar fra Santiago og flyr til Punta Arenas, som er Chiles sørligste havn. Ekspedisjonsskipet venter på deg. Når du har gått om bord, kan du finne deg tilrette i lugaren din, utforske skipet og møte ekspedisjonsteamet ditt.

  I tillegg til å være guider, vertskap og lokale eksperter, er de også reisefølget ditt de neste tre ukene. De er både hyggelige og imøtekommende, og de svarer gjerne på spørsmål du har om Antarktis-eventyret ditt.

  Dag 2
  Punta Arenas

  Avreise fra Punta Arenas 

 • Dag 3-4
  Til sjøs

  Seil langs Drakestredet 

  Gjør deg klar for eventyr i Antarktis

  Før du kommer til Antarktis, må du først oppleve det legendariske Drakestredet, en seiltur på to dager med sjøforhold som kan variere drastisk. Stredet er oppkalt etter Sir Francis Drake, som tilfeldigvis oppdaget det da båten hans ble blåst sørover av den kraftige vinden.

  Besøk vitenskapssenteret om bord og finn ut hva som venter på deg. Ekspedisjonsteamet vil holde foredrag om Antarktis og dets historie, dyreliv og økosystemer. Du lærer også hvordan du kan gjøre besøket ditt så trygt og skånsomt for naturen som mulig, og du får mer informasjon om vitenskapsprosjektene du kan bli med på.

  Bruk denne tiden til å kose deg med alle bekvemmelighetene om bord. Slapp av i boblebadene eller badstuen med panoramautsikt, hold utkikk etter isfjell, hvaler og albatross på dekk, eller slapp av i Explorer Lounge & Bar.

  Dag 3-4
  Til sjøs

  Seil langs Drakestredet 

 • Dag 5-12
  Antarktis

  Antarktis: en annen verden 

  Verdens vakreste og mest avsidesliggende sted

  Det er ikke noe som kan forberede deg på ditt første syn av Antarktis enorme, frosne skjønnhet. Det flyter isfjell som er formet av naturen i sundet. Bøylepingviner, ringpingviner og adeliepingviner holder øye med oss fra land, mens sjøfuglene svever over oss. Naturen bestemmer.

  Her vil vi tilbringe åtte spennende dager med å utforske flere av de mer enn 20 mulige landingsstedene på og rundt Antarktishalvøya og Sør-Shetlansdøyene. Uansett hvor vi drar og hva vi enn gjør, byr hver dag på noe nytt og spennende.

  Vi kan seile inn i en oversvømt vulkancaldera, eller lande i iskalde bukter der rester av hvalfangstutstyr ligger forlatt. Du kan også få muligheten til å padle kajakk blant isfjell og sel, eller være med på en tur med truger til et sted med nydelig utsikt.

  Fugleentusiaster bør følge med på himmelen etter antarktiske sjøfugler som joer, stormfugler og terner. Gjennom forelesninger om bord og foredrag på land får du lære mer om dette dyrebare habitatet og hvordan vi alle kan beskytte det for fremtiden.

  Dag 5-12
  Antarktis

  Antarktis: en annen verden 

 • Dag 13-14
  Til sjøs

  Vi runder Kapp Horn 

  Vi seiler gjennom Drakestredet og prøver en landing på Kapp Horn.

  Etter åtte uforglemmelige dager i Antarktis, snur vi og vender nordover igjen gjennom Drakestredet og rundt Kapp Horn. Du har nok av tid til å slappe av om bord mens vi seiler mot de chilenske fjordene.

  Ekspedisjonsteamet vil fortsette å holde foredrag i vitenskapssenteret så du kan lære mer om Chiles geologi og dyreliv. Du kan også bidra med viktig data til vitenskapsprogrammer og finne ut mer om det du har sett i Antarktis.

  Farvannet rundt Kapp Horn endrer seg like raskt som Drakestredet, men den erfarne kapteinen vil prøve å finne en måte å lande på slik at vi kan utforske, hvis forholdene tillater det.

  Dag 13-14
  Til sjøs

  Vi runder Kapp Horn 

 • Dag 15
  Chilenske fjorder

  Utforsk Chiles fjorder 

  Se dramatiske landskap og et ikonisk dyreliv

  Vi seiler nordover langs den chilenske kysten gjennom de vakre og ulendte øygruppene i fjordene i Magallanes-provinsen. De isolerte øyene og lune buktene skaper et fristed for dyreliv.

  Enten du seiler om bord på våre små ekspedisjonsbåter eller bare er ute på dekk, kan du se etter kolonier av magellanpingviner, elefantseler og forskjellige hvalarter. Du kan også se majestetiske fossefall langs denne dramatiske og vakre delen av kysten.

  • Inkludert Yaghan-kulturpresentasjon om bord
  Dag 15
  Chilenske fjorder

  Utforsk Chiles fjorder 

 • Dag 16-17
  Puerto Natales

  Bohemske Puerto Natales 

  Porten til Torres del Paine

  Ekspedisjonscruiset fortsetter til Puerto Natales, som er porten til Torres del Paine nasjonalpark. Du kan velge å se denne vakre nasjonalparken på enten en buss- eller gåtur, begge utrolige opplevelser vel verdt å få med seg.

  Det kuperte landskapet har steppe, skog og ørken, og er preget av isbreer og innsjøer. Guanakoer og nanduer går fritt rundt. Her kan du se chilenske flamingoer, og kanskje til og med den mektige andeskondoren.

  Puerto Natales er et populært knutepunkt for turgåere og reisende med mange spisesteder, barer og utendørsbutikker. På egen hånd kan du dra til håndverkerlandsbyen ved Etherh Aike, være med på prøvesmaking av gin på Last Hope Distillery, eller ta deg en gåtur langs den flotte kystlinjen.

  • Inkludert Landskap i Puerto Natales
  Dag 16-17
  Puerto Natales

  Bohemske Puerto Natales 

 • Dag 18
  Puerto Edén

  Avsidesliggende Puerto Edén 

  Oppdag Kawésqars kultur i en patagonsk landsby

  Den fortryllende landsbyen Puerto Edén i Bernardo O’Higgins nasjonalpark ligger ved enden av en dyp fjord.

  Den lille bebyggelsen har bare tilkomst via sjøveien, og fergen som forbinder den til fastlandet går bare én gang i måneden. Det er ingen veier her bare gangbroer og trapper av tre som forbinder hus og butikker. Blant de 250 innbyggere, er noen av de siste gjenværende medlemmene av urbefolkningen i Kawésqar, og ved å snakke med dem får du innsikt i deres unike kultur.

  • Inkludert Besøk i et lokalsamfunn
  Dag 18
  Puerto Edén

  Avsidesliggende Puerto Edén 

 • Dag 19
  Til sjøs

  Farvannet rundt Patagonia

  Uforglemmelige andinske sjølandskap

  Vi seiler nordover langs den patagonske kysten. Du vil bli imponert av fjordlandskapet i Patagonia med sine kanaler, fjell og alpinlignende isbreer, med noen bøketreskoger her og der.

  Under cruiset er det en god sjanse for at du kan se hvaler, sjøfugler, pingviner og andre dyr. Nyt utsikten fra badstuen med panoramautsikt eller boblebadene på dekk, kos deg med god mat fra lokale kilder eller slapp av i Explorer Lounge & Bar.

  Ekspedisjonsteamet ditt holder fascinerende forelesninger om lokal historie og dyreliv, og i tillegg kan du snakke med fotografen vår om bord for å få gode tips om landskapsfotografering.

  Dag 19
  Til sjøs

  Farvannet rundt Patagonia

 • Dag 20
  Castro

  Castros chilenske sjarm 

  Styltehus og historiske kirker

  Castro ligger blant den frodige vegetasjonen på øyen Chiloé, og er Chiles tredje eldste by. Dette er hjemmet til to steder på UNESCOs verdensarvliste, nemlig Iglesia San Francisco og Iglesia Nuestra Señora de Gracia de Nercón.

  Fra ulike utsiktspunkter kan du få flott utsikt over byens fargerike palafitos, som er styltehus som ligger langs vannkanten. For å få med deg litt kultur, kan du ta turen til det regionale museet og museet for moderne kunst.

  Ta med kikkerten din, for Chilo er et viktig habitat for fuglearter som ildkronekolibri og chilenske flamingoer, sammen med pingviner, svarthalsede svaner, ringisfugler og sølvdykkere.

  • Inkludert Kirkene i Castro
  Dag 20
  Castro

  Castros chilenske sjarm 

 • Dag 21-22
  Til sjøs

  Reflekter over eventyret ditt 

  Slapp av om bord mens vi seiler mot Valparaíso.

  Nyt de to siste dagene om bord i skipet mens vi seiler mot Valparaíso, der ekspedisjonscruiset avsluttes. Slapp av og gjør mest mulig ut av fasilitetene om bord, og tilbring tid med folk du har møtt på eventyret.

  Du har mange aktiviteter å velge mellom, fra å se etter sjeldne fugler på dekk, å nyte et glass i Explorer Lounge & Bar eller en avslappende stund i boblebadet. Du kan fortsette å gjøre oppdagelser på vitenskapssenteret og bli med ekspedisjonsteamet for å oppsummere ditt fantastiske ekspedisjonscruise til Antarktis og Patagonia.

  Dag 21-22
  Til sjøs

  Reflekter over eventyret ditt 

 • Dag 23
  Valparaíso

  Valparaíso er en UNESCO-perle 

  Gjør deg kjent med Valparaíso, Stillehavets juvel

  Ekspedisjonscruiset i Antarktis og Patagonia begynner i fargerike Valparaíso. Du kan glede deg til å utforske denne UNESCO-listede byen, også kjent som «Stillehavets juvel», bygget i bratte åssider med utsikt over havet.

  Her er det interessante dufter og lyder med spennende labyrinter gjennom smug og «barrios». Husene er fargerike og «mercadosene» er fullpakket med lokale råvarer. De kan få med deg det hele under en taubanetur opp til Cerro Alegre og Concepción.

  Hvis du er klar for flere eventyr, kan du bli med på et valgfritt etterprogram.

  Dag 23
  Valparaíso

  Valparaíso er en UNESCO-perle 

Avganger

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
7.

2025

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
15.

Hva er inkludert

Hotell

 • Overnatting i Santiago de Chile før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flyvninger

 • Fly i økonomiklasse fra Santiago de Chile til Punta Arenas

Transport

 • Transport fra hotellet til flyplassen i Santiago de Chile før ekspedisjonscruiset
 • Transport fra flyplassen til skipet i Punta Arenas før ekspedisjonscruiset.

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag inkludert drikke* i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi seiler til, og strømmetjenester kan ikke brukes

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: