Ekspedisjon fra Kapp Horn til Pingvinene i Antarktis

Santiago de Chile - Antarktis - Punta Arenas

Bli med på en reise til verdens ende og et ekte eventyr på den sydlige halvkulen. Vi starter den 15 dager lange ekspedisjonen ved å seile fra Punta Arenas til de spektakulære chilenske fjordene og mystiske Kapp Horn.

 • Opplev en av de travleste periodene i Antarktis, når pingvinene florerer og jobber med å vokse før vinteren kommer
 • Se et mangfold av hvaler og seler som ankommer fra de subantarktiske øyene
 • Legg ut på et ekte eventyr med flere landganger i Antarktis med mulighet for nærkontakt med natur og dyreliv
 • Ta del i vårt omfatte program om bord, med blandt annet populærvitenskapelige foredrag, aktiviteter og tilgang til vitenskaps- og fotosentere

Oversikt

Turen starter med en overnatting på et hotell i Santiago de Chile, før du flyr til Punta Arenas. Når du har gått om bord på MS Midnatsol begynner reisen sørover gjennom den utrolig trange Canal Gabriel og innover i Garibaldifjorden. Hvis været tillater det går vi i land på Kapp Horn.

Neste stopp er Antarktis. Vi seiler gjennom det mest øde området i verden, med endeløst hav og et kontinent som er dekket av snø og is. Du kommer til å føle deg som en ekte oppdager! Her kan tilbringe dagene dine på land, padle kajakk å se tusenvis av pingviner og seler og besøke de mest spennende steder.

På vei tilbake besøker vi Puerto Williams, som huser interessante museer om antropologi og rester fra eldgamle indianer-områder. Deretter seiler vi inn i de chilenske fjordene der du blir møtt av bratte fjell og grønne, blomstrende daler. Til og med isbreer kan du se her, og vi finner et fint sted å gå i land før vi starter siste del av seilasen mot Punta Arenas.

Utsolgt

Denne reisen er dessverre utsolgt. Finn liknende reiser til Antarktis her.

Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord
 • En natt på hotell inkl frokost i Santiago de Chile før reisens start
 • Transfer fra hotell til flyplass i Santiago de Chile
 • Flyreise mellom Santiago de Chile og Punta Arenas t/r på økonomiklasse
 • Transfer fra skip til flyplass i Punta Arenas med orientering
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar ilandstigninger og aktiviteter om bord
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Tabellen viser priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Obligatorisk helseerklæring 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Dette er en ekspedisjon hvor elementene rår, og været, og vind- og is forhold bestemmer hvor vi seiler. Sikkerhet setter vi høyt og Kapteinen bestemmer endelig reiserute mens vi seiler. Derfor er denne reiseruten en indikasjon på hva du kan oppleve, og dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

Februar 2017

Avreisehavn Santiago, Chile
Dag 1
1200x600_Santiago_©Matyas_Rehak_day1-15.png
Bilde: Matyas Rehak Bilde

En smak av Santiago


Sted: Santiago de Chile

Tilbring en natt i Santiago de Chile før ombordstigning på MS Midnatsol

Dag 2
1200x600_Punta_Arenas_©Dominic Barrington_day2.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

MS Midnatsol venter


Sted: Santiago de Chile / Punta Arenas

Så er det fly til Punta Arenas hvor MS Midnatsol venter på deg. 

Dag 3
Magellan Strait_ ©Shutterstock-Kavram_Day 3_1200x600.png

Spektakulære høydepunkter


Sted: De chilenske fjordene

Før vi fortsetter gjennom Patagonias sagnomsuste farvann, seiler vi inn i et av de mest øde, uberørte og vakre stedene på jorden.

De chilenske fjordene er virkelig et flott syn - de er kjent for å være større, dypere og mer imponerende enn de norske fjordene, og de fleste holder seg på dekk for å få med seg utsikten eller bli med i land for å utforske dette spennende området.

Vi reiser videre sørover gjennom Magellanstredet og passerer Isla Tucker før vi seiler gjennom den ekstremt smale Canal Gabriel.

Magellanstredet fikk navnet sitt etter den portugisiske sjøfareren som oppdaget passasjen i 1520. Stredet fortsetter å være en viktig del av navigasjonen mellom de store havene og for maritimtrafikk mellom Chile og Argentina.

Dag 4
1200x600_Cape_Horn_©Gian-Rico_Willy_day4-13.png
Bilde: Gian-Rico Willy Bilde

56 grader sør


Sted: Chilenske fjorder og Kapp Horn

Vi vil gjøre vårt beste for å få til en landing på Kapp Horn. Men dette området er kjent fir høy sjø og utfordrende forhold, og dersom vi får dette til er det en stor prestasjon. 

Dag 5-6
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day5-12.png
Bilde: Trond Gansmoe Johnsen Bilde

Gjør deg klar til å oppleve Antarktis


Sted: Drakestredet

Vi bruker et par dager på å seile gjennom den beryktede Drakestredet som forbinder Sør-Atlanterhavet med Stillehavet. Her møtes det varme vannet fra nord det kalde, og mindre salte, vannet fra sør. Dette gjør havet uvanlig rikt på næringsstoffer, noe som gjør at det er hjem for unikt marint liv.

Dagene til sjøs er perfekt for å forberede deg til Antarktis. Dette kan du enten gjøre ved å se en av filmene vi viser, bli med på forelesninger eller sjekke hva som skjer i Explorer-rommet.

Stol på oss, Antarktis vil ta deg med storm. Ingenting har en ende her, alt er hvitt og havene er full av isfjell og hvaler. Og det aller beste er kanskje møtene med pingvinkoloniene. De er langt ifra redde for mennesker, så du kan forberede deg på nærkontakt med disse sjarmerende skapningen.

Dag 7-11
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day6-11.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Nærkontakt


Sted: Antarktis

Kom på land og utforsk det imponerende antarktiske landskapet, pingviner og seler. Fra dekk har du i tillegg muligheten til å se hvaler. Kom i nærkontakt med både dyreliv og isbreer, gamle hvalfangststasjoner og andre minner fra fortiden. Tro oss når vi sier at du aldri vil kjede deg.

Å være i Antarktis betyr at du er i det mest avsidesliggende område i verden. Du vil føle deg som en ekte explorer, spesielt når du ser de endeløse havene og kontinentet som er dekket av snø og is.

Vær, vind og isforhold dikterer programmet og timeplanen. Sikkerhet er alltid førsteprioritet for oss, og kapteinen bestemmer den endelige seilingsplanen i løpet av reisen.

I Antarktis vil vi besøke gamle hvalfangersteder, og ha landinger i flotte omgivelser, og ha temadager om bord. Noen av stedene vi besøker er Sør-Shetlandsøyene og Cuverville øya, hjemmet til en av de største kjente kolonier av Bøylepingviner. Neko Harbour som ligger nydelig til i den innerste delen av Andvord-bukta. Paradisbukta fikk sitt beskrivende navn av hvalfangere i det forrige århundre. Vi vil også besøke Half Moon øya, som blir regnet som en perle i dette polarlandskapet.

Etter å ha utforsket dette «superlativ-utmattende» kontinentet, setter vi kursen mot Kapp Horn. Nyt dagene i Antarktis med landinger, ta en nærmere titt på tusenvis av pingviner og seler, reis på en kajakktur og besøk alle de interessante stedene. Om bord vil det være flere foredrag, « vitenskapelige eksperimenter» for unge oppdagere; og utsikten fra dekk er jo helt upåklagelig.

Dag 12
Drake passage_ ©Tholl Jean-Pierre_Day 12_1200x600.png

Reflekter over det antarktiske eventyret


Sted: Drakestredet

Etter seks spennende dager i Antarktis, er det en dag til sjøs hvor vi kan gå igjennom opplevelsene våre, ha det gøy på Explorer rommet eller bare slappe av på dekk.

Dag 13
Tierra del Fuego_ ©Shutterstock_Grey82_Day 13_1200x600.png

Mulige landganger


Sted: Kapp Horn og de chilenske fjorder

Hvis vi ikke gikk i land på Kapp Horn på vei sørover prøver vi igjen i dag. Hvis ikke besøker vi Puerto Williams, hvor det er både et interessant antropologisk museum og rester etter gamle indianske bosetninger. Det er kun den trange Beaglekanalen som separerer Puetro Williams fra Tierra del Fuego i Argentina, hvor høye, snødekte fjelltopper skaper et episk bakteppe.

Dag 14
Chilean Fjords_ ©Dominic Barrington_Day 14_1200x600.png

Omringet av natur


Sted: De chilenske fjorder

Vi seiler gjennom de chilenske fjordene og nyter dagen med vill natur og imponerende landskap. Vi vil finne fine plasser å gjøre landinger på, omringet av villmark og isbreer. På kvelden blir det avskjedsmiddag.

Dag 15
Satiago de Chile_ ©Shutterstock_Maciej Bledowski_Day 15_1200x600 2.png

En ekspedisjon er over


Sted: Punta Arenas / Santiago de Chile

Eventyret er over når vi når Punta Arenas, og det er på tide å si adjø til alle våre nye venner og besetningen. Etter ilandstigning er det transport til flyplassen for flyet til Santiago de Chile.

Ankomst Tid: avhenger av fly

Februar 2017

Sted Santiago, Chile
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Seil langs Sør Amerikas kyst og ned til Antarktis om bord MS Midnatsol, Hurtigrutens oppdagelsesskip med uslåelig panoramautsikt.

Opplevelser

Artikler

Lær mer om hvordan det er å seile til Antarktis, et av de minst utforskede stedene på jorden.

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Antarktis.

Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss dersom du vil kjøpe flybilletter til Santiago. Da kan du også bestille transport fra flyplassen.