Ekspedisjon til Antarktis og Falklandsøyene (nordgående)

Ekspedisjon til Antarktis og Falklandsøyene (nordgående)

Ekspedisjon til Antarktis og Falklandsøyene (nordgående)

Ekspedisjon til Antarktis og Falklandsøyene (nordgående)

Reiseinformasjon 19 dager MS Fridtjof Nansen
Avganger
14. mars 2023
17. mars 2024
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med oss på en ekspedisjon på sensommeren for å oppleve unike landskaper, dyreliv og fantastiske solnedganger på det hvite kontinentet, Falklandsøyene og Puerto Madryn.

Villmark og dyreliv

Du vil være i Antarktis i fem dager på sensommeren. Vakre solnedganger og soloppganger vil male isen og snøen i nyanser av gull, oransje og rosa, fremhevet av snøalger i full blomst. Dette er høysesong for å se hval, og du vil også få se pingviner under deres siste fjærskifte. Ekspedisjonsteamet vil holde foredrag, ta deg med på landinger og aktiviteter på sjøen slik at du virkelig får oppleve det frosne kontinentet. Vi har ikke en fast reiserute her, siden været og sjøisen i Antarktis er kjent for å endre seg mye. I stedet vil vi justere planene i henhold til elementene, for å ta deg med til de aller beste stedene som er tilgjengelige.

Falklandsøyene og Patagonia

Etter å ha opplevd den isete villmarken i Antarktis og returnert over Drakestredet, vil opplevelsen av de grønne, gressdekte Falklandsøyene føles som er sterk kontrast. Besøk den sjarmerende hovedstaden Stanley med engelske røde busser, restauranter og sjarmerende puber, og opplev det mangfoldige dyrelivet som holder til på de mer fjerntliggende delene av øyene. Deretter drar vi videre til varme og innbydende Puerto Madryn for flotte strender og et naturreservat, før vi returnerer til Buenos Aires der ekspedisjonscruiset avsluttes.

Ekspedisjon til Antarktis og Falklandsøyene (nordgående) Ekspedisjon til Antarktis og Falklandsøyene (nordgående)
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Hvis du trodde romantikken var død, har du ennå ikke vært i Buenos Aires. Den sofistikerte og samtidig jordnære argentinske hovedstaden lever og ånder for sine sterke tradisjoner: stolte fotballfans, et levende kulturliv og forførende tango. På dagtid kan du ta en spasertur blant vakker fransk og italiensk arkitektur i Recoleta, og finne skygge fra solen på de prektige plazaene og parkene i Palermo, der papegøyer og sangfugler holder til. På kveldstid kan du nyte en saftig biff i San Telmo, før du drar til en lokal bar, nattklubb eller confitería på Avenida Corrientes for en sen milonga eller tradisjonell tango.

  Hvis du ønsker å utvide ferien, kan du bli med på det valgfrie førprogrammet vårt som utforsker det ville Patagonia.

  Dag 1
  Buenos Aires

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Første møte med skipet

  Estimert tid for avreise er 19:00

  For å få deg til skipet så raskt som mulig, drar flyet fra Buenos Aires tidlig om morgenen til den sørlige havnebyen Ushuaia på kysten av Beaglekanalen. Fra flyet får du kanskje utsikt over innsjøen Lago Fagnano og det snødekte fjellet Monte Darwin i Alberto di Agostini nasjonalpark mot vest.

  Det hybriddrevne ekspedisjonsskipet vårt MS Fridtjof Nansen venter på oss her for å starte eventyret. Du vil bli godt kjent med skipet over de neste ukene, da det vil være din komfortable base under hele reisen. Etter ombordstigning blir du med på et møte med ekspedisjonsteamet, som vil ta deg gjennom noen viktige helse- og sikkerhetsprinsipper. Nyt en velkomstmiddag, det første av mange deilige måltider om bord, før du avslutter dagen med en spasertur på dekk mens du titter på stjernene.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Første møte med skipet

 • Dag 3-4
  Drakestredet

  Kontinental krysning

  Å tilbringe to dager med å seile over Drakestredet kan høres ut som en tålmodighetsprøve, men tro oss når vi sier at tiden vil fly. Ikke bare kan du holde utkikk etter albatross, stormfugl og finnhval, men ekspedisjonsteamet vil også gjøre det de er best på: forberede deg på eventyret som ligger foran deg.

  Du kan bli med på foredrag med ekspedisjonsteamet for å lære om historien, miljøet og utfordringene til stedene vi planlegger å besøke. Du vil lære hva som skal til for å være en ambassadør for Antarktis, og hvordan utforske de frosne habitatene på en trygg og bærekraftig måte mens IAATO-forskriftene overholdes. De spesielle gummistøvlene våre for landinger er kun en av forholdsreglene vi tar. Ekspedisjonsteamet vil også introdusere vitenskapsprogrammene våre, som vil hjelpe deg med å forstå mer om intrikate økosystemer mens vi samtidig bidrar til pågående forskning. Og fotografen vår om bord vil dele noen nyttige tips til hvordan du tar de beste bildene.

  Hvis du føler du har fått nok faktainformasjon og trenger en pause, kan noen av de inkluderte aktivitetene, som kunstkurs, være en god måte å slappe av på. Eller kanskje du ønsker å ta en velgjørende økt i badstuen. Du kan holde deg i form i treningsrommet, eller ta på løpeskoene og teste den 150 meter lange løpebanen vår utendørs. Ta farvel med siste rest av stress med en behandling i velværeområdet, eller nyt en sunn matbit i en av de tre restaurantene våre om bord.

  Dag 3-4
  Drakestredet

  Kontinental krysning

 • Dag 5-9
  Antarktis

  En verden av is og dyreliv

  Velkommen til Antarktis. Dette massive kontinentet er nesten fullstendig dekket av snø og is. Her er vi blant brehyller på størrelse med land, og isfjell som tårner over skipet, store som bygninger. Isbreer som strekker seg nedover fjellsidene mot kystlinjen og kalver is ned i vannet. Når vi ankommer er sommeren ved veis ende, og du kan se frem til å se landskapet vakkert opplyst av fantastiske solnedganger. Dette er også den beste tiden på året til å se pingviner i deres siste fjærskifte, og se forskjellige hvalarter når de fråtser i krill.

  Under de fem dagene her planlegger vi å besøke flest mulig steder på Sør-Shetlandsøyene og Antarktishalvøya, basert på når og hvor forholdene er på sitt beste. Dette er ingen passiv forbiseiling. Ekspedisjonsteamet har store planer for deg, og vil ta deg med på iscruise og landinger som tar deg tett på historiske og vakre steder, samt pingvinkolonier på en respektfull avstand. Du får kanskje til og med sjansen til å dra ut blant isfjellene med kajakk, som en valgfri aktivitet. De vil også fortsette foredragsprogrammet sitt, og du kan bidra til vitenskapsprosjekter ved å katalogisere de forskjellige dyrene du ser.

  På et ekspedisjonscruise er ingenting hugget i stein, så vi kan være fleksible og tilpasse oss slik at vi gjør det som er best på hver spesifikke del av sjøreisen. Vi har seilt i disse farvannene i mange år, og vi kjenner til alle de mulige landingsstedene og vet når vi bør dra dit for å maksimere opplevelsen for alle.

  Dag 5-9
  Antarktis

  En verden av is og dyreliv

 • Dag 10-11
  Drakestredet

  Nordgående

  Bli med ekspedisjonsteamet når de fortsetter programmet sitt av foredrag om emner som historien om de store oppdagelsesreisende, marinbiologi, dyreliv, oseanografi og klimaendringer. Du kan også tilbringe tid med å utforske sjøvannsprøver tatt i Antarktis, slik at du kan studere en annen type fauna på cellulært nivå. Hold utkikk etter dyrelivet fra dekk, slapp av i explorer-salongen og baren, eller bare nyt utsikten over landskapet som glir forbi oss fra boblebadene utendørs eller det oppvarmede endeløse bassenget. Når vi kommer nærmere Falklandsøyene, følges skipet som regel av forskjellige fuglearter, som måke, havhest, stormfugl og til og med albatross.

  Dag 10-11
  Drakestredet

  Nordgående

 • Dag 12-14
  Falklandsøyene

  Puber og pingviner

  Med grønt gress, hvit sand og bondegårder, er Falklandsøyene en helt annen verden enn den golde, hvite villmarken i Antarktis. Akkurat som i Antarktis vil vi tilbringe de tre dagene våre her med å utforske øyene uten en nøyaktig plan, slik at kapteinen og ekspedisjonsteamet kan plukke ut de beste stedene for hver dag basert på forholdene den dagen.

  Dette er et paradis for fugler som and, gås, albatross, karakara og gjerdesmett, for ikke å nevne de fire forskjellige pingvinartene som finnes her – kongepingvin, klippehopperpingvin, magellanpingvin og bøylepingvin. Sistnevnte oppholder seg vanligvis i store kolonier rundt på øyene, og det kan hende du får se dem fra skipet eller besøke en koloni under en av landingene våre.

  Stanley, hovedstaden på øygruppen, ligger på øya Øst-Falkland, og er lett tilgjengelig for skipet vårt. Byen er liten nok til å utforskes til fots, og her finnes røde, engelske busser, innbydende restauranter og puber fulle av vennlige lokale innbyggere.

  Dag 12-14
  Falklandsøyene

  Puber og pingviner

 • Dag 15
  Til sjøs

  Ta et øyeblikk

  Når vi seiler av gårde for nok en dag til sjøs, kan du delta på flere nye foredrag og presentasjoner med ekspedisjonsteamet. Kanskje du ønsker å tilbringe noe tid med å gå gjennom bildene dine fra Antarktis og Falklandsøyene, eller utveksle erfaringer med dine medreisende. Vi kan også anbefale å nyte utsikten og holde utkikk etter dyrelivet fra den flotte badstuen vår, hvis du ikke allerede har gjort dette. Slett ikke verst …

  Dag 15
  Til sjøs

  Ta et øyeblikk

 • Dag 16
  Puerto Madryn, Argentina - Dokket - Halvdag

  Dyrelivsparadis som en del av verdensarven

  Puerto Madryn ble grunnlagt av walisiske immigranter i 1865, og temperaturen på sensommeren gjør at du kanskje får lyst til å besøke de innbydende strendene i området. Puerto Madryn er også inngangsporten til den dramatiske halvøya Valdes, og vi håper å kunne invitere deg med på en valgfri utflukt her for å utforske et vakkert naturreservat som har blitt oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her vil du få muligheten til å se marine pattedyr som pelssel, elefantsel, sjøløve, bardehval, sørkaper og spekkhugger. Rundt 180 fuglearter holder til på halvøya, så finn frem kikkerten og hold utkikk etter en ny favorittfugl. Hvis du ikke er veldig interessert i fugler, er det også fint å bare ta en spasertur her, ta en matbit eller kjøpe lokal kunst og håndverk.

  • Inkludert En spasertur gjennom Puerto Madryn
  Dag 16
  Puerto Madryn, Argentina - Dokket - Halvdag

  Dyrelivsparadis som en del av verdensarven

 • Dag 17-18
  Til sjøs

  De siste dagene til sjøs

  Det eventyrlige ekspedisjonscruiset nærmer seg slutten, og du kan krysse ut Antarktis, Falklandsøyene og Puerto Madryn fra listen din. Du vil kjenne temperaturen øke idet vi beveger oss nordover, så ta turen ut på dekk og nyt solen ved det endeløse bassenget eller treningsfasilitetene utendørs.

  Benytt også muligheten til å tilbringe tid med de nye vennene dine i ekspedisjonsteamet. De har mye fakta og mange interessante historier på lur. Den siste kvelden kan du nyte en avskjedsmiddag, og se stjernene reflektere seg i vannet under skipet én siste gang før du går til sengs.

  Dag 17-18
  Til sjøs

  De siste dagene til sjøs

 • Dag 19
  Buenos Aires

  Tilbake der vi startet

  Estimert ankomsttid er 08:00

  Dessverre varer ingenting for evig, og det gjelder også dette ekspedisjonscruiset. Det er 19 dager siden vi var i Buenos Aires sist, men siden du har opplevd så mye i mellomtiden, føles det antakelig enda lenger siden. Dette er en ny sjanse til å bli kjent med den eksotiske latinske byen som tilsynelatende pulserer av tangorytmen. Hvis du ikke føler for å danse, kan du også bli med på det valgfrie etterprogrammet vårt til storslåtte Iguazu Falls, et av verdens største og mest imponerende fossefall.

  Enten du fortsetter eventyret eller reiser hjem, tar vi farvel med deg og ønsker at du har mange fantastiske eventyr foran deg i årene som kommer. Hvem vet – kanskje vi ser deg igjen på et av ekspedisjonscruisene våre til andre destinasjoner, eller kanskje Antarktis vil lokke deg tilbake enda en gang …

  Dag 19
  Buenos Aires

  Tilbake der vi startet

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
14.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
17.

Hva er inkludert

Inkludert

Hotell

 • Overnatting i Buenos Aires før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flygninger

 • Flygning i økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia

Transport

 • Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires flyplass før ekspedisjonscruiset
 • Transport fra Ushuaia flyplass til skipet, inkludert en kort rundtur i byen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter og følge mens vi er i Antarktis
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: