MS Roald Amundsen
18 dager

Ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Pris fra
kr 77 915
Frokost, lunsj og middag inkludert
MS Roald Amundsen
18 dager

Ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Pris fra
kr 77 915
Frokost, lunsj og middag inkludert
Ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)
Avgang
22. oktober 2022
 • Se Antarktis sent på våren når isfjellene og isbreene er på sitt vakreste
 • Nyt synet av fjordene i Patagonia, og observer dyr i parings- og hekkemodus i Antarktis
 • Seil i verdens første bærekraftsfokuserte og hybriddrevne ekspedisjonsskip
 • Reis med et dedikert og erfarent ekspedisjonsteam bestående av eksperter og forskere

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Ny sesong

  Uforglemmelige minner for livet starter her. Oppdag våre nye ekspedisjonscruise i 2022.
  Les mer

Bestill TRYGT

13 dager igjen!

Bestill på dine egne premisser

Uansett hvilken grunn du måtte ha for å avbestille reisen din, refunderer vi beløpet uansett årsak.

Økonomisk sikkerhet

Motta refusjon, også for depositumet som tidligere ikke var refunderbart.

Rask refusjon

Dersom du avbestiller reisen, får du pengene tilbakeført på konto innen 14 dager.

Les våre vilkår

Reiseplan

På denne ekspedisjonen vil du reise fra Valparaíso, forbi Chiles dype fjorder og glitrende isbreer, ned til det frosne kontinentet Antarktis sent på våren. Dette betyr at vi får sjansen til å se pingviner midt i deres parings- og hekkeritualer, og se fantastiske isfjell før sommersolen tar til.
Dag 1
Valparaíso, Chile

Estimert tid for avreise er 23:00

Chiles «Lille San Francisco»
Colorful houses in Valparaiso, sea in the background.
Bilde: Shutterstock

Beliggenhet i en vakker bukt? Ja. Rader med fargerike hus langs åssiden? Ja. Et nettverk av trikker og kabelbaner som tar deg opp til vakker utsikt? Ja, det også. Et blomstrende kunstmiljø og spennende matkultur? Ja og ja. Med så mange likheter er det ikke rart at livlige Valparaíso ofte sammenlignes, som en komplement, med San Francisco på motsatt halvkule.

Avhengig av når du kommer hit, kan du være heldig å ha noe tid til å utforske byen før ombordstigning på MS Roald Amundsen. Med litt planlegging, kan du til og med utvide reisen med det valgfrie førprogrammet vårt til den vakre Atacama-ørkenen.

Hvis du har knapt med tid kan du fokusere på selve byen, og starte med en spasertur rundt Sotomayor Plaza for å beundre arkitekturen og se skipene i den nærliggende havnen. Så kan du gå opp og inn i nabolaget Cerro Concepción for panoramautsikt og trendy kaféer, før du finner veien ned igjen gjennom labyrinten av smale gater. Baburizza slott, nær Paseo Yugoslavo, er hjem til et kunstmuseum og flere spiserier som serverer deilig chilensk sjømat som havålstuing, knivskjell med parmesan og kamskjell i pil pil chilidressing.

Bare ikke spis deg for mett på lokal mat, for så snart du er om bord venter en deilig velkomstmiddag! Denne finner vanligvis sted etter innsjekking, introduksjon av ekspedisjonsteamet og det viktige helse- og sikkerhetsmøtet.

Colorful houses in Valparaiso, sea in the background.
Bilde: Shutterstock
Woman standing on deck holding a bird, sea in the background.
Bilde: Andrea Klaussner
Dag 2-3
Til sjøs
Informativ ekspedisjon
Woman standing on deck holding a bird, sea in the background.
Bilde: Andrea Klaussner

To dager til sjøs gir deg tiden du trenger for å komme inn i riktig modus for reisen og bli klar for eventyret som ligger foran deg. Du kan utforske skipet og begynne å bruke fasilitetene om bord, som det endeløse bassenget, boblebadene, badstuen, spaet, treningsrommet innendørs og løpebanen utendørs. Bruk gjerne tiden til å bli kjent med ekspedisjonsteamet, andre i mannskapet og gjester. Nyt noe å drikke med dem i baren, og få nye venner blant medpassasjerene dine.

Underholdningen på en dag til sjøs er de informative foredragene fra ekspedisjonsteamet. Hvert tema er utformet slik at du får full forståelse og utbytte av områdene vi seiler gjennom. Kanskje du lærer om hvordan tektonisk aktivitet formet fjellkjedene vi seiler forbi, før vi undersøker ekte steinprøver i skipets vitenskapssenter. Eller kanskje det vil være en dyptgående titt på lokal historie og kultur som vil gjøre kommende landinger enda mer spennende. Lær fascinerende fakta om lokale sjøfugler som rovmåke eller taremåke, før du tar opp en kikkert og holder utkikk etter den sjeldne albatrossen eller forskjellige arter av stormfugl.

Uansett hvordan du velger å tilbringe disse dagene til sjøs, er blandingen av foredrag og aktiviteter om bord en mulighet til å forsterke følelsen av oppdagelse, og øke eventyrlysten for det som ligger foran oss!

Dag 4
Castro
Hovedstaden på øya Chiloé
Colorful houses by the waterline.
Bilde: Andrea Klaussner

Castro ligger bortgjemt i en fjord midt på øya Chiloé, og har utviklet seg fra å være Chiles tredje eldste by til en kosmopolitisk hovedstad som representerer den klassiske lokale karakteren. Det typiske postkortbildet du kan glede deg til å se med egne øyne er de fargerike palafitos. Dette er tradisjonelle trehus på stylter som du finner langs bredden av fjorden ved kaia Gamboa. Den nærliggende San Francisco-kirken som står på UNESCOs verdensarvliste, er også et mesterverk innen tømmermannsarbeid. Den er bygget helt og holdent av tre i nygotisk stil.

Andre attraksjoner du kanskje vil sjekke ut er Plaza de Armas i sentrum av byen, det imponerende kunstmuseet Museo de Arte Moderno de Chiloé og museet Museo Regional de Castro. Du kan også tilbringe dagen med å prøve lokal mat fra det brede utvalget av spennende restauranter og gastropuber. Her får du fersk sjømat og utsikt over fjorden.

Colorful houses by the waterline.
Bilde: Andrea Klaussner
Woman looking in a microscope.
Bilde: Agurtxane Concellon
Dag 5
Til sjøs
Sørgående seiling
Woman looking in a microscope.
Bilde: Agurtxane Concellon

Vi fortsetter sjøreisen, og setter kurs for Puerto Edén. På veien passerer vi de mange øyene i Aysén, Chiles minst befolkede region. En del av det å være på en ekspedisjon er kunsten å nyte øyeblikket – ta deg tid til å komme i kontakt med naturen og verden rundt deg. Slå deg ned i Explorer-salongen med panoramautsikt, eller synk ned i boblebadet på dekk, len deg tilbake og bare nyt det vakre landskapet av uberørte øyer og grønne fjell. Du kan også bli med ekspedisjonsteamet i vitenskapssenteret der de fortsetter med å trollbinde deg med detaljer om lokal geografi, klima og fugleliv.

Dag 6
Puerto Edén
Portalen til paradis
Blue house in Puerto Eden.
Bilde: Andrea Klaussner

Denne lille landsbyen ligger i en bukt på en fjerntliggende halvøy som stikker ut i fjorden i provinsen Última Esperanza. Når vi seiler inn i dette området, vil du snart se at trekkplasteret i denne havnen er det fantastiske landskapet i Bernardo O’Higgins nasjonalpark, som utvilsomt var inspirasjonen bak navnet som landsbyen fikk, «Puerto Edén» (Eden/paradiset). Parken er det største vernede området i Chile, og består av et fantastisk nettverk av stille fjorder og vakre skogdekte fjell. Hold utkikk etter hjort i de nærliggende skråningene, oter i vannet og storskarv over oss.

Klimaet i regionen, som byr på hyppig regn, høy luftfuktighet og sterke stormer, gjør Puerto Edén kun tilgjengelig fra havet, og det er et av Chiles bebodde steder som det er vanskeligst å nå. Det er ingen veier til, fra eller engang inne i den isolerte landsbyen, kun strandpromenader og gangstier mellom hjemmene til de mindre enn 200 innbyggerne. En liten del av innbyggerne er de siste kjente medlemmene av Kawéskar-folket som levde av å fiske og selge flettede kurver til reisende som måtte komme forbi.

Blue house in Puerto Eden.
Bilde: Andrea Klaussner
Wondeful landscape with lake and mountains.
Bilde: Dan Zora Avila
Dag 7-8
Puerto Natales
Sundet Última Esperanza (Det siste håp)
Wondeful landscape with lake and mountains.
Bilde: Dan Zora Avila

Havnen i Señoret-kanalen i fjorden Última Esperanza byr på fantastisk utsikt over de sørlige Andesfjellene, og har utviklet seg stort fra opprinnelsen som sted for saueindustri. Byen fungerer nå som startsted for Torres del Paine nasjonalpark, som tiltrekker seg fotturister fra hele verden.

I tillegg til den valgfrie heldagsutflukten til nasjonalparken, kan du sette av litt tid til å utforske Puerto Natales til fots. Denne søvnige byen er en blanding av bohemske barer, butikker som selger turklær, bølgepapphus og spiserier som serverer internasjonal mat. Besøk kunsthåndverkutsalget Etherh Aike for et godt utvalg suvenirer, eller stikk innom Last Hope Bar for noe å drikke. Baren hevder også å være verdens sørligste destilleri.

Hvis du følger sjøsiden får du utsikt over fjorden, og fra den gamle kaia er det fantastiske fotomuligheter av vind-monumentet og hånd-monumentet. Fugleinteresserte kan holde utkikk etter andeskondoren og den berømte rosa chilenske flamingoen, for å nevne et par. Kanskje du også kommer forbi monumentet til minne om den spanske oppdagelsesreisende Juan Ladrillero fra det 16. århundre. Han kalte fjorden her «Siste håp» fordi han følte at sundet var hans siste sjanse til å nå Magellansundet. Han fikk rett, og ble den første personen til å lykkes med seile sundet.

Dag 9
Chilenske fjorder
Vi tar det som det kommer
Penguins standing on ground with a lot of holes, nests. Light house in the background.
Bilde: shutterstock

Reisen vår nedover kysten av Chile fortsetter gjennom de sagnomsuste fjordene og mange øyene i Chiles kuperte Magallenes-provins. Vi befinner oss i den vestlige delen av Magellansundet, som ble oppkalt etter den berømte portugisiske oppdagelsesreisende som først krysset sundet i det 16. århundre.

Dagens plan er at det ikke er noen plan! Hvor er vel spenningen hvis alt er planlagt i detalj på forhånd? Dagens aktiviteter og eventuelle landinger vil derfor bli bestemt av ekspedisjonsteamet. De vil bruke sin dyptgående kunnskap om området til å plukke ut de mest interessante stedene du kan utforske, basert på værforholdene denne dagen.

Enten du drar ut i en liten explorer-båt eller bare befinner deg på dekk på skipet, husk å holde øynene åpne for vakre fossefall langs kysten, fugleliv, kanskje en koloni av magellanpingvin og hvis du er heldig – elefantsel. I vannet får du kanskje et glimt av forskjellige hvalarter.

Penguins standing on ground with a lot of holes, nests. Light house in the background.
Bilde: shutterstock
Monument at Cape Horn., lake and mountains in the background.
Bilde: Maximilian Schwarz
Dag 10-11
Til sjøs
Kapp Horn og Drakestredet
Monument at Cape Horn., lake and mountains in the background.
Bilde: Maximilian Schwarz

Vi kommer tett på nasjonalparken Alberto de Agostini som har blitt formet av isbreer, før vi seiler inn i Beagle-kanalen om morgenen. Beundre det fantastiske landskapet idet vi passerer nasjonalparken og Isla Gordon i øygruppen Tierra del Fuego. Hvis det er en klar dag kan det hende du ser Monte Darwin mot nord, som er en del av den sørligste fjellkjeden i Andesfjellene. Vi forlater kanalen midtveis – det er tid for å begynne ferden mot Antarktis.

Men før vi gjør det, er det et historisk sted vi kanskje prøver å besøke for å hedre tidligere oppdagelsesreisende. På tuppen av Sør-Amerika ligger legendariske Kapp Horn, en stor milepæl i de gamle klipperrutene som koblet Europa med Det fjerne østen og Oceania. Det er her Atlanterhavet og Stillehavet møtes og skaper kraftige bølger som blir enda sterkere av den virvlende vestavinden. For seilere er det å runde Kapp Horn en maritim bragd på linje med å nå toppen av Mount Everest for en fjellklatrer. Gitt det dårlige ryktet til dette turbulente farvannet, kan vi ikke garantere en landing her. Men hvis vi har lykken med oss og vi får stabilt nok vær til å sette fot på øya, vil du være blant de få i verden som kan skryte av å ha gjort nettopp det.

Fra Kapp Horn er det rett frem til Antarktis over Drakestredet. Uten noe nærliggende landmasse til å bryte opp strømningene, er farvannet her alltid svært utsatt. Avhengig av strømningene vi opplever, kan det være at du vil forstå hvorfor noen sjøkapteiner har gitt passasjen tilnavnet «Drakesuget». Andre ganger er forholdene på den andre siden av spekteret, og fullstendig stille. I slike tilfeller kan du være takknemlig for at du fikk oppleve «Drake-innsjøen» isteden!

Ekspedisjonsteamet vil jobbe hardt om bord med å forberede deg på hovedbegivenheten på denne sjøreisen: Antarktis! Foredragene vil fokusere på hvordan vi kan utforske dette sensitive miljøet i samsvar med strenge IAATO-forskrifter. Du vil få en forståelse for viktigheten av å opprettholde en respektfull avstand fra nysgjerrige pingviner, og hvilke praktiske tiltak vi vil ta for å forhindre bioforurensning av økosystemet med fremmedelementer.

Hvis været tillater det, kan du tilbringe tid på dekk og puste inn den friske sjøluften. Kanskje får du selskap av forskjellige sjøfugler som tilsynelatende nyter å følge skipet fra oven. Når det første isfjellet viser seg i horisonten, sprer en bølge av spenning seg alltid gjennom skipet, selv for mannskapet som har vært her mange ganger tidligere. I løpet av de neste dagene vil du forstå hvorfor.

Dag 12-15
Antarktishalvøya
Det sagnomsuste frosne kontinentet
People walking in red expedition jackets next to penguins.
Bilde: Dan Zora Avila

Vi har ankommet. Du er endelig her. Og det er virkelig et syn. Dette utenomjordiske landskapet av snø og is finnes ikke noe annet sted i verden. Vinden og bølgene jobber sammen med den sene vårsola om å hugge ut nye isfjell til gigantiske hvite og blå kunstverk, noen av dem høye som bygninger. Enorme brehyller og isbreer knaker når de sender store isbiter ned i vannet nedenfor. Mektige fjellkjeder sover stille under teppet av myk snø. Velkommen til det episke syvende kontinentet. Velkommen til Antarktis.

Her vil du tilbringe de neste fire dagene med intensiv utforsking av flere av de mer enn 20 mulige landingsstedene på og rundt Antarktishalvøya og Sør-Shetlansdøyene. Uansett hvor vi drar og hva vi enn gjør, vil hver dag i denne vidstrakte, fantastisk vakre regionen by på noe nytt og spennende. Kanskje vi seiler inn i en oversvømt vulkansk caldera eller gjør en landing ved dramatiske bukter som fortsatt huser levninger fra hvalfangsttiden. Eller kanskje vi går i land blant tusener av pingviner, og får oppleve at de mest nysgjerrige kommer bort til oss for å undersøke hvem vi er på bare noen få meters avstand. Siden dette er sen vår i Antarktis, vil bøylepingvin og ringpingvin være på begynnelsen av hekkesesongen, mens den mer avanserte adeliepingvinen allerede kan ha lagt egget sitt og er i rugemodus. Det er mange andre fugler å se i Antarktis, som rovmåke, jo, stormfugl og terne. I motsetning til pingvinene kan disse fly, så husk å rette kikkerten opp mot himmelen fra tid til annen.

Ekspedisjonsteamet vil være med deg hele veien, de vil veilede deg på landinger og lede is-cruise om bord mindre explorer-båter. Avhengig av lokale snø-, is- og vindforhold, kan du være blant de få heldige som får oppleve aktiviteter som kajakkpadling og tur med truger, eller til og med tilbringe en natt i telt på land. Det vil også være mulighet for å delta i vitenskapsprosjekter som er enkle å gjøre, som skyobservasjon, holde utkikk etter hval og leopardsel, eller analysere planteplankton i mikroskop i vitenskapssenteret. Det er tilfredsstillende å vite at informasjonen du bidrar til å samle inn som en del av disse prosjektene, brukes i ekte vitenskapsstudier ved viktige institusjoner over hele verden. Fotografen vår vil også komme med noen nyttige tips til hvordan du best kan fotografere det fantastiske landskapet og det sjarmerende dyrelivet. Bare husk å komme frem fra bak kameraet av og til, så du kan nyte alt sammen med øynene også.

People walking in red expedition jackets next to penguins.
Bilde: Dan Zora Avila
Waves splashing against iceberg.
Bilde: Karsten Bidstrup
Dag 16-17
Til sjøs
Tilbake fra den andre siden av verden
Waves splashing against iceberg.
Bilde: Karsten Bidstrup

De fire dagene i Antarktis vil gå altfor fort, og nå er det dessverre tid for å vende hjem. Uansett hvor lang tid du er her, føles det aldri lenge nok. Det er alltid mye mer å se og utforske på denne inspirerende destinasjonen.

Over de neste to dagene vil skipet krysse Drakestredet mot Sør-Amerika, en ideell tid for å roe ned og fordøye alle de spennende inntrykkene fra Antarktis. Du kan for eksempel nyte en deilig behandling eller to i spaet vårt, Wellness Spa, mimre om de spesielle øyeblikkene på turen med nye venner i baren, sammenligne de beste bildene deres, og utveksle historier om de forskjellige utfluktene, eller bli med ekspedisjonsteamet i vitenskapssenteret for en gjennomgang av alt du har sett og lært underveis.

Dag 18
Ushuaia / Buenos Aires

Estimert ankomsttid er 07:00

Et hengivent farvel
Colorful houses in Buenos Aires.
Bilde: shutterstock

Når vi ankommer Ushuaia, går det en transport til flyplassen for flygningen til Buenos Aires. Herfra kan du enten fly hjem eller bli værende noen dager for å utforske byen der tangoen ble født. Du kan også bli med på det valgfrie etterprogrammet vårt til storslåtte Iguazu Falls på den brasilianske grensen.

Før du drar av gårde til Ushuaia flyplass er det tid for å ta farvel med skipet, mannskapet og det fantastiske ekspedisjonsteamet. Hver av dem har jobbet hardt for å gjøre reisen til et hyggelig og uforglemmelig eventyr. Vi har alle et felles mål: å vise at ekspedisjonsreiser kan og bør gjøres på en bærekraftig måte, slik at vi alle inspireres til å gjøre mer for å verne om den fantastiske planeten vår. Vi håper du vil ta med deg den samme anerkjennelsen hjem, og dele den med venner og familie. Sammen kan vi bli bedre. Vi håper å se deg igjen på et nytt eventyr!

Colorful houses in Buenos Aires.
Bilde: shutterstock
Hurtigrutens ekspedisjoner går til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte områder, hvor elementene rår og vi er prisgitt naturen. Derfor må aktiviteter/utflukter og reiserute tilpasses vær-, vind-, sjø- og isforhold. Sikkerhet og gode opplevelser for gjestene våre er alltid vår topp-prioritet. Siden vi alltid må være åpne for endringer, enten på grunn av værforhold eller overraskende muligheter som byr seg, er hver reise med Hurtigruten unik og aldri 100% spikret. Det er nettopp derfor vi kaller reisen en ekspedisjon!
Sjekk priser og tilgjengelighet

Hva er inkludert

Inkludert

Transport

 • Transport fra skipet til Ushuaia flyplass etter ekspedisjonsreisen

Flygninger

 • Flygning i økonomiklasse fra Ushuaia til Buenos Aires

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonsreise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (husets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue, utendørs- og innendørs treningsrom og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter og følge mens vi er i Antarktis
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Valgfrie behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

MS Roald Amundsen
Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
A small boat in a large body of water

Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Sjekk priser og tilgjengelighet