Ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Reiseinformasjon 18 dager MS Fridtjof Nansen
Avgang
27. oktober 2023
Pris fra
kr 91 295
Frokost, lunsj og middag inkludert

Vi utforsker Patagonia og chilenske fjorder før vi fortsetter ned til Antarktis sent på våren, når pingvinene flørter og isfjellene er på sitt aller vakreste.

Patagonia og chilenske fjorder

Ekspedisjonscruiset starter i den fargerike byen Valparaíso, og seiler sørover langs kysten av Chile gjennom de fantastiske vannveiene i Patagonia. Vi stopper i den vakre byen Castro, isolerte Puerto Edén, og Puerto Natales – knutepunktet for fotturister som skal utforske Torres del Paine nasjonalpark. Skulle sjø- og værforholdene ligge til rette, vil vi forsøke å gå i land på Kapp Horn før vi krysser Drakestredet mot Antarktis.

Fjerntliggende, vakre Antarktis

Vi tilbringer fire fascinerende dager med å utforske det enorme, uberørte islandskapet i Antarktis om våren. Siden vind, vær, dyreliv og sjøis kan påvirke det daglige programmet vårt, har vi ingen fast reiserute mens vi er her. Det er et ekte eventyr som tilpasser seg til elementene og mulighetene som oppstår. Der og når det er mulig, vil ekspedisjonsteamet ta deg med på iscruise blant fantastiske isfjell og kanskje også brevegger. Du vil også kunne gå i land og besøke pingvinkolonier der flørtende pingviner er opptatt med å sjarmere hverandre og antakelig også deg! Ta del i forskningsprogrammer, eller bli med på valgfrie utflukter som tur med kajakk eller truger, eller kanskje til og med camping.

Ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående) Ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Et herlig kaos

  27. oktober 2023
  Estimert tid for avreise er 23:00

  Lonely Planet beskriver denne romantiske verdensarvbyen som «et herlig kaos», og vi er enige.Velkommen til en labyrint av barrios og smug spredt over flere åser med utsikt over Stillehavet.Som en kontrast til det du vil oppleve i Antarktis, vil du se at Valparaíso er varm og full av farger, spennende dufter, lyder og mennesker. For å virkelig ta inn atmosfæren, kan du ta en spasertur langs gatene med fargerike hus, besøke noen av de lokale markedene eller ta en kabelbane opp til cerros Alegre og Concepción for fantastisk utsikt. Plaza Aduana er byens historiske kjerne, mens havneområdet har forfalne bygninger fra kolonitiden og gammeldagse barer.

  Hvis du planlegger litt i forveien og kommer et par dager før sjøreisen, kan du også bli med på et spennende, valgfritt førprogram til den vakre Atacama-ørkenen.

  Så snart du er om bord på MS Fridtjof Nansen, kan du sjekke inn og finne deg til rette på lugaren. Det er også en viktig helse- og sikkerhetsbriefing der du også får møte ekspedisjonsteamet. Etterpå håper vi at du er sulten, siden vi vil servere en velkomstmiddag.

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Et herlig kaos

 • Dag 2-3
  Til sjøs

  Forbedre kunnskapen din

  28. oktober 2023 - 29. oktober 2023

  To dager til sjøs betyr to dager med avslapning og engasjerende læring. Kontekst er viktig for følelsen av oppdagelse og eventyr. Jo mer du forstår om det du ser og opplever på veien, desto mer vil du kunne sette pris på nyansene i kultur og natur. Ekspedisjonsteamet er eksperter innen forskjellige felt, som biologi, vulkanisme, oseanografi, geologi, ornitologi, glasiologi, historie, fotografi og mange flere. De vil fange oppmerksomheten din når de legger frem serier av foredrag som berører disse temaene. Det blir også praktiske presentasjoner i vitenskapssenteret som involverer mikroskop, steinprøver, anatomiske kopier og observasjoner på dekk når dette er mulig.

  Det blir helt klart mye mat for hjernen, men vi skal ikke forsømme kroppen heller. De tre restaurantene om bord serverer deilige buffeter og internasjonale retter som vil glede deg og smaksløkene dine. For å få blodet til å pumpe, tilbyr skipet innendørs treningsfasiliteter, et endeløst basseng, en utendørs løpebane og et utendørs treningssenter. Hvis all den mentale og fysiske aktiviteten har slitt deg ut, kan du lade opp med en velværebehandling i spaet, åpne porene i badstuen, eller ta et bad i et boblebadene utendørs.

  Dag 2-3
  Til sjøs

  Forbedre kunnskapen din

 • Dag 4
  Castro

  Hovedstaden på Chilote

  30. oktober 2023

  Det er tid for å strekke på sjøbeina og gå i land i Chiles tredje eldste by. Det er den største byen på øya Chiloé, som anses å ha blitt bebodd for mer enn 7000 år siden. Hovedattraksjonen i denne rustikke byen er de fargerike palafitos, trehusene som står på stylter langs vannkanten. De som liker å ta bilder kan få et godt perspektiv på dette nabolaget fra motsatt side av vannet eller fra toppen av de nærliggende åsene. De to stedene på UNESCOs verdensarvliste, Iglesia San Francisco og Iglesia de Señora de Gracia de Nercón er vel verdt et besøk. Hvis du er interessert i arkeologi og etnografi, er museet Museo Regional de Castro en god idé, mens kunstmuseet Museo de Arte Moderno de Chiloé huser en viktig samling av moderne kunst.

  • Inkludert Kirkene i Castro
  Dag 4
  Castro

  Hovedstaden på Chilote

 • Dag 5
  Til sjøs

  Det sagnomsuste farvannet rundt Patagonia

  31. oktober 2023

  Vi seiler sørover gjennom Patagonias sagnomsuste farvann og til et av verdens vakreste og mest avsidesliggende steder: provinsen Ultima Esperanza, som betyr Siste håp.

  Stedet fikk navnet av seileren Juan Ladrillero, som søkte Magellansundet i 1557. Dette var hans «siste håp» om å finne sundet etter å ha utforsket labyrinten av kanaler mellom Stillehavet og fastlandet. Når vi seiler gjennom dette ikoniske Andes-landskapet, anbefaler vi at du roer ned og blir fanget i øyeblikket – finn deg en komfortabel stol med utsikt, og la øynene hvile på det vidstrakte landskapet av uberørt natur. Foredragene om bord vil være fulle av fascinerende historie og interessante fakta om dyrelivet.

  Dag 5
  Til sjøs

  Det sagnomsuste farvannet rundt Patagonia

 • Dag 6
  Puerto Edén

  Et isolert paradis

  1. november 2023

  vei sørover vil områdene vi besøker med noen få unntak være mindre og mindre befolket. Landsbyen Puerto Edén er et godt eksempel på dette. Denne bitte lille, sjarmerende byen er kjent for sin geografisk isolerte beliggenhet innerst i en dyp fjord, omgitt av fjell og kun tilgjengelig fra sjøveien. En gang i måneden kan innbyggerne her ta en ferge til nærmeste kystby, Tortel, som ligger nesten 100 km unna.På grunn av regionens store tidevannsbreer, regner det også her. Mye.På grunn av den avsidesliggende beliggenheten og de våte forholdene, er det ingen veier i landsbyen, kun gangstier som knytter husene og butikkene.Innbyggertallet på 250 inkluderer de 15 gjenstående medlemmene fra urfolket Kawéskar.

  • Inkludert Besøk i et lokalsamfunn
  Dag 6
  Puerto Edén

  Et isolert paradis

 • Dag 7-8
  Puerto Natales

  Fotturistens paradis

  2. november 2023 - 3. november 2023

  Byen ble opprinnelig grunnlagt i 1911 av skotske og tyske immigranter som kom for å eksportere lam og ull tilbake til Europa. I dag har byen rundt 20 000 innbyggere, og en stadig tilstrømming av oppdagelsesreisende fra hele verden på vei til verdenskjente Torres del Paine nasjonalpark. Bli med på utflukten vår til nasjonalparken, eller tilbring tid i selve Puerto Natales.

  Byen byr på trendy spiserier, bohemske barer og butikker som selger alt av turutstyr. De som liker gin kan ta en guidet omvisning på Last Hope Distillery, som muligens er det sørligste destilleriet i verden, eller dra til Etherh Aike, et kunsthåndverkutsalg som selger forskjellig håndverk og gaver. Spesielt langs vannkanten finner du mange flotte fotomotiver, som den gamle kaia med trepåler ut i fjorden og snødekte fjell i bakgrunnen. Fingrene i hånd-monumentet og de dansende figurene i vind-monumentet er også fine fotomotiver.

  • Inkludert Landskap i Puerto Natales
  Dag 7-8
  Puerto Natales

  Fotturistens paradis

 • Dag 9
  Chilenske fjorder

  Utforsking av et fjordparadis

  4. november 2023

  Vi legger sivilisasjonen bak oss og starter utforskingen av Chiles dype fjorder. En ting du kan glede deg til å se fra dekk er de høye fjellene som stuper ned i isvannet. Avhengig av været og tilgjengelig tid, kan det hende vi setter ut de små explorer-båtene våre for å ta deg med på en tur i de vakre fjordene.Kanskje du blir med ekspedisjonsteamet en fottur på land og ser på nært hold hvordan breisen har skåret seg inn mellom fjellene, slik at vakre, isolerte øyer og skjulte bukter har oppstått. Det kan hende vi tar isprøver fra denne regionen, og studerer dem under mikroskopet i vitenskapssenteret om bord.

  Dag 9
  Chilenske fjorder

  Utforsking av et fjordparadis

 • Dag 10-11
  Til sjøs

  Kapp Horn og Drakestredet

  5. november 2023 - 6. november 2023

  Etter at vi har seilt gjennom den vakre Beagle-kanalen, setter vi kursen sørover mot Antarktis. På veien passerer vi den sørligste tuppen av Sør-Amerika, Kapp Horn. Kapp Horn er kjent for å være et viktig punkt på jorden rundt-seilinger, og det er like kjent for de sterke vindene og ville bølgene som pisker rundt klippene. Disse forholdene gjør landinger her mildt sagt vanskelig og ikke noe for pyser. Kapteinen og ekspedisjonsteamet vil nøye vurdere forholdene denne dagen, og bestemme om det er trygt nok eller ei å gjøre et forsøk på en landing.Hvis været imidlertid er snilt nok, kan du være blant svært få som har satt fot på denne dramatiske øya.

  Fra Kapp Horn går veien til det legendariske Drakestredet, som fører oss rett til dørterskelen til det syvende kontinent. Under dagene vi bruker på denne overfarten, kan du bli med på foredrag med ekspedisjonsteamet, og lære om utforsking av Antarktis i henhold til IAATOs retningslinjer for bærekraft. Lær fascinerende fakta om de forskjellige dyreartene, hvordan observere dem uten å forstyrre dem, og hva du skal og ikke skal gjøre hvis en pingvin kommer bort til deg. Vi ønsker å gjøre landingene trygge for deg, for dyrelivet og for det uberørte miljøet – vi etterlater ingenting og tar ikke med oss annet enn minner.

  • Inkludert Yaghan-kulturpresentasjon om bord
  Dag 10-11
  Til sjøs

  Kapp Horn og Drakestredet

 • Dag 12-15
  Antarktis

  Verdens vakreste og mest avsidesliggende sted

  7. november 2023 - 10. november 2023

  Har du noen gang følt deg fullstendig målbundet av naturen? Det kan være at akkurat det skjer når vi ankommer Antarktis. Det er ikke få som har blitt rørt til tårer av glede, forventning og pur ærefrykt når de ser hvor stort og vakkert dette området er. For å gjøre opplevelsen enda bedre, vil du være her sent på våren, da mange isfjell i forskjellige formasjoner vil flyte rundt i sundene. Dyrelivet vil også være i romantisk modus, siden bøylepingvin og ringpingvin er i full gang med flørt og paring. Disse keitete og sjarmerende skapningene vil smelte hjertet ditt når de vagger rundt og flørter med partnerne sine og bygger rede. Over oss kan du holde utkikk etter et stort spekter av sjøfugler, som for eksempel måke, terne og hegre. Du kan oppleve opptil hele 45 forskjellige arter her.

  I løpet av de neste fire dagene du er her, vil du bli med ekspedisjonsteamet på en rekke landinger og iscruise som vil ta deg tett på vakre steder og pingvinkolonier på og rundt Antarktishalvøya og øyene rundt. Du kan også få sjansen til å gå på tur med truger i en valgfri aktivitet, hvis snøforholdene tillater det. Eller hva med en kajakktur blant de store isfjellene? Dette er en annen valgfri aktivitet. Du vet aldri om en pingvin eller sel vil dukke opp i vannet ved siden av deg.

  For å komme enda tettere på Antarktis’ unike miljø, kan du bli med på vitenskapsprosjekter som å fotografere hval, sjøfugl og leoardsel, ta prøver av planteplankton eller observere skyene og sjøisen. Når du deltar i disse forskningsprosjektene, hjelper du ikke bare forskere over hele verden, du får også en enda bedre forståelse av det sårbare økosystemet i Antarktis. Foredragene om bord vil forsterke opplevelsen, og når du analyserer prøvene som ble tatt i løpet av dagen, vil du se en annen type «dyreliv» på cellulært nivå.

  Dag 12-15
  Antarktis

  Verdens vakreste og mest avsidesliggende sted

 • Dag 16-17
  Til sjøs

  Vi setter kursen nordover igjen

  11. november 2023 - 12. november 2023

  Etter å ha tilbrakt fire dager i Antarktis er det tid for å vende tilbake. Det er gode sjanser for at hodet er fullt av minner om alt du har sett og hørt, og at minnekortet på kameraet er fullt av imponerende bilder. En gjennomgang av dagene i Antarktis med ekspedisjonsteamet og andre gjester i vitenskapssenteret holder liv i opplevelsene litt lenger. Du kan også roe ned etter all spenningen med en velgjørende behandling i velværesenteret.

  Dag 16-17
  Til sjøs

  Vi setter kursen nordover igjen

 • Dag 18
  Ushuaia/Buenos Aires

  Når ett eventyr avsluttes, starter et annet

  13. november 2023
  Estimert ankomsttid er 07:00

  Ekspedisjonscruiset avsluttes når vi ankommer Ushuaia i Tierra del Fuego-provinsen som er Argentinas sørligste. Selv om dette er avslutningen på eventyret i Antarktis, markerer det begynnelsen på det neste. Vi transporterer deg til flyplassen for flygningen til Buenos Aires. Her kan du tilbringe noen ekstra dager, eller vende hjem. Med museer, teatre og en mengde tangoshow, er det vel verdt å gripe muligheten til å utforske Argentinas hovedstad.

  Hvis du ikke har fått nok av spennende opplevelser og vakker natur, anbefaler vi at du blir med på det valgfrie etterprogrammet vårt til storslåtte Iguazu Falls.

  Vi håper at tiden du har brukt på å utforske Antarktis sammen med oss vil bli et kjært minne for livet. Måtte opplevelsene på denne ekspedisjonen inspirere deg til å dra ut på mange slike eventyr, der bærekraft og natur går hånd i hånd.

  Dag 18
  Ushuaia/Buenos Aires

  Når ett eventyr avsluttes, starter et annet

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
27.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Transport

 • Transport fra skipet til Ushuaia flyplass etter ekspedisjonsreisen

Flygninger

 • Flygning i økonomiklasse fra Ushuaia til Buenos Aires

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra til vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue, utendørs- og innendørs treningssenter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter og følge mens vi er i Antarktis
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer som hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Sjekk priser og tilgjengelighet

Relaterte reiser

Utforsk andre destinasjoner: