Polarsirkel-ekspedisjon

Polarsirkel-ekspedisjon

Polarsirkel-ekspedisjon

Polarsirkel-ekspedisjon

Reiseinformasjon 18 dager MS Roald Amundsen
Avganger
6 avganger mellom jan 2023 og feb 2024
Pris fra
kr 94 573
Frokost, lunsj og middag inkludert

Dette er en av de lengste ekspedisjonene våre i Antarktis. Vi reiser midt i sommersesongen, og forsøker å seile sør for den sørlige polarsirkel for å nå den vanligvis isolerte og fantastisk vakre bukten Marguerite Bay.

Vi starter og avslutter eventyret i Buenos Aires

Den argentinske hovedstaden er fødestedet til tangoen, hjem til lidenskapelige fotballfans og et verdenssentrum for kultur og mat. Etter en overnatting her drar du videre til Ushuaia for å gå om bord i ekspedisjonsskipet vårt for å fortsette reisen sørover. Vi krysser Drakestredet, og været og sjøisen her på bunnen av verden kan være uforutsigbart. Derfor har vi ikke noen fast reiserute når vi reiser til Antarktis. I stedet følger vi nøye med på forholdene, og bestemmer hva som er beste sted for hver dag. Det er det vi kaller en ekspedisjonsreise.

Antarktis: stedet for ekte forundring

Gjør deg klar for ti hele dager i Antarktis. Opplev enorme isfjell, og se hval, mange arter sjøfugl og pingvinkolonier med pingvinunger. Sommersesongens mildere vær kan ha skapt en vei gjennom sjøisen sør for den sørlige polarsirkel, hele veien til Marguerite Bay, slik at vi kanskje får muligheten til å besøke de fjerntliggende forskningsstasjonene der. Bli med ekspedisjonsteamet på foredrag, iscruise og landinger underveis.

Polarsirkel-ekspedisjon Polarsirkel-ekspedisjon
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Tango, smaker og teater

  Du har én sommerkveld i den livlige argentinske hovedstaden. Det er her den lidenskapelige tangoen ble født, og du kan se eller delta i show på flere steder over hele byen. Hvis dansen gjør deg sulten kan du prøve deilig lokal mat, for eksempel kjøtt-empanadas, choripán, argentinsk biff av første klasse, Malbec rødvin og selvfølgelig fløyelsmyk dulce de leche til dessert.

  Hvis du ankommer tidlig nok på dagen, kan du oppleve historie og arkitektur på vakre Plaza de Mayo, eller dra nordover til hagedistriktet der du finner den største japanske hagen i verden utenfor Japan. Vi anbefaler også at du stikker innom imponerende El Ateneo Grand Splendid, som har fått tilnavnet «verdens vakreste bokhandel». Buenos Aires er også verdenshovedstaden for teater, og har flere teatre enn noen annen by i verden. Nærmest enhver sjanger er representert: sirkus, musikaler, drama, ballett, komedie. Hva du enn søker, så finner du det i Buenos Aires.

  Skulle du på den annen side ha mye tid til rådighet – hvorfor ikke utvide reisen med det valgfrie førprogrammet vårt for å utforske ville Patagonia?

  Dag 1
  Buenos Aires

  Tango, smaker og teater

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Du finner skipet ditt på «Verdens ende»

  Estimert tid for avreise er 19:00

  Et fly tar deg til Ushuaia tidlig om morgenen. Med beliggenhet på den sørlige tuppen av Sør-Amerikas fastland, har havnebyen tatt tilnavnet «Verdens ende». Her venter MS Roald Amundsen, klar for å begynne sjøreisen din enda lenger sør. Over de neste to ukene vil du se at av alle mulige steder i verden, er vinneren av tittelen «Verdens ende», uten tvil Antarktis.

  Når du har kommet om bord i skipet, vil det være en obligatorisk sikkerhetsbriefing, etterfulgt av en velkomstseremoni med ekspedisjonsteamet. Skipet vil også sette seil inn i Beagle-kanalen. Etter at du har hatt noe tid til å slappe av og finne deg til rette i lugaren, blir det velkomstmiddag for alle om bord, og en skål for en spennende ekspedisjon sammen.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Du finner skipet ditt på «Verdens ende»

 • Dag 3-4
  Drakestredet

  Vi nærmer oss Antarktis

  Nå er det ikke lenge igjen til du er i Antarktis, men først er det tid for å teste sjøbeina når vi krysser Drakestredet, oppkalt etter den kjente engelske sjømannen Sir Francis Drake. Drake oppdaget dette farvannet ved et uhell da sterke vinder blåste et av skipene hans ut av kurs. Den første skildrede sjøreisen her fant sted 40 år senere da den nederlandske sjøfareren William Schouten seilte ruten i 1616.

  I løpet av disse to dagene til sjøs vil ekspedisjonsteamet forberede deg for oppholdet ditt i uberørt natur. Ønsker du å vite hvordan du kan gjøre besøket ditt trygt for miljøet? Ekspedisjonsteamet vil lære deg alt du trenger å vite, og introdusere deg for viktige IAATO-forskrifter som er der for å beskytte deg og disse sårbare habitatene. Deretter vil de starte det inspirerende programmet av foredrag i vitenskapssenteret. Temaene blir holdt av en rekke eksperter som utstyrer deg med nøkkelinformasjon om Antarktis’ historie av oppdagelsesreisende, fra Shackleton til Scott til Amundsen, om kontinentets mangfoldige dyreliv og det raskt endrende landskapet. De vil også vise deg hvordan du kan bli involvert i vitenskapsprosjekter som observerer dyrelivet i Antarktis, og bidra til å samle inn data for pågående vitenskapelig forskning.

  Det vil være godt med tid til å nyte en rekke deilige måltider i skipets tre restauranter. Gjestene våre skryter ofte av maten vi serverer om bord. Og hvis du skulle ønske å brenne av de ekstra kaloriene, kan du gjøre dette i treningsfasilitetene våre innendørs eller utendørs, i det endeløse bassenget eller i badstuen. Joggere kan opprettholde løpetreningen på løpebanen utendørs med selskap av sjøfugler som noen ganger følger skipet.

  Dag 3-4
  Drakestredet

  Vi nærmer oss Antarktis

 • Dag 5-15
  Antarktis

  Vi utforsker sør for den sørlige polarsirkel

  Antarktis skuffer aldri. Det er et sted for å oppleve ren og skjær forundring og glede. Du vil se utover havet som er fullt av intrikate isfjell, som en evigvarende horisont med uberørte hvite iskanter og snødekte fjell som strekker seg ut foran deg. På himmelen og i vannkanten kan du se stormfugl, snipe, havhest, kvalfugl og mange andre sjøfugler. Med alt dette på menyen, kan det hende at selv de ti dagene vi tilbringer her ikke føles som nok.

  Det mest spennende vil kanskje være det første møtet med de store pingvinkoloniene under en av de mange landingene. Eller hva med å se hval som svømmer fritt i eget habitat fra skipet, eller hvis du er riktig heldig – mens du er ute i de små explorer-båtene eller i en kajakk som en del av en valgfri aktivitet.
  Uansett hvilke dyr vi er heldige å få se, er vi nøye med å følge de tydelige IAATO-retningslinjene til enhver tid. Du vil se at vi lever og ånder for bærekraft, og er stolte over å ha det lavest mulige CO2-fotavtrykket av alle ekspedisjonscruise til Antarktis.


  Om sommeren i Antarktis gjør nye ruter gjennom sjøisen det ofte mulig å seile enda lenger sør, og innenfor den sørlige polarsirkel. Vi håper det skjer. MS Roald Amundsen med sitt forsterkede PC6 is-skrog vil forsøke å nå Marguerite Bay og utforske øyene på veien. Bukten ble først oppdaget av den franske oppdagelsesreisende Jean-Baptiste Charcot tidlig i det 20. århundre, og romantikeren oppkalte bukten etter kona si. Hvis været og sjøen er i vår favør, kan det være mulig å besøke en av de få forskningsstasjonene, og også adeliepingvin-kolonier man vanligvis ikke ser på de nordligere delene av halvøya. Uansett hvor vi er og når vi er der, vil ekspedisjonsteamet gi deg nøkkelinformasjon om dyrelivet og landskapet for å gjøre opplevelsen enda mer levende. Og det vil selvfølgelig være både inkluderte landinger og iscruise, i tillegg til valgfrie aktiviteter tilgjengelig.

  Dag 5-15
  Antarktis

  Vi utforsker sør for den sørlige polarsirkel

 • Dag 16-17
  Drakestredet

  Vi returnerer til varmere farvann

  Den spennende utforskningen av Antarktis måtte komme til veis ende. Selv etter ti dager har du kun pirket på overflaten av alt som kan oppleves her. Det er rett og slett bare toppen av isfjellet!

  Det er godt mulig at du har et virvlende kaleidoskop av fine minner og ny kunnskap i hodet. Hvis du lengter etter naturen i Antarktis kan du begynne å sortere gjennom de utallige bildene og videoene du har tatt for å gjenskape følelsen av det hele. Uten landingene du har blitt vant med, kan det hende du har litt ekstra adrenalin å svette ut i trimrommet og badstuen. Hvis det er vanskelig å koble av, kan et par avslappende behandlinger i velværespaet være akkurat det du trenger.

  Dag 16-17
  Drakestredet

  Vi returnerer til varmere farvann

 • Dag 18
  Ushuaia/Buenos Aires

  Ambassadører for Antarktis

  Estimert ankomsttid er 08:00

  Det kan være at det er vemodig å komme tilbake til Ushuaia igjen. Du har opplevd en reise de fleste kun drømmer om. Men tiden har kommet for å forlate Antarktis, skipet, mannskapet og ekspedisjonsteamet, og ta farvel med med-oppdagelsesreisende som har vært som en familie på dette eventyret av en reise.

  Etter ilandstigning blir du transportert til flyplassen for flyet tilbake til Buenos Aires. Herfra reiser du enten hjem eller et annet sted, eller utvider oppholdet i tangoens by for å oppleve enda mer av den vakre kulturen og steder du ikke fikk muligheten til å se på begynnelsen av ekspedisjonen. Vi tilbyr også et valgfritt etterprogram til storslåtte Iguazu Falls, hvis du ikke har det travelt med å komme deg hjem.

  Uansett hva du velger å gjøre, håper vi at ekspedisjonen med oss har endret hvordan du ser på bærekraftige oppdagelsesreiser. Dine personlige opplevelser av Antarktis og den vitenskapelige innsikten du har fått, er uvurderlige verktøy for å hjelpe oss alle med å gjøre det vi kan for å beskytte det. Antarktis trenger ambassadører. Antarktis trenger deg!

  Dag 18
  Ushuaia/Buenos Aires

  Ambassadører for Antarktis

Avganger

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Januar:
12.
28.
Februar:
13.

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Januar:
7.
23.
Februar:
8.

Hva er inkludert

Inkludert

Hotell

 • Overnatting i Buenos Aires før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flygninger

 • Returfly i økonomiklasse mellom Buenos Aires og Ushuaia

Transport

 • Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires flyplass før ekspedisjonscruiset
 • Transport mellom Ushuaia flyplass og skipet, inkludert en kort rundtur i byen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter og følge mens vi er i Antarktis
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: