Ekspedisjon til Patagonia og Antarktis - Nordgående

Denne ekspedisjonen tar deg til de mest spennende stedene i Antarktis, og langs den Søramerikanske kysten. Benytt dagene til å gå fotturer, padle kajakk og oppleve det antarktiske dyrelivet. Opplev Kapp Horn, de chilenske fjordene, det rike dyrelivet i Patagonia og de spektakulære nasjonalparkene.

 • Opplev kajakkpadling, fotturer og antarktisk dyreliv
 • Oppdag Antarktis, se de chilenske fjordene og Patagonia
 • Mulighet til å gå i land på Kapp Horn
 • Besøk Torres del Paine Nasjonalpark
Lugar uten singeltillegg

Lugarer uten singeltillegg på ekspedisjonsreiser i 2018

Ønsker du å reise på egenhånd i 2018? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene. 

Se alle reiser på tilbud
Betingelser og vilkår finner du her.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene råder. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

28. Februar 2019

Avreisehavn Buenos Aires
Oversikt

Fra Sør Amerika …

Fra det øyeblikket du lander i Buenos Aires, begynner de eksotiske opplevelsene. Vårt før-program viser deg "Sør-Amerikas Paris”. Her kan du ta tangokurs, besøke Vill Patagonia eller se en av verdens største fosser, Iguazu Falls. Det Antarktiske eventyret starter når vi kaster loss fra Ushuaia. Først krysser vi det beryktede Drakestredet, hvor vi kommer i nærkontakt med elementene. Du vil sitte igjen med en pirrende følelse av at du nå har lagt sivilisasjonen bak deg og begitt deg ut på en reise som få mennesker har gjort før deg.

…til det dype sør

Midt i den mektige isødet i sør ligger Antarktis. Her vil vi forsøke å gå i land på flere steder. I dette kalde, men vakre landskapet bor det pingviner, sel, hval og store flokker med sjøfugl. Mens du står med føttene godt plantet på det antarktiske kontinentet får du muligheten til å iaktta dette unike dyrelivet på nært hold. Du får også sjansen til å padle kajakk i det iskalde vannet. For de mindre vågale arrangerer ekspedisjonsteamet presentasjoner om bord. Disse presentasjonene vil ta for seg Antarktis’ rike historie og gi deg muligheten til å nyte omgivelsene samtidig som du tilegner deg enda mer innsikt og forståelse for dette unike stedet.

Vakre fjorder og Kapp Horn

Vi krysser Drakestredet på nytt og kommer til Kapp Horn. Her møtes to hav, og hvis værforholdene tillater det har vi muligheten til å gå i land. Videre fortsetter turen vår inn i de chilenske fjordene. Dette ville og avsidesliggende området virker nærmest uberørt av mennesker. Høye fjell stuper ned i isvannet, og de bratte dalsidene med sine snødekte topper står i sterk kontrast til det ellers grønne og frodige området.

Skjønnheten Patagonia

Vi fortsetter seilasen langs den chilenske kystlinjen. Snødekte vulkaner speiler seg i krystallklare innsjøer, omgitt brusende elver og frodig vegetasjon. Her har du muligheten til å besøke en av de mest naturskjønne nasjonalparkene i verden. Nyt dette majestetiske og vakre landskapet, før ekspedisjonen ender i fargerike Valparaiso.

Her finner du flere reiser til Antarktis

Dag 1
BuenosAires_Tango_La_Boca_(5).jpg

Argentinas pulserende hovedstad

Buenos Aires

Nyt en natt i Buenos Aires, og utforsk byens unike kombinasjon av europeiske stilarter og latinamerikansk sjarm.

Dag 2
1200x600_Ushuaia_shutterstock_83521723©artincamera.jpg

Ekspedisjonen begynner

Buenos Aires/Ushuaia

Etter flyturen fra Buenos Aires til Ushuaia, er MS Fram klar til å ta deg med videre sørover.

Dag 3
Albatross_South_Georgia_R7S4410.jpg

Drakestredet

Til havs

Det beryktede Drakestredet er stedet der to hav møtes. Avhengig av forholdene krysser vi enten den sinte eller glade dragen. Underveis vil det bli holdt spennende presentasjoner om Antarktis’ historie og dyreliv. Du vil også bli kjent med de tiltakene vi iverksetter for å beskytte det sårbare miljøet i Antarktis.

Dag 4-9
1200x600_Antarctica+landscapes+Neko+Harbour.jpg

Hvit mystikk

Antarktis

Antarktis er ulikt alt annet du noensinne har opplevd! Med en gang vi har krysset den antarktiske konvergensen vil du kjenne at luften blir skarpere og kaldere. Du vil muligens også se pingviner i vannet, og glem ikke å holde utkikk etter det første isfjellet. Det er ingen som bor fast på Antarktis, men det er hjemmet til millioner av pingviner og beitested for tusenvis av hvaler. Pingvinene er fryktløse i møte med mennesker, og de kan være like nysgjerrig på deg som du er på dem. Noen av høydepunktene er Deception Island og Half Moon Island, ikke minst på grunn av de store ringpingvin-koloniene. Nyt vakkert landskap og bøylepingvinene på Yankee Harbour, Cuverville Island, Neko Harbour og i Paradise Bay. På Peterman Island vil du se tusenvis av adeliepingvinger. Den britiske basen Port Lockroy er et av de mest populære stedene i Antarktis. Her kan du få et innblikk i livet på en base i Antarktis på 1950-tallet. Bøylepingviner hekker rett utenfor hovedbygningen, og de er godt vant til menneskene som besøker stedet. De enorme ismassene i Antarctic Sound er hjemmet til rundt en halv million Adeliepingviner, samt bøylepingvin, leopardsel og spekkhoggere. Den beste måten å oppleve Adeliepingvinene som bor i Brown Bluff på, er å sitte rolig og se på naturens søteste komikere. Dersom muligheten byr seg vil vi sette kajakkene på vannet, sette opp telt på land og ta deg med på turer til de vakreste og mest uberørte stedene i verden. 

Dag 10-11
Cape_Horn_R7S0647.jpg

Drakestredet og Kapp Horn

Til havs

Etter noen flotte dager i Antarktis, setter vi kursen nordover mot det søramerikanske kontinentet. Når vi ankommer spissen av Sør-Amerika går vi i land på Kapp Horn hvis forholdene tillater det. Dette er det sørligste punktet i Chile og ligger nesten 56 grader sør. Punktet markerer grensen mellom Atlanterhavet og Stillehavet og den nordlige enden av Drakestredet. Regionen er av stor betydning på grunn av sin beliggenhet, sinhistorikk og sine handelsruter. Hvis vi er i stand til å ankre opp utenfor Kapp Horn, vil du få muligheten til å gå i land på dette spesielle stedet ved verdens ende.

Dag 12
_R7D3189_HDR.jpg

Et paradis for naturentusiaster

De chilenske fjordene

Naturinteresserte kommer til å kose seg i de chilenske fjordene, når vi seiler gjennom kanaler og fjorder som er omkranset av høye fjell som stuper rett ned i isvannet. Dette ville og isolerte området er nesten helt uberørt av mennesker. Isbreene har kuttet vei mellom fjellene, noe som har skapt isolerte øyer og bortgjemte bukter og et unikt naturområde som til sammen utgjør Chiles egenartede fjordlandskap. Her er det snødekte topper og dype daler, grønne åssider og et rikt dyreliv.

Dag 13-14
Torres_del_Paine_DSC00390.jpg

Torres del Paine Nasjonalpark

Puerto Natales

Puerto Natales er porten til verdenskjente Torres del Paine Nasjonalpark, en av de flotteste nasjonalparkene i verden. Hovedattraksjonen er "Torres del Paine" eller "Smertens tårn" – imponerende og kolossale steinformasjoner som ser ut som tårn: Torre Central (2800 meter høyt), Torre Sur (2850 meter høyt) og Torre Norte (2248 meter høyt). Parken består i tillegg av asurblå innsjøer, stier som snirkler seg gjennom smaragdgrønn skog og over knirkende broer som lar deg krysse brusende elver, samt en stor, skinnende blå isbre. Variasjonen spenner fra massive åpne sletter til tøft fjellterreng overskygget av ruvende fjelltopper. Mens vi er på tur her, kan det hende du ser både lamaer, puma, chilla-rever og stinkdyr. I tillegg finnes det mer enn 100 fuglearter her, som Andeskondoren og den sortbrystede fjellørnen. Kos deg på fottur i disse fantastiske omgivelsene!

Dag 15
Humming_Bird_shutterstock_349293932.jpg

En liten isolert by i enden av fjorden

Puerto Edén

Etter en uforglemmelig seilas gjennom Patagonia, kommer du til å bli bergtatt av Puerto Edén. Dette er en bitteliten landsby i Bernardo O´Higgins Nasjonalpark, kjent for sin geografiske isolasjon. Den ligger helt i enden av en dyp fjord, omgitt av høye fjell. Det bor 250 mennesker her, inkludert 15 gjenlevende medlemmer av Kawéskar-folket. Puerto Edén er et flott sted å oppleve den tradisjonelle kulturen til Patagonias stammefolk. Beboerne selger fisk, muslinger og skalldyr, som tas til markedet med en ukentlig transportbåt. Her kan du også kjøpe tradisjonetlt Kawéskar-håndverk som flettekurver og båter laget av Sjøløve-skinn og bark. Ta en spasertur langs stiene, kanskje ser du en av de mange Mangellanske kolibriene som finnes her hvis du blir med ekspedisjonsteamet på en fottur eller en tur i kajakk.

Dag 16
shutterstock_362740970©Andean-Condor_JeremyRichards.jpg

Patagonias farvann

Til havs

Ekspedisjonen fortsetter nordover gjennom det sagnomsuste farvannet rundt Patagonia, og videre til en av verdens mest øde, urørte og vakreste steder: Sørprovinsen til Ultima Esperanza, eller "Siste Håp". Vi seiler gjennom det ikoniske Andeshavet, og du får masse tid til å nyte synet av vakker natur.

Dag 17
Castro_Patagonia_shutterstock_282065636.jpg

Nyt søramerikansk lokalkoloritt

Castro

Castro ligger på Isla Grande de Chiloé, mellom forblåste knauser og grønn vegetasjon. Byen er kjent for sine fargerike "palafitos", trehus på påler langs vannkanten. Bli med i land for å bli kjent med den helt spesielle lokale atmosfæren, blandet med en dæsj moderne utvikling. Kirken Inglesia San Fransisco står på UNESCOs verdensarvliste, og er en visuell godtepose: Den er malt i knallgult, med oransje og lavendelfargede innslag. Det lakkerte treinteriøret innendørs er noe helt for seg selv. På solrike dager blir treverket opplyst av de fargede blyglassrutene. Andre steder du bør få med deg er Plazuela del Tren - et lite torg langs vannet med en kuriøs samling av gamle tog. Det å ta seg en tur på kirkegården, Cementerio Parroquial, er overraskende koselig. Flere av gravene er vakkert dekorert og utsmykket. Feria Campesina Yumbel er et marked med en overflod av frukt og grønnsaker. Det finnes også fiskeboder, nips og møbler her. Rett sør for havnen kan du kjøpe nydelige håndflettede trevarer i butikken Feria Artesanal Lillo. Mesteparten av restaurantene og kafeene i Castro ligger langs Calle Blanco, som går fra sørsiden av torget og helt ned til vannkanten. Dette er stedet hvor du kan smake på den omtalte lokale kjøtt-, potet- og sjømatgryteretten. Du kan også bli med på utflukten til Chiloé Nasjonalpark og gå på tur i denne eviggrønne skogen. Området er for det meste uberørt av mennesker, og har en flora og fauna som er helt unik. I tillegg vil du se øde strender og lange strekninger med kystlinje der det bor massevis av sjøfugler, pingviner og sjøløver.

Dag 18-19
Fotograf_R7D8370.jpg

Vi fortsetter nordover

Til havs

Vi fortsetter videre langs Stillehavskysten til Valparaiso. Her vil vi ha en oppsummering av alt vi har opplevd på denne ekspedisjonen. Sørg for at du bruker litt tid på dekk for å observere omgivelsene og dyrelivet.

Dag 20
1200c600_Valparaiso.jpg

"Stillehavets juvel"

Valparaiso, Chile

Når vi kommer til Valparaíso er dessverre ekspedisjonen over for denne gang. Grip gjerne muligheten til å utforske denne fargerike og poetiske byen før du reiser hjem.

19. Mars 2019

Sted Valparaiso, Chile
Oversikt

INKLUDERT :

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Overnatting i Buenos Aires inkludert frokost før seilasen
 • Transfer fra hotell til flyplass i Buenos Aires
 • Fly mellom Buenos Aires og Ushuaia
 • Transfer fra flyplassen til skipet i Ushuaia
 • Vind- og vanntett jakke
 • Turer med småbåter til land og aktiviteter
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Kaffe og te om bord

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
Om bord
Opplevelser
Forleng din reise