Ekspedisjon til Patagonia og Antarktis - Sørgående

På denne ekspedisjonen kan du oppleve de mest fascinerende stedene langs den Søramerikanske kysten, før du utforsker Antarktis. Opplev en av de vakreste nasjonalparkene i verden, Patagonia, de chilenske fjordene, Kapp Horn og Antarktis. Bli med i land, se pingviner på nært hold - eller utforsk livet i havet fra en kajakk.

 • Opplev Patagonia og Antarktis på én og samme ekspedisjon
 • Besøk Torres del Paine Nasjonalpark
 • Seil inn i de chilenske fjordene og se Kapp Horn
 • Kos deg med turer i kajakk, til fots og opplev dyrelivet på nært hold i Antarktis

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene råder. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

19.November 2018

Avreisehavn Valparaiso, Chile
Oversikt

Utforsk Patagonias vakre natur

Med fargerike Valparaiso som utgangspunkt seiler vi sørover langs den chilenske stillehavskysten. Her får du se vulkaner med snø på toppen, reflektert i vakre innsjøer, store elver og frodig vegetasjon. Det majestetiske og uberørte fjellandskapet kommer definitivt til å gjøre inntrykk på deg!

Vakre fjorder og Kapp Horn

Vi besøker en av de vakreste nasjonalparkene i verden og fortsetter inn i de chilenske fjordene. Denne villmarken er nesten helt uberørt, med massive fjell som stuper rett ned i havet, som er fullt av is. De dype dalene omkranset av snødekkede fjell, står i en sterk kontrast til et ellers grønt og frodig område med et yrende dyreliv. Så kommer vi til Kapp Horn, et mytisk sted hvor to hav møtes. Det kan til og med hende at vi går i land her.

Utforsk isødet i sør

Videre krysser vi det beryktede Drakestredet før vi kommer til det storslåtte isødet som er Antarktis. Pingviner, sel, hval og store flokker med sjøfugl gir liv til dette surrealistiske landskapet. Vi tar deg med i land for å oppleve noe av det mest spennende dyrelivet på kloden, mens du samtidig får sjansen til å sette fot på kontinentet Antarktis. Det kan også hende at du får muligheten til å utforske det kalde havet fra en kajakk. Om bord berikes opplevelsen når ekspedisjonsteamet vårt forteller mer om den rike historien til og dyrelivet i områdene vi seiler i.

Til slutt krysser vi Drakestredet enda en gang før ekspedisjonen ender i Ushuaia.

Her finner du alle våre reiser til Antarktis

Dag 1
1200c600_Valparaiso.jpg

"Stillehavets juvel"

Valparaiso, Chile

Ekspedisjonen begynner i fargerike og poetiske Valparaiso. En av de beste måtene å oppleve denne byen på, er fra fjellbanene. De finnes rundt i hele det naturlige amfiteateret som omkranser byen, og gir deg oversikt over både havnen og de fargerike husene. Utforsk de smale gatene, gå opp de nesten endeløse trappene du finner rundt i byen og oppdag noe nytt rundt hver eneste sving: En vakker bygning, et utrolig kunstgalleri eller et gastronomisk "funn" på en liten restaurant. Ikke glem å besøke havnen og fiskebryggene, der du får en autentisk opplevelse av Chile som sjøfartsnasjon. Smak fersk sjømat på markedet og hør på fiskernes rop og skrål. Vi anbefaler også et besøk til byens historiske område, som står på UNESCOs verdensarvliste, før du går ombord på MS Fram.

Dag 2-3
00008-2.jpg

Vi seiler sydover

Til havs

Når vi seiler langs den chilenske Stillehavskysten, begynner ekspedisjonsteamet med forelesningsprogrammet som forbereder deg på opplevelsene du vil få i løpet av reisen. Lær mer om historien og dyrelivet i området. Det vil også holdes forskjellige seminarer og presentasjoner underveis. Sett av litt tid på dekk for å nyte den friske sjøluften og se etter dyreliv. Bli kjent med skipet og nyt alle fasilitetene om bord.

Dag 4
Castro_Patagonia_shutterstock_282065636.jpg

Nyt søramerikansk lokalkoloritt

Castro

Castro ligger på Isla Grande de Chiloé, mellom forblåste knauser og grønn vegetasjon. Byen er kjent for sine fargerike "palafitos", trehus på påler langs vannkanten. Bli med i land for å bli kjent med den helt spesielle lokale atmosfæren, blandet med en dæsj moderne utvikling. Kirken Inglesia San Fransisco står på UNESCOs verdensarvliste, og er en visuell godtepose: Den er malt i knallgult, med oransje og lavendelfargede innslag. Det lakkerte treinteriøret innendørs er noe helt for seg selv. På solrike dager blir treverket opplyst av de fargede blyglassrutene. Andre steder du bør få med deg er Plazuela del Tren - et lite torg langs vannet med en kuriøs samling av gamle tog. Det å ta seg en tur på kirkegården, Cementerio Parroquial, er overraskende koselig. Flere av gravene er vakkert dekorert og utsmyket. Feria Campesina Yumbel er et marked med en overflod av frukt og grønnsaker. Det finnes også fiskeboder, nips og møbler her. Rett sør for havnen kan du kjøpe nydelige håndflettede trevarer i butikken Feria Artesanal Lillo. Mesteparten av restaurantene og kafeene i Castro ligger langs Calle Blanco, som går fra sørsiden av torget og helt ned til vannkanten. Dette er stedet hvor du kan smake på den omtalte lokale kjøtt-, potet- og sjømatgryteretten. Du kan også bli med på utflukten til Chiloé Nasjonalpark og gå på tur i denne eviggrønne skogen. Området er for det meste uberørt av mennesker, og har en flora og fauna som er helt unik. I tillegg vil du se øde strender og lange strekninger med kystlinje der det bor massevis av sjøfugler, pingviner og sjøløver.

Dag 5
Fotograf_R7D8370.jpg

Patagonias farvann

Til havs

Ekspedisjonen fortsetter sørover gjennom det sagnomsuste farvannet rundt Patagonia, og videre til et av verdens mest urørte og vakreste steder: Sørprovinsen til Ultima Esperanza, eller "Siste Håp". Vi seiler gjennom det ikoniske Andeshavet, og du får masse tid til å nyte synet av vakker natur.

Dag 6
Humming_Bird_shutterstock_349293932.jpg

En liten, isolert landsby i enden av fjorden

Puerto Edén

Etter et uforglemmelig cruise gjennom Patagonias hav, kommer du til å bli bergtatt av Puerto Edén, en bitteliten landsby i Bernardo O´Higgins Nasjonalpark. Puerto Edén er kjent for sin geografiske isolasjon. Den ligger helt i enden av en dyp fjord, omgitt av høye fjell. Det bor 250 mennesker her, inkludert 15 gjenlevende medlemmer av Kawéskar-folket. Puerto Edén er et flott sted å oppleve den tradisjonelle kulturen til Patagonias stammefolk. Beboerne selger fisk, muslinger og skalldyr, som tas til markedet med en ukentlig transportbåt. Her kan du også kjøpe tradisjonelt Kawéskar-håndverk som flettekurver og båter laget av sjøløveskinn og bark. Ta en spasertur langs stiene. Kanskje ser du en av de mange Mangellanske kolibriene som finnes her, hvis du blir ekspedisjonsteamet på en fottur eller en tur i kajakk.

Dag 7-8
Torres_del_Paine_DSC00390.jpg

Torres del Paine Nasjonalpark

Puerto Natales

Puerto Natales er porten til verdenskjente Torres del Paine Nasjonalpark, en av de flotteste nasjonalparkene i verden. Hovedattraksjonen er "Torres del Paine" eller "Smertens tårn" – imponerende og kolossale steinformasjoner som ser ut som tårn: Torre Central (2800 meter høyt), Torre Sur (2850 meter høyt) og Torre Norte (2248 meter høyt). Parken består i tillegg av asurblå innsjøer, stier som snirkler seg gjennom smaragdgrønn skog og over knirkende broer som lar deg krysse brusende elver, og en stor, skinnende blå isbre. Variasjonen spenner fra massive åpne sletter til tøft fjellterreng overskygget av ruvende fjelltopper. Mens vi er på tur her, kan det hende du ser både lamaer, puma, chilla-rever og stinkdyr. I tillegg finnes det mer enn 100 fuglearter her, som Andeskondoren og den sortbrystede fjellørnen. Kos deg på fottur i disse fantastiske omgivelsene!

Dag 9
_R7D3189_HDR.jpg

Et paradis for naturinteresserte

Chilenske fjorder

Naturinteresserte kommer til å kose seg i de chilenske fjordene, når vi seiler gjennom kanaler og fjorder som er omringet av høye fjell som stuper rett ned i isvannet. Dette ville og isolerte området er nesten helt uberørt av mennesker. Isbreene har kuttet vei mellom fjellene, noe som har skapt isolerte øyer og bortgjemte bukter som til sammen utgjør det særegne fjordlandskapet i Chile. Snødekte fjelltopper og dype daler skaper en sterk kontrast i det et område som ellers er grønt og har et rikt dyreliv.

Dag 10-11
Cape_Horn_R7S0647.jpg

Kapp Horn og Drakestredet

Til havs

Om morgenen seiler vi gjennom Beagle-kanalen, som er oppkalt etter skipet som Charles Darwin brukte på sine oppdagelsesreiser, HMS Beagle. Vi fortsetter ut i åpent hav, og gjør et forsøk på å gå i land på Kapp Horn hvis været tillater det. Dette er det sydligste punktet av Sør-Amerika. Kapp Horn markerer grensen mellom Atlanterhavet og Stillehavet og ligger nesten 56 grader sør. Det ligger også lengst nord i Drakestredet. På grunn av beliggenheten har området en lang og spennende historie, både når det gjelder handelsruter og oppdagelsesreiser. Hvis vi ankrer opp utenfor Kapp Horn kan du gå i land og utforske dette forlatte, men romantiske stedet ved verdens ende. Vi fortsetter deretter gjennom Drakestredet, hvor to hav møtes, på vei til isødet i Antarktis. Mens vi er til sjøs kan du lære mye om Antarktis' spennende dyreliv og historie. Drakestredet var viden kjent blant tidligere polarreisende, fordi sjøforholdene ofte var barske og uberegnelige her. I Drakestredet møtes Atlanterhavet og Stillehavet; varmt vann fra nord møter det kalde, mindre saltholdige vannet fra sør. Denne kombinasjonen gjør havet spesielt næringsrikt, og derfor finner du et unikt maritimt dyreliv her.

Dag 12-16
1200x600_R7S1597_Topaz.jpg

Antarktis - det hvite underet

Antarktis

Endelig får du nyte opplevelsen av uendelig hvit villmark på et kontinent spekket med ekstreme inntrykk. Vær-, vind- og isforhold avgjør programmet vårt, og ekspedisjonsteamet og kapteinen velger steder vi skal besøke og gå i land som gir deg de beste opplevelsene. Dagslyset varer lenge på denne årstiden, dermed vil du få mest mulig ut av dagene når vi er her nede. Vi forsøker å besøke steder både på Sør-Shetland og Antarktis-halvøya. Fleksibiliteten i at MS Fram er et så lite skip gir oss muligheten til å være spontane underveis, og finne de beste stedene for å utforske dyrelivet og historiske steder. Vi tar deg med i land slik at du får oppleve dyrelivet til Antarktis på nært hold. Opplev vakkert landskap og bøylepingviner på øyene Cuverville og Neko Harbor. Vi håper å kunne seile gjennom den vakre Lemaire-kanalen og prøve oss på en utfordrende fottur på Petermann Island, hvor belønningen er en fantastisk panoramautsikt. Den britiske basen Port Lockroy er et av de mest populære stedene i Antarktis, og her får du et innblikk i livet på en base i Antarktis på 1950-tallet. Bøylepingviner hekker rett utenfor hovedbygningen, og de er godt vant til menneskene som besøker stedet. De enorme ismassene i Antarctic Sound er hjemmet til rundt en halv million Adeliepingviner, samt bøylepingvin, leopardsel og spekkhoggere. Den beste måten å oppleve Adeliepingvinene som bor i Brown Bluff på, er å sitte rolig og se på naturens søteste komikere. De stødige PolarCirkel-båtene lar oss gå i land nesten hvor som helst for å utforske kanaler og bukter. Ekspedisjonsteamet kommer til å forklare hva du ser, og samtidig sørge for at vi ikke forstyrrer dyrelivet. Utforsk Antarktis med alle sansene dine. Kajakkturer i uberørt hav med isfjell som flyter forbi, guidet fottur opp snødekte stier til spektakulære utsiktspunkter mens du hører isfjellene kalve eller pingvinene skravle, og netter på dekk eller i telt på dette urørte kontinentet. For de tøffeste er også isbading et alternativ. Hver dag er en ny opplevelse, nøye planlagt av ekspedisjonsteamet vårt for å lære deg mest mulig, samtidig som du skaper minner for livet.

Dag 17-18
Albatross_South_Georgia_R7S4410.jpg

Vi krysses Dragestredet

Til havs

Etter uforglemmelige dager i Antarktis, tar MS Fram oss trygt tilbake over Drakestredet. Reisen fra Antarktis til sørkysten av Argentina er omtrent 950 km, eller 40 timers seilas i pent vær. På reisen nordover fortsetter vi med forelesninger og snakker om hva vi har opplevd i Antarktis.

Dag 19
1200x600_Ushuaia_shutterstock_83521723©artincamera.jpg

Slutten på ekspedisjonen

Ushuaia/Buenos Aires

Når vi kommer til verdens sydligste by, Ushuaia, er det på tide å si farvel. Reisen hjemover fortsetter med en flytur til Buenos Aires, hvor du kan forlenge oppholdet ditt og oppelve noen av våre etter- programmer.

7. Desember 2018

Sted Ushuaia/Buenos Aires
Oversikt

INKLUDERT :

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori, inkludert helpensjon
 • Transport fra skipet til flyplassen i Ushuaia
 • Flybillett på økonomiklasse fra Ushuaia til Buenos Aires
 • Vind- og vanntett jakke
 • Turer med småbåter til land
 • Aktiviteter om bord og på land
 • Forelesninger om bord
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter/aktiviteter
 • Kaffe og te om bord

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
Om bord
Opplevelser
Forleng reisen din

Hurtigruten Land Adventures

Velg blant våre land adventures der du legger til tre eller fire ekstra dager før eller etter sjøreisen din, slik at du får enda mer ut av ferien din med oss. På mange av våre destinasjoner kan du bli med på spennende og unike aktiviteter der transport, hotellopphold og god mat er inkludert i prisen. Vennligst ta kontakt med kundeservice for å legge land adventures til reisen din.

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030