Et juleeventyr i Antarktis

Bli med på et juleeventyr ved verdens ende – i Antarktis – hvor du får feire nyttårsaften med pingviner, seler og hvaler. Nyt det varierte dyrelivet og det fantastiske landskapet med isfjell som driver forbi. Vi lover uforglemmelige opplevelser i verdens mest øde område, og kan garantere en hvit jul!

 • En julefeiring av de helt sjeldne i Antarktis
 • Ring julen inn med pingviner, hvaler og isfjell
 • Bli med i land for å utforske den uberørte villmarken i Antarktis
 • Omfattende program om bord med spennende forelesninger, vitenskapssenter og Young Explorer-program
Seilt

Denne reisen har dessverre seilt, men her kan du finne liknende reiser til Antarktis med Hurtigruten

 

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

20. desember 2018

Avreisehavn Buenos Aires
Oversikt

Vi garanterer deg en hvit jul! Kombiner en eventyrseilas med julefeiring i spektakulære omgivelser. Gå i land på øde strender, se et yrende og variert dyreliv og bli med på kajakkturer blant store isfjell. Om bord inviterer vi deg til en tradisjonell norsk julefeiring, og du får feire nyttårsaften i et av verdens mest øde områder – med pingviner, seler og hvaler. Her er det naturen som rår. Så la eventyret begynne.

Reisen til Antarktis starter i Buenos Aires, med muligheter for å utforske byen og kanskje danse litt tango før du går om bord på MS Midnatsol i Ushuaia – verdens sørligste by. Deretter seiler vi ut i åpent hav mot Antarktis, med spennende forelesninger om bord.

Tilbring julen og nyttårsaften i Antarktis

Når vi ankommer Antarktis går vi kanskje en tur på vulkanøya Deception Island, besøker vakre Half Moon Island, eller navigerer gjennom det 48 kilometer lange sundet kalt Antarctica Sound, hvor du kan se de mest imponerende isfjellene på hele ekspedisjonen. Brown Bluff har fantastiske klipper som stiger 745 meter opp fra havet, med mange adélie- og chinstrap-pingviner og sjøfugler. Og selvfølgelig håper vi å se majestetiske hvaler bryte bølgene i havet, med muligheten for å komme enda nærmere når vi tar frem kajakkene. Å feire jul og nyttår i Antarktis er virkelig en opplevelse av de helt sjeldne.

Etter en uke i Antarktis setter vi kursen tilbake mot sivilisasjonen, og avslutter ekspedisjonen i Ushuaia.

Dag 1
BuenosAires_shutterstock_18742885_Day-1-2-13.jpg

Tango for to

Buenos Aires

I Buenos Aires kan du kjenne tangoens ånd i alle kriker og kroker av byen. Argentinas nasjonaldans er fascinerende fotarbeid på sitt beste – en hypnotiserende dans som skildrer lidenskap og begjær. I løpet av de berømte Milonga-nettene (tangonetter på et lokalt dansested), kan du observere tangodansen live, eller bli med på et fantastisk ”tango og middag”-show. Hvis du ønsker å prøve deg på dansegulvet, bør du besøke steder som Tango Cool, La Marshall eller La Virtua – der nybegynnere ønskes velkommen. Selv når du rusler rundt i byen på dagtid kan du se tangodansing på nesten hvert eneste gatehjørne. Å vandre blant graver og mausoleer kan virke skummelt, men den gamle kirkegården Cementerio de la Recoleta er virkelig verdt et besøk. Se etter stedet der flest mennesker står samlet. Da vet du at du har kommet til Evitas monument. For mer historie om Evita kan du besøke presidentpalasset Casa Rosada og museet Moseo Evita. Bare en halvtime unna sentrum ligger Tigre, et subtropisk delta med skogkledde øyer og glitrende vassdrag. Vi tilbringer en natt her, i byen Tango, før vi flyr sørover og gjør oss klare for ekspedisjonen i Antarktis.

Dag 2
Ushuaia-shutterstock_67514827_Day-1-2-13.jpg

Vi flyr sørover og starter ekspedisjonen

Buenos Aires/Ushuaia

Med et tidlig morgenfly ankommer du verdens sørligste by, omkranset av den sørligste delen av Andesfjellene. MS Midnatsol står klar til å ta deg i mot, og vi sparker i gang eventyret med en velkomstmiddag om bord.

Dag 3-4
2014-11-20-Drake-3_topaz_Day-11-12.jpg

Vi krysser Drakestredet

Til havs

Vi krysser Drakestredet og befinner og snart i Antarktis! Om bord kan du delta i forelesninger, lære om fotografering, eller bli med på interessante opplevelser i vitenskapssenteret. Alle aktivitetene er spesialsydd for å gjøre din reise til Antarktis enda mer interessant. Vi har også et Young Explorer-program for de yngste eventyrerne.

Dag 5-12
Half_moon_island_Antarctica_24112013_057_Topaz_Day-5-10.jpg

Garantert hvit jul!

Antarktis

Vi cruiser mot Sør-Shetlandsøyene og Antarktis, hvor høydepunktene står i kø de neste åtte dagene. Landskap med enorme isfjell og strender som yrer av dyreliv utgjør en rimelig utradisjonell julaften. Vi inviterer deg til norsk julefeiring med tradisjonell mat fra Norge og Europa, julesanger og mye moro. Blant stedene vi kanskje besøker er vulkanøya Deception Island. Dette er et av de få stedene i Antarktis hvor vi kan pakke sekken og legge ut på tur. Å gå på en aktiv vulkan er en sjelden opplevelse i seg selv, og at vulkanen befinner seg Antarktis gjør det hele enda mer spesielt. Du kan også glede deg til å besøke det utrolig varierte landskapet på Half Moon Island. Det kan være vanskelig å navigere gjennom det 48 kilometer lange sundet Antarctica Sound på grunn av all isen, men du vil til gjengjeld få se ekspedisjonens mest spektakulære isfjell. På Brown Bluff får du se en rekke adélie- og chinstrap-pingviner i et landskap der 750 meter høye klipper stiger rett opp fra havet. Når mulighetene byr seg, tar vi frem kajakkene og tar deg med på uforglemmelige turer hvor du får utforske verdens vakreste og mest uberørte steder.

Dag 13-14
2014-11-30-Drake-1_Day-11-12.jpg

Drake Lake eller Drake Shake

Til havs

Etter fem fantastiske dager i Antarktis setter vi kursen tilbake mot Sør-Amerika. Været i Drakestredet kan være nokså tøft, men det kan også være rolig (derav kallenavnene Drake Shake og Drake Lake). Vanligvis er det et sted midt i mellom. Drakestredet er et fantastisk område for fugletitting, men i tøft vær er vi nødt til å holde oss innendørs. Fuglene trenger derimot litt vind for å kunne fly over havet, så forhåpentligvis blir værforholdene en lett blanding av rolig og røft.

Dag 15
Ushuaia-shutterstock_67514827_Day-1-2-13.jpg

Slutten på et eventyr – begynnelsen på et nytt år

Ushuaia/Buenos Aires

Det nye året har nettopp begynt, men dette juleeventyret nærmer seg slutten. Når du ankommer Ushuaia, tar vi deg til flyplassen hvor flyet ditt tilbake til Buenos Aires venter. Hvis det frister med litt sol og varme etter flere dager på verdens kaldeste kontinent, anbefaler vi at du deltar på et av våre etterprogrammer i Buenos Aires.

3. januar 2019

Sted Ushuaia/Buenos Aires
Oversikt

INKLUDERT :

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • En hotellovernatting i Buenos Aires, inkludert frokost
 • Transfer hotel to airport in Buenos Aires
 • Flyreise på økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia
 • Transport i Ushuaia, med en orienteringstur inkludert
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Seil langs Sør Amerikas kyst og ned til Antarktis om bord MS Midnatsol, Hurtigrutens oppdagelsesskip med uslåelig panoramautsikt.

Opplevelser

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Antarktis.

Forleng din reise

Hurtigruten Land Adventures

Velg blant våre land adventures der du legger til tre eller fire ekstra dager før eller etter sjøreisen din, slik at du får enda mer ut av ferien din med oss. På mange av våre destinasjoner kan du bli med på spennende og unike aktiviteter der transport, hotellopphold og god mat er inkludert i prisen. Vennligst ta kontakt med kundeservice for å legge land adventures til reisen din.

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030