Eventyr i Antarktis - høydepunktene på det frosne kontinentet

Gjør deg klar for tidenes eventyr! Fra Ushuaia krysser vi Drakestredet og seiler videre mot Antarktis. Møt pingviner og ta på isfjell med dine egne hender. Om bord kan du bli med på en rekke aktiviteter. MS Midnatsol har et eget Explorer-rom, et Young Explorer-program, temadager, spennende forelesninger og mye mer – alt for å gi deg den beste reiseopplevelsen.

 • Opplev isbreer, natur og dyreliv
 • Bli med på land i Antarktis og hils på pingvinene
 • Besøk vårt Explorer-rom og vitenskapssenter og delta på populærvitenskapelige forelesninger om bord
 • Et eget Young Explorer-program for barn
Seilt

Denne reisen har dessverre seilt, men her kan du finne liknende reiser til Antarktis med Hurtigruten

 

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 2018: 6. november, 17. november, 28. november og 9. desember. 2019: 2. januar, 13. januar, 24. januar, 4. februar og 15. februar

Avreisehavn Buenos Aires
Oversikt

Nære møter med dyrelivet i Antarktis

En ekspedisjon til Antarktis med MS Midnatsol er noe av det mest spennende du kan gjøre. Utforsk et av verdens mest avsidesliggende områder når vi tar deg med til høydepunktene på verdens sørligste kontinent.

Et frossent, men yrende kontinent

Vi seiler over Drakestredet på vei mot Antarktis. Når vi ankommer kontinentet, tar det ikke lang tid før all oppmerksomheten din er rettet mot den mystiske verdenen vi akkurat har ankommet. Bak hvert isfjell skjuler det seg nye eventyr.

Forbered deg på å få gåsehud. Dyrelivet i Antarktis er et kapittel for seg selv. Her får du se hval, tusenvis av pingviner og veldig søte seler. Isfjell i alle mulige former og farger driver forbi. Horisonten virker endeløs, og vi seiler gjennom et blått hav der du kan se både isfjell og hvaler. La deg fascinere og sjarmere av de store pingvinkoloniene som ønsker deg velkommen. Du vil føle deg som en ekte oppdager når vi går i land for å utforske og når vi kjører småbåter gjennom ishavet.

Når du kommer tilbake om bord har du muligheten til lære mer om Antarktis og dele de spennende opplevelsene du har hatt med familie og nye venner. MS Midnatsol er designet for å tilfredsstille behovene til moderne eventyrere – både om bord og på land. På Explorer-dekket kan du møte andre eventyrere, og lære mer om populærvitenskapelige temaer sammen med ekspedisjonsteamet vårt. Programmet om bord passer for folk alle aldre. I medierommet viser vi dagens høydepunkter, og hvis du ikke har vært i land eller på utflukter kan du se filmer og video fra disse hver kveld. Young Explorer-programmet vårt tilbyr spennende, vitenskapelig innhold for barn, presentert på en morsom og enkel måte.

Dag 1
Day 1_Buenos Aires.jpg

Kulturelt og kult

Buenos Aires

Eventyret starter med en overnatting i Buenos Aires – Argentinas livlige hovedstad. Vi tilbyr en valgfri guidet tur gjennom byen på ettermiddagen. Nyt kvelden med å utforske ”Sør-Amerikas Paris”.

Dag 2
Day 2_Ushuaia.jpg

Tierra del Fuego

Buenos Aires/Ushuaia

Vi flyr til Ushuaia, hvor MS Midnatsol står klar til å ta deg imot. Om bord sparker vi i gang eventyret med en velkomstmiddag.

Dag 3-4
Day 3-4_At sea.jpg

Vi krysser Drakestredet

Drakestredet

Forbered deg på Antarktis når vi krysser det beryktede Drakestredet. Stol på oss når vi sier at det som ligger foran oss er overveldende! MS Midnatsol er spesialdesignet for å gi både barn og voksne den ultimate ekspedisjonsopplevelsen. På veien sørover starter Young Explorer Antarktis-programmet. Vi tilbyr også forelesninger om omgivelsene vi seiler i. Vi viser filmer om Antarktis og tilbyr spennende aktiviteter i Explorer-rommet. Sistnevnte blir hovedbasen om bord – med forelesninger, oppsummeringer, spontane arrangementer og et sted du kan mingle og dele opplevelsene dine med andre eventyrere.

Dag 5-10
Day 5-10_Antarctica.jpg
Du vil føle deg som en ekte oppdager når vi går i land for å utforske og når vi kjører tenderbåter gjennom ishavet. Bilde

Antarktis … en annen verden!

Antarktis

Du befinner deg nå i et av verdens mest øde områder. Det har vært utallige muligheter for å ta flotte bilder underveis, men Antarktis er likevel noe helt for seg selv. Bli med i land for å utforske det utrolige landskapet og se pingviner og seler på nært hold. Du vil føle deg som en ekte oppdager fra første stund. Fra dekk du kan du se hvaler, og vi tar deg med tett på dyreliv, isbreer og gamle hvalfangststasjonerr. Hvert sekund av reisen byr på nye, spennende opplevelser. Et av høydepunktene på Sør-Shetlandsøyene er Deception Island. Når vi seiler inn i den naturlige havnen på denne vulkanøya, får du se den forlatte hvalfangststasjonen Hektor og en gammel britisk militærbase. Half Moon Island byr på noe av den vakreste naturen i Antarktis, og Yankee Harbour har store kolonier med Gentoo-pingviner – rundt 4000 par. Cuverville Island har også store kolonier Gentoo-pingviner. Neko Harbour ligger innerst i Andvord-bukta. Paradise Harbour fikk sitt navn fra hvalfangere i det forrige århundre. Wilhelmina Bay har også et fantastisk landskap, og blir ofte kalt ”Whale-mina Bay” på grunn av de mange knølhvalene som kan ses i området. Vi har planlagt en rekke aktiviteter for å gi deg den beste opplevelsen av Antarktis. Det kan være å gå i land for å se pingviner og høre de unike lydene fra isbreer som braker, eller å cruise gjennom et hav av is på utkikk etter leopardseler. Kanskje er en kajakktur eller en lengre fottur noe for deg. Om bord har vi også aktiviteter i Explorer-rommet, tilpasset ulike interesser. Fotografen om bord vil dessuten gi grunnleggende innføring i kunsten å ta gode ekspedisjonsbilder. Bli med på samlinger hvor ekspedisjonsteamet oppsummerer dagens aktiviteter, holder presentasjoner og diskuterer morgendagens plan. For de yngre eventyrerne har vi Young Explorer-programmet, som gir en vitenskapelig introduksjon i biologi, historie, dyreliv og kunnskap om navigasjon. I programmet ligger også spennende aktiviteter og besøk til vitenskapssenteret. Ingen dager på MS Midnatsol i Antarktis er like – eller kjedelige!

Dag 11-12
Day 11-12_Drake passage.jpg

Tilbake til siviliasjonen

Drakestredet

Etter å ha utforsket dette utrolige kontinentet, setter vi kursen tilbake mot sivilisasjonen. Vi tilbringer dagen til sjøs hvor du kan oppsummere opplevelsene dine, tilbringe tid i Explorer-rommet eller bare slappe av på dekk.

Dag 13
Day 13_ Buenos Aires.jpg

Slutten på eventyret

Ushuaia/Buenos Aires

Dessverre har alle eventyr en slutt, også dette. Når vi ankommer Ushuaia er det på tide å ta farvel med mannskap og nye venner. Vi tar deg med til flyplassen, hvor flyet til Buenos Aires venter. Hvis du ikke har fått nok eventyr, har du muligheten til forlenge ferien din med vårt valgfrie etterprogram.

Sted Ushuaia/Buenos Aires
Oversikt

INKLUDERT :

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • En hotellovernatting i Buenos Aires, inkludert frokost
 • Flyreise på økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia
 • Transport til Ushuaia med en orienteringstur inkludert
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Seil langs Sør Amerikas kyst og ned til Antarktis om bord MS Midnatsol, Hurtigrutens oppdagelsesskip med uslåelig panoramautsikt.

Opplevelser

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Antarktis.

Forleng din reise

Hurtigruten Land Adventures

Velg blant våre land adventures der du legger til tre eller fire ekstra dager før eller etter sjøreisen din, slik at du får enda mer ut av ferien din med oss. På mange av våre destinasjoner kan du bli med på spennende og unike aktiviteter der transport, hotellopphold og god mat er inkludert i prisen. Vennligst ta kontakt med kundeservice for å legge land adventures til reisen din.

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030