Eventyr i de chilenske fjordene og Antarktis

Punta-Arenas - Patagonia - Antarktis

Det sies at man ikke kan få i pose og sekk, men på denne ekspedisjonen får du faktisk det. Fra de bratte fjellene, isbreene og dalene i de Chilenske fjorder til nærkontakt med det antarktiske dyrelivet - denne 15 dagers reisen viser frem det beste av Patagonia og det siste uberørte kontinentet på Jorden - Antarktis.

 • Legg ut på en ekspedisjo tidlig i sesongen, når Antarktis er i sin mest hvite og uberørte tilstand
 • Utforsk det sørlige Patagonias isbreer og fossefall med skip, den idelle måten å reise på grunnet regionens infrastruktur
 • Opplev et fristed for ville dyr og fugler - blant annet pingviner som vender tilbake fra sjøen for å klekke og et drøss av hvaler
 • Bli betatt av den berømte Garibaldifjorden når du utforsker de chilenske fjordene

Oversikt

Dette eventyret starter med en overnatting på et hotell i Santiago de Chile, før du flyr til Punta Arenas der MS Midnatsol ligger klar. Vi starter med å utforske de chilenske fjordene; Garibaldifjorden er en av dem. Vær forberedt på en stor overraskelse når vi seiler inn i denne fjorden. Innerst ligger nemlig den vakre Garibaldibreen! Fjellene og dalene er bratte, og selv om det er snø på toppene er det et yrende dyreliv.

Gå i land på Kapp Horn og i Antarktis

Hvis vi har været på vår side, går vi i land på Kapp Horn før vi krysser Drakepassasjen på vei mot Antarktis. Når vi kommer til dette store, hvite kontinentet, går vi i land for å utforske den spektakulære og storslåtte naturen.  Møt pingviner og pelssel på nært hold, se isbreer, gamle hvalstasjoner og relikvier. Fra dekk er det også store sjanser for å se hval. Du kommer ikke til å kjede deg ett sekund!

Puerto Williams i Beaglekanalen er reserveplanen dersom vi ikke går i land på Kapp Horn. På returen vil vi også gå i land i de chilenske fjordene, før vi avslutter i Punta Arenas.

Siste sjanse!

Spar 20 % på ekspedisjonsseilas

Dra på en uforglemmelig reise til de mest eksotiske destinasjonene i verden. Når har vi tilbud på flere av våre ekspedisjoner til Antarktis, Grønland, Canada og Svalbard i 2017.

Les mer om tilbudet her.

Lugarer uten singeltillegg på ekspedisjonsseilas i 2017

Ønsker du å reise på egenhånd i 2017? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.

Bestillingsvilkår: Tilbuder gjelder kun nye bestillinger, og ikke suiter. Tilbudet gjelder kun på selve seilaset, ikke evt. fly og hotell. Kan ikke kombineres med andre tilbud. Kan kombineres med Ambassadørrabatt på 5 %. Vennligst merk Hurtigrutens fleksible prissetting og at priser kan endre seg. Den laveste tilgjengelige prisen oppgis alltid ved bestilling.

Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord
 • En natt på hotell inkl frokost i Santiago de Chile før reisens start
 • Transfer fra hotell til flyplass i Santiago de Chile
 • Transfer fra flyplass til skip i Punta Arenas
 • Transfer fra skip til flyplass i Punta Arenas med orientering
 • Flyreise mellom Punta Arenas og Santiago de Chile t/r på økonomiklasse 
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar ilandstigninger og aktiviteter om bord
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Tabellen viser priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Obligatorisk helseerklæring 

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

På denne ekspedisjonen er det elementene som rår. Vær, vind og isforhold kan påvirke dagsetappene. Sikkerheten kommer først, og kapteinen avgjør den endelige reiseplanen underveis. Reisebeskrivelsen fra dag til dag er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

November 2017

Avreisehavn Santiago, Chile
Dag 1
1200x600_Santiago_©Matyas_Rehak_day1-15.png
Bilde: Matyas Rehak Bilde

En smak av Santiago


Sted: Santiago de Chile

Siden den ble grunnlagt i kolonitiden i 1521, har Santiago vært hovedstaden i Chile. Bykjernen består av arkitektur fra det 19. århundre, med snirklete sidegater i jugendstil, gotisk og andre stilarter. Santiagos bybilde er formet av flere ensomme fjelltopper og den strie Mapocho-elven, og er foret med parker som Parque Forestal. Andesfjellene kan også ses fra de fleste stedene i byen.

Dag 2
1200x600_Punta_Arenas_©Dominic Barrington_day2.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

MS Midnatsol venter


Sted: Santiago de Chile and Puntas Arenas

I dag går flyet til Punta Arenas, hvor ekspedisjonsskipet venter på deg. Når du kommer om bord MS Midnatsol starter vi med en velkomstmiddag. 

Dag 3
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day3.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Uforstyrret natur


Sted: Chilean fjords / Tierra del Fuego

De neste tre dagene seiler vi gjennom fantastiske områder som Magellanstredet og Beaglekanalen. Du kommer til å se smale passasjer, spektakulære fjorder og fjell som stuper rett ned i det isende vannet. Dette ville og øde området virker nesten uberørt av mennesker. Isen har skurt seg vei ut mellom fjellene, etterlatt seg isolerte øyer og gjemte viker, og skapt det helt unike landskapet som du finner i Chile.

Dag 4
1200x600_Tierra_del_fuego_©Shutterstock_day4.png
Bilde: Shutterstock Bilde

I fjordenes land


Sted: Chilean fjords / Tierra del Fuego

Naturentusiaster vil elske å utforske de chilenske fjordene, deriblant Garibaldifjorden. Innerst i fjorden ligger en vakker overraskelse, Garibaldiisbreene.  Fjellene er bratte med snøkledde topper, og står i skarp kontrast til de grønne og frodige dalene. På land kan du kanskje se sjøløver, andeskondorer og flere andre fugler. På kvelden smaker vi på argentinsk vin.

Dag 5
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day5.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Sør Amerikas sørligste punkt


Sted: Chilean fjords / Tierra del Fuego

På nesten 56 grader sør ligger Kapp Horn, Sør-Amerikas sydligste punkt.  Kapp Horn står på listen over de mest mytiske stedene på jorden. Før Panamakanalen var ferdig måtte alle sjøfarere som skulle til den andre siden av Amerika krysse dette farefulle stedet. Vi vil gjøre vårt beste for å få til en landing her, men dette området er kjent for høy sjø og utfordrende forhold, så dersom vi klarer dette er det en stor prestasjon.

Dag 6
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day6-12.png
Bilde: Trond Gansmoe Johnsen Bilde

Over det berømte Drakestredet


Sted: Drakestredet

Mens vi krysser Drakestredet fortsetter vi vårt “Young Explorer Antarctica” program. Det vil også være flere foredrag om populære emner, explorer-rommet er fullt av aktivitet, og på ettermiddagen blir det tangokurs!.

Dag 7-11
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day7-11.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

Til verdens ende


Sted: Antarktis

Ikke at det ikke har vært nok av gode fotomuligheter på så langt på reisen, men Antarktis er sannsynligvis stedet hvor lagringsplassen på kameraet blir utfordret mest. Kom på land og utforsk det imponerende antarktiske landskapet, pingviner og seler. Fra dekk har du i tillegg muligheten til å se hvaler. Kom i nærkontakt med både dyreliv og isbreer, gamle hvalfangststasjoner og andre minner fra fortiden. Tro oss når vi sier at du aldri vil kjede deg.

For nå er du i et av de mest øde områdene i verden!

Vær, vind og isforhold dikterer programmet og timeplanen. Sikkerhet er alltid førsteprioritet for oss, og kapteinen bestemmer den endelige seilingsplanen i løpet av reisen.

Mens vi er i Antarktis vil vi prøve å gå i land på flere steder. Blant stedene vi besøker er Cuverville Island, hjem til en av de største koloniene av bøylepingviner. Vi prøver også å utforske Neko Harbour, perfekt plassert helt innerst i Andvord Bay; Paradise Harbour, som fikk navnet sitt av hvalfangere i løpet av forrige århundre; og Wilhelmina Bay eller "Whale-mina Bay" som det også kalles grunnet sin fantastiske natur og knølhval-populasjon i desember.

I løpet av disse dagene kan du bli med ekspedisjonsteamet på land når vi hilser på pingviner, seler og, forhåpentligvis, hvaler. Nyt utflukter, turer i kajakk og generell utforsking av havet og isen i mindre båter.

Dag 12
Drake passage_ ©Shutterstock_Petra Christen_Day 15_1200x600 copy.png

Reflekter over det antarktiske eventyret


Sted: Drakestredet

Etter spennende dager i Antarktis, kan du tilbringe denne dagen i explorer-rommet, med foredrag, på dekk, eller se en oppsummering av våre opplevelser så langt. 

Dag 13
1200x600_Cape_Horn_©Gian-Rico_Willy_day4-13.png
Bilde: Gian-Rico Willy Bilde

Tilbake til sivilisasjonen


Sted: Kapp Horn og Chilenske fjorder

Når vi ser Kapp Horn igjen, vet vi at vi er tilbake til sivilisasjonen. I Beaglekanalen vil vi besøke Puerto Williams, en liten by mellom hav og fjell. På vei tilbake til Punta Arenas seiler vi gjennom de storslåtte chilenske fjordene. 

Dag 14
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day14.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Siste landgang i de fabelaktige fjordene


Sted: Chilenske fjorder

Vi tar en siste tur i land i de chilenske fjorder. På denne siste kvelden om bord er det avskjedsmiddag og samling, omgitt av det praktfulle fjordlandskapet.

Dag 15
Satiago de Chile_ ©Shutterstock_Maciej Bledowski_Day 15_1200x600 2.png

Veien hjem


Sted: Punta Arenas / Santiago de Chile

Alle eventyr må ha en slutt. Det er på tide å si farvel til besetning og nye venner. Vi ankommer Punta Arenas som ligger ved enden at Magellanstredet. Hjemreisen begynner med fly til Santiago de Chile.

November/Desember 2017

Sted Santiago, Chile
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Seil langs Sør Amerikas kyst og ned til Antarktis om bord MS Midnatsol, Hurtigrutens oppdagelsesskip med uslåelig panoramautsikt.

Opplevelser Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss dersom du vil kjøpe flybilletter til Santiago. Da kan du også bestille transport fra flyplassen.