Eventyr på den sørlige halvkule - Nordgående

På dette eventyret får du oppleve Sør-Amerika, Falklandsøyene - og Antarktis. Du får se pingviner, sel og hval, du kan ta fotturer på isen og dra på kajakkpadling blant isfjellene. Det omfattende programmet med utflukter og aktiviteter gjør turen til en drøm for enhver eventyrer, uansett alder.

 • Opplev Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Amerika på samme ekspedisjon
 • Se det fantastiske dyrelivet på den sørlige halvkule - noe av det på nært hold
 • Gå i land i Antarktis og ta en kajakktur på det mest avsidesliggende stedet i verden
 • Omfattende vitenskapsprogram og Young Explorer-program

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene råder. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

26. februar 2018

Avreisehavn Buenos Aires
Oversikt

På dette eventyret er det ingen grunn til å legge bånd på entusiasmen! Ekspedisjonen inkluderer alle høydepunktene på den sørlige halvkule. Start reisen med å nyte storbylivet i Buenos Aires, før vi går ombord på MS Midnatsol i Ushuaia.

Overveldende Antarktis

Vi krysser Drakestredet for å utforske det mest fjerntliggende stedet på planeten. Den antarktiske iskappen dekker 98 % av kontinentet, og er verdens største ismasse.

Bli med ekspedisjonsteamet for å utforske den iskalde kysten av Antarktis. Villmarken er full av dyreliv. Her kan du komme tett på seler og pingviner i yrende, høylytte kolonier. Du kan nyte rolige kajakkturer og besøke fascinerende og fantastiske naturperler. Vel tilbake på MS Midnatsol kan vi by spennende foredrag, et eget vitensenter, testsenter for foto- og optikk, workshops og Young Explorers Antarktis-programmet – rett og slett alt som trengs for å ta oppdagerevnene dine til et nytt nivå.

Fantastiske Falklandsøyene

En helt annen natur og kultur venter på Falklandsøyene. Her kan du oppleve alt fra sauebeiting ved pingvinkoloniene til koselige landsbypuber og røde, engelske busser.

Vi runder av reisen med å tilbringe to fantastiske døgn på å krysse havet til Montevideo.

Dag 1
Day 1_Buenos Aires.jpg

Argentinas pulserende hovedstad

Buenos Aires

Nyt en natt på hotell i Buenos Aires, og bli nærmere kjent med byens helt spesielle blanding av europeiske stilarter og latinamerikansk sjarm.

Dag 2
Ushuaia_MG_2785.jpg

Ta fatt på eventyret

Buenos Aires/Ushuaia

Etter en tre timer lang flytur, lander du i den sydligste byen i verden. I Ushuaia står MS Midnatsol klar til å ta deg videre sørover, og ekspedisjonen starter med en velkomstmiddag.

Dag 3-4
_R7D5249---2013-01-08-at-16-44-57_HDR.jpg

Nyt aktivitetene ombord

Drakestredet

En dag på sjøen er aldri kjedelig, og vi kan love deg et svært engasjert ekspedisjonsteam og førsteklasses «edutainment» om bord. Når vi har krysset den antarktiske konvergens, vil du merke at luften blir skarpere og kaldere, og fra dekk kan du se isfjell og kanskje til og med hval.

Dag 5-10
Nnn013.jpg

Pingviner, isfjell, sel and hval

Antarktis

Det skal godt gjøres å ikke bli overveldet av Antarktis med sine glitrende isfjell og hvite, endeløse horisonter. På toppen av det hele kommer møtene med de enorme pingvin-koloniene. Her kan du glede deg til ekte nærkontakt med pingvinene, for de er langt fra folkesky. Når vi kommer i land, kan du utforske den imponerende arktiske naturen, og fra dekk er det store sjanser for å se hval. Nyt nærkontakten med dyreliv, isbreer og gamle hvalfangststasjoner - du befinner deg tross alt på et av planetens mest isolerte steder, og inntrykkene er ganske spektakulære. I løpet av turen kommer vi til å stoppe flere ganger for å høste uforglemmelige opplevelser. Blant stedene vi kan besøke er Half Moon Island, Yankee Harbour og Cuverville Island, som huser en stor koloni med bøylepingviner. Neko Harbour ligger vakkert til i den innerste delen av Andvord Bay, og Paradise Harbour har fått sitt navn fra hvalfangerne som kom hit for å søke ly fra de verste stormene. I Wilhelmina Bay får du se alt fra kalvende isbreer til flytende isfjell.

Dag 11
Lecture-Exped_trip_Hurtigruten_Foto_Ørjan_Bertelsen_163.jpg

Avslapping på MS Midnatsol

Til havs

Nyt en dag på sjøen hvor du kan dele opplevelser og utveksle historier med andre passasjerer. Vi anbefaler at du tilbringer mye tid på dekk, slik at du virkelig får maks ut av hele den arktiske opplevelsen.

Dag 12-13
2500x1250_AASG228_-®Franz-Gingele.jpg

Puber, pingviner og perfekt villmark

Falklandsøyene

Når vi kommer til Falklandsøyene, vil du oppleve alt fra røde busser og engelske puber i hovedstaden Stanley, til pingviner, kajakkpadling og fotturer i åsene rundt. Et høydepunkt er New Island, en liten bukt med kritthvite strender og turkis vann. Den kunne lett blitt forvekslet med en karibisk øy dersom sola hadde vært litt sterkere. På vei til land passerer vi også et gammelt skipsvrak, og tilbringer dagen blant pingviner og sel. Under vårt opphold på Falklandsøyene, kan du delta på flere typer utflukter, blant annet fugletitting, historiske turer, fotturer i naturen eller en naturskjønn flytur som lar deg utforske øyene fra lufta.

Dag 14-16
Lecture_shutterstock_390594247_manipulert.jpg

Begynnelsen på slutten av eventyret

Til havs

Etter spennende dager i Antarktis og på Falklandsøyene, bruker vi de siste dagene om bord til å krysse Sør-Atlanteren. Tilbring tid med familie, gamle venner, nye venner og vårt ekspedisjonsteam på den siste dagens avskjedsmiddag.

Dag 17
Montevideo-shutterstock_230867338.jpg

Utforsk Montevideo før flyturen hjem

Montevideo

Du går i land i Montevideo, en by som har et overraskende kulturelt mangfold til tross for sitt lave befolkningstall. Montevideo har en helt særegen eleganse med sin pittoreske blanding av kolonispansk, italiensk og Art Deco-stil. Dersom du har tid, er dette en flott anledning til å besøke Ciudad Vieja (gamlebyen) med sine vakre 1800-talls bygninger, det levende Mercado del Puerto, den travle Avenida 18 de Julio med sine mange teatre, museer og kunstgallerier eller de hvite sandstrendene rundt byen før du flyr hjem igjen.

14. mars 2019

Sted Montevideo
Oversikt

INKLUDERT :

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori, inkludert helpensjon
 • Overnatting i Buenos Aires før reisen, inkludert frokost
 • Transfer fra hotell til flyplass i Buenos Aires
 • Fly (økonomiklasse) fra Buenos Aires til Ushuaia
 • Transfer fra flyplass til båt i Ushuaia
 • Vind - og vanntett jakke
 • Turer med småbåter til land
 • Aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter/aktiviteter 

IKKE INKLUDERT:

 • Kaffe og te om bord
 • Internasjonale flyreiser
 • Reise og avbestillingsforsikring
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Seil langs Sør Amerikas kyst og ned til Antarktis om bord MS Midnatsol, Hurtigrutens oppdagelsesskip med uslåelig panoramautsikt.

Opplevelser

Utflukter på reisen

Utforsk alt Antarktis har å by på med våre valgfrie utflukter. Dersom du ønsker å bli med på en av utfluktene i løpet av din reise, anbefaler vi å forhåndsbestille. Utfluktene kan også kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledig kapasitet.

Forleng din reise

Hurtigruten Land Adventures

Velg blant våre land adventures der du legger til tre eller fire ekstra dager før eller etter sjøreisen din, slik at du får enda mer ut av ferien din med oss. På mange av våre destinasjoner kan du bli med på spennende og unike aktiviteter der transport, hotellopphold og god mat er inkludert i prisen. Vennligst ta kontakt med kundeservice for å legge land adventures til reisen din.

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030