Eventyr på den sørlige halvkule - Sør Amerika og Antarktis

Punta-Arenas - Chilenske fjorder - Antarktis - Falklandsøyene - Montevideo

Bli med oss på en ekspedisjon til den sørlige halvkulen der du både får med deg høydepunktene i Antarktis, de chilenske fjordene, Falklandsøyene og Kapp Horn. Denne 17 dager lange reisen starter i de smale chilenske fjordene, hvor vi utforsker isbreer, dyreliv og natur. Møt pingviner på nært hold i Antarktis, dra på utflukter, ta en tur i kajakk og kom så tett innpå isfjell at du kan ta på dem. Gjør deg klar for et eventyr uten et eneste kjedelig øyeblikk i et av de mest øde stedene på Jorden

 • Opplev en av sesongens aller siste seilaser, når Antartktis er på sitt mest robuste og mer utsatt for smeltende snø
 • Bli med på spennende landganger og utflukter kom enda nærmere dyrelivet og de fantastiske landskapene
 • Møt de nysgjerrige og voksende pingvinkyllingene, som nå har forlatt redet og svømmer for fullt
 • Ta del i vårt omfatte program om bord, med blandt annet populærvitenskapelige foredrag, aktiviteter og tilgang til vitenskaps- og fotosentere

Oversikt

Turen starter med en overnatting på et hotell i Santiago de Chile, før du ankommer skipet du skal reise med i Punta Arenas. Deretter begynner reisen sørover gjennom den utrolig trange Canal Gabriel og innover i Garibaldifjorden. Her bruker vi små båter for å ta en nærmere kikk på dyrelivet i land og de to isbreene i enden av fjorden.

Hvis været tillater det, går vi i land på Kapp Horn – det sørligste punktet i Sør-Amerika. Videre venter åpent hav før vi kommer til pingvinene og isfjellene i Antarktis. Kanskje ser vi også hvaler i det vi seiler inn i det mest øde området i verden. Her kan du utforske fastlandet med ekspedisjonsteamet vårt, padle kajakk og se tusenvis av pingviner og seler, og besøke de mest spennende steder.

På vei tilbake tilbringer vi noen dager på Falklandsøyene. Der vil vi oppleve alt fra røde busser og engelske puber i hovedstaden Stanley, til pingviner, turer i området eller kajakkpadling. Fordi vi er i varmere strøk blir alle invitert til å overnatte ute på dekk. De siste dagene bruker vi på å krysse Drakepassasjen og seile langs den argentinske kysten, før vi kommer i land i Montevideo.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice.
 • Valgfrie utflukter og servicetips.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Utleie av støvler om bord
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Dette er en ekspedisjon hvor elementene rår, og været, og vind- og is forhold bestemmer hvor vi seiler. Sikkerhet setter vi høyt og Kapteinen bestemmer endelig reiserute mens vi seiler. Derfor er denne reiseruten en indikasjon på hva du kan oppleve, og dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

Utreise 26. februar 2018

Avreisehavn Santiago, Chile
Dag 1
1200x600_Santiago_©Matyas_Rehak_day1.png
Bilde: Matyas Rehak Bilde

En smak av Santiago


Sted: Santiago de Chile

Velkommen til Chile, her starter eventyret ditt med en overnatting på et hotel I Santiago de Chile

Dag 2
1200x600_Punta_Arenas_©Dominic Barrington_day2.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

MS Midnatsol venter


Sted: Santiago de Chile og Puntas Arenas, Chile

I dag flyr du til Punta Arenas hvor ekspedisjonsskipet venter på deg. Vel om bord på skipet vil vi åpne med en velkomst-middag.

Dag 3
1200x600_Chilean_fjords_©Shutterstock_day3.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Livet på dekk


Sted: Chilenske fjorder

Ut på dekk kan du se den lille øya Tucker som vi seiler forbi, denne er kjent for kolonien av Magellan pingviner, fugler, delfiner og sjøløver. Så vil vi seile igjennom den smale kanalen Gabriel. 

Dag 4
1200x600_Cape_Horn_©Gian-Rico_Willy_day4.png
Bilde: Gian-Rico Willy Bilde

Overraskende villmark


Sted: Chilenske fjorder

De chilenske fjordene er en stor overraskelse for mange, her finner du enorme fjell i en enorm villmark. Og overraskelsen blir ikke mindre når vi seiler inn i Garibaldifjorden og 2 store isbreer dukker opp innerst i fjorden. Vi tar ut småbåtene for en nærmere titt, og på denne lille turen vil vi også utforske område og villmarken innerst i denne fjorden. 

Dag 5
1200x600_At_Sea_©Trond_Gansmoe_Johnsen_day5-11-15.png
Bilde: Trond Gansmoe Johnsen Bilde

Videre til Antarktis


Sted: Drakestredet

Drakestredet er navnet på havstrekningen mellom sørspissen av Latin-Amerika og Antarktis-halvøya. Drakestredet var beryktet blant de gamle polfarerne og er et unikt sted som bare noen få har fått sjansen til å oppleve.

På vei mot "isen" kan du lære mye om Antarktis dyreliv og historie som du snart skal oppleve.

Dag 6-10
1200x600_Antarctica_©Dominic Barrington_day6-10.png
Bilde: Dominic Barrington Bilde

En opplevelse for livet


Sted: Antarktis

Vi er nå i Antarktis! Bli med i land og møt pingviner og pelsseler, ha det gøy på kajakktur eller på vandringer med ekspedisjonsteamet. Young Explorers Antarctica, eller alle som vil være med kan bli med på spennende dager både i land og på Explorer rommet.

Vi vil gjennomføre landinger flere steder, og vi er overbevist om at dette blir en opplevelse du aldri vil glemme. Blant stedene vi vil besøke er Half Moon Island, Yankee Harbour og Cuverville Island, som har den største kolonien av bøylepingviner på Antarktishalvøya.

Neko Harbour er omkranset av fjell og blåhvite isklipper det breen slutter. Landskapet rundt Paradise Bay er usedvanlig vakkert. Stedet fikk navn av hvalfangerne som søkte ly her da stormene blåste som verst.

Storslått, majestetisk og velsignet med noen av de vakreste antarktiske landskapene du kan tenke deg ligger Half Moon Island som en perle blant alle disse vakre øyene. Bli med ekspedisjonsteamet og utforsk Antarktis på landinger hvor vi kan se nærmere på tusenvis av pingviner og seler, nyte stille kajakkturer og besøke interessante steder. Om bord vil vi ha flere foredrag, og det vil være vitenskapelige eksperiment for Young Explorers Antarctica.

Dag 11
Drake Passage_ ©Shutterstock_Steve Allen_Day 14_1200x600 copy.png

Reflekter over det antarktiske eventyret


Sted: Drakestredet

Neko Harbour ligger vakkert til i den innerste delen av Andvord Bay, og Paradisbukta fikk sitt beskrivende navn fra hvalfangerne. Når stormene stod på som verst, var dette stedet de søkte ly.

Dag 12
1200x600_Falklands_©Marsel_van_Oosten_day12-14.png
Bilde: Marsel van Oosten Bilde

Utforsk til fots


Sted: Falklandsøyene

Stanley er en liten by, men det er også hovedstaden på Falklandsøyene. Dersom du ønsker å utforske byen på egenhånd er dette enkelt å gjøre til fots.

Dag 13
Falklands_ ©Theme media_Hilde Foss_Day 8-1200x600.png

Skipsvrak og sandstrender


Sted: Falklandsøyene

New Island er en sjarmerende øy, med hvite sandstrender og turkis vann. Med unntak av temperaturen kunne dette fort blitt forvekslet med en karibisk øy. Vi vil gå forbi et gammelt skipsvrak på tur til land for en dag blant pingviner, sel og elefantsel.

Dag 14-15
Drake passage_ ©Shutterstock_Petra Christen_Day 15_1200x600 copy.png

Bris langs kysten


Sted: Til sjøs

De siste dagene ombord blir brukt på seilingen langs kysten av Argentina.  

Dag 16
1200x600_MS-Midnatsol-at-sea_Stephanie-Tubbecke-guest-image.jpg
Bilde: Stephanie Tubbek / Guest Photo Bilde

Familiemiddag


Sted: Til sjøs

Tilbring tid med familie, gamle venner, nye venner og vårt vennlige ekspedisjonsteam, og nyt avskjedsmiddagen denne siste kvelden. 

Dag 17
1200x600_Montevideo_©Shutterstock_day17.png

En ekspedisjon er over


Sted: Montevideo

Når vi ankommer Montevideo er det på tide å si farvel. Dersom du vil ha litt mer før du reiser hjem, er det mulig å bli med på våre valgfrie utflukter i etterporgrammet.

Ankomst 14. mars 2018

Sted Montevideo, Uruguay
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Seil langs Sør Amerikas kyst og ned til Antarktis om bord MS Midnatsol, Hurtigrutens oppdagelsesskip med uslåelig panoramautsikt.

Opplevelser

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Antarktis.

Utflukter

Gi din indre eventyrer en utfordring og opplev alt Antarktis har å by på med vårt store utvalgt av valgfrie utflukter.

Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss dersom du vil kjøpe flybilletter til Montevideo og Santiago. Da kan du også bestille transport fra flyplassen.