Eventyr på den sørlige halvkule - Sørgående

Montevideo - Patagonia - Falklandsøyene - Antarktis -Ushuaia

På dette eventyret får du oppleve Sør-Amerika, Patagonia, Falklandsøyene - og Antarktis. Du vil få se pingviner, sel og hval, ta fotturer på isen og dra på kajakkpadling blant isfjellene. Det omfattende programmet med utflukter og aktiviteter gjør turen til en drøm for enhver eventyrer, uansett alder.

 • Opplev Antarktis, Patagonia, Falklandsøyene og Sør-Amerika
 • Se det fantastiske dyrelivet på den sørlige halvkule - noe av det på nært hold
 • Gå i land i Antarktis og ta en kajakktur på det mest avsidesliggende stedet i verden
 • Omfattende vitenskapsprogram og Young Explorer-program

Oversikt

På dette eventyret er det ingen grunn til å legge bånd på entusiasmen! Ekspedisjonen inkluderer alle høydepunktene på den sørlige halvkule.

Fra urbane eventyr til verdens mest avsidesliggende sted - på kun få dager

Start reisen med å nyte storbylivet i Montevideo, før vi går om bord på MS Midnatsol. Etter en dag til havs, kommer vi til Puerto Madryn, inngangsporten til Valdez-halvøya, som er på UNESCOs verdensarvliste og kjent for et rikt dyreliv. Her kan du møte noen av verdens største havdyr i sitt naturlige miljø.

Fantastiske Falklandsøyene

En helt annen villmark og kultur venter på Falklandsøyene. Her kan du oppleve alt fra sauebeiting ved pingvinkoloniene til koselige landsbypuber og røde, engelske busser.

Overveldende Antarktis

Vi krysser Drakestredet for å utforske det mest fjerntliggende stedet på planeten. Den antarktiske iskappen dekker 98 % av kontinentet, og er verdens største ismasse. Villmarken her er full av dyreliv. Pass på å gå i land for å møte pingviner i yrende og høylytte kolonier.

Bli med ekspedisjonsteamet for å utforske den iskalde kysten av Antarktis. Her kan du komme tett på pingviner og seler, nyte rolige kajakkturer og besøke fascinerende og fantastiske naturperler. Vel tilbake på MS Midnatsol kan vi by på spennende foredrag, vitensenter, testsenter for foto- og optikk, workshops og Young Explorers Antarktis-programmet – rett og slett alt som trengs for å ta oppdagerevnene dine til et nytt nivå.

Vi runder av eventyret ved å krysse Drakestredet tilbake til Ushuaia på to dager.

Prisen inkluderer:

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori, inkludert helpensjon
 • Transfer flyplass til skip i Ushuaia
 • Fly (økonomiklasse) fra Buenos Aires til Ushuaia
 • Vind - og vanntett jakke
 • Turer med småbåter til land
 • Aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter/aktiviteter 
 • Kaffe og te om bord
 • Transfer skip til flyplass i Ushuaia
 • Fly (økonomiklasse) fra Ushuaia til Buenos Aires

Ikke inkludert:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise og avbestillingsforsikring
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene råder. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

22. oktober 2018

Avreisehavn Montevideo
Dag 1
Montevideo-shutterstock_230867338.jpg

Breddfull av opplevelser


Sted: Montevideo

Montevideo har ikke bare et fantastisk kulturelt mangfold, byen har også en helt egen eleganse med sin pittoreske blanding av kolonispansk, italiensk og Art Deco-stil. Montevideo har lenge blitt regnet som en av Sør-Amerikas mest interessante byer. Her kan du besøke Ciudad Vieja (gamlebyen) med ærverdige bygninger fra 1800-tallet, det pulserende Mercado del Puerto, den travle Avenida 18 de Julio med sine mange teatre, museer og kunstgallerier, eller du kan vandre langs byens hvite, varme sandstrender før eventyret går videre med MS Midnatsol.

Dag 2
Lecture_shutterstock_390594247_manipulert.jpg

Dyreliv og foredrag


Sted: Til havs

Nyt den første dagen om bord! Ekspedisjonsteamet starter turen med spennende foredrag om historie, de store oppdagerne, marinbiologi, dyreliv, klima og oseanografi. Vi anbefaler å bruke litt tid på dekk, både for å slikke sol og varme, og for å få noen glimt av dyrelivet når vi seiler sørover.

Dag 3-4
Valdez_Peninsula_shutterstock_12678148.jpg

Det første av mange høydepunkter


Sted: Puerto Madryn

Det første høydepunktet på ekspedisjonen er Valdez-halvøya, et naturreservat som står på UNESCOs verdensarvliste. Valdez-halvøya ligger på den østlige spissen av Patagonia, og har noen av verdens mest spennende dyrereservater. Her finnes både elefantseler, magellanpingviner, sørkarper (også kalt sørlig retthval) og et stort utvalg av fuglearter. Puerto Madryn ble grunnlagt av walisiske innvandrere i 1865, og er i dag et av de mest pulserende stedene i Patagonia. Her kan du nyte et bredt utvalg av utflukter som ridning, snorkling med sjøløver, kajakkpadling med sjøløver og hvalsafari. Du kan også besøke Estancia San Lorenzo, hvor du kan se elefantsel, Nandufamilien (flygeudyktige strutsefugler) og guanaco (kameldyr som tilhører slekten lamaer).

Dag 5
Lecture-Exped_trip_Hurtigruten_Foto_Ørjan_Bertelsen_163.jpg

Avslapping på MS Midnatsol


Sted: Til havs

Nyt en dag på sjøen. Del opplevelser og utveksle historier, bilder og film med dine medpassasjerer.

Dag 6-8
2500x1250_shutterstock_138006035_Fredy-Thuerig.jpg

Puber, pingviner og perfekt villmark


Sted: Falklandsøyene

Når vi kommer til Falklandsøyene, vil du oppleve alt fra røde busser og engelske puber i hovedstaden Stanley, til pingviner, kajakkpadling og fotturer i åsene rundt. Et høydepunkt er New Island, en liten bukt med kritthvite strender og turkis vann. Den kunne lett blitt forvekslet med en karibisk øy dersom sola hadde vært litt sterkere. På vei til land passerer vi også et gammelt skipsvrak. Under vårt opphold på Falklandsøyene kan du bli med på flere typer utflukter, blant annet fugletitting, historiske turer, fotturer i naturen eller en naturskjønn flytur som lar deg utforske øyene fra lufta.

Dag 9
_R7S4381.jpg

Nyt aktivitetene ombord


Sted: Drakestredet

En dag på sjøen er aldri kjedelig, og vi kan love deg et svært engasjert ekspedisjonsteam og førsteklasses «edutainment» om bord. Når vi har krysset den antarktiske konvergens, vil du merke at luften blir skarpere og kaldere, og fra dekk kan du se isfjell og kanskje til og med hval.

Dag 10-14
IMG_2512-®Corinna-Gamma.jpg

Pingviner, isfjell, sel og hval


Sted: Antarktis

Det er godt gjort å ikke bli overveldet av Antarktis med sine glitrende isfjell og hvite, endeløse horisonter. På toppen av det hele kommer møtene med de enorme pingvin-koloniene. Her kan du glede deg til ekte nærkontakt med pingvinene, for de er langt fra folkesky. Når vi kommer i land, kan du utforske den storslåtte arktiske naturen, og fra dekk er det store sjanser for å få øye på hval. Nyt nærkontakten med dyreliv, isbreer og gamle hvalfangststasjoner - du er tross alt på et av planetens mest isolerte steder, og inntrykkene er ganske spektakulære. I løpet av turen kommer vi til å stoppe flere ganger for å høste uforglemmelige opplevelser. Blant stedene vi kan besøke er Half Moon Island, Yankee Harbour og Cuverville Island; hjem til en stor koloni med bøylepingviner. Neko Harbour ligger vakkert til i den innerste delen av Andvord Bay, og Paradise Harbour har sitt navn fra hvalfangerne som kom hit for å søke ly fra de verste stormene. I Wilhelmina Bay får du se alt fra kalvende isbreer til flytende isfjell.

Dag 15-16
Ushuaia_BeagleChannel_shutterstock_312462830-®kovgabor.jpg

Begynnelsen på slutten av eventyret


Sted: Vi krysser Drakestredet

Etter spennende dager i Antarktis og på Falklandsøyene, bruker vi de siste dagene om bord på å krysse Drakestredet. Tilbring tid med familie, gamle venner, nye venner og vårt ekspedisjonsteam på den siste dagens avskjedsmiddag.

Dag 17
Ushuaia_shutterstock_287173154-®Ksenia-Ragozina.jpg

Den sørligste byen i verden


Sted: Ushuaia

Vel fremme i Ushuaia, er det på tide å si farvel. Vi tar deg med til flyplassen, hvor flyet venter. Hvis du ønsker å forlenge ferien, kan du delta på en av våre valgfrie utflukter i etterprogrammet.

07. oktober 2018

Sted Ushuaia
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Seil langs Sør Amerikas kyst og ned til Antarktis om bord MS Midnatsol, Hurtigrutens oppdagelsesskip med uslåelig panoramautsikt.

Opplevelser

Utflukter på reisen

Utforsk alt Antarktis har å by på med våre valgfrie utflukter. Dersom du ønsker å bli med på en av utfluktene i løpet av din reise, anbefaler vi å forhåndsbestille. Utfluktene kan også kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledig kapasitet.

Artikler

Lær mer om hvordan det er å seile til Antarktis, et av de minst utforskede stedene på jorden.

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Antarktis.

Forleng din reise

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030