MS Fram
23 dager

Falklandsøyene, Sør-Georgia, Antarktis – Den ultimate ekspedisjonen

Frokost, lunsj og middag inkludert
MS Fram
23 dager

Falklandsøyene, Sør-Georgia, Antarktis – Den ultimate ekspedisjonen

Frokost, lunsj og middag inkludert
Falklandsøyene, Sør-Georgia og Antarktis - Den ultimate ekspedisjonen
 • Utforsk Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia til fots eller i kajakk
 • Gå i land på isolerte strender og overnatt i telt (hvis forholdene tillater det)
 • Ekstra tid så du virkelig får oppleve Sør-Georgia
 • Se utrolig dyreliv; seler, pingviner, fugler og hval på nært hold
Ekspedisjonen team vil gripe muligheter til å ta deg isen cruising til ulike landings steder i Antarktis, avhengig av is og vindforhold.

Reiseplan

På denne spennende ekspedisjonen kan du utforske de isolerte Falklandsøyene, vakre Sør-Georgia og fantastiske Antarktis. Vi gleder oss til å ta deg med på en uforglemmelig reise, hvor vi skal utforske det endeløse hvite landskapet og lytte til naturens stillhet i vakre Antarktis.
Dag 1
Buenos Aires
Utforsk "Tangoens fødested"
En bro over vann med en by i bakgrunnen

Ekspedisjonen din begynner med en overnatting i Buenos Aires, Argentinas travle hovedstad. Vi tilbyr en valgfri guidet bytur på ettermiddagen. Bruk kvelden som du vil, og utforsk "Sør-Amerikas Paris" på egenhånd.

En bro over vann med en by i bakgrunnen
En stor bygning med et fjell i bakgrunnen
Dag 2
Buenos Aires/Ushuaia
Tierra del Fuego
En stor bygning med et fjell i bakgrunnen

Den påfølgende dagen flyr du til Ushuaia. Flyet forlater Buenos Aires på morgenkvisten, og du har tid til å utforske Ushuaia eller bli med på en valgfri utflukt til nasjonalparken Tierra del Fuego før du går om bord på MS Fram. Senere på kvelden seiler vi ut gjennom den vakre Beaglekanalen.

Dag 3
Til havs
På åpent hav
En fugl som flyr over en kropp av vann

Vi krysser åpent hav på vei mot Falklandsøyene. Bli med på en spennende forelesninger om bord - og husk å holde utkikk etter dyreliv fra dekk.

En fugl som flyr over en kropp av vann
Vi blir møtt av pingvinene når vi kommer til Falklandsøyene. Her, vi først utforske nordvest før vi fortsetter til hovedstaden Stanley, utgangspunktet for flere utflukter.
På Falklandsøyene kan man få øye på pingviner og albatrosser. Her utforsker vi først nordvestsiden, før vi fortsetter til hovedstaden Stanley.
Dag 4-6
Falklandsøyene
Hvor naturen fortsatt er regjerer
Vi blir møtt av pingvinene når vi kommer til Falklandsøyene. Her, vi først utforske nordvest før vi fortsetter til hovedstaden Stanley, utgangspunktet for flere utflukter.
På Falklandsøyene kan man få øye på pingviner og albatrosser. Her utforsker vi først nordvestsiden, før vi fortsetter til hovedstaden Stanley.

Falklandsøyene har et rikt dyreliv, fantastisk natur og klar, blå himmel kombinert med massive åpne plasser og flotte, hvite strender. Her beiter sauer ved siden av store albatross-kolonier og flere typer pingviner, mens brungumpkarakaraen speider etter bytte fra himmelen og høylandsgjess leter etter mat i vannkanten. På Falklandsøyene vagger pingviner gjerne bortom for å titte på oss før de fortsetter på sin vei, noe som gir deg fantastiske fotomuligheter. Stanley, hovedstaden, er et fint utgangspunkt for forskjellige utflukter vi tilbyr i området. Byen er enkel å utforske til fots, siden de fleste butikker og tjenester holder til i nærheten av havnen.

Valgfrie utflukter
 • Stanley - Fuglekikking på Falklandsøyene
  Se og fotografer noen av de flotteste fuglene i verden! På denne ekslusive turen til Falklandsøyene får du se noe av det flotteste innen landskap, dyreliv og planteliv.
 • Stanley - Tur til Bluff Cove lagunen
  Nyt et privat dyrelivsparadis på denne eksklusive utflukten, der vi får se kongepingvin, bøylepingvin og magellanpingvin, i tillegg til en mengde sjøfugler. Utflukten avsluttes med kaffe eller te på en kafé på stranda.
 • Stanley - Høydepunkter i Port Stanley
  Hvis du vil se det beste av Stanley på kort tid, er dette den perfekte turen for deg! Bli med på en guidet busstur rundt interessante severdigheter mens du lytter til historien om Falklandsøyene.
 • Stanley – Historisk tur gjennom Stanley
  Utvid din historiske kunnskap med denne to-timers guidede turen gjennom Falklandsøyenes hovedstad.
 • Stanley – Fokus på Stanley
  Opplev Stanley til fots.
 • Stanley - Panormautsikt fra luften
  Opplev Falklandsøyene fra lufta når vi flyr over et variert og fascinerende landskap. Du vil se vill natur og vakker kyst, men hold også øynene åpne for hval og delfiner i havet!
 • Stanley - Long Island Farm
  Opplev gårdsdrift i tradisjonell Falklands-stil like utenfor Stanley. Lær om hverdagslivet til familien Watson, den 6. generasjonen som driver denne gården, og nyt kaffe og kake på kjøkkenet.
 • Stanley – Vakker flytur til Bleaker Islands dyreliv
  Eventyrlig flytur for å møte pingviner.
 • Stanley - Fottur på Falklandsøyene
  Dette er en eksklusiv mulighet for naturentusiaster til å utforske dyre- og planteliv på Falklandsøyene.
Dag 7-8
Til havs
Sør-Atlanteren
En mann ser på kameraet

Vi bruker to dager på å seile rolig sørover til vakre Sør-Georgia. På veien kan du delta på flere forelesninger om områdets dyreliv, hvalfangst- og polarhistorie, om alt fra geologi og den sotede albatrossens parringsritualer til historier om de norske hvalfangerne. En av de mest fascinerende fortellingene handler om Sir Ernest Shackleton og mannskapet om bord på det uheldige skipet Endurance, og deres utrolige heltedåder.

En mann ser på kameraet
Den majestetiske kongen pingviner, Fortuna Bay
Dag 9-13
Sør-Georgia
Serengeti i Sørishavet
Fortuna Bay, Antarktis
Bilde: K Raugust
Grytviken, Sør-Georgia
Kirken i Grytviken, hvor den legendariske oppdager Sir Ernest Shackleton er gravlagt.
Bilde: Dominic Barrington
Dag 9-13
Sør-Georgia
Serengeti i Sørishavet
Den majestetiske kongen pingviner, Fortuna Bay
Opplev den overveldende kraften i naturen og det yrende dyrelivet, som den majestetiske kongepingvinen i Fortuna Bay, Sør-Georgia.
Bilde: Even Fusdahl Hulleberg

På denne ekspedisjonen får du ekstra god tid til å utforske den vakre naturen og det unike dyrelivet i Sør-Georgia. Den rike historien om eventyrere og hvalfangst utgjør et fantastisk bakteppe til det barske landskapet. Sør-Georgia har fått kallenavnet "Serengeti i Sørishavet" og er et spesielt attraktivt reisemål for villdyrfotografer. Sør-Georgia har en unik posisjon i Antarktis' økosystem og utgjør et perfekt habitat for pingviner, seler og sjøfugl. Vi planlegger å besøke Fortuna Bay og noen av de forlatte hvalfangststasjonene. I løpet av oppholdet vårt kommer du til å se elefantsel som tar livet med ro i sanden, pelsselunger som svømmer om kapp i havet, albatrosser og tusenvis av kongepingviner. Et annet høydepunkt er besøket i Gold Harbour. Der kan du se hengende isbreer og klipper, laguner og en stor kongepingvinkoloni. Du vil også få oppleve hvalfangstmuseet, den norske sjømannskirken, og den bittelille gravplassen hvor vi besøker graven til den kjente Antarktis-eventyreren Sir Ernest Shackleton. Sør-Georgia har også noen flotte turområder. En av våre favoritter er å gå siste del av ruten som Shackleton tok på sin tøffe reise over øyas fjelltopper for å skaffe hjelp til de 22 mennene som var forlatt på isolerte Elephant Island.

Dag 14
Til havs
Mot Antarktis
En gruppe mennesker på en strand

Mens vi fortsetter seilasen mot Antarktis kan du lære mer om det fascinerende området vi seiler i, med fokus på historie, miljø og dyreliv. Vi seiler forbi Washingtonstredet og Coronation Island før vi setter kursen mot Elephant Island og Antarktis.

En gruppe mennesker på en strand
Cuverville Island, Antarktis
Dag 15-20
Antarktis
Det vakreste, mest uberørte stedet på jorda
Hike in Neko Harbour, Antarctica
Join us for a hike in Neko Harbour. Being our smallest vessel in Antarctica, MS Fram qualifies for the largest range of possible landing sites to enhance your experience.
Et nærbilde av en fugl
Lukt, lytt og se de store pingvinkoloniene og hvalene i havoverflaten.
Dag 15-20
Antarktis
Det vakreste, mest uberørte stedet på jorda
Cuverville Island, Antarktis
Bilde: Andreas Kalvig Anderson

Antarktis er ulikt alt annet du noen gang har opplevd. Når vi har krysset den antarktiske konvergensen, vil du merke at luften bli kaldere og tørrere. Se etter pingviner i sjøen, og kanskje blir det du som ser det aller første isfjellet? Blant høydepunktene vi prøver å besøke er Deception Island, en ringformet vulkansk øy og et av de få stedene i Antarktis hvor vi kan pakke sekken og legge ut på tur. Å gå på en vulkansk øy hører til sjeldenhetene, og at det attpåtil er i Antarktis gjør det til en helt spesiell opplevelse. Andre steder vi kanskje besøker er Half Moon Island, Hanna Point og Paulet Island, der det bor store kolonier med adeliepingviner. På grunn av all isen kan det være vanskelig å navigere gjennom det 48 km lange Antarctic Sound, men området er hjem til noen av de mest imponerende isfjellene vi får se på hele ekspedisjonen. På Brown Bluff reiser over 700 meter høye klipper seg over havet og adeliepingviner, ringpingviner, taremåker og flekkpetreller har reder i dette området. Den steinete stranden her er et perfekt sted å gå i land utenom hekkesesongen. Det kan også hende vi seiler gjennom den smale Errerakanalen til og fra Cuverville Island, for å se isfjell som har blir fanget i kanalen og går på grunn i nærheten. Danco Island ligger fredelig til blant isfjellene i Errerakanalen, kun et par hundre meter fra fastlandet på Antarktis. Her hekker Gentoopingviner. Bli med i land for å utforske dette landskapet, dra på kajakktur for å se isen på nært hold eller ta en tur i en av småbåtene våre. Port Lockroy er en britisk stasjon fra andre verdenskrig, som ble omgjort til museum i 1996. Dette er et populært reisemål i Antarktis, og gir deg innsyn i livet på en militærbase fra femtitallet. Pleneau ligger rett sør for Lemairekanalen og er et vakkert sted å gå i land, med en rekke isfjell i havneområdet. Når muligheten byr seg, tar vi frem kajakkene våre, setter opp telt på land og tar deg med på uforglemmelige fotturer så du kan utforske et av verdens vakreste, mest uberørte steder.

Dag 21-22
Drakestredet
Reisen nordover
En stor mengde vann med Austfonna i bakgrunnen

På vei tilbake til sivilisasjonen fortsetter vi med forelesninger om bord, og går igjennom hva vi har opplevd i Antarktis. Reisen til Ushuaia på sørkysten av Argentina er ca 950 kilometer lang, eller 40 timers seilas i godt vær.

En stor mengde vann med Austfonna i bakgrunnen
En stor murbygning
Dag 23
Ushuaia/Buenos Aires
Verdens sørligste by
En stor murbygning

Vi går i land i Tierra del Fuego. Ekspedisjonen avsluttes i verdens sørligste by, Ushuaia, og reisen din tilbake fortsetter med en flytur til livlige Buenos Aires. Hvis du vil nyte solskinnet og varmen etter kulden i Antarktis, anbefaler vi at du deltar på et av våre etterprogrammer der.

Hurtigrutens ekspedisjoner går til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte områder, hvor elementene rår og vi er prisgitt naturen. Derfor må aktiviteter/utflukter og reiserute tilpasses vær-, vind-, sjø- og isforhold. Sikkerhet og gode opplevelser for gjestene våre er alltid vår topp-prioritet. Siden vi alltid må være åpne for endringer, enten på grunn av værforhold eller overraskende muligheter som byr seg, er hver reise med Hurtigruten unik og aldri 100% spikret. Det er nettopp derfor vi kaller reisen en ekspedisjon!

Hva er inkludert

Inkludert

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • En hotellovernatting i Buenos Aires, inkludert frokost
 • Transport fra hotellet til flyplassen i Buenos Aires
 • Tur-retur flybillett på økonomiklasse mellom Buenos Aires og Ushuaia
 • Transport i Ushuaia, inkludert en introduksjonstur
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert

 • Internasjonale flyreiser
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser

Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2020
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 318 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest berømte fartøyet i sin samtid og resultatene av hennes ekspedisjoner var enestående. MS Fram viderefører arven fra den originale Fram, og bruken av avansert teknologi gjør skipet ekstra godt egnet for ekspedisjoner i polområdene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch

Valgfrie utflukter

På ekspedisjonscruise tilbyr vi inkluderte utflukter som kan reserveres uten ekstra kostnad. Disse inkluderte utfluktene kan ofte kombineres med andre utflukter i samme havn.

Vennligst merk at utflukter kan endres opp mot reisen. Utflukter er foreløpig ikke tilgjengelig for bestilling for reiser etter mars 2021.

Se den svarte browed Albatross Se den svarte browed Albatross

Stanley - Fuglekikking på Falklandsøyene

Antarktis

Lengde

Ca 3 timer

Pris per person

Fra kr 845

Utfluktskode

A-FAI11

Se utflukt
Bluff Cove Museum og Sea kål Cafe ved Bluff Cove Lagoon Beach Bluff Cove Museum og Sea kål Cafe ved Bluff Cove Lagoon Beach

Stanley - Tur til Bluff Cove lagunen

Antarktis

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 1 195

Utfluktskode

A-FAI10

Se utflukt
Den fantastiske utsikten over THW skipsvrak Lady Elizabeth Den fantastiske utsikten over THW skipsvrak Lady Elizabeth

Stanley - Tur til høydepunkter i Port Stanley

Antarktis

Lengde

2 timer

Pris per person

Fra kr 695

Utfluktskode

A-FAI7

Se utflukt
Flyfoto av port Stanley Flyfoto av port Stanley

Stanley – Historisk tur gjennom Stanley

Antarktis

Lengde

Ca 2 Timer

Pris per person

Fra kr 695

Utfluktskode

A-FAI14

Se utflukt
Fugletitting i Falklandsøyene. Fugletitting i Falklandsøyene.

Stanley - Fokus på Stanley

Antarktis

Lengde

Ca 1,5 time

Pris per person

Fra kr 495

Utfluktskode

A-FAI2

Se utflukt
Flyfoto av port Stanley, Falklandsøyene. Flyfoto av port Stanley, Falklandsøyene.

Stanley - Panormautsikt fra luften

Antarktis

Lengde

Ca 1,5 time

Pris per person

Fra kr 3 495

Utfluktskode

A-FAI9

Se utflukt
Saue gård på Long Island, Falklandsøyene. Saue gård på Long Island, Falklandsøyene.

Stanley - Long Island Farm

Antarktis

Lengde

Ca 4 timer

Pris per person

Fra kr 995

Utfluktskode

A-FAI13

Se utflukt
Gentoo Penguins, bleaker Island, Falklandsøyene. Gentoo Penguins, bleaker Island, Falklandsøyene.

Stanley – Vakker flytur til Bleaker Islands dyreliv

Antarktis

Lengde

Ca 3 Timer

Pris per person

Fra kr 3 995

Utfluktskode

A-FAI3

Se utflukt
En spasertur gjennom naturskjønne Falklandsøyene En spasertur gjennom naturskjønne Falklandsøyene

Stanley - Fottur på Falklandsøyene

Antarktis

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 845

Utfluktskode

A-FAI1

Se utflukt

Forleng reisen

Få mer ut av reisen med våre før- og etterprogram.

En mann som rir på baksiden av en foss En mann som rir på baksiden av en foss

Overnattingstur: Iguazufallene

Sør-Amerika

Lengde

5 dager

Fra

kr 9 432

Utfluktskode

CENIGRPOSTA

Se program
Et tre ved siden av en kropp av vann Et tre ved siden av en kropp av vann

Tierra del Fuego nasjonalpark i Ushuaia

Sør-Amerika

Lengde

4 Timer

Fra

kr 1 170

Utfluktskode

CENUSH01

Se program
National Congress Building i Buenos Aires National Congress Building i Buenos Aires

Bytur i Buenos Aires

Sør-Amerika

Lengde

4 Timer

Fra

kr 282

Utfluktskode

CENBUE01

Se program
En tre båt i en kropp av vann En tre båt i en kropp av vann

Tur til Tigre-deltaet

Sør-Amerika

Lengde

4 Timer

Fra

kr 624

Utfluktskode

CENBUE03

Se program
Storslått bukt friidrett nyter det argentinske landskapet Storslått bukt friidrett nyter det argentinske landskapet

Estancia Santa Susana

Sør-Amerika

Lengde

7 Timer

Fra

kr 1 296

Utfluktskode

CENBUE05

Se program

Santiago – Atacama-ørkenen (utflukt med overnatting)

Sør-Amerika

Lengde

6 dager

Fra

kr 16 086

Utfluktskode

CENCJCPOST

Se program
En båt er forankret i en havn En båt er forankret i en havn

Vakker kjøretur og gåtur på verdens ende

Sør-Amerika

Lengde

3 Timer

Fra

kr 552

Utfluktskode

CENUSH04

Se program
Patagonia tilbyr noen av de største dyrelivet på planeten Patagonia tilbyr noen av de største dyrelivet på planeten

Ville, vakre Patagonia (4 dager, 3 netter)

Sør-Amerika

Lengde

4 dager

Fra

kr 12 672

Utfluktskode

PATPRE

Se program