Falklandsøyene, Sør-Georgia og Antarktis - Den ultimate ekspedisjonen

På denne spennende ekspedisjonen kan du utforske de isolerte Falklandsøyene, vakre Sør-Georgia og fantastiske Antarktis. Vi gleder oss til å ta deg med på en uforglemmelig reise, hvor vi skal utforske det endeløse hvite landskapet og lytte til naturens stillhet i vakre Antarktis.

 • Utforsk Antarktis, Falklandsøyene og Sør-Georgia til fots eller i kajakk
 • Gå i land på isolerte strender og overnatt i telt (hvis forholdene tillater det)
 • Ekstra tid så du virkelig får oppleve Sør-Georgia
 • Se utrolig dyreliv; seler, pingviner, fugler og hval på nært hold
Tilbud

5 000 kr i rabatt pr. person

Bli med Hurtigruten om bord i 2019! Nå får du 5 000 ,– i rabatt pr. person om du om du bestiller denne reisen innen 1. mars 2019. Prisene du ser er fratrukket rabatt.

Se alle utvalgte reiser med avreise i 2019 her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise November 2019 - mars 2020

Avreisehavn Buenos Aires
Oversikt

Vakkert, isolert og fantastisk

Når vi starter på en av våre mest ambisiøse ekspedisjoner til Antarktis er det best å reise med åpent sinn og forventninger om det uventede. Naturens overveldende kraft, et yrende dyreliv og ekstreme forhold vil garantert gjøre deg målløs. Bli med i land på isolerte øyer for å oppdage eksotiske dyr i spennende landskap. Bli med på kajakkturer i uberørt farvann med isfjell flytende forbi, eller overnatt i telt under stjernene.

Med startpunkt i Buenos Aires har du muligheten til å utforske "Sør-Amerikas Paris" før du går om bord på MS Fram i Ushuaia, verdens sørligste by. Herfra setter vi kursen gjennom den naturskjønne Beagle-kanalen.

Vi krysser åpent hav før vi ankommer Falklandsøyene, som med sine store åpne plasser, iøynefallende hvite sandstrender og både pingviner og albatrosser, er en helt spesiell opplevelse. Her utforsker vi først nordvestsiden, før vi fortsetter til hovedstaden Stanley, med sine røde busser og engelske puber. Stanley er også det naturlige startpunktet for mange utflukter.

Unike Sør-Georgia

Ved å delta på forelesningene om bord kan du forberede deg før vi ankommer Sør-Georgia, hvor vi skal seile inn Drygalskifjorden, som omringet av høye fjell på alle kanter. I dette området, ved sørenden av øya, finner vi noen av Sør-Georgias forlatte hvalfangststasjoner. Herfra og videre dreier forelesningene om bord seg om Antarktis, og inkluderer også en introduksjon til hvordan man bør oppføre seg som besøkende på det kaldeste, tørreste og mest avsidesliggende kontinentet på kloden.

Utrolige opplevelser i sør

Antarktis er et fredelig kontinent, og de fleste besøkende reiser hit for vitenskapens skyld. Gjennom tusenvis av år har Antarktis utviklet seg uten innvirkning fra mennesker. Ville dyr er ikke redd for mennesker, da mennesker ikke utgjør noen trussel. Vi skal besøke flere steder på dette frosne kontinentet, men vi må tilpasse oss vær- og vindforholdene.

Mulige steder vi besøker er Whalers Bay, Half Moon Island og Brown Bluff, et vulkansk landskap. Lukt, lytt og se de store pingvinkoloniene og hvalene i havoverflaten. Fordi MS Fram er det minste skipet vi seiler med i Antarktis, kan vi komme oss i land på steder der de større skipene aldri kommer til.

Vi går i fotsporene til de store eventyrerne som har vært i Antarktis før oss. Ekspedisjonsteamet vårt passer på at vi utnytter forholdene maksimalt, slik at du får være med på fjellturer, kajakkturer blant isfjell og en telttur i villmarken.

På vei tilbake seiler vi gjennom det beryktede Drakestredet, før vi ankommer Ushuaia.

Dag 1
Buenos_Aires_shutterstock_243296155_guillermo_bsas.jpg

Utforsk "Tangoens fødested"

Buenos Aires

Ekspedisjonen din begynner med en overnatting i Buenos Aires, Argentinas travle hovedstad. Vi tilbyr en valgfri guidet bytur på ettermiddagen. Bruk kvelden som du vil, og utforsk "Sør-Amerikas Paris" på egenhånd.

Dag 2
Ushuaia_shutterstock_83521723_artincamera.jpg

Tierra del Fuego

Buenos Aires/Ushuaia

Den påfølgende dagen flyr du til Ushuaia. Flyet forlater Buenos Aires på morgenkvisten, og du har tid til å utforske Ushuaia eller bli med på en valgfri utflukt til nasjonalparken Tierra del Fuego før du går om bord på MS Fram. Senere på kvelden seiler vi ut gjennom den vakre Beaglekanalen.

Dag 3
Bird_R742315.jpg

På åpent hav

Til havs

Vi krysser åpent hav på vei mot Falklandsøyene. Bli med på en spennende forelesninger om bord - og husk å holde utkikk etter dyreliv fra dekk.

Dag 4-6
Falkland_Islands_7-penguins-cal.jpg

Hvor naturen fortsatt er regjerer

Falklandsøyene

Falklandsøyene har et rikt dyreliv, fantastisk natur og klar, blå himmel kombinert med massive åpne plasser og flotte, hvite strender. Her beiter sauer ved siden av store albatross-kolonier og flere typer pingviner, mens brungumpkarakaraen speider etter bytte fra himmelen og høylandsgjess leter etter mat i vannkanten. På Falklandsøyene vagger pingviner gjerne bortom for å titte på oss før de fortsetter på sin vei, noe som gir deg fantastiske fotomuligheter. Stanley, hovedstaden, er et fint utgangspunkt for forskjellige utflukter vi tilbyr i området. Byen er enkel å utforske til fots, siden de fleste butikker og tjenester holder til i nærheten av havnen.

Dag 7-8
Lecture_on_board_Cobbing__20140303_03_3912©Nick-Cobbing.jpg

Sør-Atlanteren

Til havs

Vi bruker to dager på å seile rolig sørover til vakre Sør-Georgia. På veien kan du delta på flere forelesninger om områdets dyreliv, hvalfangst- og polarhistorie, om alt fra geologi og den sotede albatrossens parringsritualer til historier om de norske hvalfangerne. En av de mest fascinerende fortellingene handler om Sir Ernest Shackleton og mannskapet om bord på det uheldige skipet Endurance, og deres utrolige heltedåder.

Dag 9-13
South-Georgia_Fortuna-Bay-12-nov-2011-(4).jpg

Serengeti i Sørishavet

Sør-Georgia

På denne ekspedisjonen får du ekstra god tid til å utforske den vakre naturen og det unike dyrelivet i Sør-Georgia. Den rike historien om eventyrere og hvalfangst utgjør et fantastisk bakteppe til det barske landskapet. Sør-Georgia har fått kallenavnet "Serengeti i Sørishavet" og er et spesielt attraktivt reisemål for villdyrfotografer. Sør-Georgia har en unik posisjon i Antarktis' økosystem og utgjør et perfekt habitat for pingviner, seler og sjøfugl. Vi planlegger å besøke Fortuna Bay og noen av de forlatte hvalfangststasjonene. I løpet av oppholdet vårt kommer du til å se elefantsel som tar livet med ro i sanden, pelsselunger som svømmer om kapp i havet, albatrosser og tusenvis av kongepingviner. Et annet høydepunkt er besøket i Gold Harbour. Der kan du se hengende isbreer og klipper, laguner og en stor kongepingvinkoloni. Du vil også få oppleve hvalfangstmuseet, den norske sjømannskirken, og den bittelille gravplassen hvor vi besøker graven til den kjente Antarktis-eventyreren Sir Ernest Shackleton. Sør-Georgia har også noen flotte turområder. En av våre favoritter er å gå siste del av ruten som Shackleton tok på sin tøffe reise over øyas fjelltopper for å skaffe hjelp til de 22 mennene som var forlatt på isolerte Elephant Island.

Dag 14
026-IMG_5436.jpg

Mot Antarktis

Til havs

Mens vi fortsetter seilasen mot Antarktis kan du lære mer om det fascinerende området vi seiler i, med fokus på historie, miljø og dyreliv. Vi seiler forbi Washingtonstredet og Coronation Island før vi setter kursen mot Elephant Island og Antarktis.

Dag 15-20
On_deck_Antarktis_0662.jpg

Det vakreste, mest uberørte stedet på jorda

Antarktis

Antarktis er ulikt alt annet du noen gang har opplevd. Når vi har krysset den antarktiske konvergensen, vil du merke at luften bli kaldere og tørrere. Se etter pingviner i sjøen, og kanskje blir det du som ser det aller første isfjellet? Blant høydepunktene vi prøver å besøke er Deception Island, en ringformet vulkansk øy og et av de få stedene i Antarktis hvor vi kan pakke sekken og legge ut på tur. Å gå på en vulkansk øy hører til sjeldenhetene, og at det attpåtil er i Antarktis gjør det til en helt spesiell opplevelse. Andre steder vi kanskje besøker er Half Moon Island, Hanna Point og Paulet Island, der det bor store kolonier med adeliepingviner. På grunn av all isen kan det være vanskelig å navigere gjennom det 48 km lange Antarctic Sound, men området er hjem til noen av de mest imponerende isfjellene vi får se på hele ekspedisjonen. På Brown Bluff reiser over 700 meter høye klipper seg over havet og adeliepingviner, ringpingviner, taremåker og flekkpetreller har reder i dette området. Den steinete stranden her er et perfekt sted å gå i land utenom hekkesesongen. Det kan også hende vi seiler gjennom den smale Errerakanalen til og fra Cuverville Island, for å se isfjell som har blir fanget i kanalen og går på grunn i nærheten. Danco Island ligger fredelig til blant isfjellene i Errerakanalen, kun et par hundre meter fra fastlandet på Antarktis. Her hekker Gentoopingviner. Bli med i land for å utforske dette landskapet, dra på kajakktur for å se isen på nært hold eller ta en tur i en av småbåtene våre. Port Lockroy er en britisk stasjon fra andre verdenskrig, som ble omgjort til museum i 1996. Dette er et populært reisemål i Antarktis, og gir deg innsyn i livet på en militærbase fra femtitallet. Pleneau ligger rett sør for Lemairekanalen og er et vakkert sted å gå i land, med en rekke isfjell i havneområdet. Når muligheten byr seg, tar vi frem kajakkene våre, setter opp telt på land og tar deg med på uforglemmelige fotturer så du kan utforske et av verdens vakreste, mest uberørte steder.

Dag 21-22
Drake_Passage_Antarktis_1332.jpg

Reisen nordover

Drakestredet

På vei tilbake til sivilisasjonen fortsetter vi med forelesninger om bord, og går igjennom hva vi har opplevd i Antarktis. Reisen til Ushuaia på sørkysten av Argentina er ca 950 kilometer lang, eller 40 timers seilas i godt vær.

Dag 23
Buenos_Aires_shutterstock_151687346.jpg

Verdens sørligste by

Ushuaia/Buenos Aires

Vi går i land i Tierra del Fuego. Ekspedisjonen avsluttes i verdens sørligste by, Ushuaia, og reisen din tilbake fortsetter med en flytur til livlige Buenos Aires. Hvis du vil nyte solskinnet og varmen etter kulden i Antarktis, anbefaler vi at du deltar på et av våre etterprogrammer der.

Ankomst Desember 2019 - mars 2020

Sted Ushuaia/Buenos Aires
Oversikt

INKLUDERT :

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • En hotellovernatting i Buenos Aires, inkludert frokost
 • Transport fra hotellet til flyplassen i Buenos Aires
 • Tur-retur flybillett på økonomiklasse mellom Buenos Aires og Ushuaia
 • Transport i Ushuaia, inkludert en introduksjonstur
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips
Om bord
Opplevelser

Utflukter på reisen

Kom nærmere naturen og lær mer om destinasjonen med våre valgfrie utflukter. Utfluktene kan forhåndsbestilles når du bestiller din reise på nett. Utfluktene kan også kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledig kapasitet.

Bildegalleri

Kontakt oss

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne om du trenger hjelp til bestillingen, eller om du vil bestille tur/retur fly , samt transfer til og fra flyplassen.