Høydepunkter i Antarktis

Høydepunkter i Antarktis

Høydepunkter i Antarktis

Høydepunkter i Antarktis

Reiseinformasjon 12 dager MS Fridtjof Nansen
Avganger
14 avganger mellom jan 2023 og mar 2024
Pris fra
kr 64 087
Frokost, lunsj og middag inkludert

Fokuset på denne ekspedisjonen er å utforske den isdekte villmarken i Antarktis i sommersesongen, for å oppleve de fantastiske landskapene og se noe av det mest hjertevarmende dyrelivet.

Buenos Aires, Ushuaia og Drakestredet

Etter en natt i sanselige Buenos Aires flyr du til Ushuaia for å gå om bord i hybriddrevne MS Fridtjof Nansen. Vi seiler så sørover og krysser Drakestredet til Antarktis. I denne delen av verden er sjøis, vind, bølger og værforhold vanskelige å forutse. Det er derfor vi tilpasser oss til elementene og endrer planene underveis, for å gi deg den beste mulige opplevelsen for forholdene vi opplever.

En annen verden

Islandskapet og dyrelivet i Antarktis endrer seg med årstidene. Sent på våren, i oktober og november, er det mer snø og uberørte landskap, og det er relativt få hval her. Pingvinene flørter og bygger rede i disse månedene, mens eggene klekkes ut til søte fjærklumper innen desember og januar. Februar og mars er høysesong for å se hval, da store mengder krill lokker dem til området. Uansett hvilken periode du besøker Antarktis, vil ekspedisjonsteamet være ditt levende leksikon som deler av sin omfattende kunnskap om historie, dyreliv og forskning i området. Du kan bli med dem på inkluderte og valgfrie aktiviteter for virkelig å oppleve de skjulte perlene og magien på det frosne kontinentet.

Høydepunkter i Antarktis Høydepunkter i Antarktis
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Vi starter på rett fot

  Eventyret starter med en overnatting i Buenos Aires, den flotte hovedstaden i Argentina. Sjekk ut den godt bevarte italienske og franske arkitekturen, bestill en deilig biff i et av de mange biffhusene, og test danseferdighetene i tangoens hjemby. Omfavn varmen i denne sanselige byen, for det er ikke lenge før det blir langt kaldere.

  Hvis du ønsker å utforske byen anbefaler vi at du kommer noen dager i forkant. Eller hva med å utvide oppholdet med det valgfrie førprogrammet vårt som utforsker ville Patagonia?

  Dag 1
  Buenos Aires

  Vi starter på rett fot

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Verdens sørligste by?

  Estimert tid for avreise er 19:00

  Tidlig neste morgen flyr vi til Ushuaia, der det hybriddrevne ekspedisjonsskipet MS Fridtjof Nansen venter på oss. Havnebyen konkurrerer med chilenske Puerto Williams om den tilsynelatende ettertraktede tittelen «Verdens sørligste by». Martial-breen ligger nord for byen, og skaper et imponerende bakteppe på «verdens ende».

  Etter det obligatoriske helse- og sikkerhetsmøtet om bord på skipet, starter sjøreisen med en velkomstmiddag med ekspedisjonsteamet. Deretter kan du gjøre deg kjent med skipet som vil være basen din de neste dagene.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Verdens sørligste by?

 • Dag 3-4
  Drakestredet

  Med fokus på vitenskapen

  For å komme oss til Antarktis må vi krysse det sagnomsuste Drakestredet. Det ble oppkalt etter den engelske sjøkapteinen Sir Francis Drake som oppdaget det ved en tilfeldighet i 1578 da skipet hans ble tatt sørover av kraftig vind. Siden det ikke er noe landmasse på disse breddegradene er det fritt frem for vind og vann, og dermed vanskelig for skip å seile her. Du trenger imidlertid ikke å bekymre deg – «Drakesuget» er ikke noe problem for de moderne ekspedisjonsskipene våre.

  Det tar to dager å krysse det rundt 1000 km brede Drakestredet. Du vil dermed ha tid til rådighet, og dette er en god ting da det er mye å gjøre for å bli klar for eventyret i Antarktis. Ekspedisjonsteamet vil starte programmet sitt av foredrag i vitenskapssenteret, der de bruker sine tiår med erfaring til å lære deg hvordan du gjør besøket ditt så trygt og bærekraftig som mulig. I henhold til IAATOs retningslinjer vil vi alle bruke desinfiserte gummistøvler på land, og sørge for å støvsuge klærne våre på forhånd for å fjerne eventuelle fremmedlegemer som kan forurense det sårbare miljøet. Du vil også lære om de forskjellige forskningsprosjektene du kan delta i, som alle brukes i pågående forsknings- og vitenskapsprosjekter rundt i verden.

  MS Fridtjof Nansen er også klar til å bli utforsket av deg. Tren i treningsfasilitetene våre innendørs eller utendørs, eller bestill en spabehandling i velværeområdet. Det er også tre fantastiske restauranter om bord, der du kan nyte deilige måltider som gleder både øynene og smaksløkene. Men selv med alle disse moderne fasilitetene, må du ikke glemme å ta turen ut på dekk fra tid til annen for å holde utkikk etter det første isfjellet og se dyreliv som hval og forskjellige typer stormfugl og albatross.

  Dag 3-4
  Drakestredet

  Med fokus på vitenskapen

 • Dag 5-9
  Antarktis

  Overjordisk

  Velkommen til Antarktis. Å være her, omgitt av ishavet, isbreer og isfjell høye som katedraler, vil gi deg følelsen av å ha landet i en helt ny verden. Antarktis er storslått, trollbindende og massivt. Det kan hende du må stoppe opp et øyeblikk for å ta det innover deg. Den bemerkelsesverdige stillheten avbrytes av de første tegnene på dyrelivet her, som pingviner, hval og sel, samt den entusiastiske jubelen som spontant bryter ut over hele skipet.

  Akkurat som islandskapet i Antarktis endrer seg gjennom årstidene, gjør også dyrelivet det. Sent på våren, fra oktober til november, vil det være mye mer snø, og dette gjør at landskapet føles enda mer uberørt. Det snødekte landskapet er bakteppet til synet av pingviner som flørter og bygger rede. Det er fortsatt lite hval her – de fleste er på vei hit, og vil ankomme i stort antall innen desember og januar. Ankomsten av flere hvaler markerer at vi har kommet til midtsommer, og det er også tiden da de første pingvinungene klekkes ut. Det er alltid sjarmerende å se disse keitete fjærklumpene løpe rundt. Februar og mars er høysesong for å se hval, da store mengder krill lokker dem til området.


  Når vi kommer hit vil ekspedisjonsteamet gripe enhver anledning til å ta deg med på iscruise og landinger for å komme tettere på det imponerende landskapet og dyrelivet. Det er en stor opplevelse å se pingviner fra skipet, og når vi går i land for å se dem på nært hold blir opplevelsen enda mer magisk. Det samme gjelder når en sel eller hval plutselig kommer opp ved siden av deg mens du er ute i de mindre explorer-båtene våre eller en kajakk som en del av en valgfri aktivitet. Så ha kameraet klart til enhver tid. For å forsterke følelsen av å være på en oppdagelsesreise, vil ekspedisjonsteamet snakke om fascinerende temaer som det frosne kontinentets historie, biologi, dyreliv og glasiologi.

  Dag 5-9
  Antarktis

  Overjordisk

 • Dag 10-11
  Drakestredet

  Vi drar tilbake til sivilisasjonen

  Etter å ha utforsket det fjerntliggende og ville Antarktis over fem dager, setter vi kursen nordover igjen. Både hodet og hjertet ditt vil være fylt av flotte minner for livet. Forhåpentligvis har du også fanget mange av disse spesielle øyeblikkene med kameraet. Mens vi seiler tilbake over Drakestredet, kan du bruke tiden til å gå gjennom bildene for å holde liv i oppholdet i Antarktis litt lenger. Ekspedisjonsteamet vil også oppsummere de mange opplevelsene fra Antarktis i vitenskapssenteret. Kanskje du ønsker å bearbeide opplevelsene mens du trener, eller kanskje du lar tankene vandre tilbake til Antarktis i explorer-salongen og baren?

  Dag 10-11
  Drakestredet

  Vi drar tilbake til sivilisasjonen

 • Dag 12
  Ushuaia/Buenos Aires

  Vi oppdagelsesreisende står sammen!

  Estimert ankomsttid er 07:00

  Ekspedisjonsreisen tar slutt når vi ankommer Ushuaia igjen. Herfra blir du transportert til flyplassen for flyet tilbake til Buenos Aires, og får en ny sjanse til å oppleve Argentinas hovedstad. Siden du allerede er her, hvorfor ikke utvide oppholdet for å holde eventyret i live litt lenger? Du kan bli med på det valgfrie etterprogrammet vårt til storslåtte Iguazu Falls.

  Du har reist til verdens ende og tilbake igjen. Du har seilt til det sagnomsuste syvende kontinent, og har fortryllende historier og bilder av pingviner til å bevise det. Minnene om Antarktis vil ha en spesiell plass i hjertet ditt – det er en destinasjon uten sidestykke. Sammen med de andre oppdagelsesreisende som har vært her, må vi gjøre alt vi kan for å bevare dette unike stedet.

  Dag 12
  Ushuaia/Buenos Aires

  Vi oppdagelsesreisende står sammen!

Avganger

2023

Januar:
27.
Februar:
22.
Mars:
4.
November:
12.
22.
Desember:
2.
12.
22.

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Januar:
1.
11.
Februar:
6.
16.
26.
Mars:
7.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Hotell

 • Overnatting i Buenos Aires før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flygninger

 • Fly tur/retur i økonomiklasse mellom Buenos Aires og Ushuaia

Transport

 • Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires flyplass før ekspedisjonscruiset
 • Transport mellom Ushuaia flyplass og skipet, inkludert en kort rundtur i byen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter og følge mens vi er i Antarktis
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Bilde: Oscar Farrera
Ditt skip

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skipsverft Kleven Yards, Norway
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

MS Fridtjof Nansen er det siste tilskuddet til Hurtigrutens flåte av skreddersydde skip – og neste generasjon ekspedisjonsskip. Hun vil utforske noen av verdens mest spektakulære steder.

Les mer om MS Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Sjekk priser og tilgjengelighet

Relaterte reiser

Utforsk andre destinasjoner: