Høydepunkter i Antarktis

Høydepunkter i Antarktis

Høydepunkter i Antarktis

Høydepunkter i Antarktis

Reiseinformasjon 12 dager MS Roald Amundsen
Avganger
2. januar 2023
1. mars 2023
28. desember 2023
9. mars 2024
Frokost, lunsj og middag inkludert

Ute etter et ekspedisjonscruise som har fullt fokus på det frosne kontinentet? Da har du kommet til rett sted. Sammen med oss vil du utforske Antarktishalvøya på et eventyr uten sidestykke.

Tango og Drakestredet

Tilbring en natt i den argentinske hovedstaden, der tangoen ble oppfunnet og fortsatt lever i barer over hele byen. Dagen etter flyr du til Ushuaia, og går om bord i det hybriddrevne skipet vårt MS Roald Amundsen, før vi setter kursen sørover inn i Drakestredet mot Antarktis. Det er nå vi virkelig går inn i ekspedisjonsmodus, og lar sjøisen og det lokale været bestemme planen for hver dag. Med flere tiårs erfaring i disse farvannene, og mer enn 20 mulige landingssteder å velge mellom på Antarktishalvøya, tar vi deg alltid med til de beste stedene som er tilgjengelige.

Vidunderlige Antarktis

Det er sommer når du kommer til Antarktis. Temperaturen er mildere, og de fem dagene du tilbringer her blant isfjell og isbreer vil virke lengre. Ved ankomst i januar vil du nyte synet av kolonier med tusenvis av pingviner med yndige pingvinunger, mens cruisene i mars er den beste tiden for å se hval. Ekspedisjonsteamet vil ta deg med på iscruise og landinger for å ta deg enda tettere på det imponerende landskapet, og du vil kanskje også få muligheten til å dra ut med kajakk og padle blant isfjell på en valgfri aktivitet.

Høydepunkter i Antarktis Høydepunkter i Antarktis
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Tango er bare begynnelsen

  En overnatting i Buenos Aires er den ideelle settingen for å kickstarte eventyret. Buenos Aires kalles ofte «Sør-Amerikas Paris», og er en sanselig blanding av falmet europeisk prakt og latinamerikansk bravur. Du kan tilbringe kvelden på egenhånd, for eksempel med en autentisk biffmiddag på en av byens mange parillas, eller med sightseeing rundt noen av byens mest kjente landemerker på Plaza de Mayo.

  Hvis du har mulighet, anbefaler vi at du ankommer noen dager før sjøreisen, for å virkelig oppleve denne forførende og sofistikerte byen med historisk fransk og italiensk arkitektur.

  Det er en smal sak å fylle dagene her. Buenos Aires er hjem til mange kunstmuseer, anlagte parker og et av verdens flotteste operahus – Teatro Colón. Og det verdenskjente nattelivet er et kapittel for seg. Du er i byen som ga verden tangoen, og du kan nesten ikke reise herfra uten å ha tatt et lite dansekurs med de lokale eller i det minste sett et danseshow.

  Hvis du har mye tid til rådighet, kan du utvide reisen med det valgfrie førprogrammet vårt for å utforske ville Patagonia.

  Dag 1
  Buenos Aires

  Tango er bare begynnelsen

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Vi starter på «Verdens ende»

  Estimert tid for avreise er 19:00

  Vi flyr tidlig om morgenen til et sted som har fått kallenavnet «Verdens ende»: den livlige havnebyen Ushuaia. Det er her sjøreisen virkelig starter. Din base til sjøs er verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip – MS Roald Amundsen. Så snart du er om bord, møter du ekspedisjonsteamet og mannskapet som vil ta deg gjennom et obligatorisk møte relatert til helse og sikkerhet – både din og andres. Senere på kvelden markerer vi starten på reisen med en velkomstmiddag. Etterpå kan du gjøre deg kjent med dette førsteklasses skipet, som er spesialdesignet for bærekraftige sjøreiser i arktiske farvann. På veien gjennom den vakre Beagle-kanalen kan du holde utkikk etter den sjeldne endemiske peales-delfinen og annet dyreliv.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Vi starter på «Verdens ende»

 • Dag 3-4
  Drakestredet

  Vi krysser over til et annet kontinent

  Porten til Antarktis, Drakestredet, har fortjent sitt notoriske rykte som en sjøfarers overgangsrite. Det kan være voldsomt. Det kan være høye bølger. Det kan være spennende! I 2019 var et team av seks slitne menn de første til å ro over Drakestredet, blant drivis og store bølger. Det tok dem 13 dager. Heldigvis tar det kun to dager for oss, med komfortable MS Roald Amundsen og ikke en åre i syne!

  Under seilingen sørover kan du forberede deg på det som ligger foran oss ved å bli med på foredragene i vitenskapssenteret vårt om bord. Ekspedisjonsteamet vil sørge for at du blir kjent med IAATOs retningslinjer som er skrevet for å beskytte både deg og Antarktis’ sårbare dyreliv, som for eksempel hvorfor du må bruke våre spesielle gummistøvler når du går i land. Ekspertene i ekspedisjonsteamet vil snakke lidenskapelig om Antarktis’ historie, og informere om noe av vitenskapen under overflaten, og kanskje de omfattende virkningene av klimaendringer og plastforurensning. Du vil også lære om hvordan du kan ta del i vitenskapsprogrammene våre. Disse interessante prosjektene hjelper forskningssentre over hele verden med å dokumentere Antarktis’ miljø og dyreliv. Du kan også ta en prat med fotografen vår om bord, som vil komme med nyttige tips som hvordan du kan justere hvitbalansen på kameraet for å ta flotte bilder. Det er mye å ta seg til, og de to dagene til sjøs vil fly forbi.

  Som en oppdagelsesreisende i dette polarområdet, kommer du til å bli sulten. Da kan du glede deg til maten i en av de tre moderne restaurantene våre, eller avslutte dagen i Explorer-salongen med noe godt å drikke. Når du går rundt på skipet, som har brede vinduer fra gulv til tak, vil du se at vi har lagt ned en stor innsats i å sørge for at du har utsikt til det fantastiske landskapet utenfor, som jo er hovedgrunnen til at du er her. Enten det er fra det behagelige boblebadet, det endeløse bassenget eller den spektakulære panoramabadstuen, vil du ikke gå glipp av den fantastiske utsikten rundt deg.

  Dag 3-4
  Drakestredet

  Vi krysser over til et annet kontinent

 • Dag 5-9
  Antarktis

  Der naturen råder

  Du har kanskje lest om Antarktis, og sett enhver dokumentar du kunne finne. Kanskje du har fulgt nøye med på et foredrag dagen før. Det er imidlertid ingenting som riktig forbereder deg på øyeblikket du ser det med egne øyne. Tre inn i et endeløst landskap av is, isfjell og isbreer. Et sted der naturen råder og mennesket kun er observatør.

  Stillheten er kanskje det som overrasker mest med Antarktis. Det er en stillhet som kun avbrytes av de som holder til her.

  En rekke sjøfugler, som rørdrum, svane og stormfugl svever over himmelen og samler seg langs kysten. I tillegg til tusenvis av pingviner, kan det hende du ser seler som leker i vannet, en knølhval som kommer opp til overflaten, eller kanskje til og med en spekkhugger hvis du er heldig. Du vil se at pingvinene ikke er redde for mennesker – vi er tross alt på deres hjemmebane. Ekspedisjonsteamet vil ta deg med på iscruise og landinger, så du kommer enda tettere på det imponerende landskapet. Du får kanskje til og med sjansen til å dra ut blant isfjellene med kajakk, som en valgfri aktivitet. Og når det er tid til det, vil ekspedisjonsteamet fortsette med å holde foredrag, slik at innsikten og kunnskapen om de fascinerende omgivelsene vi utforsker blir enda sterkere.

  Når du er omgitt av slik uberørt natur tar det ikke lang tid før du forstår rådene som brukes om besøk til Antarktis – ta ikke annet enn bilder, og etterlat ikke annet enn fotspor. Det er nettopp slik vi vil utforske her. Ekspedisjonsteamet vil sørge for at vi holder oss til de strenge sikkerhets- og bærekraftsprosedyrene hvert steg på veien, enten det er på iscruise eller landinger.

  Dag 5-9
  Antarktis

  Der naturen råder

 • Dag 10-11
  Drakestredet

  Vi returnerer til åpent farvann

  Etter at kameraet ditt har gått varmt i fem dager i Antarktis, kan det hende du trenger litt tid til å fordøye denne livsbekreftende opplevelsen. De to dagene tilbake oppover Drakestredet vil gi deg tid til akkurat det, og mere til. Du har nå muligheten til å bli enda mer involvert i vitenskapsprogrammene våre og analysere prøver på et mikroskopisk nivå. Du kan også styrke kunnskapen ved å bli med på enda flere foredrag om temaer som klimaendringer eller plastforurensning, og vi vil reflektere rundt erfaringene våre på det frosne kontinentet.

  Hvis du bare ønsker å lene deg tilbake og nyte alle fasilitetene om bord det avanserte hybriddrevne skipet, kan du gjøre det også. Eller du kan trene i det store treningsrommet vårt, jogge rundt den dedikerte utendørs løpebanen, nyte en behandling i velværesenteret eller bare slappe av på dekk og titte på de mange sjøfuglene som følger skipet.

  Dag 10-11
  Drakestredet

  Vi returnerer til åpent farvann

 • Dag 12
  Ushuaia/Buenos Aires

  Alle gode ting …

  Estimert ankomsttid er 07:00

  Ekspedisjonsreisen ender der den startet: i Ushuaia. Snart er du tilbake i Buenos Aires. Herfra kan du reise hjem, eller benytte sjansen til å bli bedre kjent med den lidenskapelige byen til Porteños. Du kan også bli med på det valgfrie etterprogrammet vårt til storslåtte Iguazu Falls.

  Det føles som en avslutning når du tar farvel med mannskapet, kapteinen, ekspedisjonsteamet og de andre gjestene, men det er faktisk bare en ny begynnelse. Minnene har du for alltid. Din nye forståelse for det frosne kontinentet er ubrytelig. Du er en av oss nå – en oppdagelsesreisende, en forkjemper for bærekraftige ekspedisjonsreiser og en livslang ambassadør for Antarktis.

  Dag 12
  Ushuaia/Buenos Aires

  Alle gode ting …

Avganger

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Januar:
2.
Mars:
1.
Desember:
28.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
9.

Hva er inkludert

Inkludert

Hotell

 • Overnatting i Buenos Aires før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flygninger

 • Returfly i økonomiklasse mellom Buenos Aires og Ushuaia

Transport

 • Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires flyplass før ekspedisjonscruiset
 • Transport mellom Ushuaia flyplass og skipet, inkludert en kort rundtur i byen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter og følge mens vi er i Antarktis
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: