Legendariske Magellanstredet, Chilenske fjorder og Antarktis

Chilenske fjorder og Kapp Horn - Falklandsøyene - Punta Arena

Fra de chilenske fjorder setter vi kursen sørover mot Kapp Horn, før vi bruker fem hele dager på å få med oss alle høydepunktene i Antarktis. Der hilser vi på de klekkende pingvinene, og innkommende sel og hval. Dette 18 dager lange seilaset fortsetter nordover til Falklandsøyene og de ville og vakre chilenske fjordene, før ekspedisjonen avsluttes i Punta Arenas. Avhengig av avreisedato, kan du bli med på å feire julaften på Kapp Horn og nyttårsaften i Antarktis!

 • Besøk steder og kontinenter med dyreliv og natur som få andre plasser i verden kan matche
 • Sett pris på det unike dyrelivet, og kom tettere på Karakara-falken, pingvinkolonier, hvaler og seler
 • Bli med på utflukter og ta del i underholdende og lærerike presentasjoner med våre ekspedisjonsteam om bord
 • Opplev norsk jul i utrolige omgivelser på enkelte avreisedatoer

Oversikt

Turen starter med en overnatting på et hotell i Santiago de Chile, før du flyr til Arenas. Etter å ha gått om bord på MS Midnatsol starter reisen sørover med at vi seiler innover i de chilenske fjordene der du kan se høye fjell, isbreer og grønne, blomstrende daler. Vi bruker de små båtene våre for å gå i land, og komme nærmere de to isbreene og dyrelivet her.

Dersom været tillater oss det, går vi i land på Kapp Horn på selveste julaften på den ene av reisene. Dersom det ikke går feirer vi uansett norsk jul om bord, med juletre og en tradisjonell julemiddag. Det neste som venter er åpent hav før vi kommer til pingvinene og isbergene i Antarktis. Her vil du også kanskje se hvaler, i det vi seiler gjennom det mest øde området i verden. Bli med på utflukter og utforsk Antarktis på land, se tusenvis av pingviner og seler, padle kajakk og besøke de mest spennende steder.

På vei tilbake tilbringer vi flere dager på Falklandsøyene. Der vil vi oppleve alt fra røde busser og engelske puber i hovedstaden Stanley, til hvite sandstrender, turkis hav, gamle skipsvrak og fugleparadiset Carcass Islands. Vi går i land, og du kan utforske, gå turer eller se nærmere på de forskjellige fugleartene. Når vi er ferdig med runden rundt Magellanstredet returnerer vi til Punta Arenas.

Utsolgt

Utsolgt

Denne reisen er dessverre fullbooket. Her finner du flere spennende destinasjoner og reiser.

Din reise inkluderer:

 • Hurtigrutens ekspedisjonseiling i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord
 • En natt på hotell inkl frokost i Santiago de Chile før reisens start
 •  Transfer mellom hotell og flyplass i Santiago de Chile
 • Flyreise mellom Punta Arenas og Santiago de Chile t/r på økonomiklasse 
 • Transfer i Punta Arenas mellom flyplass og skip, med orientering
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar ilandstigninger og aktiviteter om bord
 • Kaffe og te om bord
 • Suiter har en rekke inkluderte tilleggstjenester som drikke til måltider og en velkomstgave 

Ikke inkludert:

 • Internasjonale fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter og servicetips
 • Bagasjeservice 

Merk:

 • Tabellen viser priser i NOK per person
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Utleie av støvler om bord
 • Obligatorisk helseerklæring 
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Dette er en ekspedisjon hvor elementene rår, og været, og vind- og is forhold bestemmer hvor vi seiler. Sikkerhet setter vi høyt og Kapteinen bestemmer endelig reiserute mens vi seiler. Derfor er denne reiseruten en indikasjon på hva du kan oppleve, og dette er grunnen til at alle reiser med Hurtigruten er unike.

Januar 2017, desember 2017 og januar 2018

Avreisehavn Santiago, Chile
Dag 1

En smak av Santiago


Sted: Santiago de Chile, Chile

Etter ankomst til Santiago de Chile, kan du utforske byen på egenhånd. Det er en overnatting her. 

Dag 2

MS Midnatsol venter


Sted: Santiago de Chile og Punta Arenas, Chile

Denne dagen er det fly til Punta Arenas, og når du kommer om bord MS Midnatsol har vi en velkommen om bord-middag.

 

Dag 3

Magellanpingvinen


Sted: Chilenske fjorder/Tierra del Fuego

Vi seiler forbi den lille øya Tucker, som er kjent for Magellanpingvin kolonien, og fugler, delfiner og sjøløver. Kapteinen og besetningen vil vise frem navigasjonsferdighetene mens vi seiler gjennom den smale Gabrielkanalen. 

Dag 4

Endeløs villmark


Sted: Chilenske fjorder/Tierra del Fuego

Å se vil være din nye favorittaktivitet når vi ankommer de chilenske fjordene. De er ekstremt dype og omringet av høye fjell. Det kan vøre at du ikke ser en eneste person på land, kun endeløs villmark. I en av fjordene vil vi ta ut småbåtene for en nærmere titt på naturen og dyrene her. Dersom været er bra vil vi kunne gå i land på Kapp Horn. Dette området er kjent for høy sjø og tøffe forhold, så dersom vi klarer å komme i land her, er dette en stor prestasjon. 

Dag 5

Norsk jul i eksotiske omgivelser


Sted: De chilenske fjorder og Kapp Horn

Dersom man lister opp de mest mytiske stedene på jorda, er Kapp Horn høyt på listen. Før Panamakanalen ble ferdig, måtte alle som skulle fra den ene siden av Amerika til den andre seile forbi de berømte steinete øyene her. Vi vil gjøre vårt beste for å få til en landing på Kapp Horn, men dette området er kjent for høy sjø og utfordrende forhold, så dersom vi får dette til vil det være en stor prestasjon.  På en av disse seilingene vil dette være juleaften, og vi feirer på norsk måte med juletre, julesanger og en tradisjonell norsk julemiddag.

Dag 6-7

Hvor to hav møtes


Sted: Drakestredet

Vi bruker et par dager på å seile gjennom den beryktede Drakestredet som forbinder Sør-Atlanterhavet med Stillehavet. Her møtes det varme vannet fra nord det kalde, og mindre salte, vannet fra sør. Dette gjør havet uvanlig rikt på næringsstoffer, noe som gjør at det er hjem for unikt marint liv. Fra dekk kan du snart se pingvinene i Antarktis, isfjell og, hvis vi er heldige, hval.

I løpet av disse dagene kommer ekspedisjonsteamet vårt til å ha overbevist alle om at vitenskap er gøy. Vi lover førsteklasses edutainment og populærvitenskapelig moro. Du får også en innføring i retningslinjer for besøkende i disse ømfintlige områdene.

Dag 8-13

Opplev de yrende dyrelivet på land


Sted: Antarktis

Kom på land og utforsk det imponerende antarktiske landskapet, pingviner og seler. Fra dekk har du i tillegg muligheten til å se hvaler. Kom i nærkontakt med både dyreliv og isbreer, gamle hvalfangststasjoner og andre minner fra fortiden. Tro oss når vi sier at du aldri vil kjede deg.

Å være i Antarktis betyr at du er i det mest avsidesliggende område i verden. Du vil føle deg som en ekte explorer, spesielt når du ser de endeløse havene og kontinentet som er dekket av snø og is.


I Antarktis vil vi besøke gamle hvalfangersteder, og ha landinger i flotte omgivelser, og ha temadager om bord. Noen av stedene vi besøker er Sør-Shetlandsøyene og Cuverville øya, hjemmet til en av de største kjente kolonier av Bøylepingviner. Neko Harbour som ligger nydelig til i den innerste delen av Andvord-bukta. Paradisbukta fikk sitt beskrivende navn av hvalfangere i det forrige århundre. Vi vil også besøke Half Moon øya, som blir regnet som en perle i dette polarlandskapet.

Etter å ha utforsket dette «superlativ-utmattende» kontinentet, setter vi kursen mot Kapp Horn. Nyt dagene i Antarktis med landinger, ta en nærmere titt på tusenvis av pingviner og seler, reis på en kajakktur og besøk alle de interessante stedene. Om bord vil det være flere foredrag, « vitenskapelige eksperimenter» for unge oppdagere; og utsikten fra dekk er jo helt upåklagelig.

Dag 14

Lille England


Sted: Falklandsøyene

Når du kommer direkte fra Antarktis er det kanskje en smule surrealistisk å gå i land i en by som ligner på «Lille-England», med røde telefonkiosker, røde busser og engelske puber.

Dag 15

Stanley og omgivelsene


Sted: Falklandsøyene

Stanley er hovedstaden på Falklandsøyene. Gå rundt i gatene, eller bli med på en utflukt for å utforske villmarken og dyrelivet i området.

Dag 16

Fugleelskere, fryd dere


Sted: Falklandsøyene

Vi fortsetter med vårt spennende om bord program denne kvelden. De som liker fugler vil glede seg når vi når Carcassøya. Dette er et fugleparadis med et rikt utvalg ender, gjess, pingviner, albatross, caracaraer og gjerdesmett. Dette er også en av de få øyene her nede som har trær. Vi bruker småbåtene for å komme i land for å utforske, gå en tur, eller ta en nærmere titt på alle fuglene.

Dag 17

Tilbake til Sør Amerika


Sted: Maggellanstredet

Mens vi fullfører sirkelen på Magellanstredet har vi en oppsummering på det vi har opplevd, sett og oppdaget på denne turen. VI feirer våre erfaringer, nye vennskap, ny kunnskap og vår felles ekspedisjon med en avskjedsmiddag og fest.

Dag 18

En ekspedisjon er over


Sted: Punta Arenas/ Santiago de Chile

Vel fremme i Punta Arenas, er det på tide å si adjø. Din hjemreise fortsetter med fly til Santiago de Chile. 

Januar 2018

Sted Santiago, Chile
Om bord

Skip som seiler denne ruten

Seil langs Sør Amerikas kyst og ned til Antarktis om bord MS Midnatsol, Hurtigrutens oppdagelsesskip med uslåelig panoramautsikt.

Opplevelser

Utflukter

Gi din indre eventyrer en utfordring og opplev alt Antarktis har å by på med vårt store utvalgt av valgfrie utflukter.

Artikler

Lær mer om hvordan det er å seile til Antarktis, et av de minst utforskede stedene på jorden.

Video

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise til Antarktis.

Forleng din reise

Slik kommer du dit

Vennligst kontakt oss dersom du vil kjøpe flybilletter til Santiago. Da kan du også bestille transport fra flyplassen.