Omfattende ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Omfattende ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Omfattende ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Omfattende ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)

Reiseinformasjon 22 dager MS Fram
Avganger
16. oktober 2022
13. oktober 2023
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med oss og utforsk vakre fjorder langs kysten av Chile, før vi fortsetter ned til det uberørte islandskapet i Antarktis sent på våren for et virkelig uforglemmelig eventyr.

Det fantastiske landskapet i Patagonia

Ekspedisjonscruiset starter i Valparaíso, og tar deg sørover langs den vakre Stillehavskysten av Chile. Vi seiler gjennom det sagnomsuste farvannet ved Patagonia, til sjarmerende og isolerte landsbyer og byer som Castro og Puerto Edén, før vi fortsetter gjennom den naturlige labyrinten av de vakre chilenske fjordene til den sørligste tuppen av Sør-Amerika. Herfra kan sjø- og værholdene være uforutsigbare. Det er derfor vi ikke har en fast reiserute. Hvis vind, vær eller is gjør en planlagt landing vanskelig, tilpasser vi ekspedisjonen for å gi deg den beste opplevelsen den dagen. Vi vil forsøke en landing på Kapp Horn hvis vind og bølger er på vår side. Hvis ikke vil vi starte overfarten over Drakestredet.

Det hvite kontinentet

Du vil tilbringe syv dager i Antarktis sent på våren. Se kjærlighetssyke pingviner i paringslek for å tiltrekke seg en make. Betrakte den uendelige horisonten av is og snø, og se isfjellene på sitt vakreste. Du vil forelske deg i dette frosne og unike landskapet når du blir med ekspedisjonsteamet på foredrag, landinger og iscruise, samt valgfrie aktiviteter som kajakkpadling og kanskje til og med camping.

Omfattende ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående) Omfattende ekspedisjon til Antarktis og Patagonia (Sørgående)
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Pulserende ‘Valpo’

  Estimert tid for avreise er 22:00

  Eventyret starter i Valparaíso, også kalt ‘Valpo’ av de lokale innbyggerne.Dette var en gang en viktig havneby for skip som krysset Atlanterhavet og Stillehavet, men åpningen av Panamakanalen i 1914 satte en stopper for denne fremgangen. Hvis du tar en spasertur langs havnen før du går om bord i MS Fram, vil du imidlertid få en følelse av den gamle storhetstiden.

  Heldigvis har byen langt mer å by på. Et mangfoldig kunstmiljø, en voksende matkultur, vintage kabelbaner og åstoppnabolag dekket av fargerike hus betyr at byen har misunnelsesverdige likhetstrekk med San Francisco. Alegre-distriktet har tilsynelatende sammenfattet alle disse elementene. Gå fra kaféer til restauranter her, og nyt utsikten over byen og havet. Legg også inn et besøk til den historiske bydelen som står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du se vakre bygninger og spennende gatekunst.

  Hvis du ønsker mer tid til å utforske den chilenske havnebyen anbefaler vi at du kommer noen dager i forkant. Hva med å legge til det valgfrie førprogrammet vårt til Atacama-ørkenen, den tørreste ørkenen i verden?

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Pulserende ‘Valpo’

 • Dag 2-3
  Til sjøs

  Vi setter kursen sørover

  Ekspedisjonscruiset har endelig startet, og du kan glede deg til to dager til sjøs langs den vakre Stillehavskysten av Chile. Det er alltid en god idé å tilbringe dagene ute på dekk mens vi seiler forbi eksepsjonelt vakker natur. Kanskje du ser dyreliv som migrerende hval og til og med albatross. Dette er også tiden da ekspedisjonsteamet starter foredragsprogrammet sitt for å forberede deg på det som ligger foran deg. Lær om vitenskapen, dyrelivet og historien til området, og ta del i vitenskapsprosjekter i vitenskapssenteret. Du kan også bli med på kunstkurs der du blant annet lærer å tegne eller modellere din favorittpingvin. Det er alltid mye å ta seg til. Og hvis du ikke ønsker å gjøre noe som helst, er Explorer-salongen og baren det perfekte stedet for å gjøre – eller ikke gjøre – akkurat det.

  Dag 2-3
  Til sjøs

  Vi setter kursen sørover

 • Dag 4
  Castro

  Rustikk chilensk sjarm

  Castro, hovedstaden på øya Chiloé, ligger blant forblåste åser og grønn vegetasjon.De fleste besøkende finner veien rett ned til kaia i Gamboa-distriktet for å se «palafitos», de fargerike trehusene som står på trepåler langs Fiordo de Castro. Denne lille storbyen har imidlertid mer å tilby. Hvis du stikker bort til hovedtorget i sentrum, kan du besøke Iglesia San Francisco, en gammel nygotisk trekirke på UNESCOs verdensarvliste, som daterer tilbake til grunnleggelsen av byen i 1567.Hvis du ønsker å se noe litt mer moderne, er kunstmuseet Museo de Arte Moderno de Chiloé også verdt et besøk.Og hvis du blir sulten veien gjennom byen finnes det mange gode restauranter her. Castro er nemlig en overraskende kulinarisk destinasjon.

  • Inkludert Kirkene i Castro
  Dag 4
  Castro

  Rustikk chilensk sjarm

 • Dag 5
  Til sjøs

  Gjennom farvannet ved Patagonia

  Vi fortsetter sørover, og seiler gjennom det sagnomsuste farvannet av Patagonia. Da Magellan seilte her i 1520, brukte han ordet «patagon» til å beskrive urfolket i regionen, som han og ekspedisjonen hans trodde var kjemper på opptil fem meters høyde.Selv om vi ikke kan love deg kjemper, er det ikoniske Andes-landskapet med uberørt natur og spektakulære fjelltopper definitivt både flott og storslått.

  Vi nærmer oss et av verdens vakreste og mest fjerntliggende steder – provinsen ÚUltima Esperanza, som betyr Siste håp.Den spanske sjøfareren Juan Ladrillero ga den navnet i 1557 etter flere mislykkede forsøk på å Magellanstredet.Heldigvis klarte han å finne og navigere sundet til slutt.

  Dag 5
  Til sjøs

  Gjennom farvannet ved Patagonia

 • Dag 6
  Puerto Edén

  Tilbaketrukket, fredelig og naturskjønt

  Minilandsbyen Puerto Edén ligger i en bukt på kanten av en halvøy, midt i en fjord i Bernardo O´Higgins nasjonalpark.Sammenligningene med Edens hage gjelder mer for parken enn landsbyen, men den er i alle tilfeller ikke lett å nå. Omgivelsene er virkelig et paradis utenfor allfarvei, og det er faktisk ingen veier som leder hit. Puerto Edén er kun tilgjengelig fra havet.

  Isolasjonen passer imidlertid de rundt 12 medlemmene fra urfolket Kawéskar som ga opp kano-nomadelivsstilen for å bosette seg her for en generasjon siden. Og på grunn av det usedvanlig fuktige klimaet og høye regnfallet, finnes det ingen veier rundt landsbyen heller. For å bevege deg rundt og besøke de små kunst- og håndverksbutikkene, må du bruke gangstiene som kobler husene og bygningene til de 250 personene som bor her.

  • Inkludert Besøk i et lokalsamfunn
  Dag 6
  Puerto Edén

  Tilbaketrukket, fredelig og naturskjønt

 • Dag 7-8
  Puerto Natales

  Friluftslivsbyen

  Takket være nærheten til Torres del Paine nasjonalpark, har Puerto Natales byttet ut sauene fra den tidligere jordbruksnæringen med fotturister som strømmer hit for et eventyr i Patagonia. Du vil se mange bølgepappbutikker som henvender seg til nettopp dette nye klientellet og tilbyr alle slags friluftslivsklær og et stadig mer variert mattilbud.

  Over de to dagene vi tilbringer her, vil du få muligheten til å bli med på en utflukt i nasjonalparken eller bare nyte atmosfæren og attraksjonene i Puerto Natales. Nyt noe godt å drikke på en av de mange rolige barene, og snakk med lokale innbyggere eller andre internasjonale eventyrere. Last Hope er både bar og gin-destilleri, og hvis ryktet har rett er det verdens sørligste destilleri.Ta en spasertur langs vannkanten ved Última Esperanza fjord, og ta bilder av den gamle kaia og andre monumenter langs veien.

  • Inkludert Landskap i Puerto Natales
  Dag 7-8
  Puerto Natales

  Friluftslivsbyen

 • Dag 9
  Chilenske fjorder

  Et paradis for naturentusiaster

  Isbreene skar seg en gang gjennom landskapet, og skapte de dype, vakre chilenske fjordene og kanalene samt de høye fjellene som omgir dem. Selv om området virker nesten uberørt av mennesket, har urfolket brukt disse kanalene til fiske og jakt med kano i flere århundrer.

  Nå kan du nyte sjelefreden av denne labyrinten av vannveier mellom øyer, fjell og isbreer. Hvis tiden og været tillater det, kan du bli med på en tur om bord de små explorer-båtene våre, eller bli med på en tur på land.Følg også med på himmelen over oss for å se fuglene som følger skipet. Nede i vannet kan det hende du får se delfiner og til og med hval.

  Dag 9
  Chilenske fjorder

  Et paradis for naturentusiaster

 • Dag 10-11
  Til sjøs

  Vi navigerer Kapp Horn og Drakestredet

  Om morgenen seiler vi gjennom den vakre Beagle-kanalen, der du kan holde utkikk etter den sjeldne endemiske peales-delfinen og annet dyreliv.Når vi forlater kanalen starter vi reisen ned mot Kapp Horn. Dette neset på øya Hornos ble oppdaget i 1616 av den nederlandske sjøfareren Willem Schouten, som kalte det Kaap Hoorn etter byen Hoorn i Nederland. Farvannet rundt neset er som regel røft med sterk vind og store bølger. Derfor er det sjeldent gunstig med landinger her. Hvis været imidlertid tillater oss å lande på øya og gå opp til neset, vil det være en opplevelse du aldri glemmer.

  Når vi seiler inn i Drakestredet vil ekspedisjonsteamet fortsette foredragene sine, og gi deg noe å tenke for å fortsette forberedelsene til det som ligger foran deg. Du vil lære hvordan vi gjør besøket vårt til Antarktis så trygt og bærekraftig som mulig ved å gjennomgå de viktigste IAATO-retningslinjene.Teamet kan dekke desinfiseringsprosedyrene for de spesielle støvlene vi bruker på land, og forklare hvorfor vi alltid støvsuger klærne og ryggsekkene våre før vi drar på landinger i Antarktis.For bedre bilder, vil fotografen vår om bord fortelle deg hvordan du kan justere hvitbalansen, og når det er best å redusere eksponeringen.Hold deg aktiv i treningsrommet eller slapp av i badstuen, men ikke glem å holde et øye med horisonten ute på dekk eller i explorer-salongen for tegn på det første isfjellet.

  Dag 10-11
  Til sjøs

  Vi navigerer Kapp Horn og Drakestredet

 • Dag 12-18
  Antarktis

  Det hvite kontinentet

  Dette er siste frosne skanse, en uberørt, vidstrakt, hvit ørken som yrer av liv i bunnen av verden. Majestetiske fjell reiser seg fra ishavet, dekket av tykk snø. Isbreer kryper over landskapet, knaker og kalver isfjell langs kysten. Landskapet er nesten helt stille, bortsett fra hvinene til kjærlighetssyke pingviner, plask fra flørtende sel og lyden av kalvende is. De 46 fugleartene som bor her, som terne, stormfugl og rovmåke kan også ta oppmerksomheten din.

  Under de syv dagene vi tilbringer rundt Sør-Shetlandsøyene og Antarktishalvøya, vil vi mest sannsynlig på land flere steder, slik at du kan oppleve regionens dyreliv og landskap på nært hold. Ekspedisjonsteamet vil ta føringen på landinger, der de vil skape en omkretslinje du kan bevege deg fritt innenfor i eget tempo. De vil også lede iscruise i de små ekspedisjonsbåtene våre til isfjell og isbreer fra en trygg avstand. I tillegg vil det noen ganger være valgfrie aktiviteter som kajakkpadling, camping og tur med truger som du kan være heldig å få være med på. Du kan også ta del i forskjellige vitenskapsprosjekter som fotografering av hval og innhenting av vannprøver. Når du laster opp bildene dine til en global database hjelper du forskere over hele verden med å studere migreringsmønstre og mikrobiologi. Du vil få en enda bedre forståelse for det skjøre økosystemet i Antarktis når vi studerer prøvene i vitenskapssenteret.

  Som det står i Antarktistraktaten, er Antarktis dedikert til fred, forskning og turisme. Det er derfor vi forholder oss til svært strenge miljøretningslinjer i dette området. Vi er fremmedelementet her, så det er viktig å gjøre påvirkningen så liten som mulig. Dyrelivet er vant med isen og det kalde været, men ikke menneskelig innblanding. Vi ønsker å bare etterlate fotspor, og ikke ta noe annet enn bilder! Faktisk dekker vi over fotsporene våre i mange av områdene vi besøker, for å forhindre at pingvinene skal falle ned i dem og sette seg fast. Vi er ambassadører for Antarktis, og vi vil at fremtidige oppdagelsesreisende skal ha samme opplevelse som deg når det er deres tur til å oppleve dette fantastiske, uberørte kontinentet.

  Dag 12-18
  Antarktis

  Det hvite kontinentet

 • Dag 19-21
  Drakestredet og Beaglekanalen

  Slapp av og ro ned

  Inspirert. Det er hva mange av gjestene våre føler etter syv fascinerende og uforglemmelige dager med utforsking i Antarktis. Du så vel som minnekortet på kameraet vil utvilsomt være fulle av uforglemmelige øyeblikk.

  MS Fram vil snu, sette kursen nordover og starte overfarten over Drakestredet og inn gjennom Beaglekanalen. Ekspedisjonsteamet vil fortsette foredragene i vitenskapssenteret, og også oppsummere opplevelsene fra reisen.Hvis du er lei deg for at reisen snart er over, er dette helt normalt. Det er imidlertid fortsatt tid igjen til å nyte.Ta for deg restaurantene våre om bord, og nyt alle favorittrettene dine én siste gang.Tell stjernene fra boblebadet på observasjonsdekket og legg nye venner til på sosiale medier.

  • Inkludert Yaghan-kulturpresentasjon om bord
  Dag 19-21
  Drakestredet og Beaglekanalen

  Slapp av og ro ned

 • Dag 22
  Punta Arenas/Santiago de Chile

  Avslutningen og en ny begynnelse

  Estimert ankomsttid er 08:00

  Når vi ankommer i Punta Arenas om morgenen har sjøreisen kommet til veis ende. Vi kjører deg til flyplassen, der du vil fly tilbake til hovedstaden, Santiago de Chile. Hvis du ikke har det travelt med å komme deg hjem, anbefaler vi av hele vårt hjerte at du utvider reisen for å oppleve den chilenske hovedstaden. Vi anbefaler også at du utvider ferien med etterprogrammet vårt til Påskeøya, som står på UNESCOs verdensarvliste, der du blant annet kan prøve å fortolke de mystiske, gigantiske hodestatuene.

  Selv om du må ta farvel med skipet, kapteinen, mannskapet og ekspedisjonsteamet, trenger du ikke å ta farvel med opplevelsene. Når ett kapittel avsluttes, starter et annet, og det er flere ekspedisjonscruise og destinasjoner du kan utforske.

  I tillegg til bildene du tar med deg hjem, håper vi at det du vil sette mest pris på er de magiske øyeblikkene du opplevde på denne ekspedisjonen. Ikke bare øyeblikkene bak kameraet, men øyeblikkene som lever i hodet og hjertet ditt. Måtte Antarktis fortsette med å inspirere deg lenge etter at eventyret ditt her avsluttes.

  Dag 22
  Punta Arenas/Santiago de Chile

  Avslutningen og en ny begynnelse

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
16.

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
13.

Hva er inkludert

Inkludert

Transport

 • Transport fra skipet til Punta Arenas flyplass etter ekspedisjonscruiset

Fly

 • Fly i økonomiklasse fra Punta Arenas til Santiago de Chile

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter og følge mens vi er i Antarktis
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer som hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
MS Fram i Antarktis.
Bilde: Sandra Walser
Ditt skip

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop
MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

Isfjell - en av mange favoritt motiv når man er på en ekspedisjon på MS Fram.
Bilde: Tomas Mauch
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: